Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
^ мора некој на позајмица да донесеме ... Ласс , Банега , Кеита , мора посигурно типче шо е навикнато на дефанзива - мислам класик ДМФ како Лукас ( иако чоекот е незаменлив ) , зашо треба сигурна рука ( нема зебанцие дефанзива е ипак ) за тоа да ја прифати топката и сигурно да ја изнесе од наша половина , како што го праеше тоа Лукас ...
Или пак да се трансформира цела постава па вака да излгеда
------------------------Реина--------------------
--Џонсон --Шкртел-------- Карагер----Енрике---
-----------------Спиринг/Агер------------------
----------------Адам---Џерард -----------------
Белами ----------------------------Даунинг
-----------------Суарез---------------- 4,1,2,2,1 формација
Ипак да не се праем овде струќнак Кени ќе реши шо е најдобро за Ливерпул :)
Иначе ова со Лукас е најголем хендикеп како за овој шо ми е жал за никој не ми било толку жал ... :)

Г

Гучи

Гостин
Мислам Хадлстон од Тотнам би бил совршено решение, на позајмица барем ;)

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.712
Поени од реакции
11.954
Можеби е време за Коуди? Или сепак да не се зафркаваме пошто е многу млад а?

Ставре од Швицарска

Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
^ млад е ... и ја помислев на тоа али млад е уште , може да го става како замена али ни треба сигурен на таја позиција ( мислам искусен )

S

Stivie G

Гостин
Коади е млад, ние може да мислеме дека треба да добие шанса но мислам дека Кени не би го направил тоа, Спиринг ја играа таа позиција но тешко дека Кени ќе му даде шанса така да мислам дека местото на Лукас ќе го заземе Адам, не му е тоа позицијата но ќе се снаоѓа некако, а можеби и Џерард но тешко ми е тоа за верување

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
наредна утакмица на таа пзиција играат Адам и Спиринг...ако ви текнува, Кени кога дојде, а кога се повреди Стиви.....остатокот од сезоната го играа Спиринг и Лукас заедно....

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
наредна утакмица на таа пзиција играат Адам и Спиринг...ако ви текнува, Кени кога дојде, а кога се повреди Стиви.....остатокот од сезоната го играа Спиринг и Лукас заедно....
Освен ако на Comolli не му текне да земе некој у јануарски преоден рок, некој како Javi Martinez... :)

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Коади е млад, ние може да мислеме дека треба да добие шанса но мислам дека Кени не би го направил тоа, Спиринг ја играа таа позиција но тешко дека Кени ќе му даде шанса така да мислам дека местото на Лукас ќе го заземе Адам, не му е тоа позицијата но ќе се снаоѓа некако, а можеби и Џерард но тешко ми е тоа за верување

Ке повторам пак, Спирин и Лукас можеби имаат иста по име позиција, но на теренот тие двајца имаа потполно различни задачи.

Кени најверојатно ке игра со 3 во средина како што некој предходно спомна....само што нема двајца напред, туку позади

Најверојатно тоа ке биде формацијата.​
Ова го велам затоа што ја сум сигурен дека Кени нема да го игра Капетанот позади... него ке го игра она што го играше во тимот на Рафа.....АМЦ/СС​
Друга доказ за тоа би било и враќањето на Шелви, тој ја игра истата позиција... истата ја играше и во Блекпул.​
Да се надеваме дека ова добро ке испадне!:unsure:

Член од
30 септември 2011
Мислења
2.714
Поени од реакции
2.599
Џејми Карагер: “Во изминатите 18 месеци, според мене, Лукас Леива е еден од нашите најдобри играчи. Луис Суарез кој дојде во нашиот состав направи многу за клубот, но колку ни е тој битен, толку е и Лукас за целиот клуб“..(y)
http://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=jamie+carragher+Lucas+best&source=web&cd=1&ved=0CB0QFjAA&url=http://soccernet.espn.go.com/news/story/_/id/991084/jamie-carragher:-lucas-as-important-to-liverpool-as-luis-suarez&ei=csTYToLSHOL-4QTY-5zGDQ&usg=AFQjCNEg6lsv0yKhrbm6dTQWBpEe2eBzDg

Ставре од Швицарска

Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Aquilani : Lucas is the best defensive midfielder !

‎-Во Јули 2007 еден млад дечко тропна на мојата врата и ми побара автограм.Јас му дадов свој потпишан дрес и си замина.Следниот ден бев изненаден кога видов дека токму тоа младо момче тренира за нас.Од тој момент тој стана многу битен за нас и сега е време јас од него да барам автограм. -Стивен Џерард за Лукас Леива

После Џеррард / Реина - очекуем капитенската да му припадне токму на Леива ! :)
--- надополнето: Dec 2, 2011 4:01 PM ---
Се вратил Шелви ... :) 462053160.jpg

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Како што видов на последниот тренинг со тимот тренираше Конор Коуди....... можеби ова значи Кени ке го фрли во оган Коуди за натпреварот со Фулам?

Г

Гучи

Гостин
Рафа Бенитез најверојатно ке биде тренер на ПСЖ, нека му е со среќа (y)
Вечер очекувам да ги потепаме Фулам, ко на минатата утакмица :vozbud:

S

Stivie G

Гостин
Вечер натпреварот мора да се добие бидејки сите јаки тимови славеа победи, се освен победа ќе значи неуспех

Ставре од Швицарска

Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Вечер мора да се добие утакмицана со Фулам и стартер по секоја цена да биде Макси зашо дечкото си е напален на Лондонскиве екипе ,а и на секоја утакмица на која е ставан дава барем по еден гол ... :)
Состав според мене:
Реина , Бекоој - Глен , Хозе - ЦБ - Мартин , Даниел , ДМФ СПИРИНГ - ЦМФ - АДАМ , - ЛМФ - МАКСИ , РМФ КАЈТ И НАПАД - СУАРЕЗ И БЕЛАМИ .. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom