Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Аха....јасно е сега (y)
--- надополнето: 10 март 2012 во 18:48 ---
Зошто те банирале? Иначе ни јас не ја постеувам...имав некој дискусија во темата за ЕЛ....со "топџија"...зошто сме изгубиле, па да ме реметел момакот...ама го снема брзо.
Оти ги отерав упм, да им ебам племето......
Инаку сега ако младинците не добијат шанса некој треба да оди на бесилка :mad:

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ви реков ја баталете ја таа тема, што ќе читаш смешни се. Ни едните ни другите нема да освојат титула оваа година ПЛ ќе земе Сити а од ЛШ испаднаа па коа немаш што да праиш а не си прав навивач на клубот, ќе се замараш со нас.
Иначе за денес утакмицава не ја гледав така да неможам ништо да кажам, ама очекував 1х да бидам искрен. Немаме игра, нема самодоверба изгледа се откажаа од 4тото место. И пак ќе кажам, треба да се преиспита позицијата на Кени, исти резултати како Рој има што воопшто неможе да не задоволува.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Да беше Хоџсон во моментов тренер на ЛФЦ ќе беше до сега 3 пати обесен на плоштад. Он се држи на позиција менаџер зошто ни газдите немаат муда да го избркаат, зошто ако го направат тоа знаат дека ќе навлечат гнев од Скаузерите во градот и пошироко. Ако Кени стварно мисли дека може да направи нешто наредна година...нека остане и нека се труди. Ако мисли да игра и понатаму вака без мадиња, со 12 дефанзивци против бедни екипи, реално е да каже, извинете, се шалев...толку од мене, најдете некој подобар...или нешто така.....на крај краева и самиот кажа, ниедно име не е поголемо од клубот. Нема лутење тука и тоа е тоа....

Како адекватна замена јас стојам на ставот дека тоа е Рафа....Тренер со годишен буџет од 25 денари направи секоја сезона да биде во ЛШ, 2 финалиња...епски битки во ЛШ секоја сезона....играта беше одлична со не играчи....најблиску до ПЛ во последни 20 години. Али мислам дека е рано за менување на тренер....

И ДА....ГО ЗАМОЛУВАМ ГОСПОДИНОТ КЕНИ (иако знам дека нема да ја прочита молбава) да ги пушти младинците....реално се откажани од 4то место...а дали ќе завршиме 16 или 5....сеедно е, играме во ЕЛ....и да се фокусира на ФА.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Абе смена и не мора одма. Реков јас....стави му го до него Пако. Дури беше тој во клубот од 2004-2007 освоивме 4 титули (ЛШ.ФА,СУпер куп на Европа и Комјунити Шилд) и плус игравме финале од ЛШ. Можи и Хенк Тен Кате....човекот ја држеше Барса дури беше таму. Од кога замина тимот на му се распадна на Рајкард. А ако добро се сеќавам баш Тен Кате беше во Челзи 2008 кога играа прв пат финале. Па сега дали до Аврам беше или до Хенк не знам јас ама ќе да е второто.....на крај краева стави го Рафа таму нека помага. Ако пак Кени си оди односно си даде оставка го сакам Рафа како менаџер. Јебига играчите се добри и понатаму стојам на тој став. Нити Норвич нити Свонси нити Сандерленд имаат подобри играчи од нас а како тргнало пред нас ќе завршат. Треба систем, треба стратегија, треба тактика за да проработат Керол,Даунинг итн итн. Треба некој да го зашамари Суарез, да го седни Кајт на клупа, Адам исто, да го натера Хендерсон да игра похрабро итн итн.
А за сега сите рековме да играат младинците ама ништо од тоа. Ќе си пропаднат и тие како тргнало. А мали не се....Сусо - 18 Морган 18, Коуди - 19. Ајде Стерлинг 17 ама пак мислам дека е спремен Ама другиве сега ако не добијат шанса не знам кога ќе добијат

S

Stivie G

Гостин
Незнам шо да пишам, разочаран сум до бескрај.
Адам не сакам да го видам ниеднаш стартер до крајот на сезоната. КАТАСТОФА Е. Значи досега од него памтам една убава работа. Корнерот против Болтон во 3 коло кога Шкртел даде гол со глава. Друго НИШТО. Имаше на почетокот просечни изданија но е декември наваму е дупка. Не може тој да ни биде креатор кога цел живот фудбал играл во Чемпионшип. Шелви да играше милион пати поубаво ќе одиграше. Да го имавме него се ќе беше поинаку. Хендерсон иако ми е омилен се гледа дека се губи во поважните натпревари но сепак тоа е недостаток од неискуство, верувам дека од него ќе биде играч. Даунинг почна да се подобрува но незнам до кај ќе тера. Сепак има многу малку прикажано од тоа што се очекуваше. Значи откога сезоната ни е дефинитивно изгубена Сусо, Шелви, Коади и Стерлинг мора да добијат шанса со цел да стекнат некое искуство а и сум сигурен дека ќе одиграт многу поубаво од некои други. Во целата ова работа се гледа дека НАЈМНОГУ ни недостасува ТОРЕС. Да го имавме се ќе беше поинаку.СЕ. За Далглиш стварно незнам што да коментирам, не можам да кажам лош збор за него а и ако така се продолжи мислам дека на лето сам и ќе си поднесе оставка и тогаш ќе мора се одново да се почнува а тоа најмалку ни треба.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Од почит кон Кени ќе се воздржам од барање негова смена. Додека е тренер, ќе верувам во неговите способности. Не ми е јасно само како лани успеа да го крене тој мртов тим, а оваа сезона да го гледаме ова.

У секој случај, ако се менува Кени, би сакал да дојде Рафа (или Дефитез како што љубат другите да го нарекуваат), затоа што сега Ливерпул го има она што му беше најпотребно во времето додека тој беше тука, а тоа е сопственик кој финансиски ќе ја поддржи секоја негова трансфер желба. Што за потсетување, не му беше овозможено во целост во Ливерпул, а за Интер да не праам муабет. Да бараш од тренерот да ја изреализира својата замисла со играчи кои ти ќе му ги дадеш е епска глупост, посебно ако сакаш високи резултати од истиот. За ова доказ се и други клубови/менаџери. Иако некои од трансферите на Бенитез изгледаа како огромна грешка на почетокот, потоа истите тие станаа незаменливи првотимци.

Но, тоа е што би било кога би било, да се сконцентрираме на сегашната состојба. Останувам на тоа дека младинците мора да добијат шанса, посебно кога станува збор за играчите од нападот. Сега, кога и така изгледа сите се откажаа од бркање на место за ЛШ, барем нека испробуваат тактики и играчи што би можеле да користат во идните сезони. Нека гледаат да ги најдат дупките уште сега, за што порано во трансфер периодот да ги пополнат.

Адам невидена дупка. Од сите трансфери, од него најмногу очекував и највеќе ми беше мило за него, ама константно разочарува.

Ах Лукас, Лукас...да ми кажеше некој пред две години дека толку многу ќе му недостигаш на тимот...

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Адам е тешка работа ,а и другите не се нешо посебни ...
Добар е Кени , али Рафа е Рафа , сите шанса добиваа и уште пари да имаше тоа време ќе беше тип топ .
Суарез е добар не го оспоруем , ама Торрес си беше несопирилив , сам решаваше натпревари .
Во Средина фалат играчи како Чаби , Лукас , Маскерано .... Лукас ќе се врати али другите двајца нема , мора да се бара решени за Хендо има време млад е уште али ние неаме време , Даунинг си е под просечно крило , Кајт е стар ,а и Џеррард не е тоа шо беше ....
Ова година е пропадната мора сеа да им дава шанса на младите , Стерлинг - мерлинг овој -оној .... вечно таленти нема да се и сите дека ќе успеаат и тоа нема да се случи ...

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
еден предлог : да се купи ЧАК НОРИС таму лежи спасот
спиринг, адам, керол па и кајт и карагер и и и иаурелио клоците и чао папа (спиринг секој старт клизачки му е со две нози , адам топките 99% му се кон реина наместо кон суарез и т.н. , керол ако сам знае кај се наоѓа добра е а кајт и карагер во прв тим никако поготово вториов дудук, аурелио нека го заангажираат како доктор повеќе е по болнициве него ли на терен ) толку фала чао пријатно :*

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
еден предлог : да се купи ЧАК НОРИС таму лежи спасот
спиринг, адам, керол па и кајт и карагер и и и иаурелио клоците и чао папа (спиринг секој старт клизачки му е со две нози , адам топките 99% му се кон реина наместо кон суарез и т.н. , керол ако сам знае кај се наоѓа добра е а кајт и карагер во прв тим никако поготово вториов дудук, аурелио нека го заангажираат како доктор повеќе е по болнициве него ли на терен ) толку фала чао пријатно :*
Чекај чекај чекај.....одма со бркање со тепање со колење - не оди тоа така. Ако треба такво нешто јас прв ќе пишам дека треба. Не можи ниеден играч да не чини. Едноставно - не можи. Овие играат слабо пошто се нема систем, се нема стратегија и тактика. (Господ ми е сведок колку пати го напишав денес ова :(). Кога ќе имаме такво нешто проследено со ред и дисциплина играчите ќе почнат да играат добро. Е ако не почнат - тогаш бркање.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Бидејки сега дефинитивно шансите за 4то се загубени Кени треба да размисли што како и каде и кој за наредната сезона.....Сакам да направам мала ревизија за сезонава досега.....
Дефинитивно со 29 постигнати гола од 27 натпревари 4то место не се завршува, ддаа имавме погодено 21 статива но тоа не е некое оправдување...Даунинг лани имаше 7 постигнати гола и 9 асистенции а сега на двете места има по една нула, Хендо е млад но дефинитивно игра со многу страв се плаши да тргни во напад да не згреши, Адам пак дефинитивно последниве 2 месеци е премногу слаб , е кога би имале некоја замена за него Кени би го сменил 2-3 натпревари па после се ке беше различно, Керол веке некам да го коментирам потполно ме разочара, Белами или Енрике еден од двајцава би требало да биди засилување на сезоната во ПЛ, ни треба уште еден штопер Кара е во години со Коатес не сме сигурни како би се одвивала ситуацијата и уште еден напагач оти ова вака не го бива...реално ни требаат уште 3-4 засилувања од кои 2 немора да бидат скапи но да бидат играчи кои ке му бидат конкуренција на сегашниве бидејки вгодина ке играме на уште еден фронт.....според мене би било глупост да се отпушти и Кени сепак еве ни донесе титула па господ здравје во игра сме за уште една и ако го отпуштат новиот менаџер ке продаде 4-5 играчи од овие ке купи нови 5-6 играчи тие дури да се воиграат пак ништо нема да направиме треба да му дадеме уште 1 сезона на Кени па ке видиме како ке се одвива ситуацијата.....

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Абе никој не рече да не му се дај уште една сезона на Кени....ама ако не го смени пристапот уште 10 да му даат џабе е. Имаше некој нaпишано дека за овие треба диктаторски режим......точно. Баш тоа треба за да почнат да играат како што треба. А за младинците не се ни надевам дека ќе добијат шанса. Сега со Евертон дерби било бла бла после со Стоук важна утакмица итн итн и ќе заврши сезоната....

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
шејм он ју шекер шејм он ју само каква стратегија да прават кога за основна стратегија ни се потребни ненормално луди крила кој ќе ринат ќе дриблаат ќе прават вишок играч секогаш и на тој начин ќе го ранат керол , а кајнас во случајов со даунинг е плесни ја па ако го погодиш здравје а дриблинг однего немам видено до сега , десна страна крило немаме па така да нити хндерсон нити кајт нити џонсон нити било кој да го ставиме џабе е си треба КРИЛО како горе наведеното.
долга е приказнава со ливерпул има многу пишување ама ....
после повредата на лукас ливерпул е тапа п.с. НАРЕДНАТА Е НАША

Член од
10 февруари 2008
Мислења
845
Поени од реакции
447
Која е логика да купиш играч од средина и цела сезона да го играш на крило (Хендерсон)? Уште не ми е јасно зошто се купија Хендерсон и Адам кога веќе во средина ги имавме Џерард, Меирелеш, Шелви, Аквилани, Лукас...

Kajgana Shop

На врв Bottom