Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
Член од
7 март 2007
Мислења
123
Поени од реакции
26
Excentrik shto nema muda...se izgubi covekot ...sekoja utakmica lukas ke go gledame kako se blamira ...pa ne nauci deka ova e premier liga nemoze bez napagac protiv sekogo....takricki e nula mozebi e motivator ama za drugo e tapa.....uste edna sezona bez champions league...

Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
Заебете Лукас... Него крстете се Хендерсон да се опорави,огромна е разликата со и без него,на сите делови на теренот. И со Тотенхем се играше со Лукас,ама тимот изгледаше многу сериозен. Овоа вчера беше мизерија,одбрана,средина,напад,секаде имаше по една црна дупка... Џан некам веќе ни да го коментирам.Покрај него и Вајналдум беше изгубен,се знае дека на средина треба да има барем двајца стабилни.. Кутињо што сакаше да изигра вчера и тој поима нема.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Заебете Лукас... Него крстете се Хендерсон да се опорави,огромна е разликата со и без него,на сите делови на теренот. И со Тотенхем се играше со Лукас,ама тимот изгледаше многу сериозен. Овоа вчера беше мизерија,одбрана,средина,напад,секаде имаше по една црна дупка... Џан некам веќе ни да го коментирам.Покрај него и Вајналдум беше изгубен,се знае дека на средина треба да има барем двајца стабилни.. Кутињо што сакаше да изигра вчера и тој поима нема.
Хејташ? :D

Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
Стар хејтер сум јас :)

Него гледам сеа и Клоп се напиздил серизоно. Време беше да се каже отворено дека на никој не му е гарантирано местото во екипата ако се понаша како изгубен германец на терен (Озил).
– Не сакам да бидам премногу сериозен, но сега е време за тоа. Ние може да играме многу подобро, а бидејќи не го правиме тоа, јас сум премногу разочаран. Отсега, сите играчи играат за својата иднина, а во тој кош се ставам и себе. Фала му на Бога што немаме натпревар утре. Мора да реагираме, не чека натпревар со Арсенал, –

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Стар хејтер сум јас :)

Него гледам сеа и Клоп се напиздил серизоно. Време беше да се каже отворено дека на никој не му е гарантирано местото во екипата ако се понаша како изгубен германец на терен (Озил).
– Не сакам да бидам премногу сериозен, но сега е време за тоа. Ние може да играме многу подобро, а бидејќи не го правиме тоа, јас сум премногу разочаран. Отсега, сите играчи играат за својата иднина, а во тој кош се ставам и себе. Фала му на Бога што немаме натпревар утре. Мора да реагираме, не чека натпревар со Арсенал, –
Не си ти хејтер, туку јас кога критикував бев хејтер.

Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
Не бе друже ти си од ретките реални... На почеток покажаа добри партии и мноогу и овде и на ФБ ги кренаа во облаци и за малку и ЛШ ќе освоевме,ако не играме ЛШ.До толку се праве јаки ЛФЦ. А од сите натпревари може да се одвојат 3-4 макс кои беа перфектни.Скоро во сите имаше фатални грешки,дали поради послаб противник,среќа или незнам што ги победивме.Ако нападот беше стршен,одбрана киксерска и така во круг.. Голман,бек,централен и среден по еден квалитетен и тоа е тоа. Не дека сеа нема екипа,не е лоша,ама за шампиони мора 4-5 нови КВАЛИТЕТНИ деца или барем со поштен потенцијал.

Убаво вика колегата Марфи,погледни ја клупата на Челзи и нашата. Се повредува Ловрен,а резерва ги имаш Клаван кој може да биде од подпросек до врвен деф. зависи на која нога е станат.Целогодишно повреден Гомез(кој има многу потенција,ама моментално не е за да се смета на него). Значи одбрана немаме замена.Лукас е далеку од тоа. Повреден Хендо,замена Џан кој кога игра во последно време повеќе смета на другите.Па поради него и Вајналдум и кој друг и да игра излегува смешен(како вчера на пример). Лев бека немаме за прв тим не пак за на клупа. Милнер нема да издржи цела сезона со тоа темпо. Нападот е Ок.

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Брат, мене ми е тоа кристално јасно АМА, кога викав дека Милнер не е за бек, дека Кариус не е за голман, дека одбрана Кариус, Клајн, Матип, Ловрен, Милнер не е што се вика ни за топ4 во Англија, не па за трофеј или недајбоже титула бев хејтер, фејкер, не сум го сакал Клоп, не сум размислувал трезвено. Кога викав дека Џини е непотребно купен (за улогата која му е доделена), дека мора задњивезњи за да се искаже Хендо и да биде послободен, неееееееееее, Хендо само назад додава, слаб играч. Клаван не е ни за во Грузија, Клоп го зема за да НЕ го игра, само за да докаже (не знам само на кого сака да му докаже) дека може со анонимуси да се носи во ПЛ ама втора сезона (или што би рекле ОГРОМЕН број навивачи на Ливерпул, негова прва ?!?!?!?!?!) по ред добива по муцка.

Сега за сега, огромен флоп, со оглед на тоа што претходнот го избркавме зошто не ни беше трофеен а овој требаше да ни носи трофеи, какви такви а на крај останавме со курац.

Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
И јас сум од тие што викам дека му е прва сезона. Бидејќи кога дојде,имаше распадната екипа,барем по резултати. Колку толку ги опорави и има огромна разлика во играта. Дојде до две финалиња за краток период. ЛЕ не освои поради шлајмот што остана од претходниот,Морено,Мињоле и остала багра.
И сега за сега според мене не е ни флоп,а камоли огромен. Екипата му е 50% средена. Ако ова лето ја среди комплет и пак нема резултат јас прв ќе бидам против Клоп,ама сега не... Крив е клоп да затоа што не купи бек,дефанзивец и уште некој кој фали.. Крив е што во недостаток на дефанзивци тој ја спука до крај со Сако.. Не е крив затоа што го зема Кариус,бидејќи колку што знам од луѓе што пратат бундес,Кариус прикажувал солидни партии. Може следната сезона ќе стане ДеГеа,кој знае..
Средување на екипата мислам за да земе играчи на позиции каде што се виде дека кога некој од таа позиција е повреден,одма се осеќа на играта.Плус да ги пополни празните позиции како голманската.
Еден од Симон и Лорис мора да си оди...
Дефанзивец за прв тим,да игра со Матип,Ловрен од клупа...
Лев бек за прв тим,по потреба да го игра таму Милнер,бидејќи за Милнер има замена.
Замена за Хендерсон и Лалана,бидејќи кога се овие повредени одма има разлика во играта.
Замена за Мане и Кутињо,исто без нив има разлика.
За нападот супер си се Ориги и Фирмињо.

На почетокот и јас мислев дека има замени и широк состав,мислев дека Клаван може да игра по потреба дека не е лош. Џан беше ѕвер за мене и демек може да игра на многу позиции.Дека Милнер нема гајле да испука цела сезона на ЛБ...Ама гадно сум погрешил. Затоа викам дека тимот е 50% составен. Без 5-6 нови играчи ама играчи ништо не прават.

Плус од лани не му замерувам што не зема повеќе играчи бидејќи со такво брзо купување се купуваат зелки. Подобро да виде што има и што треба за сугурно. И плус и самиот кажа дека нема да се купува кој знае што. Е за овој трансфер период е друга песна,веројатно не е глуп и самиот гледа дека му требат играчи,самиот збореше нешто демек уште сеа се преговарало со играчи кои се во план за на лето. И ако пак не земе ништо квалитетно може слободно да оди у ПМ:

Последно уредено:
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
И јас сум од тие што викам дека му е прва сезона. Бидејќи кога дојде,имаше распадната екипа,барем по резултати. Колку толку ги опорави и има огромна разлика во играта. Дојде до две финалиња за краток период. ЛЕ не освои поради шлајмот што остана од претходниот,Морено,Мињоле и остала багра.
И сега за сега според мене не е ни флоп,а камоли огромен. Екипата му е 50% средена. Ако ова лето ја среди комплет и пак нема резултат јас прв ќе бидам против Клоп,ама сега не... Крив е клоп да затоа што не купи бек,дефанзивец и уште некој кој фали.. Крив е што во недостаток на дефанзивци тој ја спука до крај со Сако.. Не е крив затоа што го зема Кариус,бидејќи колку што знам од луѓе што пратат бундес,Кариус прикажувал солидни партии. Може следната сезона ќе стане ДеГеа,кој знае..
Средување на екипата мислам за да земе играчи на позиции каде што се виде дека кога некој од таа позиција е повреден,одма се осеќа на играта.Плус да ги пополни празните позиции како голманската.
Еден од Симон и Лорис мора да си оди...
Дефанзивец за прв тим,да игра со Матип,Ловрен од клупа...
Лев бек за прв тим,по потреба да го игра таму Милнер,бидејќи за Милнер има замена.
Замена за Хендерсон и Лалана,бидејќи кога се овие повредени одма има разлика во играта.
Замена за Мане и Кутињо,исто без нив има разлика.
За нападот супер си се Ориги и Фирмињо.

На почетокот и јас мислев дека има замени и широк состав,мислев дека Клаван може да игра по потреба дека не е лош. Џан беше ѕвер за мене и демек може да игра на многу позиции.Дека Милнер нема гајле да испука цела сезона на ЛБ...Ама гадно сум погрешил. Затоа викам дека тимот е 50% составен. Без 5-6 нови играчи ама играчи ништо не прават.

Плус од лани не му замерувам што не зема повеќе играчи бидејќи со такво брзо купување се купуваат зелки. Подобро да виде што има и што треба за сугурно. И плус и самиот кажа дека нема да се купува кој знае што. Е за овој трансфер период е друга песна,веројатно не е глуп и самиот гледа дека му требат играчи,самиот збореше нешто демек уште сеа се преговарало со играчи кои се во план за на лето. И ако пак не земе ништо квалитетно може слободно да оди у ПМ:
Прва сезона му била пошто кога дошол имал распадната екипа? Како тоа каква е екипата има врска со тоа која сезона е во Ливерпул? Па лани ако освоеше ЛЕ чија ќе беше заслугата, на Роџерс, пошто очигледно не ни бил Клоп менаџер?

Дојде до две финалиња и освои, ништо. Најлесно е да кажеме дека не сме освоиле поради поединци ама имаше зимски преоден рок, за да ги замени тие поединци кои се толку слаби поради кои би изгубиле евентуално финале, само што не, билив ин тренинг.

Како не е флоп, дојде како спасител, како менаџер кој ќе освојува и на крај, втора сезона, пласман во ЛШ ни виси, не па трофеј некаков. Како тоа не е флоп? Тоа ти е дефиниција за флоп, за сега, затоа што си имал очекувања (до сега да има макар еден трофеј) а менаџерот е далеку од тоа што ти си го очекувал.

Екипата му е 50% средена велиш, велиш дека претходникот му оставил шлајм а он, да ги има сите играчи на располагање, ќе игра само со Мане и Матип плус, од тие што си ги донесе сам. Не се коси тоа со констатацијата дека му оставиле шљајм тим? Или пак можеби Клоп едноставно се губи и сака да докаже дека може со шљајм играчи да освои и како и да е, не е на арно за нас.

Јас не сум против Клоп, нити сакам да се избрка. Едноставно сакам да се разбуди од тој бундеслига сон, да мисли дека со Клавани и курчеви карики ќе ми осваја лига, додека мртов тим на 27мо место од 20 у лига го пердаши, додека 18то пласиран тим од 4та англиска лига го пердаши.

Крив е за многу работи, да не се повторувам и се надевам дека ќе се освести, дека ќе ја согледа реалноста. Нека не ми глуми Мајка Тереза, да троши пола фунти на 4 играчи и да каже „вовоововово еве глејте можам и вака“, пошто реално, не може.

Со брзо купување, УТД (ќе ги земам ко болен/реален пример) освои ФА лани, Комјунити годинава, Карлинг годинава. Ние, со паметно купување освоивме, да даааааааааа повторно ништо.

За овој трансфер период не кажа ништо, што ќе купува, туку само кога истиот заврши, кажа дека е задоволен од тимот и дека нема играчи што не ги сака. Ако со задоволен тим, ние завршиме 5-6то место, не знам кое би завршиле доколку не е задоволен со тимот и му продадат ѕвезда, нешто што му направија на претходникот негов.

Член од
12 март 2012
Мислења
210
Поени од реакции
235
Прва сезона,да, бидејќи екипата што ја превзеде беше изгубена. Им ја подигна самодовербата и го промени скроз концептот на игра од тоа што беше пред него. Многу играчи од тој тим кои беа изгубени,по до доаѓањето на Клоп како да не беа истите.Затоа и стигнавме каде стигнавме и затоа ако се освоеше нешто немаше да биде никако заслуга на Брендан.Очајно играа ако ме разбираш што сакам да кажам.

Првиот трансфер перидо,зимскиот,не купи ништо веројатно уште не беше сигурен што му треба.
Наредниот еве купи голман кој имаше повеќе од солидни партии во бундес,кој да знае дека истиот ќе се изгуби во премиер...
Ги имаше Ловрен и Сако,кој покажаа дека знаат да играат во некој утакмици лани.Го донесе Матип,а еден од Сако и Ловрен требаше да биде на клупа.Се случи што се случи со Сако и остана само на Ловрен и Матип. Клаван веројатно не е планиран за прв тим.
Лев бек поима неам зошто не купи,веројатно мислеше дека ќе заигра Морено бидејќи не нашол друг квалитетен..Поима неам..
На средина го зема Вајналдум,кој е супер според мене. Хендо е топ.Лалана исто. Но проблемот излезе Џан кој оваа сезона е смешен.И сеа кога е повреден некој од Вајналдум,Хендо и кога треба да ротира со Џан излегува скроз како друга екипа на средината,кога е таму Џан а истиот лани играше супер.

Како и да се врти работата за средината и нападот најголемиот проблем е ЕМРЕ ЏАН. Пример кога е повреден Кутињо,ако на негово место треба да биде Лалана или таква некоја ротација,а Џан на место на Вајнадлум кој ќе биде на место на Лалана:) одма има проблеми.Дали ме разбираш друже Пеџа? :) Едноставно таква е играта со Клоп,со играчи кои може да ротират од средина во напад.

Затоа ти викам,дека флоп ќе биде наредна сезона.Ако на лето не купи никој и ако продолжи да игра со овој тим тогаш тој ќе биде крив никој друг,за разлика од сега. Флоп ќе биде ако фрли пари на играчи,ако состави екипа која ќе заврши без трофеј и подолу од 4 место.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Ахаааа, значи сезоните се мерат по тоа каква ти била екипата кога си ја превземал? Значи, аналогно на тоа, Роџерс не беше три сезони во Ливерпул, туку две и во првата се бореше за титула? Апсурдно е гледањево, дека ова му е прва сезона, пошто слаб му бил тимот. Ако му бил слаб, нека го надоградел. На крај краева, Клоп сам кажа дека дошол во Ливерпул затоа што го прател клубот и верувал дека во него има квалитет. Да мислеше дека нема квалитет, немаше да купи само 2ца играчи кои во топ11 ќе му играат прва постава (Мане, Матип).

Стигање до финале, заслуга на Клоп, неосвојувањето е поради Брендан а ако освоевме, ќе беше поради Клоп. Бреј, размислување за во аналите на форумов, жими се'.

Не сакам ни да дискутирам во моментов за грешните одлуки на Клоп, туку само ќе ти издвојам неколку:
- Сако, мислам дека потегов на Клоп во врска со Сако му е животна грешка, можеби го кошта и пласман во ЛШ сезонава и/или куп. Самото изоставување на Сако не е и толкав проблем, колку што е проблем тоа што ПОКРИВА со Лукас и Клаван, Матип пола сезона повреден а Ловрен во негова трета сезона покажува дека е штопер од рангот на белимбеговска трета лига Скопје Исток.
- Инаетење со лев бек
- Уништување на ланскиот најдобар играч на тимот (Милнер)
- Купување голман кој е бетер од претходниот (свака част, како успеа да купи голман послаб од Мињоле).
- Не купува и не купува задњи везњи, да му чува некој грб на Хендо, за да може дечкото да биде послободен, него го игра ван позиција.
- Го шитка Ален и го купува Вајналдум, за да го игра ван позиција.

Како може Емре Џан да ти биде најголем проблем, кога дечкото не ни игра?

Флоп е сега за сега, наредна сезона ако не освои ни куп, сите знаеме што ќе се случи со него, сакале ние или не.

Кога дојде, голем дел очекуваа дека ќе освои куп во прва сезона, ќе се квалификува во ЛШ а во втора ќе атакува дури и на титула а купот веќе си го препишавме.

Клоп, не оствари ама баш ништо од очекувањата на 97% од навивачите, што го прави флоп.

Ако го донесеш Ибра во тим и Ибра ти даде 30 гола во сезона, не е флоп пошто си очекувал да даде и ги дал ама ако даде 3 гола од кои 2 од пенал против четвртолигаш у трета рунда куп, ондак е флоп, пошто си очекувал да ти носи напад а тој не постои. Сфаќаш зошто е флоп, сега за сега?

Kajgana Shop

На врв Bottom