Фан Клуб: Ливерпул

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
Те разбирам што сакаш да ми кажеш, до некаде се согласувам, само што ми избега од темата, за друго правевме муабет. Сезоната како сезона не е изгубена, како што констатираше ти :)

Се согласувам за трансферите, требаше деструктивец и напаѓач, се согласувам за Даунинг...би ти го додал и Кајт...ама не се согласувам за младинциве....рано им е да бидат фрлени во оган, барем не сега, може при крај на сезона....сега уште не, според мене...али јас не сум Кени а ни ти :P

Пеџа да бидеме реални... со ваква игра, оганот ке трае малку подолго!

Младинците се покажуваат баш во оган..... ко преживе причаче шо би рекле!

Инаку шо се однесува до играта....

Целосна вина на Кени Далглиш!!!

Значи да почнеме од почеток... на 5 натпревари од цела сезона не сме доминирале тактички..... да не зборам за тоа дека не сме добиле тактички резултат!
Значи да прецизирам.... тактички резултат не значи пракирање автобус... не криење топка, или отварање на игра во потребен момент!

За утакмицава посебно...
Веке некој спомена (мислам Гучи) неможе кога не игра Керол да се има 5 центаршутеви високи во 5-ерец, а кога тој влегува да се оди на игра по земја до 16 метри! Нашата игра беше тотално разбиена на тактички план. Во момент кога се губи со резултат 0-2 ние игравме како да водиме ние!
Значи во ниту еден случај не сум видел дека на резултат 0-2 да губиш ти да играш позади топка и да не правиш пресинг на топката... (ееееееееејјј човече, ти прават ОЛЕ , ОЛЕ)
Но ајде да претпоставиме дека Кеееееееееееееееееееиценил дека нашите играчи се послаби на физички план (шо е смешно да се помисли) и да се оди на контри..... која контра е таа кога крилото која треба да ја повелече контрата (Даунинг , Кајт) не знаеа каде се наогат (исто како и јас шо не ги видов на екранот)
Друг проблем....ке ми објасни некој Хендерсон која позиција играше?
Значи подполно неприметлив. Во дефанзивна тактика во која очекуваш да играш на контри.... неможе од 3 средни играчи 3 да ти имаат дефанзивна улога.... но ајде да предпоставиме дека Хендерсон играл како задни везни, тогаш кое е местото на Џерард?

Во целиот пост се трудам да не станам вулгарен, како и да што помалку искажам емоции на тактиката на овој меч но сето тоа е мнооогу тешко а да се приќути тоталната грешка на Кени.

Значи да не звучам ко педер.... но ваква понизност во натпревар каде играш со најлутиот ривал не сум видел.

Значи во маалско дерби да се играло картите ке беа отворени. Овде беше проблемот шо немавме карти, па не знаевме каде тераме!
Повторно ке повторам... од почетокот на преземањето на Кени... јас не видов тактичка мудрост (од што и се плашев уште пред неговото доагање) туку единствено “МАЛКУ“ поголема мотивација каде во такви моменти еден Норвич не стави во лошо-ќоше. Во ваква ситуација (мада и многу утакмици порано) јас би ја размислувал одлуката за промена во тимот... промена на Кени. Едноставно нелииии (ЉуБчо) не оди!!!

Поздрав

ПС. Се надевам дека нема да има постови од типот на Кинг Кени е легенда!

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Пеџа да бидеме реални... со ваква игра, оганот ке трае малку подолго!

Младинците се покажуваат баш во оган..... ко преживе причаче шо би рекле!

Инаку шо се однесува до играта....

Целосна вина на Кени Далглиш!!!

Значи да почнеме од почеток... на 5 натпревари од цела сезона не сме доминирале тактички..... да не зборам за тоа дека не сме добиле тактички резултат!
Значи да прецизирам.... тактички резултат не значи пракирање автобус... не криење топка, или отварање на игра во потребен момент!

За утакмицава посебно...
Веке некој спомена (мислам Гучи) неможе кога не игра Керол да се има 5 центаршутеви високи во 5-ерец, а кога тој влегува да се оди на игра по земја до 16 метри! Нашата игра беше тотално разбиена на тактички план. Во момент кога се губи со резултат 0-2 ние игравме како да водиме ние!
Значи во ниту еден случај не сум видел дека на резултат 0-2 да губиш ти да играш позади топка и да не правиш пресинг на топката... (ееееееееејјј човече, ти прават ОЛЕ , ОЛЕ)
Но ајде да претпоставиме дека Кеееееееееееееееееееиценил дека нашите играчи се послаби на физички план (шо е смешно да се помисли) и да се оди на контри..... која контра е таа кога крилото која треба да ја повелече контрата (Даунинг , Кајт) не знаеа каде се наогат (исто како и јас шо не ги видов на екранот)
Друг проблем....ке ми објасни некој Хендерсон која позиција играше?
Значи подполно неприметлив. Во дефанзивна тактика во која очекуваш да играш на контри.... неможе од 3 средни играчи 3 да ти имаат дефанзивна улога.... но ајде да предпоставиме дека Хендерсон играл како задни везни, тогаш кое е местото на Џерард?

Во целиот пост се трудам да не станам вулгарен, како и да што помалку искажам емоции на тактиката на овој меч но сето тоа е мнооогу тешко а да се приќути тоталната грешка на Кени.

Значи да не звучам ко педер.... но ваква понизност во натпревар каде играш со најлутиот ривал не сум видел.

Значи во маалско дерби да се играло картите ке беа отворени. Овде беше проблемот шо немавме карти, па не знаевме каде тераме!
Повторно ке повторам... од почетокот на преземањето на Кени... јас не видов тактичка мудрост (од што и се плашев уште пред неговото доагање) туку единствено “МАЛКУ“ поголема мотивација каде во такви моменти еден Норвич не стави во лошо-ќоше. Во ваква ситуација (мада и многу утакмици порано) јас би ја размислувал одлуката за промена во тимот... промена на Кени. Едноставно нелииии (ЉуБчо) не оди!!!

Поздрав

ПС. Се надевам дека нема да има постови од типот на Кинг Кени е легенда!
Nice one dude
Кени си е легенда ама како врви времево така ми изгледа дека човеков е заглавен назад во времето.
Реков еднаш - ултиматум за наредната сезона и тоа е тоа. И не само за него......
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 23:33 ---
кога веќе сезонава полека ја губиме, незнам зашто не би им се дало шанса на малдинциве. Спиринг е ок, ама нас ни треба нешо големо, зашто да не му се даде шанса на коуди. Полева страна даунинг е дрво невидено, зашто да не се проба со Стерлинг, нападот е очај, зашто да не му се даде шанса на Морган. креативност ни е рамна на 0, зашто да не добијат поголема минутажа Сусо и Шелви???
Од кај го препиша ова? :icon_lol:

S

Stivie G

Гостин
Ајде еден коментар и од мене
Вака на натпревар на Ливерпул не сум бил разочаран од 2008г. кога изгубивме од Челзи во полуфиналето во ЛШ. Во цел натпревар видов само 2 светли моменти, и тоа 2 пати од Суарез. Тоа што го направи на почетокот ми ја исполни душата целосно, се смеев како ненормален и вториот светол момент е кога постигна гол и покрај сите исфуркувања.
За денешната игра резултат и игра што да кажам. Лошо, многу лошо.
До есента мислев дека Керол ни е најголема утка, но овој ме дамантираше.
Веќе подолг период мислам дека е Даунинг но овој никако да ме демантира. Значи 20 милиони а само еден гол е премалку. Големи очекување мали достигнувања.
Кајт е редно време да си седне на клупа. Играше шо играше претходните сезони но оваа е крш и не би сакал да го видам повеќе да почне од 1 минута.
Спиринг игра солидно и солидно го заменува Лукас но тремата и неискуството го направи своето денес.
Хендерсон-незнам стварно шо лошо гледате во неговата игра, јас досега не сум видел ни една лоша партија од неговата страна напротив сметам дека тој е наследникот на Џерард. Не ме разочарал досега ни еднаш.
Енрике-човекот е одличен, за 5 милиони не можеме повеќе да добиеме, денес имаше лоша партија т.е. Валенсија беше одличен
Џонсон-супер играч но јас мислам дека Кели е подобро решение без разлика кој што вика. Статистика вели кога Кели стартувал оваа сезона Ливерпул нема ни еден пораз(10 победи и 2 реми).
Агер-Шкртел-дефинитивно 2 најсветли точки во тимот во досегашниот дел од сезоната покрај Белами
Белами- штета што не може да игра секој натпревар. Иако е 32 години тој игра со најголема мотивација. Тоа денес значително се забележа.
Стиви-нема потреба да трошам зборови за него. Се знае мотор на тимот.
Керол-штета што не играше од 1 минута, се гледа дека има голем напредок кај него.
Адам-во последно време сум разочаран од него, како мува без глава е, на почетокот прикажуваже далеку подобри партии.
Не ми е јасно зошто Макси не игра, ниту е повреден ниту има некоја казна. Со прикажаните партии е далеку подобар од Даунинг.
Исто ме нервира и што и Шелви не игра. Значи Кени треба да почне да го игра бидејки прикажува одлични изданија. Сигурен сум дека ќе изигра подобро и од Кајт и од Даунинг а плус ќе ја зголеми и самодовербата.
Мислам дека е време да му даде шанса и на Сусо. 18 години е, и штета ќе биде да пропадне уште еден Шпанец исто ко што пропадна Дани Пачехо.
За Стерлинг можеби е рано а и не би било лошо да се даде на позајмица за да стекне искуство.
КИНГ КЕНИ-и да сакам не можам да пишам лош збор за човекот, број 1 во Ливерпул и ова мислење за ништо не го менувам.

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Нема што да се коментира појќе .... Играта беше катастрофа , незнам , ова беше мизерно што го прикажаја ... луѓе овие незнаат да се отвораат статични се ептен .
Наликуваа како да држат време ,а притоа водат со еден гол разлика.....

Керол , ај Керол ... па да ти ... и Керол и све не го платија 35 м. за да прикажуе добра игра ,ако продолжи само со добра игра нека си напушти , нас ни требаат голови од него .... не ја префрлам цела кривица на него али ова е претеризам ! Даунинг само во Астонси го бидуваше - очигледно , според ова шо го прикажа незнам дали и 8 м. вреди ,а не 18м ( толку мислам го платија нашиве ) ....
На Кајт му пројде времето само знае да трча , не прикажуе нишо .

Ако продолжи оваа очајна игра тешко ЛШ !
Не е нишо загубено 4 бода од 4-врто место .... ама буквално никоаш не ја кратиме негативата кога ни се пружа шанса ,а колку пати само кикснаја оваа година и Челси па и Арсенал ...
Ќе решаваат меѓусебните дуели Ливерпул - Арсенал , Челси - Ливерпул .... има до крај многу али КЕНИ мора да мења , зашо ако продужи вака ни славата не го спасуе поштено ќе си лета :)

S

Stivie G

Гостин
Доколку не освоиме 4 место мислам дека Кени сам ке си поднесе оставка со оглед на неговиот карактер.

Gojak YNWA

Ракот на Хелси
Член од
12 јануари 2009
Мислења
1.946
Поени од реакции
866
Ајде кога више сме почнале со долгите постови и моето мислење да го кажам
Значи прво ќе почнам од трансферите. Незнам дали лично Кени е одговорен за носењето на ова срање што се донесе во Ливерпул ама уште летото пишував дека воопшто не ми се свиѓаат играчите што се донесени. Ајде да речеме дека Керол беше исфорсиран трансфер донесен во 5 до 12 како замена за Торес. Цената може беше преголема ама јас не сум разочаран од него воопшто. Таа шанса што (не) ја добива, поише не ни може да се очекува. Дечкото ќе даде гол или ќе изигра солидно и веќе следната утакмица е на клупа. Друга работа е што оваа игра никако не му одговара на него. Неможе да се очекува он да иде назад и да прима топки. Ни па би очекувал нешто повеќе ако игра сам напред против 4ца дефанзивци. Па и кога играше во Њукасл имаше партнер напред кој отвараше повеќе простор за него (Амеоби, Вест, Ловенкрантс). Нема тој техника да прими топка да помине 2-3 играчи и да даде гол. Незнам дали они тоа го очекувале од него.
Сега за летните трансфери. Прво ЗАШТО по ѓаволите се форсираше Британски талент. Каде они видоа дека кај англичаните има некоја надеж??? Значи не се дисциплинирани, играат топло-ладно, брзо паѓаат под притисок од весниците и се тешки дебили во секој поглед. Искрено коа ни избега Јанг, очекував Даунинг да биде многу помотивиран и да покаже дека е барем блиску ако не подобар од Јанг. Барем според цената тоа се очекуваше. Ама искочи сосема спротивно. Он кога играше во Мидлзборо па у Астон вила се покажа топ. Како успеа волку да влезе во криза кај нас незнам. Дали некој му врши многу притисок, дали Кени не го игра на добра позиција, не би знаел. Само знам дека освен лева друга нога он нема.
Од Чарли Адам не очекував повеќе. Не очекував да го замени Алонсо во никој случај. Па неможе 25 годишен капитен на Блекпул да експлодира во првата сезона во Ливерпул. Мада мене не ми пречи како игра. Има по некоја асистенција и некој гол.
Хендерсон 20 милион... Не би ги дал никогаш да сум тренер на Ливерпул. Значи зашто да плеснеш толку пари за играч кој никој не го бара. Да кажам само дека да се англичаните толку добри фудбалери за нив ќе има голема побарувачка и од други тимови. А тие само се продаваат меѓу англиските клубови за неверојатни цени. Може има талент и се тоа ама се знае која цена се дава за играч кој има талент (сеуште непотврден). До 10 милиони највеќе па и да не испадне ништо да не ти биде криво што си ги фрлил.
Енрике е одлично изненадување. За тие пари што ги дадовме а и за тоа колку бевме тенки на таа позиција неможеше подобро. Денешнава утакмица му е единствена кај што играше под нивото. Тука ке го ставам и Коатес кој е секако добро засилување со оглед дека е многу млад, а сепак барем физички изглеа одлично за во ПЛ. Неможе да добие шанса затоа што Агер и Шкртел играат одлично во одбрана.
Мислам дека младите играчи што ги набројувавме горе заслужуваат шанса во ПЛ. Не сум ги гледал многу ама по резултатите и читањето на статии ветуваат многу. Шелви исто така заслужи да заигра барем малце со оглед на тоа што беше вратен од една одлична позајмица кај што газеше во Чемпионшип.
За Кени сум пишал 100 пати. Почитување има од сите тука ама како ФУДБАЛЕР а како тренер НЕ. Неможам да го подржам како тренер затоа што од кога дојде не сум задоволен од тоа како игра Ливерпул. Нејќам во никој случај да го гледам Ливерпул како игра со 4-5-1 формација, па дури да се форсира Карагер како ДМФ. Ние сме Ливерпул и на Енфилд кој и да дојде треба да му биде страв да помине половина а не Норвич, QPR, Блекбурн и компанија да доаѓаат и да не надигруваат. Подаривме 10000 бодови на домашен терен. Оваа шанса требаше да ја искористиме со оглед на тоа што Арсенал и Челзи се во слаба форма. Мора да се најде начин да се влезе во ЛШ оваа сезона. Тоа треба да биде приоритет пред било кој куп. Не ме интересира ЛЕ. Сакам Енфилд да грми вторник/среда.
И за крај тактиката што оваа сезона е тотално промашена. Се земаа офанзивни играчи Керол, Суарез, Белами, Хендерсон а се игра тотално дефанзивно. Подобро да се фрлеа тие пари за дефанзивци тогаш. Некако не ми се на иста страна Кени и менаџментот на Ливерпул. Јас би играл нешто во овој стил: Реина-Џонсон,Агер,Шкртел,Енрике-Даунинг,Џерард,Адам,Макси-Керол,Суарез. Барем со овој тим што го имаме сега. Ама јас не би се ни засилувал со играчи како Адам и компанија...

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Ајде кога више сме почнале со долгите постови и моето мислење да го кажам
Значи прво ќе почнам од трансферите. Незнам дали лично Кени е одговорен за носењето на ова срање што се донесе во Ливерпул ама уште летото пишував дека воопшто не ми се свиѓаат играчите што се донесени. Ајде да речеме дека Керол беше исфорсиран трансфер донесен во 5 до 12 како замена за Торес. Цената може беше преголема ама јас не сум разочаран од него воопшто. Таа шанса што (не) ја добива, поише не ни може да се очекува. Дечкото ќе даде гол или ќе изигра солидно и веќе следната утакмица е на клупа. Друга работа е што оваа игра никако не му одговара на него. Неможе да се очекува он да иде назад и да прима топки. Ни па би очекувал нешто повеќе ако игра сам напред против 4ца дефанзивци. Па и кога играше во Њукасл имаше партнер напред кој отвараше повеќе простор за него (Амеоби, Вест, Ловенкрантс). Нема тој техника да прими топка да помине 2-3 играчи и да даде гол. Незнам дали они тоа го очекувале од него.
Сега за летните трансфери. Прво ЗАШТО по ѓаволите се форсираше Британски талент. Каде они видоа дека кај англичаните има некоја надеж??? Значи не се дисциплинирани, играат топло-ладно, брзо паѓаат под притисок од весниците и се тешки дебили во секој поглед. Искрено коа ни избега Јанг, очекував Даунинг да биде многу помотивиран и да покаже дека е барем блиску ако не подобар од Јанг. Барем според цената тоа се очекуваше. Ама искочи сосема спротивно. Он кога играше во Мидлзборо па у Астон вила се покажа топ. Како успеа волку да влезе во криза кај нас незнам. Дали некој му врши многу притисок, дали Кени не го игра на добра позиција, не би знаел. Само знам дека освен лева друга нога он нема.
Од Чарли Адам не очекував повеќе. Не очекував да го замени Алонсо во никој случај. Па неможе 25 годишен капитен на Блекпул да експлодира во првата сезона во Ливерпул. Мада мене не ми пречи како игра. Има по некоја асистенција и некој гол.
Хендерсон 20 милион... Не би ги дал никогаш да сум тренер на Ливерпул. Значи зашто да плеснеш толку пари за играч кој никој не го бара. Да кажам само дека да се англичаните толку добри фудбалери за нив ќе има голема побарувачка и од други тимови. А тие само се продаваат меѓу англиските клубови за неверојатни цени. Може има талент и се тоа ама се знае која цена се дава за играч кој има талент (сеуште непотврден). До 10 милиони највеќе па и да не испадне ништо да не ти биде криво што си ги фрлил.
Енрике е одлично изненадување. За тие пари што ги дадовме а и за тоа колку бевме тенки на таа позиција неможеше подобро. Денешнава утакмица му е единствена кај што играше под нивото. Тука ке го ставам и Коатес кој е секако добро засилување со оглед дека е многу млад, а сепак барем физички изглеа одлично за во ПЛ. Неможе да добие шанса затоа што Агер и Шкртел играат одлично во одбрана.
Мислам дека младите играчи што ги набројувавме горе заслужуваат шанса во ПЛ. Не сум ги гледал многу ама по резултатите и читањето на статии ветуваат многу. Шелви исто така заслужи да заигра барем малце со оглед на тоа што беше вратен од една одлична позајмица кај што газеше во Чемпионшип.
За Кени сум пишал 100 пати. Почитување има од сите тука ама како ФУДБАЛЕР а како тренер НЕ. Неможам да го подржам како тренер затоа што од кога дојде не сум задоволен од тоа како игра Ливерпул. Нејќам во никој случај да го гледам Ливерпул како игра со 4-5-1 формација, па дури да се форсира Карагер како ДМФ. Ние сме Ливерпул и на Енфилд кој и да дојде треба да му биде страв да помине половина а не Норвич, QPR, Блекбурн и компанија да доаѓаат и да не надигруваат. Подаривме 10000 бодови на домашен терен. Оваа шанса требаше да ја искористиме со оглед на тоа што Арсенал и Челзи се во слаба форма. Мора да се најде начин да се влезе во ЛШ оваа сезона. Тоа треба да биде приоритет пред било кој куп. Не ме интересира ЛЕ. Сакам Енфилд да грми вторник/среда.
И за крај тактиката што оваа сезона е тотално промашена. Се земаа офанзивни играчи Керол, Суарез, Белами, Хендерсон а се игра тотално дефанзивно. Подобро да се фрлеа тие пари за дефанзивци тогаш. Некако не ми се на иста страна Кени и менаџментот на Ливерпул. Јас би играл нешто во овој стил: Реина-Џонсон,Агер,Шкртел,Енрике-Даунинг,Џерард,Адам,Макси-Керол,Суарез. Барем со овој тим што го имаме сега. Ама јас не би се ни засилувал со играчи како Адам и компанија...
Горе - долу тука сме. Керол е Бабел втор дел за тоа се слагам. Изиграј добро одма на клупа. За Даунинг - исто. Претерано е слаб не знам што му е на човекот. Играше добро на почеток ствараше шанси ама никој не ги искористи оттаму и 0 асистенции. Сега веќе не знае ни да нафрли.
Адам - за парите што ги дадовме (6 милиони + 3 бонус или како и да беше) е доста солиден. 2 гола па уште два автогола постигнати по негова заслуга значи ете 4 гола од него и уште 10 асистенции и има време уште да си ја подобри статистиката. Во последно време не знае каде се наоѓа ама кога би бил малку похрабар би играл солидно
Хендерсон - можи сега 20 ти изгледаат многу ама детево има талент. За година - две би требало да е одличен. Му фали самодоверба и храброст инаку е добар, има техника и памет.
Енрике - everything went better than expected (y) Бев скептик ама стварно е добар. За дефанзива секако. А за офанзивни задачи е трупец. Барем засега.
Е за формацијата пак си во право. Некако како да се плашиме да нападниме како да се плашиме да доминираме. Кени мора тоа да го промени или ќе има гоолеми проблеми. И спомнав засилувања на лето. Мора да има и тоа салам засилувања без разлика дали сме влегле во ЛШ или не. Разликата не е голема т.е не ни има разлика. За да земиш играч треба да платиш. Така да еве пример ќе го земам Хазард. За да го донесиш треба на Лил да му платиш околу 40 милки колку што бараат. Дали си играл ЛШ или не нема врска. Сигурно нема попуст да ти дадат ако играш ЛШ. Цената е таа - плати или одјеби. Е сега може да има влијание желбата на играчот да игра ЛШ ама и тоа можи да се среди. Дај му добра плата и ќе заборави на ЛШ барем една сезона. Пример Хазард сака 150 000 неделно. Та сме играле ЛШ та не сме играле тој толку плата ќе сака. Дај му ја и готово. Реков едино ако е толку многу запнат за ЛШ ќе му дадеш 170 000 и ќе молчи.
Значи треба пара а не приказни за деца.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Не знам.. Ве читам вас, ги читам фановите на другите клубови, ги споредувам мислењата со моите...и на крај излегува дека со сите се согласувам.

Неверојатно е ова што го гледам, не знам стварно, дур беа старите газди и Рој како тренер бар имавме некакво оправдување, а сега? ...нов тренер, нови (скапо платени) играчи и пак стариот муабет...не знам што треба да се случи за ние да почнеме да победуваме..

Факт е дека играта е многу подобрена (според мене, и не судете според една утакмица) од кога дојде Кени, но на крај, местото на табелата не го покажува тоа... Се плашам дека ќе треба да ги чекаме младинците да созреат доволно за да бидат дел од првиот тим за конечно да го видиме тоа што го сакаме од Ливерпул...но и младинците не се веќе толку млади, се согласувам со Правниче дека треба да се пуштаат во игра..

Понекад стварно тимов ме остава бе зборови, сега е еден од тие моменти.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 02:19 ---
и уште ова, Ливерпул е голем клуб и големо семејство и (треба да) функционира како целина...никогаш не треба да се работи само за еден играч

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
^ Играме подобро тоа е точно ама позицијата на табелата е иста од лани. Ако продолжиме вака ќе биди дури и полоша. Е сега во споредба со лани имаме шанса за трофеј во Карлинг а и во ФА стигнавме/ќе стигниме далеку. А исто така и конкуренцијата е поголема. Не е сјајна ама сепак... в година ќе е уште потешко па дури и да се засилиме можи истата приказна да ја гледаме.Затоа треба салам да се засилиме. И за Кени милион пати кажав ми изгледа премногу мек. Треба да е строг бе остар како Мурињо,Капело,Хидинк........

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
@superstarpizza....брат, да не те цитирам, се сложувам со твоето мислење....знам дека Кени може да навлече гнев, веќе и го влече кај одредени луѓе на кои што животот на еден или друг начин им е поврзан со клубот, но, ја има мојата комплетна поддршка. Другите мислења се екстремно големи и ужасно ме мрзи да ги читам, да бидам искрен ама верувам во вашите проценки за натпреварот, па еве ќе кажам на непрочитано дека и со вас се согласувам...донекаде :)

Како и да е, не оправдувам серење за Керол и Кени...други критики се основани...поздрав :*

superstarpizza

Unsurpassed Сasual Dating - Verified Damsels
Член од
20 септември 2008
Мислења
6.025
Поени од реакции
1.363
@superstarpizza....брат, да не те цитирам, се сложувам со твоето мислење....знам дека Кени може да навлече гнев, веќе и го влече кај одредени луѓе на кои што животот на еден или друг начин им е поврзан со клубот, но, ја има мојата комплетна поддршка. Другите мислења се екстремно големи и ужасно ме мрзи да ги читам, да бидам искрен ама верувам во вашите проценки за натпреварот, па еве ќе кажам на непрочитано дека и со вас се согласувам...донекаде :)

Како и да е, не оправдувам серење за Керол и Кени...други критики се основани...поздрав :*

Критиката према Кени е досега со факти подржана!....

Кжав и ке повторам.... од почетокот на неговот преземање во било кој натпревар не сме имале Тактички Момент, единственото нешто на кое се надеваме е Мотивацијата на играчите, што е итекако лоша работа кога од овој тим се учекува да се бори за први 4 места!

Во ово случај нема место за критикување на играчите, нема место затоа што редки се оние играчи кои можат нешто да направат.

Ете ви уште еден доказ..... досега во тимот едино шо се покажаа играчи се оние со ГОЛЕМА Индивидуална способност (не сметајки ги играчите од одбраната), епа луге во тоа е проблемот!
Неможе да очекуваме сега во овој тим да блеснат играчи од типот на Керол, Даунинг, Адам и други кога ите играчи зависат од бар 2 на теренот!

Ливерпул

Red Scouser
Член од
18 февруари 2010
Мислења
967
Поени од реакции
833
Се арно, само незнам од каде цената на Hendo 20 мил. Ако ја најдам статијата на Liverpool Echo (што е подоверлив извор од било кој друг англиски медиум освен кога е во прашање Liverpool) ќе ви докажам дека цената на Hendo беше 13 мил. + 3 мил. бонуси (во зависност од колку ќе игра) а исто така е и на прилично мала плата околу (40 000- 50 000 неделно).

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Ајде и јас да го пишам моето мислење....бевме КАТАСТРОФА посебно во вториот дел, топка не фативме а губевме 2-0, луге не ми е јасно како можи играч ко Керол да вреди 35милиони фунти???? Енди не го знај основниот елемент во фудбалот примање и додавање на топка па не е можно колку очаен пас има, сите беа слаби со исклучок на Агер,Шкртел и Џонсон очајни бевме срека и Челзи шо се за нигде па уште сме 4 бода од четврто место

Ставре од Швицарска

Желба по титула :D
Член од
25 август 2011
Мислења
2.700
Поени од реакции
2.805
Покрената е кампања против Суарез , сите свртени против него па и Хансен не го подржава , што се дешава ?
Очигледно сакаат да го истераат , црна дамка ? Каква црна дамка ? Тери , кај е Тери он е најголема црна дамка ... па шо не се свртат сите против него ... колку ги мрзам АНГЛИЧАНИВЕ ....

Од вчера е почната ''кампања'' против Луис Суарез . Видни бивши звезди од Англија како Ширер, Хансен( наша икона) го нарекоа неракувањето на Суарез со Негрито како неприфатливо и како лош ден за фудбалот..Фергусон изјави дека Суарез не треба повеќе да игра за Ливерпул бидејќи бил срам за клубот.Новинари пропагираат заминување на Суарез бидејќи оста
вал црна дамка на фудбалот во Англија,но што е најстрашно дел од нашите навивачи од Англија и светот се исто така за заминување на Суарез . Вчера имаше вистинска дебата на Блечер репорт,каде излегоа 4-5 статии за заминување на Суарез .Па што им е на луѓето??Некој да те набеди за нешто што не си го направил без никаков доказ и протоа да бидеш казнет за делото, многу нормално е да не се ракуваш со човекот кој ти нанел зло.Како може да се застане на страната на другиот стварно неможам да разберам.

Johnny B

Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.722
Поени од реакции
11.996
Англичаните, Хансен и остали можат комотно да одат упм.
Единственото што Суарез треба да го направи е да ја подобри својата реализација и концентрација и да почни да ги користи шансите што ги има. Па со некое добро засилување на лето да почни да стега голови на секоја утакмица и после секој гол и секоја освоена титула да оди пред камера и да им го извади к**** и едно ливче со натпис " Попушете го". Ништо друго. Па после да имаат причина да го мразат затоа што е најдобар

Kajgana Shop

На врв Bottom