Фан Клуб: Италија

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Исто ко да немаше жив ѕид при ударод на Кавани па мораше цела статива да ја покрива Буфон...Се гледа исцрпеноста на играчите после дуелот со Шпанија па уште и оваа им фалеше...

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Да бе, за твој инат Астори даде гол.
После војната, сите сте генерали :rolleyes: шо не ме цитиравте пред да почне мечот :гик: и шо ако дадел гол ,:drk: за ГОЛ кој 99,101 % беше на Дијаманти ...Баш за мој напротив Астори изигра океј ама зошто не почекате да заврши утакмицата па тогаш да дадете мислење , првиот гол од кој падна на Уругвај ,ако не ве држи меморијата пуштете си хајлајтс :) ...да не се самоцитирам значи ова што го постирав пред мечот на крај краева испадна 60 % точно , Астори киксираше за првиот гол (значи и на овој натпревар направи кикс и тоа за гол:icon_lol: ),Дијаманти -еден од двајцата што најмногу очекував на крај краева испадна мен оф д меч :P КРАЈ .

За утакмицата:
Криво ми е шо некако не тепавме у регуларен дел ,ама тоа е ...после сите тие проблеми со повреди на турниров, полуфиналето а воедно и денешниот натпревар за 3-то место без напаѓач (Џила:facepalm:) ,се задоволувам со освоеното 3-то место на турниров иако на почетокот ова никако не го прифаќав.
Буфон -(y)за пеналите :cuc:.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.215
Поени од реакции
18.353
Оти бе не сте кажале оти постои ваков фан-клуб :cautious:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
После војната, сите сте генерали :rolleyes: шо не ме цитиравте пред да почне мечот :гик: и шо ако дадел гол ,:drk: за ГОЛ кој 99,101 % беше на Дијаманти ...Баш за мој напротив Астори изигра океј ама зошто не почекате да заврши утакмицата па тогаш да дадете мислење , првиот гол од кој падна на Уругвај ,ако не ве држи меморијата пуштете си хајлајтс :) ...да не се самоцитирам значи ова што го постирав пред мечот на крај краева испадна 60 % точно , Астори киксираше за првиот гол (значи и на овој натпревар направи кикс и тоа за гол:icon_lol: ),Дијаманти -еден од двајцата што најмногу очекував на крај краева испадна мен оф д меч :P КРАЈ .

За утакмицата:
Криво ми е шо некако не тепавме у регуларен дел ,ама тоа е ...после сите тие проблеми со повреди на турниров, полуфиналето а воедно и денешниот натпревар за 3-то место без напаѓач (Џила:facepalm:) ,се задоволувам со освоеното 3-то место на турниров иако на почетокот ова никако не го прифаќав.
Буфон -(y)за пеналите :cuc:.
Јас те цитирав затоа што моментот ме потсети на мечот Јуве-Катанија кога во 90та минута Џакерини промаши шанса и јас му исколнав се живо и диво до петто колено, па во 95та даде гол за 1-0 и ме цитираше пола фан-клуб:)

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.917
Буфон заеба при слободниот удар ама и живиот ѕид не скокна. Инаку добро бранеше Буфон што во регуларниот дел во 2 наврати едно по друго чисти топки на Форлан му фати башка и 3 пенали фати (језда не беа баш најпрецизни пеналите али и финтата е да се фрлиш на правилната страна нели).. Според мене кривец за првиот гол беше или Маџо или Астори не знам баш кој ја заеба таму десно по што се отвори ситуација 4 на 2 за Уругвај.. Вториот гол примен реков Буфон и одбраната криви. Браво за Диаманти он и Кандрева според мене најдобро изиграа, а најслабо Монтоливо и Ел Шарави.. Не дека се од Милан али искрено нигде го немаше фараонот а богами ниедна асолна топка не даде Монтоливо башка црвен .. Али ете ќе го пофалам Де Шиљо каде што солидно ја покриваше неговата страна од каде што напаѓаше Суарез ..

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Втори на Еп, трети на Конфедерациите и сеа треба 1ви или 4ти на СП :icon_lol:

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
финалист на европско,трети на купов - маестро прандели го извади максимумот(и повеќе од тоа:vozbud:) од оваа генерација........not bad (y)
Направи и повеќе од максимумот:). Јас Италија ја следам повеќе од две децении и никогаш нивниот тим не звучел така бледо на имиња. Се надевам дека до СП Инсиње и Верати ќе бидат спремни за сениорската репрезентација па уште малку да се поправи квалитетот. Ако е можно таму да се јуриша на финале.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Се покажа дека прандели е одличен тактичар, знае да извади максимум од играчите. Но, едноставно требаше/мораше да напраи малце боље избор у некои сегменти. Баш тоа и го изеде против шпанија, кога балотели се повреди, џилардино влезе на негово место, да беше повикан Освалдо и да се најдеше како Џилардино, гарантирам дека сега италија ќе беше у финале. Ама што е тука е.
Следната година со Верати,Инсиње,подобрен Де Шиљо и уште некој млад играч ќе се склопи уште подобар тим.
Задоволен сум од играта на Италија, и сум оптимист дека ќе има уште подобри резултати оваа генерација.

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
Направи и повеќе од максимумот:). Јас Италија ја следам повеќе од две децении и никогаш нивниот тим не звучел така бледо на имиња. Се надевам дека до СП Инсиње и Верати ќе бидат спремни за сениорската репрезентација па уште малку да се поправи квалитетот. Ако е можно таму да се јуриша на финале.

Верати не можи да игра прва постава, конкуренцијата е преголема. Многу поважно е колку Инсиње ќе напредува, ако може Прандели да игра 4-3-3 со Шарави-Бало-Инсиње полуфиналисти сме 100%.

Член од
25 март 2012
Мислења
508
Поени од реакции
130
Верати не можи да игра прва постава, конкуренцијата е преголема. Многу поважно е колку Инсиње ќе напредува, ако може Прандели да игра 4-3-3 со Шарави-Бало-Инсиње полуфиналисти сме 100%.
De Sciglio Bonnuci Chielini LB?

De Rossi-Pirlo-Verati

Insigne-Balloteli-El Sharawy

Stvarno ne gledam nekoj dobar LB,Balzareti tapa ova sezona,Santon ist slucaj kako De Sciglio,prinudno igra LB,edno vreme mn go falese Prandeli Anotoneli ili kako se vikase,sto bidna so nego?!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
De Sciglio Bonnuci Chielini LB?

De Rossi-Pirlo-Verati

Insigne-Balloteli-El Sharawy

Stvarno ne gledam nekoj dobar LB,Balzareti tapa ova sezona,Santon ist slucaj kako De Sciglio,prinudno igra LB,edno vreme mn go falese Prandeli Anotoneli ili kako se vikase,sto bidna so nego?!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 4 Beta

Не верувам дека ќе добие предност на СП пред Маркизио и Монтоливо, посебно во оваа форма на Монтоливо а знаеме сите дека му е миленик.

Kajgana Shop

На врв Bottom