Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Статус
Затворена за нови мислења.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.093
Поени од реакции
1.656
Најава:Јунајтед v Сандерленд

Премиер Лига, 8мо коло|Сабота,3ти Октомври 2009|Почеток:18:30h
Стадион:
Old Trafford, Manchester

Сандерленд доаѓа на Олд Трафорд во најлошо можно време за нив.Јунајтед се во Ѓаволска форма во сите натпреварувања, од Премиер лигата и Карлинг купот до Лигата на Шампионите.Фантастичен скор од 8 победи и 1 изгубен натпревар досега од Црвените Ѓаволи и иако изгубивме 2 големи играчи играме фантастично.Рајан Гигс дефнитивно е играч на месецот за Септември со фантастични натпревари против Сити,Стоук и Волфсбург.Бербатов исто играше на многу високо ниво против Волфсбург,направи многу шанси со добри пасови и покажува дека не се џабе фрлени парите за него.За Руни и Флечер мислам дека не треба да се збори воопшто, едноставно фантастични.Засега одбраната и голманот се најголемата грижа.Не успеавме да издржиме неколку натпревари без примен гол и тоа е загрижувачко.Кушчак започна против Волфсбург и можно е да го видиме на повторно на голот.

Сандерленд моментално се наоѓаат на 8мото место со 4 победи од 7 натпревари.Доаѓаат на Театарот на Соништата после победата од 5-2 над Волфс каде што Бент и Џоунс постигнаа по 2 гола.Засега им оди добро под водство на минатиот менаџер на Виган и поранешниот играч на Јунајтед, Стив Брус, кој имаше еден од најдобрите трансфер периоди во историјата на тимот и го претвори од тим - кандидат за отпаѓање, во тим способен да се бори за средината на табелата.

Повредени играчи:

Јунајтед:
О Харгривс | Повреда на колената | 3ти Ноември '09
Г Обертан | Побреда на листовите | 31ви Октомври '09
Е Ван Дер Сар | Скршеница на прстите | 17ти Октомври '09
Р Да Силва| Повреда на рамото | 31ви Октомври '09
М Овен | Непознато | 15ти Октомври '09

Сандерленд
Л Катермол | Повреда на зглобот | Непознато

Можни состави:​

Bent - Jones

Richardson - Cana - Reid - Malbranque

Bardsley - McCartney - Ferdinand - Mensah

Gordon​

Мој Тип
Јунајтед 3-1 Сандерленд
Руни x2, Бербатов - Бент

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Најава:Јунајтед v Сандерленд

Премиер Лига, 8мо коло|Сабота,3ти Октомври 2009|Почеток:18:30h
Стадион:
Old Trafford, Manchester

..............и иако изгубивме 2 големи играчи играме фантастично....................
"Незнам зошто", ама ова ми е најинтересното од постот. Видете како изгледа како "фластер", само за затнување на усти и (само)демантирање. :toe:

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
"Незнам зошто", ама ова ми е најинтересното од постот. Видете како изгледа како "фластер", само за затнување на усти и (само)демантирање. :toe:
Па да досега така е,само што денес се игра осмото коло,а до крајот има уште 30.Има време ќе видиме. :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.841
Поени од реакции
11.491
Сандерленд се незгодна екипа составена од искуски играчи, како и екс Јунајтед непросперитетни фаци...ќе биде тешко, но со оглед на тоа дека играме дома, а и Брус може да му даде поени на Ферги без проблем, како и секогаш....одиме на победа!

Glory Glory

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Па да досега така е,само што денес се игра осмото коло,а до крајот има уште 30.Има време ќе видиме. :)
Точно е дека има уште доста кола до крајот, но тукму тука Манчестер се покажувал секогаш "поголем од другите". Големиот фонд на играчи, она што велиме дека има 22 првотимци :), секогаш му овозможувало на Манчестер да го издржи она што не можат другите да го издржат, а тоа е густиот распоред кој доаѓа допрво паралелно со натпреварите од лигата на шампионите, ФА купот, карлинг купот. А мудриот реализатор на сето тоа е тука, Сер Алекс Фергусон. Теоретски гледано, во иднина би требало да сме уште подобри затоа што ќе се врати Харгривс, ќе го пробаме Обертан, и најважното нешто од се е тоа што ќе се врати Ван Дер Сар. Мора да бидеме реални и да признаеме дека досега "игравме без голман" иако победувавме. Денес мора да се победи, бидејќи е шанса да избегаме на табелата доколку утрешното дерби меѓу Челзи и Ливерпул излезе со резултат каков што ни одговара. Нека ни е со среќа.

G

Gray Foxx

Гостин
Точно е дека има уште доста кола до крајот, но тукму тука Манчестер се покажувал секогаш "поголем од другите". Големиот фонд на играчи, она што велиме дека има 22 првотимци :), секогаш му овозможувало на Манчестер да го издржи она што не можат другите да го издржат, а тоа е густиот распоред кој доаѓа допрво паралелно со натпреварите од лигата на шампионите, ФА купот, карлинг купот. А мудриот реализатор на сето тоа е тука, Сер Алекс Фергусон. Теоретски гледано, во иднина би требало да сме уште подобри затоа што ќе се врати Харгривс, ќе го пробаме Обертан, и најважното нешто од се е тоа што ќе се врати Ван Дер Сар. Мора да бидеме реални и да признаеме дека досега "игравме без голман" иако победувавме. Денес мора да се победи, бидејќи е шанса да избегаме на табелата доколку утрешното дерби меѓу Челзи и Ливерпул излезе со резултат каков што ни одговара. Нека ни е со среќа.
Игравме без голман само со Ман Сити а кај беше да го критикуваш кога ја фана таа невозможната на Џенас на White Hart Lane кога бевме со црвен картон и Тотенхем притискаше за израмнување...
Иначе не си ги влажни гакичките, Манчестер стално бил јак од Јануар натаму и се надевам дека сега нема да биде обратно.

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.718
Поени од реакции
11.556
Се сеќавате на ланскиот натпревар со Сандерленд на Олд Трафорд? Се бранеа ебени 90 минути.

Се надевам дека сега со Брус ќе играат отворен фудбал, и полесно ќе ги напуниме :icon_lol:

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ќе влезе Македа во 85та и решен проблем :):):)

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
......а кај беше да го критикуваш кога ја фана таа невозможната на Џенас на White Hart Lane кога бевме со црвен картон и Тотенхем притискаше за израмнување...
...........
Ако ти изедиш 1 лажица шеќер, и 6 лажици сол мислиш дека ќе ти биди блага устата?

......Манчестер стално бил јак од Јануар натаму и се надевам дека сега нема да биде обратно.
Е па јас не реков дека ќе биди слаб понатаму.

....Иначе не си ги влажни гакичките......
Пробај некогаш да покажиш барем малку култура, ако сакаш да бидеш поинтересен.

G

Gray Foxx

Гостин
Ако ти изедиш 1 лажица шеќер, и 6 лажици сол мислиш дека ќе ти биди блага устата?
Е па јас не реков дека ќе биди слаб понатаму.
Пробај некогаш да покажиш барем малку култура, ако сакаш да бидеш поинтересен.
А на која утакмица освен Сити не бранел убаво Фостер? Не викам дека е подобар од Ван Дер Сар, али не има доста спасувано. При голот на Аршавин можеше да реагира подобро но во второ полувреме таа што му ја фана на Ван Перси беше за чудење. Иначе и мене ме нервираше неговото ноншалантно однесување со Сити и одвај чекам да се врати ВДС.
Не рече али автоматски чим сега растураме значи треба да очекуваме Манчестер да паѓа во тој период од форма, а тоа не сакам да се случи. Секој тим мора да му падне формата, ама знам дека Ферги знае што го чека и мислам дека успешно ке се справи.
Еве за тебе ке бидам културен само колку да ти бидам поинтересен оти јас не знам дали ке можам да продолжам да живеам ако не му бидам интересен на Канал89 со неговите културни постови. Знам дека треба да ставам наводници во секој пост и длабоко ти се извинувам, oh mighty one...

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
А на која утакмица освен Сити не бранел убаво Фостер? ......

Не рече али автоматски чим сега растураме значи треба да очекуваме Манчестер да паѓа во тој период од форма, а тоа не сакам да се случи. Секој тим мора да му падне формата, ама знам дека Ферги знае што го чека и мислам дека успешно ке се справи.

Еве за тебе ке бидам културен само колку да ти бидам поинтересен оти јас не знам дали ке можам да продолжам да живеам ако не му бидам интересен на Канал89 со неговите културни постови. Знам дека треба да ставам наводници во секој пост и длабоко ти се извинувам, oh mighty one...
Единствено ти и можеби Капело сте задоволни од Фостер.

Кажи само каде прочита оти реков дека ќе му падни формата на Манчестер? Напротив пишував дека ќе бидеме уште посилни заради ..... (прочитај).

Биди си културен за тебе, а не за мене. Од твојата култура можеш само ти да имаш корист. Ако ти и уште некои тука не ги разбирате наводниците, не можам да ви помогнам, можеме да дискутираме на некој друг форум. Овој форум нема врска со учење граматика. И јас длабоко ти се извинувам доколку не ги разбираш наводниците.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Ои... арни сте вие двајца бе? Се расправате за банални работи ебаго, де прекинете знаеме дека и двајцата сте убаво загреани :D

Член од
26 август 2009
Мислења
29
Поени од реакции
0
Одсега Манчестер Јунајтед - Мк со форум!!!
Повелете и придружете ни се во Ѓаволските дискусии:
Код:
http://www.manutd-mk.info/10601086108810911084.html
Најнови новости на manutd-mk.info :

Видиќ: Очекувајте повеќе!

„Татковска неволја“ за Вејн Руни

Овен сепак ќе отсуствува само 1 недела!

Рајан Гигс го постигна 150-тиот погодок!

Член од
17 февруари 2009
Мислења
728
Поени од реакции
60
Видиќ: Манчестер само ќе се подобрува во иднина Немања Видиќ упати предупредување до ривалите на Манчестер Јунајтед велејќи дека најдоброто од нив допрва доаѓа
Осум последователни победи во последните шест недели допринесоа екипата на Манчестер Јунајтед да се најде на врвот во Премиер Лигата и Групата Б од Лигата на Шампионите, а избраниците на Ферги обезбедија место и во четвртото коло од Карлинг Купот.
Сандерленд е следниот противник на Црвените Ѓаволи, а Видиќ кој постигна драматичен погодок за победа против ’Црните Мачки’ минатата сезона, вели дека најдоброто од Јунајтед допрва доаѓа.
“Во моментов ни оди одлично и го имаме најдобриот старт во сезоната откако јас сум тука.” – рече Видиќ за ManUtd.com.
“Одигравме неколку големи натпревари и поминавме добро, па задоволни сме. Но знаеме дека секогаш можеме да се подобриме и сеуште ја немаме достигнато најдобрата форма.”
“Мислам дека е добро бидејќи сезоната не е ’спринт’ повеќе е како ’маратон’.”
“Имаме квалитетни играчи, но мали детали одлучуваат за тоа кој ќе победи во првенството и куповите.”
“Треба да се осигурате дека секогаш сте подготвени за финалниот дел од сезоната кога имате многу важни натпревари.”

Овој текст е превземен, друг го има пишувано. Се надевам дека го разбравте иако има многу "наводници" :)

G

Gray Foxx

Гостин
Единствено ти и можеби Капело сте задоволни од Фостер.

Кажи само каде прочита оти реков дека ќе му падни формата на Манчестер? Напротив пишував дека ќе бидеме уште посилни заради ..... (прочитај).

Биди си културен за тебе, а не за мене. Од твојата култура можеш само ти да имаш корист. Ако ти и уште некои тука не ги разбирате наводниците, не можам да ви помогнам, можеме да дискутираме на некој друг форум. Овој форум нема врска со учење граматика. И јас длабоко ти се извинувам доколку не ги разбираш наводниците.
Човек ти си толку глуп што да те затворат во самопослуга ке умреш од глад.
Не вреди повеќе да пишуам кога демантот за сето срање што го напиша погоре ти е во самата персистенција на Фергусон со Фостер, значи не сме само јас и Капело.
Over and out...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom