Фан Клуб: Италија

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
А каде е Ел Шарави? Повредата рекоа дека не му е толку сериозна. Јас би излегол со Шпанија со 3-5-2 формација:

Балотели-Шарави
Шиљо-Маркизио-Пирло-Де Роси-Џак
Киелини-Бонучи-Барзаљи

Одбраната е најголем проблем на турниров и време е да ја игра 3ката на Јувентус назад а со Ел Шарави и Балотели би биле многу поконкретни.
влезе вчера но на крајот, тоа и ја мислев мора со двајца пошто Балотели сам со цела одбрана а еден куп фаули прават Бразил така имаат тактика се гледаше што играат, пресинг и ако ги изнесат одма фаул и нормално нема картон..
а со Шпанија тешко дека ќе игра со двајца во напад пошто топката нема да ја фатат, но Шарави доста покрива и назад бар во Милан..

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
А каде е Ел Шарави? Повредата рекоа дека не му е толку сериозна. Јас би излегол со Шпанија со 3-5-2 формација:

Балотели-Шарави
Шиљо-Маркизио-Пирло-Де Роси-Џак
Киелини-Бонучи-Барзаљи

Одбраната е најголем проблем на турниров и време е да ја игра 3ката на Јувентус назад а со Ел Шарави и Балотели би биле многу поконкретни.
Повредата е ситна но најверојатно Прандели не сака да ризикува со него.Сега со Шпанија би требало да биде во стартниот тим,а ако и понатаму не е спремен тогаш Џовинко е најпаметно да стартува.

Јас сум против било каква формација со 3 во одбрана,но ако се земе в предвид фактот дека се чиста 0 во одбрана тогаш веројатно треба нешто да се менува во тој дел од теренот...па нека биде и 3-5-2 формација.Јас би направил само мали промени во оваа што ти ја пиаша,а тоа е Монтоливо место Маркизио,Џакерино место Шиљо на левата страна,а на десната страна Маџо кој е подобар од Абате во ваква формација.

Ако се игра одново 4-3-2-1 формацијата тогаш ако јас се прашувам мислам дека најдобро е одново тројката од Јувентус да игра позади со Абате како десен бек.

Балотели​
Ел Шарави Џакерини​
Монтоливо Пирло Де Роси​
Киелини Бонучи Барзаљи Абате​
Буфон​
Вака можеби се губи на квалитет на стоперската позиција со оглед на тоа што најдобриот од таа позиција ќе биде лев бек,но во одбраната мора нешто да се менува затоа што со онакво однесување не им бега петарда од Шпанија.​

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.585
Повредата е ситна но најверојатно Прандели не сака да ризикува со него.Сега со Шпанија би требало да биде во стартниот тим,а ако и понатаму не е спремен тогаш Џовинко е најпаметно да стартува.

Јас сум против било каква формација со 3 во одбрана,но ако се земе в предвид фактот дека се чиста 0 во одбрана тогаш веројатно треба нешто да се менува во тој дел од теренот...па нека биде и 3-5-2 формација.Јас би направил само мали промени во оваа што ти ја пиаша,а тоа е Монтоливо место Маркизио,Џакерино место Шиљо на левата страна,а на десната страна Маџо кој е подобар од Абате во ваква формација.

Ако се игра одново 4-3-2-1 формацијата тогаш ако јас се прашувам мислам дека најдобро е одново тројката од Јувентус да игра позади со Абате како десен бек.

Балотели​
Ел Шарави Џакерини​
Монтоливо Пирло Де Роси​
Киелини Бонучи Барзаљи Абате​
Буфон​
Вака можеби се губи на квалитет на стоперската позиција со оглед на тоа што најдобриот од таа позиција ќе биде лев бек,но во одбраната мора нешто да се менува затоа што со онакво однесување не им бега петарда од Шпанија.

Можи оваа формација со Џовинко место Џакерини, добра утакмица изигра со Јапонија и можат да ја рашират одбраната со Шарави, вака немаме никаква игра по страните.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Не ја гледав утакмицата, затоа не ни кажав ништо во врска со тоа. Едноставно многу глупаво објаснување беше ова од пријателов, 21 година имал па ајде сега нека греши :LOL:. Мене искрено ке ми биде мило да стане класа бек, веке неколку години Италија мака мачи на таа позиција, а дечково игра и лево и десно, може да биде нешто како Замброта. Ама веке ако не му иде од незнам која причина, немора да се форсира, има време ехеее. :)
Марли Верувај никој не е хејтерски настроен, поготови не спрема малиот. Еве го мојот пост, прочитај што мислам за него. Мене ми беше глупаво твоето објаснување за години, зато ти спомнав. Во фудбал нема години, ако те ставил тренерот ке играш бате и ке се трудиш.
Не викам дека одбранбите од Јуве што се во Италија не грешат, напротив, јас прв ке кажам дека многу повеке очекував од нив на купов.
Сакав и прееска да пишам, го видов првиот гол на Фред и не ми се веруваше дека Киелини дозволил тоа да му го направи. Па човекот( и тоа вратен од повреда и уште незаздравен) на еден Кавани, што е класа шпиц, не му даде да мрдне, го трескаше од земја, а овој циркузантов од Бразил неможе да го додржи.
Во секој случај, верувам дека ке се врати појак и очекувам од него еден флешбек да им направи на шпанците од 2008ма :) .

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Можи оваа формација со Џовинко место Џакерини, добра утакмица изигра со Јапонија и можат да ја рашират одбраната со Шарави, вака немаме никаква игра по страните.
Ел Шарави само на хартија би бил на онаа позиција,а на терен ќе игра стандард...лево покрај аут линијата.Џакерини го ставив пред Џовинко затоа што со Балотели слободно ќе кажам дека се најдобрите поединци кај Италија,а од Џакерини Прандели има загарантирано бркање на противнички играчи по средината на теренот.Тоа е многу важно против една Шпанија која форсира пас игра,а Шарави и Џакерини се големи фудбалски работници и ако им се даде задача да ги бркаат репрезентативците на Шпанија на средината од теренот мислам дека со сигурност таа задача ќе биде исполнета од овие двајца.Со оглед на тоа што Шарави ќе игра по страна,а и Џакерини знае да се префрли десно како што беше вчера кога го даде голот мислам дека ширина во играта на Италија нема да недостасува иако за поволен резулат против оваа Шпанија потребна е неверојатно добра игра во средниот ред и пред се одбраната.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Некако Џак ни ги затвори на сите устите. Џовекот беше најдобар играч на Италија во натпреварите по групи. Колку и да го искритикувавме човекот си ја изработи задачата на изненадување на сите.

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.554
Добар си. Требаше да го викни Кастелаци, најдобриот Италијански голман на сите времиња, ама Прандели не чини, мора да е платен од Јувентус. Не е можно ова, дури беше Липи најмногу играчи на Јуве и Милан. Сега дури е Прандели, пак исто. Нема шанси ова. Моџи е крив. Калчополи.
Кастелаци? се гледа колку се разбираш. си има викнато он голмани, двајца голманишта се досадуваат на клупа додека ветеранот брани.

Niggersinparis

добро вече
Член од
28 август 2012
Мислења
2.457
Поени од реакции
1.999
треба исто 3-5-2 како у групи на евроспко со шпанија 1-1 и у еуропско играа во групи како кинези ама после во плеј оф подобро сега да се надеваме така пак и како што реков за со бразил дека дијаманти ке стартува сега исто мислам дијаманти да игра место пирло пошто поврден и до него монотило и де роси, одбрана се знае исто КББ напад шарави сс и балотели цф, и нешто гледам немири у бразил сакаат да пордаваат играчи по 50м а не играле у лш а кавани и во лш и репрезентација и лига сегде дава голови асистенции а овие само у бразил дале голови и од ма 50м неможе

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Кастелаци? се гледа колку се разбираш. си има викнато он голмани, двајца голманишта се досадуваат на клупа додека ветеранот брани.
И ќе си брани друже не се секирај :), голманишта Маркети и Сиригу :(

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Врти сучи Италија вака лошо у одбрана не е играла уште од светското 2010.
Три утакмици 8 гола прими.
Италија.
Во три утакмици 8 гола ???

Прандели прави премногу екперменти.Барзагли последните 2 кола не играсе повреден беше.Недеоволна залечен и отиде у Бразил.Киелине е сеуште ровит недоволно залечен од повредата у декември шо му се деси.Бонучи тешко игра како едан од двајца штопери позади.
Цели две години таа тројка позади игра заедно, нез зошто Прандели ја растури коцепцијата.Идивидуално можеби има подобро играчи од нив , али они тројца како целина , се одбрано која може да се носи со секој противник.
Вчера без мозокот Пирло, и без ниту еден класичен разбијач како ДДР , од почеток немаше што многу да се очекува.

За головите несакам ни да зборам, катастрофално судење, слободниот на падавичарот Нејмар нез кој голман ќе го бранаше , перфектен агол имаше, мајсторски го изведе , Буфон ја виде топката веќе кога беше у мрежата , а тоа мили мои само робот би го одбранил.
Едино за последниот гол може да се каже дека е негов , лошо ја изби таа топка токму у 5терец .

Како и да е , наптреварувањево е ревијално, негледам некоја преголема мотивација кај играчиве , а и се гледа дека физички се паднати скоро сите, тоа го почажаа и повредиве.
Барзагли, Бонучи најстадардни годинава кај Јувентус, Монтоливо кај Милан , Пирло кај Јуве цела сезона ја носеа средината, Шарави недоволно фит.

Се надевам на чудо против Шпанија , мада и да одпаднат сеедно ми е .
На светското догодина ќе се виде кој е кој .

Член од
27 јануари 2010
Мислења
2.430
Поени од реакции
723
Средината вчера освен Маркизио и Џаќетини а и Аквилано можам да кажам мн слабо изигеаа посебно Монтоливо кој за никаде е во последно време од кога се пресели во Милан и незз зошто толку доверба има во него Прандели...

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.253
Поени од реакции
5.888
Ветеранот дури е активен голман и не е заминат во пензија ќе биде дупло подобар голман од сите други останати заедно во Италија.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Средината вчера освен Маркизио и Џаќетини а и Аквилано можам да кажам мн слабо изигеаа посебно Монтоливо кој за никаде е во последно време од кога се пресели во Милан и незз зошто толку доверба има во него Прандели...
1. Монтоливо минатата сезона беше главниот играч во средниот ред на Милан и еден од најзаслужните што Милан стигна до тоа 3то место кое на почетокот на сезоната изгледаше недостижно.

2. Вчера Монтоливо играше само 20мин. и излезе заради повреда...како успеа да видиш ти дека вчера изиграл слабо појма немам.

3.Аквилани е најслабиот поединец кај Италија на турниров,а Маркизио е само за нијанса подобар од него.Маркизио може да изигра далеку подобро,но најверојатно заморот и малиот пад во формата си го прават своето.

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
е од ова поголем феил ако има хахаха :pos:
гледаш фудбал воопшто? Монтоливо од кога е преселен во Милан игра најдобар фудбал..он ако не беше во Милан немаше ни приближно место да заврши..вчера се повреди и играше неколку минути па после испадна..Џаќетини кој е тој? ако мислеше на Џакерини и на Аквилани бравос најдобро изиграа они да :pos:

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Ако збориме најреално средината на Италија е мизерна ова натпреварување, и единствен со прелазна оценка е секогаш одличниот Де Роси.
Највеќе сум разочаран од Монтоливо и Маркисио затоа што од нив очекував многу, за разлика од Кандрева и Аквилани од кои што и не очекувам нешто да направат. Ама Маркисио и Монтоливо ептен ме разочараа да се надевам дека за идната година на СП ќе може да се потрат на Верати и дека колку толку ќе биде од помош на тимов.

Kajgana Shop

На врв Bottom