Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.770
Поени од реакции
43.974
:vozbud::vozbud:

Ама ипак мислам дека овие беа најдобри до сеа

Иначе уште еден интересен факт за финалево.Кога во 1999 год. Јунајтед ја освоија Лигата на Шампионите беше на 90-тиот роденден на Sir Matt Busby,а оваа година ќе се игра финалето на 100-тиот роденден на Sir Matt Busby :icon_lol:
Мислам дека ќе играме еден ден после 100-тиот реденден на Matt Busby,сепак ќе победиме за негова чест!:vozbud:

Не знам дали гледавте "Топки" ја дадоа изјавата на Тевез после освојувањето на титулата во ПЛ..Не се сеќавам точно што зборуваше..Но знам кога го прашаа дали ќе останеш во Јунајтед даде негативен одговор..Па можеби заради тоа новинарите почнаа да пишуваат дека сигурно си оди и слични ку*ци..Но Тевез тешко го совладува англискиот јазик,па можно е и да го на разбрал прашањето,па одговорил негативно

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.721
Поени од реакции
11.559
N

navivacka

Гостин
Исто и лани пишаше дека кажал на своите најблски дека ке замине дека освоил се со овој клуб и дека сака нов предизвик и пак остана...

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.757
Поени од реакции
9.534
Исто и лани пишаше дека кажал на своите најблски дека ке замине дека освоил се со овој клуб и дека сака нов предизвик и пак остана...
Кажа јасно Роналдо во интервју дека сака да остане во Јунајтед, ама изгледа овие од Сан не разбираат доволно англиски и нешто почнуваат да измислуваат.:tapp:

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Член од
12 јуни 2008
Мислења
5.227
Поени од реакции
974
Фергусон: Руни ќе игра на крилна позизија

Менаџерот на Манчестер Јунајтед, сер Алекс Фергусон навести дека Вејн Руни ќе стартува на левата крилна позиција против Барселона во финалето на Лигата на шампионите во среда.
Фергусон прибегнуваше кон 4-3-3 формација за поголеми натпревари и експериментираше со тој систем последниве месеци, а Црвените ѓаволи победија на 6 од 7 од последните натпревари.

Системот имаше одличен ефект против Арсенал на "Емирати" во реванш натрпеварот од ЛШ и Фергусон верува дека Руни ќе биде многу поефикасен доколку не игра како централен напаѓач.

"Кога напаѓачите напаѓаат од страните кон средината се далеку поопасни"- кажа Фергусон за Guardian.

"Кога Анри играше како напаѓач и понекогаш и Руни, тие се обидуваат да создадат слободен простор залудно движејќи се од центарот кон страните што ги прави помалку опасни за противникот и за нивните маркери"- додаде тој.

Руни не ја криеше својата желба да игра во средината, но неговиот менаџер откри дека напаѓачот почнува да ужива во својата крилна позиција.

"Тоа е жртвата која ја дава за тимот. Тој е спремен да го жртвува оној дел кој го обожава секој напаѓач, а тоа е да напаѓа"- дополни менаџерот.

"Има други фудбалери кои не би го сториле тоа. Но, Вејн има способност и сила да и помогне на одбраната, а сепак да нападне. Одлично си ја врши работата".

Сепак, самиот фудбалер не е доволно убеден во својата улога која треба да ја одигра против Барселона во среда.

"Некои денови уживам, но во сруги не се чувствувам доволно добро. Во некои натпревари добивам голема слобода, но во некои, едноставно, треба да бранам за тимот"- призна Руни.

"Секогаш велам дека мојата омилена позиција е кога играм напред"- заврши тој.

Член од
4 мај 2009
Мислења
132
Поени од реакции
3
Е аман више од таблоидиве! Има време за трансфери, нека не олабават бар до финалево...:tapp:

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Кажа јасно Роналдо во интервју дека сака да остане во Јунајтед, ама изгледа овие од Сан не разбираат доволно англиски и нешто почнуваат да измислуваат.:tapp:
Ништо нека не ве чуди, тоа е нормално пред вакви големи натпревари. Се работи за психолошка стратегија. На противникот едино тоа му преостанува со психолошки елементи да ги декласира и деконцентрира играчите и тренерот. Единствено тоа му преостанува како опција бидејќи чесно на теренот со Манчестер не може никој да се справи, тоа е факт.
Зарем не ја прочитавте "глупоста" од Гвардиола каде што сака тој и Барселона да се прикажат како да се екипата и тренерот на "Дерби каунти" :), па сега објаснива како тие биле претерано слаби спрема Манчестер. Незнам што помислуваат, да не мислат дека Ферги ќе му поверува, па ќе му го пушти во финалето вториот тим?! Сега и ова со Роналдо така го сваќам, сакаат најголемата опасност преку медиумите психички да ја "неутрализираат", за да си ја постигнат целта. Не верувам дека Ферги и ѓаволите ќе подлегнат на овие глупости, а се надевам и вие. Поздрав :).

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.610
Поени од реакции
6.404
Ништо нека не ве чуди, тоа е нормално пред вакви големи натпревари. Се работи за психолошка стратегија. На противникот едино тоа му преостанува со психолошки елементи да ги декласира и деконцентрира играчите и тренерот. Единствено тоа му преостанува како опција бидејќи чесно на теренот со Манчестер не може никој да се справи, тоа е факт.
Зарем не ја прочитавте "глупоста" од Гвардиола каде што сака тој и Барселона да се прикажат како да се екипата и тренерот на "Дерби каунти" :), па сега објаснива како тие биле претерано слаби спрема Манчестер. Незнам што помислуваат, да не мислат дека Ферги ќе му поверува, па ќе му го пушти во финалето вториот тим?! Сега и ова со Роналдо така го сваќам, сакаат најголемата опасност преку медиумите психички да ја "неутрализираат", за да си ја постигнат целта. Не верувам дека Ферги и ѓаволите ќе подлегнат на овие глупости, а се надевам и вие. Поздрав :).
:pos2::pos2: ферги е малку препаметен за да подлегне на вкави глупости.и минатата година бевме фаворити но ферги им постави тактика која ги оставаше тие да играт и потсвесно да се браниме која на крај излезе одлична иако за очи не баш толку добра,и на крајот ние славивме финале и на крај и успех во истото :vozbud:

Гробар Мкд

Не дамо Титулу !!!
Член од
19 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.442
Ништо нека не ве чуди, тоа е нормално пред вакви големи натпревари. Се работи за психолошка стратегија. На противникот едино тоа му преостанува со психолошки елементи да ги декласира и деконцентрира играчите и тренерот.

Кога требаше да го играме 1/8 финалето со Интер испадна шпекулација дека Виич ќе потпише за лутиот ривал на Интер- Милан, а сега играме финале со Барселона, а испаѓаат шпекулации дека Роналдо ќе потпише за лутиот ривал на Барса- Реал Мадрид... ама имам мала двоумица, дали ова е нешто намерно или чиста случајност?

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.610
Поени од реакции
6.404
Кога требаше да го играме 1/8 финалето со Интер испадна шпекулација дека Виич ќе потпише за лутиот ривал на Интер- Милан, а сега играме финале со Барселона, а испаѓаат шпекулации дека Роналдо ќе потпише за лутиот ривал на Барса- Реал Мадрид... ама имам мала двоумица, дали ова е нешто намерно или чиста случајност?
тогаш за видич - ги победивме интер
сега за роналдо - ке ги победиме барселона :)

Chombe_United

Да ми бричите ташаците!
Член од
14 декември 2007
Мислења
8.809
Поени од реакции
452
Ферги око нема склопено:pos2::pos2::pos2:

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Кажав погоре дека не е никаква случајност, туку е намерна медиумска војна. Видовте и самите колку Видиќ отиде во Милан, а за Роналдо ќе поверувам кога ќе прочитам официјална информација.

Иако моите реченици не можат да стигнат до Роналдо, јас би му порачал уште еднаш да се преиспита и да свати дека на многу звезди (Бекам, Ван Нистелрој...), "бегањето" од Манчестер дали им ја зголеми, или им ја намали популарноста?. Не дека тие денес не се популарни, но таа популарност е далеку под нивото од популарноста и квалитетот од времето кога беа во Манчестер. Нека се запраша Роналдо дали и што може плус да освои со Реал, а што не го може со Манчестер?

Како и да е , на шпекулантите не им е важно дали ќе оди Роналдо во Реал или Видиќ во Милан. Нив им е важно психолошки да ги дестабилизираат "жртвите" пред големите натпревари. Веројатно некој им кажал дека така ќе успеат. Како што рече Чомбе "Ферги око нема склопено"

caci_cris7

Red Devil Girl 4ever
Член од
28 октомври 2008
Мислења
294
Поени од реакции
3
Ферги се мисли дали да го пушти Вес Браун на денешниот натпревар, а Рио тренирал во петокот и се одело во најдобар ред.:vozbud::vozbud::vozbud:

Повеќе

А во врска со трансферот на Роналдо еве нешто од официјалната страна, ама во делот WHAT THE PAPERS SAY:

Papers: Ronny wants to stay

Ronaldo: I'm staying
Cristiano Ronaldo gave Manchester United the perfect boost to their Champions League final preparations last night by announcing his intention to stay at Old Trafford. The World Player of the Year was widely expected to renew his pursuit of a “dream” transfer to Real Madrid this summer after the match against Barcelona in Rome on Wednesday. However he has concluded that his career would be best served by staying put for the next 12 months. Interviewed yesterday by one of the same Spanish radio stations that he used to flirt brazenly with Real last summer, Ronaldo said: “At the moment I’m only thinking about the [Champions League] final, independently of what will happen to me or my team-mates next season. I’m sure [Florentino] Pérez [who is expected to be elected Real president next month] would create an incredible team at Madrid, but at the moment I’m at United and I don’t care about what happens there. I only care about what will happen next season at Manchester United.”

Најверојатно има нешто вистина штом го објавуваат на официјалната страна, но не мора да значи дека е 100% точно. Али ај да не се замараме со трансферот барем до среда, а после тоа ќе слушнеме уште многу многу работи во врска со тоа кои можат да бидат точни но и неточни.

Дали на репрезентативниот дрес кој го носи Тевез пишува UTD 4EVER или јас така читам и сум грешка :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom