- Член од
- 29 август 2009
- Мислења
- 327
- Поени од реакции
- 23
Шелви на која позиција игра?
Мислам дека Wilson е по препорака на клубскиот амбасадор т.е. Kenny Dalglish...Момчето е високо 1.87 цм.Природна позиција му е централен дефензивен играч.До сега ги има поминато сите младински селекции на Шкотска а има само 18 години... Трансферот изнесува 2 милиона евра со можност да стигне најмногу до 5 милиона ако во обзир се земат неговите настапи во сезоната која ја очекувавме...
По Шелви, Вилсон е втор осумнаесет годишник со кој Ливерпул потпишува за новата сезона.Шелви не коштал 1,7 милиони фунти.Незнам кој се фудбалерите но за да дојдат во голем тим сигурно некој ги има намерисано.Се надевам на нашиот скаут кој ги мирисал во тој момент не му бил затнат носот
Shelvy може да игра насекаде на средината нешто ко Steve G, ама мислам дека е повеќе напаѓачки ориентиран...Шелви на која позиција игра?
И он те сака не бери гајле...Го сакам Roy Hodgson.....ГО САКАААААААММ!!!!!
Внимавај Roy Hodgson......во опасност си да станеш ЛЕГЕНДА НА ЛИВЕРПУЛ!!!!!!!!!!!
Знае чичко ти што сака.....ги посакав само Арда,Вилсон и Таиво......а ги добивам Јовче,Кол,Вилсон па може и Таиво.....главен е стариот......значи сега овако.....Инсуа 5......Риера 4....Ел Жар + Плесис = 2 милиони.....гркот 2,5 милиони.....Деген 1 милион..... се на се = 14 милиончиња......од овие еве да речеме 5 за Вилсон.........6 ќе одат за Зиглер изгледа.......и уште 3 може за уште еден лев бек.....резервен се разбира....видов Кончески е околу 3-4 милиони....ама Рој рече дека нема да го растура Фулам така да некој друг се надевам.....и парите од газдите 12 милиони за Реми.....и мислам дека доволно е со шопингот летово....Danny Wilson најверојатно ќе дојде... Една од желбите на Rosemberg , а инаку Danny може да игра и како лев бек.
EDIT:
Официјлно Danny Wilson ќе биде нашето 3-то летно засилување:
Е де бре...не сум педер....ама ќерка му може.....ако има ќерка .....ако нема некоја внука сега тоа е.....зет ќе му бидамИ он те сака не бери гајле...
Сега уште турчинов да ти го донесе и ќе го залапаш
Каде каде......само реков....уште титулата да ја освоеше и......ЛЕГЕНДА!!!!Шала на страна овој Хогсон подобар испадна од нашио Бенитез нели Розенберг :smir:
Знае чичко ти што сака.....ги посакав само Арда,Вилсон и Таиво......а ги добивам Јовче,Кол,Вилсон па може и Таиво.....главен е стариот......значи сега овако.....Инсуа 5......Риера 4....Ел Жар + Плесис = 2 милиони.....гркот 2,5 милиони.....Деген 1 милион..... се на се = 14 милиончиња......од овие еве да речеме 5 за Вилсон.........6 ќе одат за Зиглер изгледа.......и уште 3 може за уште еден лев бек.....резервен се разбира....видов Кончески е околу 3-4 милиони....ама Рој рече дека нема да го растура Фулам така да некој друг се надевам.....и парите од газдите 12 милиони за Реми.....и мислам дека доволно е со шопингот летово....
П.С ви реков ја.....
стариов ништо не кажува....само си работи тајно......сите мислевме Хангеланд,Тејлор, итн....еве го Дани.....сите мислевме Руиз муиз итн кога....Џо Кол.......па си мислам дека и утре кога ќе станам ќе пишува Реми официјално нов играч на Ливерпул....овие 2 трансфери ме изненадија.....како гром од ведро небо....уште 2 вакви и ќе ме мани срцето......и да ви кажам се си мислам дека стариов ќе ме изненади на градски.....го има тој потајно купено Арда и само ќе го пушти на Филип 2 и има срцето да ме мани :pos2:абе закон е стариов....уште титула да освоеше и ќе немаше како него
--- надополнето ---
Е де бре...не сум педер....ама ќерка му може.....ако има ќерка .....ако нема некоја внука сега тоа е.....зет ќе му бидам
Баш сега ќе ви велев за Деген.....Малку како да сме пренатрупани на тие Крилни позиции.
Според мене Арда (ако има воопшто нешто со него...а Има) не довага се додека Риера и плус уште некој не си отидат. Нелогично е да се има толку многу играчи на една иста позиција.
Крилни играчи досега:
Риера
Јованович
Џо Кол
Макси
Ел Жар
и ако се водиме од минатите сезони Кајт и Бабел играа исто така по крилните позиции.
Според мене тоа е премногу. Исто така тоа може да биде и опасно по тимот, знаејки дека сите освен Ел Жар очекуваат да бидат првотимци. Довагањето на Арда со ова ке биде невозможно.
Така да ке повторам ако до следната недела не си отидат минимум 2 (засега шпекулациите се вртат околу Риера и Ел Жар) Арда ние не го гледаме наредната сезона.
ПС. Добро е шо се потпиша со Вилсон ама искрено нам ни треба искусен играч а не тинејџер. Веке доволно сум истрауматизиран со Лукас, Н гог, Ел жар. Мора се да се земе стабилен играч.
--- надополнето ---
Мислам дека редно беше......фала ти господе!
Искрено почнувам се повеке да верувам дека Хоџсон и те како ке исправи на правиот пат!:smir:
Roy: Defender can leave
21st Jul 2010 - Latest News
0 CommentsEmailPrintShare With News Archive
Roy Hodgson today confirmed that full-back Philipp Degen can look for a new club.
The Swiss international has struggled to make an impact since arriving at Anfield from Borussia Dortmund in July 2008.
"We have had an amicable conversation with Philipp and he wants to play football," Hodgson told Liverpoolfc.tv.
"We won't stand in his way and he is free to look for another club."
--- надополнето ---
Првиот ден на Џо Кол во Базата во Швајцарија!
[video]http://www.footylounge.com/films//joe-cole/first-day-at-liverpool-fc-video_c72230c68.html[/video]
Се премислив......го сакам Арда СЕГА!!!!!! И мене ми е омилен играч и сакам да го земеме.......hodgston додека ни беа преговорите за нов тренер некако и не го сакавме баш зошто типецот немало да се снајде во голем клуб како што е ливепул али одлично се фклопи во тимот и некако се повеќе фудбалери се поврзуваат сонас одколку лани.
повеќе од видно е дека атмосверата во тимот е на повисоко ниво и фудбалерите едноставно сакаат да го истурат сиот свој гнев во новата сезона и како добро страна е што на почетокот ги играме дерби натпреварите па така менаџерчево наше е повеќе мотивирано и се надевам дека ќе донесе уште еден напаѓач и два леви бека(мора да има замена недај боше да ни се повреди на почеток на сезона) .друго се е топ само да нема повреди
само уште едно засилување би ме направило посреќен повеќе од кога сум се родил а тоа е арда. да го земеме вој а да им го дадеме макси за замена(беспари го земавме лани ) мислам дека може и ваа опција некако макси не е баш фклопен во тимот и е како изгубен незнае голот да го погоди.
Kако бе нема кој.......Дарби и Кели ги забораваш.....подобри се од Деген едно 20 пати......и денес во 19:30 играме нели?????Јованович мислам оти го зедовме за да игра напаѓач, крило можи да игра ако затреба. Десно ќе играт Кајт и Макси, лево Кол и Бабел, Риера ќе си оди така да можи да се најди место за Арда. Деген поарно нека си дреми на клупа како секогаш оти нема кој да го заменува Џонсон десно, Карагер нема брзина за бек, а да не зборувам за центаршут.