И јас сум од тие што викам дека му е прва сезона. Бидејќи кога дојде,имаше распадната екипа,барем по резултати. Колку толку ги опорави и има огромна разлика во играта. Дојде до две финалиња за краток период. ЛЕ не освои поради шлајмот што остана од претходниот,Морено,Мињоле и остала багра.
И сега за сега според мене не е ни флоп,а камоли огромен. Екипата му е 50% средена. Ако ова лето ја среди комплет и пак нема резултат јас прв ќе бидам против Клоп,ама сега не... Крив е клоп да затоа што не купи бек,дефанзивец и уште некој кој фали.. Крив е што во недостаток на дефанзивци тој ја спука до крај со Сако.. Не е крив затоа што го зема Кариус,бидејќи колку што знам од луѓе што пратат бундес,Кариус прикажувал солидни партии. Може следната сезона ќе стане ДеГеа,кој знае..
Средување на екипата мислам за да земе играчи на позиции каде што се виде дека кога некој од таа позиција е повреден,одма се осеќа на играта.Плус да ги пополни празните позиции како голманската.
Еден од Симон и Лорис мора да си оди...
Дефанзивец за прв тим,да игра со Матип,Ловрен од клупа...
Лев бек за прв тим,по потреба да го игра таму Милнер,бидејќи за Милнер има замена.
Замена за Хендерсон и Лалана,бидејќи кога се овие повредени одма има разлика во играта.
Замена за Мане и Кутињо,исто без нив има разлика.
За нападот супер си се Ориги и Фирмињо.
На почетокот и јас мислев дека има замени и широк состав,мислев дека Клаван може да игра по потреба дека не е лош. Џан беше ѕвер за мене и демек може да игра на многу позиции.Дека Милнер нема гајле да испука цела сезона на ЛБ...Ама гадно сум погрешил. Затоа викам дека тимот е 50% составен. Без 5-6 нови играчи ама играчи ништо не прават.
Плус од лани не му замерувам што не зема повеќе играчи бидејќи со такво брзо купување се купуваат зелки. Подобро да виде што има и што треба за сугурно. И плус и самиот кажа дека нема да се купува кој знае што. Е за овој трансфер период е друга песна,веројатно не е глуп и самиот гледа дека му требат играчи,самиот збореше нешто демек уште сеа се преговарало со играчи кои се во план за на лето. И ако пак не земе ништо квалитетно може слободно да оди у ПМ:
Прва сезона му била пошто кога дошол имал распадната екипа? Како тоа каква е екипата има врска со тоа која сезона е во Ливерпул? Па лани ако освоеше ЛЕ чија ќе беше заслугата, на Роџерс, пошто очигледно не ни бил Клоп менаџер?
Дојде до две финалиња и освои, ништо. Најлесно е да кажеме дека не сме освоиле поради поединци ама имаше зимски преоден рок, за да ги замени тие поединци кои се толку слаби поради кои би изгубиле евентуално финале, само што не, билив ин тренинг.
Како не е флоп, дојде како спасител, како менаџер кој ќе освојува и на крај, втора сезона, пласман во ЛШ ни виси, не па трофеј некаков. Како тоа не е флоп? Тоа ти е дефиниција за флоп, за сега, затоа што си имал очекувања (до сега да има макар еден трофеј) а менаџерот е далеку од тоа што ти си го очекувал.
Екипата му е 50% средена велиш, велиш дека претходникот му оставил шлајм а он, да ги има сите играчи на располагање, ќе игра само со Мане и Матип плус, од тие што си ги донесе сам. Не се коси тоа со констатацијата дека му оставиле шљајм тим? Или пак можеби Клоп едноставно се губи и сака да докаже дека може со шљајм играчи да освои и како и да е, не е на арно за нас.
Јас не сум против Клоп, нити сакам да се избрка. Едноставно сакам да се разбуди од тој бундеслига сон, да мисли дека со Клавани и курчеви карики ќе ми осваја лига, додека мртов тим на 27мо место од 20 у лига го пердаши, додека 18то пласиран тим од 4та англиска лига го пердаши.
Крив е за многу работи, да не се повторувам и се надевам дека ќе се освести, дека ќе ја согледа реалноста. Нека не ми глуми Мајка Тереза, да троши пола фунти на 4 играчи и да каже „вовоововово еве глејте можам и вака“, пошто реално, не може.
Со брзо купување, УТД (ќе ги земам ко болен/реален пример) освои ФА лани, Комјунити годинава, Карлинг годинава. Ние, со паметно купување освоивме, да даааааааааа повторно ништо.
За овој трансфер период не кажа ништо, што ќе купува, туку само кога истиот заврши, кажа дека е задоволен од тимот и дека нема играчи што не ги сака. Ако со задоволен тим, ние завршиме 5-6то место, не знам кое би завршиле доколку не е задоволен со тимот и му продадат ѕвезда, нешто што му направија на претходникот негов.