Фан Клуб: Италија

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Де Шиљо го изеде Алвеш а имале и некој грешки што е нормално сите имаа оти ги покриваа агресивно и немаше излез во средината пошто ги нема Де Роси и Пирло..инаку Буфон епик на негова страна му даваат гол од слободен.
Не ја гледав утакмицата, затоа не ни кажав ништо во врска со тоа. Едноставно многу глупаво објаснување беше ова од пријателов, 21 година имал па ајде сега нека греши :LOL:. Мене искрено ке ми биде мило да стане класа бек, веке неколку години Италија мака мачи на таа позиција, а дечково игра и лево и десно, може да биде нешто како Замброта. Ама веке ако не му иде од незнам која причина, немора да се форсира, има време ехеее. :)

JUVE_Ultras

Ragazzo della piazza
Член од
22 септември 2010
Мислења
2.451
Поени од реакции
3.968
i kakov sto posakuva juventus... (mala sega na vasa smetka no big deal :D )

Да знам дека нема да прави глупости под водство на Конте,би го потпишал со две раце,подобра опција е според мене од сите напаѓачи со кои се поврзува Јувентус моментално :)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.516
Поени од реакции
8.226
Да знам дека нема да прави глупости под водство на Конте,би го потпишал со две раце,подобра опција е според мене од сите напаѓачи со кои се поврзува Јувентус моментално :)
a i koga vidis deka e mlad baska e kupen za ne tolku golemi pari za igrac od toj kalibar. Dobra rabota zavrsi galliani sk negovoto kupuvanje.
A shto kje si pravi gluposto ke si pravi.
Da ne begam epten off topic, juventus ima prilicno soliden tim, samo uste eden klasa napagac i mozat ushte podaleku u ls. Go zboram ova kako fan na milan , kolku i da mrzam poedinci od vasiot tim(a i tradicionalnoto rivalstvo), ipak toa e realnosta.
FORZA ITALIA!

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Многу е глупо кога игра Италија,а на темава оние што се прават големи фанови на репрезентацијата цело време чекаат да направи грешка играч на Милан/Јуве и одма да се ‘‘истакнат‘‘.Не гледам ни логика во муабетиве за Де Шиљо и Барзаљи кога факт е дека Италија во одбрана на турниров е малку подобра од Тахити и никој друг.

п.с Џакерини колку и да го плукате сега за сега е најпријатното изненадување во репрезентацијата.

Член од
17 ноември 2012
Мислења
4.548
Поени од реакции
5.305
Иако е брука да се примат 8 гола у 3 утакмици, сепак сеуште се тешам со тоа дека Прандели пробува нешто да експериментира. Играчите ги сврти по милиони позиции и ги испроба, веројатно сака да види во иднина дали може да рачуна на одреден фудбалер да покрие одредена позиција или можеби да види од кој играч може да извади повеке на друга позиција.
Ако Прандели сака одмазда со Шпанија ке се сврти кој некоја попозната формација на играчите како на пример 4-3-1-2, а искрено не би ме изненадило и да се врати на 3-5-2. А ако сака да продужи да експериментира може слободно да извади трет тим ако сака :).
Некако имам верба дека ке пројдат, сепак ова е Италија и се е можно :icon_mrgr:. И одбраната мислам дека ке се стегне баш тогаш кога треба најмногу, нека ви текне само на утакмицата на европското 2008 Киелини што им направи на Торес и на Виља.
Плус имаме генијалец во името на Пирло, а Балотели може да реши у два потега утакмица, како што се покажа во полуфиналето со Германија.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.843
Поени од реакции
67.293
Тоа што го прими Буфон од слободен не го фаќаше никој жив, 2-3 играчи скокнаа на топка од страна, што комплетно му ја затвори топката...
Буфон ја виде кога по помина живиот ѕид, а тоа веќе беше топка на 5 метри...
Плус ударот беше доста силен, така да, мислам дека голов не би требало да иде на негова душа...

Harry Potter

Imperius
Член од
14 септември 2005
Мислења
2.557
Поени од реакции
1.554
Тоа што го прими Буфон од слободен не го фаќаше никој жив, 2-3 играчи скокнаа на топка од страна, што комплетно му ја затвори топката...
Буфон ја виде кога по помина живиот ѕид, а тоа веќе беше топка на 5 метри...
Плус ударот беше доста силен, така да, мислам дека голов не би требало да иде на негова душа...
ваков гол примаат само голмани на кои времето им поминало, кои веќе треба да се во репрезентативна пензија. ова Пачовски ќе го одбранеше. Буфон на времето вакви живи ги фаќаше! топката отиде на страната која ја чуваше голманот, не беше да не се фаќа, ова беше типична голманска грешка.

ама Буфон е најмалку крив, кривецот е еден и единствен - ЧЕЗАРЕ ПРАНДЕЛИ!

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.255
Поени од реакции
5.889
ама Буфон е најмалку крив, кривецот е еден и единствен - ЧЕЗАРЕ ПРАНДЕЛИ!
Добар си. Требаше да го викни Кастелаци, најдобриот Италијански голман на сите времиња, ама Прандели не чини, мора да е платен од Јувентус. Не е можно ова, дури беше Липи најмногу играчи на Јуве и Милан. Сега дури е Прандели, пак исто. Нема шанси ова. Моџи е крив. Калчополи.

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Добро бе, не поминаа ни 5 минути одма почињате? Ај од*бете сите бе со тие јуве-милан муабети. преку к*р сте више.

Де Шиљо наредната треба да си ја преседи на клупа, дефинитивно детето има талент, има потенцијал, но ова се му се дешава премногу брзо - у една сезона.

Италија не одигра лошо, со грешка на судијата, грешки у одбрана и кикс на буфон бразил победи. Браво за Прандели, што со Аквилани,Џакерини,,Кандрева,Абате,Диаманти успеа да склопи солиден тим и да се достојно покаже против Бразил. Реално против овој бразил без пирло,монтоливо и де роси добро е што и вака се покажаа. Не беа лоши уопште, само да се средат киксовите у одбраната и ќе биде се океј.
Наредната мора да почне Шарави од прва минута!
Смешен си батка, ти прв почна да плукаш. И самиот незнаеш што пишуваш веќе.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Јас сум задоволен со денешната игра на Италија со оглед дека игравме против Бразил и тоа на нивен терен.А првиот и четвртиот беа доста сомнителни така да очекувам да пружат одлична игра против Шпанија.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Мислам оти нема потреба од коментирање за утакмицава, уште коа почнаа знаеше се оти ќе изгубиме. А и немало потреба од толку плукање ,и замарање... штом Прандели се реши да излезе со овие 11-тмина јасно ми е дека стварно сака да им се одмазди на Шпанците :P. А на Бразилците ќе им вратиме у финале не се сеќирете освен ако не отпаднат у 1/2 финале...
ЏАААК :vozbud: (овака на гол од играч на Јувентус оддамна не памтам да сум се радувал). Балотели - асистенција на векот , покрај асистенцијата најголемиот + кај него е и шо не доби картон :) .
Сите се фативте за Де Шиљо а никој не го спомна Маџо, според мене најголемиот виновник за 2-риот примен гол е он , па се прави ли фаул на 16-17 метри од гол :mad:
Абате го пропушта турниров, Монтоливо би требало да игра во 1/2 финале...
Аквилани - трагедија (n) уште еднаш се покажа играчов оти не е за големи утакмици и ова вчера треба да му е последна утакмица на купот.

ФОРЦА ИТАЛИЈА !

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.491
Поени од реакции
5.586
А каде е Ел Шарави? Повредата рекоа дека не му е толку сериозна. Јас би излегол со Шпанија со 3-5-2 формација:

Балотели-Шарави
Шиљо-Маркизио-Пирло-Де Роси-Џак
Киелини-Бонучи-Барзаљи

Одбраната е најголем проблем на турниров и време е да ја игра 3ката на Јувентус назад а со Ел Шарави и Балотели би биле многу поконкретни.

Mr. Mojo Risin'

Porka de Majorka
Член од
14 септември 2008
Мислења
3.522
Поени од реакции
4.405
Baloteli e nesomneno eden od najdobrite spicovi na svetot.
Milan apravi big deal so negovoto doveduvanje.(y)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.935
Поени од реакции
23.399
Дај бе не треси вакви зелени, ако не да ги поделиме, до 25 да играат едно првенство, а од 25 нагоре друго :facepalm:. Фудбал е, што те ставил тренерот ке играш, какво глупо оправдување...јас ке ти кажам Барзаљи беше слаб баш пошто има 32, многу е стар, разбирливо е :rolleyes:.

Голема работа, игра за репрезентација, втор меч по ред игра вака. Не мора со сила да се форсира, има талент ама полека треба да му се дава шанса, да не заврши на крај како наш Де Челие. Незнам од кој причини не е повикан Сантон.

Значи многу сте хејтерски настроени, муабетот ми е дека на детево ова му е прв посериозен настап за репрезентација, неговото време допрва доаѓа, и цел свет знае дека од него може за неколку године да биде и најдобар бек у свет, ако не сигурно меѓу најдобрите...
И нормално е дека ќе има киксови на почеток..
Барзаљи пак е нели најдобриот обдранбен у лига, он треба да биде столб на репрезентацијата која цела своја историја е позната по добрата одбрана...

И гледате многу површно, со Јапан изигра слабо, вчера еднаш му избега топката и одма се фативте за него, според мене он беше еден од подобрите вчера, дали вчера видовте некој напад на бразил по негова страна ??
Ги неутрализираше Алвеш и Хулк заедно....

http://www.goal.com/en/match/97894/italy-vs-brazil/player-ratings

Не било само до мене, овде може да видите дека се единствените у Италија со 3,5 оценка он и Џак, другите се сите 3 или испод 3

Kajgana Shop

На врв Bottom