Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Ete..gleas :)
Maliot ne e los...
Ako se snajde vo premier TOP

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Suarez on Uruguayan radio: "I love Liverpool Football Club, but I'm not prepared to keep taking all this criticism."

Стварно? :unsure:
Малце e изменета реченицата, ама сепак суштината е таа... English media at its best...
"I'm happy at Liverpool. I love Liverpool. But it has been a pretty tough year for my wife and my daughter" Luis on Sport 890

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Sturridge се повреди, гадно... :mad:
--- надополнето: 29 мај 2013 во 22:01 ---
Are you close with Real Madrid? Have you spoken with their representative?

The desire to win with big teams is always there. I have spoken with my agent, but there is nothing concrete, the idea of... and to say no to Madrid will always be difficult, and more so with a team like that. I have a contract at Liverpool but to say no to Madrid is very hard. There are lots of rumors this time of year. You never know until the concrete offers appear.

Have you worn out your stay at Liverpool?

I'm very thankful of Liverpool, I am happy because of the fans. I made a mistake, i am human, but they have spoken about me in ways they shouldn't have, my family has suffered and they (the press) have crossed limits. I'm tired of it. My daughter and wife have suffered. I'm not ready to keep suffering because of the English press.

If you could, would you go to another league like the Spanish Liga?

I love Liverpool, but if there is a possibility to play somewhere else... I suffered a lot as a child to get to where i am just to be cut down by the English press so unfairly. They don't value me as a player, they only look at my attitude.

Has Liverpool insisted that you stay?

Yes, they always have. I have spoken with the coach and he knows what i want, he was a player too. There are teammates who understand my situation, and with that it's all said.

http://futbol.as.com/futbol/2013/05/29/primera/1369854073_091498.html
преводот е земен од RAWK.
Интервјуто на Suarez. I guess hes off...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Suarez on Uruguayan radio: "I love Liverpool Football Club, but I'm not prepared to keep taking all this criticism."

Стварно? :unsure:
Мене воопшто не ме чуди, и да замини во Реал , никогаш нема да му замерам, едноставно Англиските Медиуми, е бледиот Ливерпул, не се среќно место за моменталната 7мка
--- надополнето: 29 мај 2013 во 22:05 ---
Sturridge се повреди, гадно... :mad:
--- надополнето: 29 мај 2013 во 22:01 ---

Интервјуто на Suarez. I guess hes off...
Ќе го имаме Аспас, шо му ја мислиш ти :D
Сериозно, на RAWK шо се пишува за Аспас? Пошто според Скајспортс и Ливерпул ехо бил договорен трансферот
--- надополнето: 29 мај 2013 во 22:06 ---
Ete..gleas :)
Maliot ne e los...
Ako se snajde vo premier TOP
Кој мал? Аспас? :)

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Не верувам да си иде Суарез, али ако си иде никад за ништо не би го кривел, и кај и да замине би му посакал се најдобро и се надевам дека со тој клуб ќе освојува ствари кои не може со нас. Али сепак не верувам дека ќе си иде, верувам дека ќе остане барем уште оваа сезона. И овојпат ако не напраиме нешто посебно, е тогаш веќе ќе биде готово...

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Ќе го имаме Аспас, шо му ја мислиш ти :D
Сериозно, на RAWK шо се пишува за Аспас? Пошто според Скајспортс и Ливерпул ехо бил договорен трансферот
Го рачунаат ко done deal и демек ќе објавеле до утре... Ваљда има нешто, кој знае... Ако е така супер, два трансфера уште во мај, од кога ги следам Liverpool не памтам такво нешто.

Туку работава со Suarez и Reina не е на арно, ако се случи губиме двајца првотимци и повторно ќе има година на транзиција, како и секоја година до сега во последниве 20 и кусур... :cautious:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Овој Аспас и не е така лош на ФМ. А сега кај вас како ќе се снајде останува да видиме.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Ја уште мислам дека нема да дојде Аспас...

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
“Imam ugovor sa Liverpoolom i zadovoljan sam njime, međutim bit će teško odbiti Real. Svi, pa i navijači Liverpoola moraju razumjeti da je protekla sezona u Engleskoj bila jako teška za mene, suprugu i kćerku. Vidjet ćemo šta će biti”, rekao je između ostalog Suarez.

Blizu ste madridske ekipe? Jeste li pričali s vašim predstavnikom(agentom) ?
Želja za uspjehom u velikim ekipama je uvijek tu. Pričao sam s mojim agentom, nema konkretnih ponuda, reći ne Real Madridu je veoma teško. Ima dosta tračeva u ovom periodu kada je prelazni rok. Nikad se ne zna dok ne dobijemo konkretne ponude.

Jeste li izgubili snagu za ostankom u Liverpoolu?
Veoma sam zahvalan Liverpoolu, sretan sam zahvaljujući navijačima. Napravio sam grešku, čovjek sam, ali se pričalo o meni u aspektima u kojima nije trebalo da se priča, moja porodica je patila i prešli su granice. Umorio sam se. Moja kćerka i moja žena su patile. Nisam spreman da više patim zbog engleske štampe.

Moguć je Vaš odlazak u neku drugu ligu kao što je španska?
Volim Liverpool, ali ako postoji mogućnost da igram na drugom mjestu ... Napatio sam se dosta u životu da bi postigao ovo što sam postigao, a engleske novine su odnose prema meni na veoma nepravedan način. Ne cjene me kao igrača, već gledaju samo moje ponašanje.

Klub i dalje insistira na vašem ostanku?
Da, uvijek su to tvrdili. Pričao sam s trenerom i on zna šta ja želim. Ima suigrača koji razumiju moju situaciju i s ovim je sve rečeno.

Cavani, jedan od dvojice završit će u Madridu.
Velika je čast kada neko iz Urugvaja ima mogućnost da ode u Real Madrid. Treba sačekati da se nešto konkretno desi, pa ćemo znati na čemu smo. To bi trebalo značiti da obojica obavljamo veliki posao.

Pregovarat će Guardiolin brat s Madridom ?
Kada neka ekipa želi nekog igrača gleda igrača, a ne njegovog agenta.
:facepalm: ах бе...
--- надополнето: 29 мај 2013 во 23:54 ---
Ќе си оди сузи а ? :(
кој ќе ги гризе бе пичкаму мајчина ...

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
England's medical team believe Sturridge has ligament damage. He will undergo a scan tomorrow.
Hodgson thinks he'll ''be out for a few weeks'

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Peja989 прашај ме уште еднаш дали мислам дека Суарез ќе си оди :):)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Peja989 прашај ме уште еднаш дали мислам дека Суарез ќе си оди :):)
Ти ова се ситиш, демек „ти реков“ е муабетов :)

Прашал или не сеуште верувам дека ќе остане.

Само да напоменам и те како би му замерил ако си отиде поради абјуз од бритиш медиа. Мене лично ќе ми докаже нешто што одамна го зборам за латиноамериканците.

Како и да е, нека биде по твое дека ќе си иде, тоа не значи дека неосновано плукаш по сите засилувања на Роџерс, играта на тимот, напредокот, визијата и сл.

П.С. Ти го видов коментарот за Аспас, денес што си го оставил :D
П.П.С. Сега гледам и Роџерс го напаѓаш за тоа што има можност да си отиде Суарез па најљубезно би те замолил да објасниш, како тоа Роџерс е крив за неговото евентуално заминување?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
А бе, да не го нападнеа толку и така за гризењето...можеби и ќе си отидеше порано...вака, говори (според мене) за опција, да си докрене цена. 47 млн евра е смешна цена за него за каде и да говориме да оди. Па јебен му оца Торес поскупо замина. Сеа да се фраери да му качат плата (тоа што всушност сака Суарез, имајќи предвид дека особено оваа сезона беше незаменлив...) нема да мрдне. Само треба да се има пари у буџет и да се прочита меѓу редови.

А Аспас воопшто не е лош. Ако го лапнат ТОП. Но, тој ќе функционира супер со Кутињо и Луис. Без еден од двајцава...

А ако не се земе голман (при заминување на Пепе) кој има акл за онаква игра...наебитис.

Сеа газдите треба да напраат америчкото...плати за да клатиш.

Него се уќуткаа за она ѓомити спонзорот од Катар телеком??

Kajgana Shop

На врв Bottom