Фан Клуб: Италија

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
procitav ubavo druze. Prestani da delis na juventus i ostali (gledam samo na niv im napravi analiza) .
btw abate si odigra solidno, nemozes da ocekuvas premnogu od nego u defanziva, prandelli go stavi za da igra po krilo da nafrla.Abate imase nekolku dobri probivi i centarshutovi ama shteta nemase koj da iskoristi.
Ajde da odmorime malce od EURO pa od utre hejtanje po fan klubovite, nova sezona e na povidok...:D
Погрешно си разбрал, им направив анализа на играчите на Јуве за финалево затоа што според мене беа виновници за поразот. Одбараната потфрли а таму имаше 3 играчи на Јуве. Средината исто така потфрли а таму беа Пирло и Маркисио. Не сакав да плукам по Касано и Балотели кои исто така беа очајни ама немаше од кого да добијат топка. Ако фатам сите да ги анализирам кај сите ќе треба да стои очаен па ќе се спречкам со некој навивач на тим од каде што доаѓа очајниот играч:). Вака цела вина и критика ја префрлам врз играчите на Јуве иако тоа и не е далеку од вистината што се однесува до финалево.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.935
Поени од реакции
8.833
Муабетот "силен Јуве-силна Италија" е за општо, во целост. Кога Јуве е слаб а сепак дава играчи во репрезентацијата поради политиката во тимот да играат што повеќе италијани, тогаш и Италија нема забележителни резултати. Еве сега Јуве е повторно силен и аналогно на тоа и Италиај е силна(недоволно за титула ама во секој случај беше освежување на првенствово и ги надмина очекувањата на многумина).
Вчера играчите на Јуве го шитнаа мечот од причина што одбраната на Италија е сочинета од тројца играчи на Јуве+ Абате. Абате беше лош да не речам очаен ама не е директен виновник за ни еден гол. Пирло беше бескорисен, исто и Маркизио. Кога во стартниот тим на репрезентацијата има 6 играчи од еден тим голема е веројатноста некој од овие играчи да биде трагичар или директен виновник за некој гол. Јас како навивач на Јуве го прифаќам тоа како такво и би додал дека само Буфон ни крив ни должен прими 4 гола додека другите 5 репрезентативци на Јуве беа очајни и непрепознатливи на теренот.
Еве реално мислење, сепак малку ми изгледаш разочаран па дури претера и со твоите, Пирло не беше лош во секој случај тука грешиш, тоа што одбраната киксираше е тоа што едноставно шпанците се јаки и како така најдоа лек за цврстата одбрана на Италија, мене лично од играчите на Јуве малку ме разочара, знам дека тој многу трча и дека не се приметува тоа, но сепак него го сметам веќе за голем играч, класа играч, требаше повеќе да помогне на Де Роси и Пирло во средниот ред, на Монтоливо неможам да му замерам од едноставна причина што толку му се квалитети, но ете Маркизио го сметам за класа над него и очекував повеќе, можеби грешам ама таков впечаток добив

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Hahhhahhahhahhahahhahahhahhahahhhhhahahahahahhahahhahahah
Со ова се кажува колку тие дебела таа главата што ја носиш, на тебе и се гледа колку фудбалско незнаење имаш исто се понашаш како да си подпросечна итнелегенција... Ај уште многу фас италија ќе ви ја јаде душата ама тебе никако да ти дојдит паметот, пошто секако го немаш...

F

FuckYouAll

Гостин
Според мене единствен виновник за поразот е Прандели, тој е тој шо требит да ги наместит играчите и да им кажит што да прават.
Немаше мадиња за да му играт 3-5-2 како во првата утакмица и да ги притиснит на средина Шпанците ?
Или планираше да му играт како против Германија, ама заборај дека Шпанија има далеку побрзи играчи на секоја позиција па лесно им беше да нападнат на контри.

Иначе како почнаја така и завршија, со пораз(онај од Русија), истата игра, истата формација, и за малце истиот резултат.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.291
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Мојата реакција кога Италија ја прегази Германија, али твојава сега е............... исто ко да му се смееш на комшијата што жена му се ебе со поштарот а комшијата више ја поминал твојата.
:cuc:

Член од
25 јануари 2009
Мислења
2.008
Поени од реакции
917
Според мене единствен виновник за поразот е Прандели, тој е тој шо требит да ги наместит играчите и да им кажит што да прават.
Немаше мадиња за да му играт 3-5-2 како во првата утакмица и да ги притиснит на средина Шпанците ?
Или планираше да му играт како против Германија, ама заборај дека Шпанија има далеку побрзи играчи на секоја позиција па лесно им беше да нападнат на контри.

Иначе како почнаја така и завршија, со пораз(онај од Русија), истата игра, истата формација, и за малце истиот резултат.
3 5 2 едноставно не даваше резултати ..подобра му беше формацијата што ја играше...едина грешка му беше што Киелини го стави за лев бек ( не дека е лош на таа позиција) меѓутоа не беше фит за да почне од старт ...требаше Балзарети да игра од 1 мин...и друго што му замеравам на Парандели не ми е јасно како може Ночерино да има толкава мала минутажа...едноставно дечкото имаше фантастична сезона и мора да игра повеќе...но он го избра мота и се виде што се деси..меѓутоа и тоа што го постигнаа италијанците ( финале ) е доста над очекувањата...се надеваме слична игра и на светско и малку повеќе среќа..

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.636
Поени од реакции
88.291
Ај малце да ја воскресниме темава :icon_mrgr:

Стартните за со Малта. Сите од Јувентус и Милан

_____________________Buffon________________________
___Abate______Bonucci_______Barzagli______De Sciglio___
_________Marchisio_______Pirlo_______Montolivo________
___________________Giaccherini______________________
____________Balotelli__________El Shaarawy____________

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Де Шиљо асистенција до Балотели :D

Си газат момциве од Милано :D

За прв пат во историјата тимот на Италија се состои од играчи на Милан и Јуве

6 Јуве
5 Милан

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
Де Шиљо асистенција до Балотели :D

Си газат момциве од Милано :D

За прв пат во историјата тимот на Италија се состои од играчи на Милан и Јуве

6 Јуве
5 Милан

Сумљам дека е за прв пат. Јуве и Милан редовно ја крепеле репрезентацијата на Италија.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Сумљам дека е за прв пат. Јуве и Милан редовно ја крепеле репрезентацијата на Италија.
Комплет зборев. За сите 11 да ги сочинуваат играчи од само двата тима.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Комплет зборев. За сите 11 да ги сочинуваат играчи од само двата тима.
Штета што Ливаја не е италијанец инаку ќе имаше играч и од трет тим.

Kajgana Shop

На врв Bottom