Одличен натпревар, Манчестер Јунајтед изигра толку колку што требаше за да победи... два убави гола и без да се испотат поминаа во следната фаза
Фостер денеска одличен и сигурен, неколку успешни интервенции... Еванс, Браун и Фабио денеска сигурни иако немаа некоја потешка задача... Андерсон според мене најдобар денеска, имаше неколку одлични пасови, одлични одземени топки без фаул, а и многу истрча... ме бендисаа и Велбек и Обертан, покажаа сигурност во играта, не се плашеа, а имаа и неколку соло продори и проигрувања... штета само за Обертан што не го постигна дебитантскиот погодок, иако имаше убава шанса за тоа... Мајкл Овен солиден денеска, постигна гол, а беше и жртва на црвениот картон на Гери Невил па мораше да го напушти предвреме натпреварот... Македа денеска слабо забележителен... околу црвениот картон на Гери Невил... можеби премногу строго досуден, но имаше елементи за црвен картон... да беше некој дерби натпревар немаше да има црвен картон, ќе поминеше Гери Невил со жолт, ама што е тука е... иако се работи за искусен фудбалер, мислам дека со овој старт Гери Невил на некој начин се изглупира и дека според мене тоа не смееше да се случи... водство од 0:2 и мирна игра тој прави старт без врска :jaj: И на крај комедии, кога влегоа двајца навивачи и кога ја ритнаа топката во голот, на некој начин како да сакаа да кажат на играчите на Барнсли "кога вие неможете, мора ние да ви помогнеме"
Следен натпревар со Блекбурн во сабота во 18:30 часот... очекувам победа без примен гол :smir:
Бидејќи не го гледав натпреварот, може некој да ми каже како изигра Обертан, колку време играше и тн.
Играше цел наптревар, одигра одлично како за прв официјален наптревар и на почетокот имаше убава шанса за гол, ама промаши... :helou: