Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.937
Лани Арсенал во првите неколку кола беа катастрофа, сите ги тролаа па после стигнаа до 3то место. Јас мислам дека ќе има реприза од наша страна оваа сезона. :D
Од Роџерс зависи. Колку побрзо ги седни на клупа оние кои заслужиле и колку побрзо почни да ги користи сите играчи толку подобро. А од оние свињите амерички очекувам едно 30 милиони на зима. Нормално ако имаат намера нешто да направат и да постигнат. И уште не ми е јасно оти не му дале пари на Роџерс???

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Лани Арсенал во првите неколку кола беа катастрофа, сите ги тролаа па после стигнаа до 3то место. Јас мислам дека ќе има реприза од наша страна оваа сезона. :D

За разлика од Liverpool, Арсенал го „готвеше“ тимот. Башка, си ја имаше инсталирано својата филозофија, на чело со Венгер, ништо ново. Успехот фактички беше soon to come.
Ливерпул, iz druge strane не може да биде сигурен дали тој успех воопшто ќе дојде, затоа што, за разлика од Арсенал, Liverpool не склопува тим, ниту пак има некоја филозофија која „кај да е“ треба да вроди со плод.

Инаку, ја прегледав (на рат и трезвено) утакмицата од денес, и сега пак, на раат и трезвено, имам што да кажам (мислење). Но, за тоа утре - од на posao, да ми биде платен трудот :D

И за крај, пред да си глегнам ( за да си бидам одморен за кафе пиење утре сабајле :D ), само да споделам една статистика која вели дека Стјуард Даунинг креирал 55 шанси ланската сезона.
Замислете една третина да влегле во голот.

И уште нешто... читајќи го Кели, кој зборува за Шенкли, забележав доста сличности меѓу King Kenny и Shankly.
Едниот избркан, другиот величан меѓу Ливерпул (и фановите).

Сличностата (сега ќе бидам краток) се состои во
- затакнување на Ливерпул во лоша ситуација (без разлика што Вилијам го начекал Ливерпул во втора лига, за Далглиш беше сеедно тешко).
- ремонт и систематска градба на тим која претпочита трпение (за тој систем зборував овде = 5 до 7 години).
- круцијални трансфери кои подоцна се покажале како такви.
- многу од нив проценети како „грешки на милениумот“.
„Грешките на милениумот“ кои Шенкли ги направил (преплатил два - тројца на времето, во сооднос, многу поголеми грешки од “грешките“ на Кени), ги оправдал со „bad luck“.

Се читаме сабајле.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.937
Нема не, одиме на тројна титула!
Ионака на крајот од сезоната ќе ми борчиш една гајба пиво за кладбата. Да ја зголемиме кладбата....за секоја титула плус по едно пиво??

Член од
4 мај 2012
Мислења
671
Поени од реакции
522
Трансферите на Кени лани ве утепаа! Нема замерки за тоа што го има направено за Ливерпул ама имав чувство како сеуште да живее пред 20 години. Времињата се многу променети и сега е речиси невозможно да се освои првенство со претежно англиски фудбалери. Наместо да се испукаат толку пари на англичани( Хендерсон, Даунинг, Керол) можеше да се ишара тимот со по некој шпанец. Ако приметувате во многу екипи има шпански фудбалери кои брзо стануваат незаменлив дел од тимот ( Мата, Силва, Казорла, Мичу).
Во моментов шпанската школа вади најпродуктивни фудбалери, за разлика од англиската што се одразува и на репрезентативните успеси. Настрана што англиските фудбалери имаат ненормално висока и нереална цена!
Шпанија воглавно ја земав како пример инаку не е на одмет да се има во тимот Холанѓанец, Германец, Бразилец.... сепак различни школи и карактеристики на фудбалерите носат повеќе тактички алтернативи и непредвидливост.
;)

Член од
20 јули 2010
Мислења
909
Поени од реакции
2.228
Ионака на крајот од сезоната ќе ми борчиш една гајба пиво за кладбата. Да ја зголемиме кладбата....за секоја титула плус по едно пиво??
Се кладам со кој сака и по шо сака! Спремен сум се да изгубам, само да го видам Ливерпул на врвот!

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.937
Трансферите на Кени лани ве утепаа! Нема замерки за тоа што го има направено за Ливерпул ама имав чувство како сеуште да живее пред 20 години. Времињата се многу променети и сега е речиси невозможно да се освои првенство со претежно англиски фудбалери. Наместо да се испукаат толку пари на англичани( Хендерсон, Даунинг, Керол) можеше да се ишара тимот со по некој шпанец. Ако приметувате во многу екипи има шпански фудбалери кои брзо стануваат незаменлив дел од тимот ( Мата, Силва, Казорла, Мичу).
Во моментов шпанската школа вади најпродуктивни фудбалери, за разлика од англиската што се одразува и на репрезентативните успеси. Настрана што англиските фудбалери имаат ненормално висока и нереална цена!
Шпанија воглавно ја земав како пример инаку не е на одмет да се има во тимот Холанѓанец, Германец, Бразилец.... сепак различни школи и карактеристики на фудбалерите носат повеќе тактички алтернативи и непредвидливост.
;)
Тоа го велиме и ние. Бразилци, шпанци, белгијци па и германци треба. Кени не закопа и затоа доби отказ и тоа заслужено. Роџерс тука е попаметен и донесе подобри фудбалери според мене само ќе треба време да се воиграат. Има доста копуци за кои тики така е научна фантастика.Треба Роџерс тоа да го сфати и да ги тргни од тимот таквите. Плус имаше почетнички грешки па да видиме дали ќе ги исправи.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 00:44 ---
Се кладам со кој сака и по шо сака! Спремен сум се да изгубам, само да го видам Ливерпул на врвот!
Ќе го видиш и Ливерпул на врвот а и мене со пивата :icon_lol::sneaky:

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
1.Керол 35м = Ван Перси 24м+ 10м годишна плата= 34м
2.Хендерсон 16м = Ван Дер Варт 10м
3.Даунинг 20м = Адам Џонсон 14м+Пабло Хернандес 5.5м =19.5м
4.Адам 8м +Борини 10м = Гастон Рамирез 12м +Монтоливо(free)

Суарез Перси Рамирез

Џерард ВДВ
Алан

Енрике Агер Шкртел Џонсон
Реина
Клупа- Хернандес,Кајт,А.Џонсон,Кара,Стерлинг,Лукас .

Да не запињаа по Енглези може ќе имавме и ваков тим ама... ете.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.702
Поени од реакции
11.937
1.Керол 35м = Ван Перси 24м+ 10м годишна плата= 34м
2.Хендерсон 16м = Ван Дер Варт 10м
3.Даунинг 20м = Адам Џонсон 14м+Пабло Хернандес 5.5м =19.5м
4.Адам 8м +Борини 10м = Гастон Рамирез 12м +Монтоливо(free)

Суарез Перси Рамирез

Џерард ВДВ
Алан

Енрике Агер Шкртел Џонсон
Реина
Клупа- Хернандес,Кајт,А.Џонсон,Кара,Стерлинг,Лукас .

Да не запињаа по Енглези може ќе имавме и ваков тим ама... ете.
Само што Керол и компанија се помлади. Јбг не можи толку пари нa старци да се фрлат а и големи плати сакаат. Згрешивме не викам не али тоа е. Роџерс мора на зима пари да добие за да видиме шо можи

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ова е од после натпреварот со Arsenal:

Мислам дека доволно конкретно кажува што сака да купи и што му е приоритет така да цел параграф ти паѓа у вода. Ваљда не го даде Carroll на позајмица знаејќи дека ќе остане само со 2 напаѓачи... :)

Се е тоа после натпреварот со Арсенал, односно, после завршениот преоден рок. Така да, тебе ти паѓа се во вода зошто ова интервју не е дадено пред да заврши преодниот рок :)

Не може да нема ситуација во фудбалски натпревар противникот да не создаде шанса. Шанси се создаваат а дали голманот ќе одбрани е друга приказна. И Јунајтед во овие воведни кола има смешна одбрана но Де Геа им спаси 5-6 чисти голови. Реина никогаш не го направил тоа.

Те молам. Муабте се прави дека Реина бил утка цело време додека е во нашиот тим, што е сосема не издржано со оглед на тоа дека има три златни ракавици. Муабетот за квалитетите на Реина и нашата одбрана завршуваат тука.
--- надополнето: 3 септември 2012 во 02:44 ---
прекини да бараш играч како РВП да премине во тим како ЛФЦ. Во моментов тоа е НЕ ВОЗМОЖНО. Затоа престани со такви предпоставки.....ШББКББ муабет е крајно не корисен во моментов.

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.483
Поени од реакции
10.220
Ние лагавме Арсен Венгер да го зимаме за да не одржува секогаш при врвот(но никогаш на врвот) но проблем е шо со него ќе треба да чекаме 20-тина година за да освоиме ЛШ. А може во тоа време и ќе умре :sneaky: ......Во врска со Блан, мислам дека има играно во Јунајтед така да тешко.......Си го засакав Роџерсот јас :love:.......
Една асална дискусија неможе да се отвори...Марш

Kajgana Shop

На врв Bottom