superstarpizza
Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
- Член од
- 20 септември 2008
- Мислења
- 6.025
- Поени од реакции
- 1.363
Те разбирам што сакаш да ми кажеш, до некаде се согласувам, само што ми избега од темата, за друго правевме муабет. Сезоната како сезона не е изгубена, како што констатираше ти
Се согласувам за трансферите, требаше деструктивец и напаѓач, се согласувам за Даунинг...би ти го додал и Кајт...ама не се согласувам за младинциве....рано им е да бидат фрлени во оган, барем не сега, може при крај на сезона....сега уште не, според мене...али јас не сум Кени а ни ти
Пеџа да бидеме реални... со ваква игра, оганот ке трае малку подолго!
Младинците се покажуваат баш во оган..... ко преживе причаче шо би рекле!
Инаку шо се однесува до играта....
Целосна вина на Кени Далглиш!!!
Значи да почнеме од почеток... на 5 натпревари од цела сезона не сме доминирале тактички..... да не зборам за тоа дека не сме добиле тактички резултат!
Значи да прецизирам.... тактички резултат не значи пракирање автобус... не криење топка, или отварање на игра во потребен момент!
За утакмицава посебно...
Веке некој спомена (мислам Гучи) неможе кога не игра Керол да се има 5 центаршутеви високи во 5-ерец, а кога тој влегува да се оди на игра по земја до 16 метри! Нашата игра беше тотално разбиена на тактички план. Во момент кога се губи со резултат 0-2 ние игравме како да водиме ние!
Значи во ниту еден случај не сум видел дека на резултат 0-2 да губиш ти да играш позади топка и да не правиш пресинг на топката... (ееееееееејјј човече, ти прават ОЛЕ , ОЛЕ)
Но ајде да претпоставиме дека Кеееееееееееееееееееиценил дека нашите играчи се послаби на физички план (шо е смешно да се помисли) и да се оди на контри..... која контра е таа кога крилото која треба да ја повелече контрата (Даунинг , Кајт) не знаеа каде се наогат (исто како и јас шо не ги видов на екранот)
Друг проблем....ке ми објасни некој Хендерсон која позиција играше?
Значи подполно неприметлив. Во дефанзивна тактика во која очекуваш да играш на контри.... неможе од 3 средни играчи 3 да ти имаат дефанзивна улога.... но ајде да предпоставиме дека Хендерсон играл како задни везни, тогаш кое е местото на Џерард?
Во целиот пост се трудам да не станам вулгарен, како и да што помалку искажам емоции на тактиката на овој меч но сето тоа е мнооогу тешко а да се приќути тоталната грешка на Кени.
Значи да не звучам ко педер.... но ваква понизност во натпревар каде играш со најлутиот ривал не сум видел.
Значи во маалско дерби да се играло картите ке беа отворени. Овде беше проблемот шо немавме карти, па не знаевме каде тераме!
Повторно ке повторам... од почетокот на преземањето на Кени... јас не видов тактичка мудрост (од што и се плашев уште пред неговото доагање) туку единствено “МАЛКУ“ поголема мотивација каде во такви моменти еден Норвич не стави во лошо-ќоше. Во ваква ситуација (мада и многу утакмици порано) јас би ја размислувал одлуката за промена во тимот... промена на Кени. Едноставно нелииии (ЉуБчо) не оди!!!
Поздрав
ПС. Се надевам дека нема да има постови од типот на Кинг Кени е легенда!