Фан Клуб: Италија

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.922
Поени од реакции
41.894
Не е важно што се изгуби во финале со 10 играчи, важно е што се закопа Германија тоа е послатко. :icon_lol: :D

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.289
заслужен пораз,Шпанците влегоа во мечот како со крила и ги парализираа Жабариве

Маестрото можеби толку грешки нема направено со замените во кариерата,ама тоа е тоа......ја одведе Италија до финале,додека сите бевме песимисти и не верувавме дека ќе ја помине групата

Член од
12 април 2012
Мислења
139
Поени од реакции
402
Hahhhahhahhahhahahhahahhahhahahhhhhahahahahahhahahhahahah

Со ова покажа дека си убер дебил, уствари не само со ова туку со сите теми што ги имаш отворено т.е. со дебилните воведи кој ги пишуваш ама и од ваков како тебе со мозок = на сува кикиритка не може и ништо повеќе да се очекува.

F

fantomX

Гостин
2 реда х 5 играчи пред Буфон и пимплачката машина прегрева, веќе видено неколку пати. Зошто Прандели пробува да измисли нешто одамна измислено а и докажано неуспешно? :facepalm:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.188
Поени од реакции
46.390
Nekoj e trokraten sampion, nekoj ima isto tituli so juznive. hahah... sepak heads up, odlicen turnir... mada 4-0 mnogu e :icon_lol:
Nemav nekoj izrazit favorit na EP, ne bev za zabarive i slicno, ama Ti od site najmalku imas pravo da teras seir, dovolno e da se procitaat naslovite na germanskite vesnici so naslov KOSHMAR i slika od Baloteli za da se ukapira kolku uz put i tebe te jade taa eliminacija od Italija i fudbalsko ubivanje na teren ( a veke pocna da pravis nekoi matematiki kako Germanija bi se spravila so Spanija vo finaleto ) ... nesto nalik na ona sto denes im se desi na taljanite, rezultatot e takov kakov sto e zasto Prandeli celosno ja utna so Mota ko treta zamena i odma od glava mu se tresna toa inaku nema nekoja razlika od Germanija so Italija i sea zabarive so Spanija, i tamu i tuka se znaese epilogot celo edno poluvreme pred krajot na mecot.

Nejse, Germanija dalecnata 96ta se zakitija so golem trofej i vazat za dosta luzerska nacija vo poslednive 16 godini, samite vesnici toa go potenciraa, POMINAA 16 GODINI, 16 GODINI ( uste eden od mnogute bolni naslovi ), tolku, taka da ti nit znaes kakvo e cuvstvoto da se krene evropska titula, nit znaes kakvo e cuvstvoto da se krene Svetska Titula ... vo centarot na Nemacka, a vo toj pogled Italija ja dominira Germanija.

Ova bese edna od situaciite koga bolje bese da si kjutis, bar ti, a ovie sto navivaat za Spanija neka si teraat na seir.

Inaku za mecov, ko sto na grb na Prandeli idese mlatenjeto na germanija, taka na negov grb ide i ovoj poraz, prvo od start celosno ja utna rabotata so tatktickata postavenost, moze i podobro ke bese da izigrase ko i vo prviot nivni duel na EP, so trojca vo defanziva so sto ke dobiea igrac plus vo sredniot red pa polesno i ke go teraa presingot i nemase da dozvolat na vakov nacin da im se izivljavaat ovie.
Drugo, ko treta izmena Mota covece, e toa bese klasicen promasaj koj odma mu se tresna od glava, odma, ne e slucajnost ova bez razlika sto povreda nikoj ne moze da predvidi, ednostavno morase ova da go ukopa i go ukopa posle 5 min, a i da ne se povredese, 2-0 gubi a brka vodstvo bez nikakva drasticna promena vo taktikata, site zameni sto gi napravi bea, vadenje na defanzivec ( povreda ), stavanje na defanzivec, ok, toa imase logika, ali potoa, vadenje 1 od napad stavanje drug, vadenje eden vezen igrac od sredina, stavanje drug, znaci nikakva promena nema a brka vodstvo.

Jebiga, nedozvolivo e ova za edno finale ama vo sekoj slucaj i ova e uspeh i mora da se prodolzi so nego, valjda naucil bajagi od evropskovo, odlicen strateg e, ke gi nauci greskite ne sumjam i na slednoto svetsko ubeden sum deka nema da bidat samo dekor tuku i seriozen pretendent za titulata.

Член од
10 јуни 2009
Мислења
1.422
Поени од реакции
401
Ужасна вечер ,заслужена победа на Шпанците нема што,искрено не заслуживме да бидеме така декласирани ама то је то рака на срце повредите не утепаа вечерва прво Киелини после Мота:tapp:едноставно немаше излез од несреќата што не снајде, сите играчи го дадоа својот максимум,се трудеа ама не можеше да се направи ништо друго.
И после тоа што се случи во финалето јас сум задоволен од ова 2-ро место на ЕУРО и верувам во ова нова Италија предводена од Прандели која покажа квалитет.
FORZA ITALIA PER SEMPRE! ПОЗДРАВ:)

G

grande-juve

Гостин
Мене ми е само криво што не ја искористи формацијата што веќе функционираше со Шпанците, со 3-5-2 не ми се верува дека ваков ќе беше исходот... Како и да е, одличен турнир за Италија.

Down

Aloysius Devadander Abercrombie
Член од
4 мај 2012
Мислења
4.028
Поени од реакции
6.947
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Мојата реакција кога Италија ја прегази Германија, али твојава сега е............... исто ко да му се смееш на комшијата што жена му се ебе со поштарот а комшијата више ја поминал твојата.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Вечерва тргна се против Италија плус тактиката беше апла промашена,а како капак на се Прандели ги промаши и замените.Најисправно ќе беше на штоперската позиција да игра Киелини со еден од Барзаљи/Бонучи.Ова го викам затоа што уште на утакмицата со Германија се виде дека дуото Бонучи-Барзаљи не е баш најсигурно и Прандели мораше таму да стартува со Киелини,а и Балзарети покажа дека е играч на кој што можат да се потрпат.Со ова ќе се добиеше на брзина лево позади и првиот гол кога Фабрегас го претрча Киелини можда немаше да се случи.Офанзивно исто ќе беа многу подобри.Средината и нападот изиграа солидно но од сите оние шанси и удари мораше минимум една да влезе.Најдобра шанса имаше Ди Натале (не знам како промаши од таму) но имаше и други посериозни удари кои воглавно одеа право во Касиљас.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
trenerska bitka beshe ova...

so de rosi, chielini i bonuci kako centralni druga pesna ke peea, barem jas vaka mislam. de rosi vo sredina topka ne fate, isto i prilo, a za marchiso ne znaev deka igra... alal da im e na shpancite kako gi zatvorija pa i ushte si igraa majtap...

koa izleze mota, chekav, chekav, mislev deka ima vreme za druga izmena... da ti ebam mota, staklenko... ne e ni toj kriv ama shto znam... kako i da e, ne e fer da se kazhe deka ne zasluzhija shpancite, pa i demek nemale igra... del boske, onaka lekcija mu drzheshe na prandeli. dodaj i kvalitet na igrachi i uigranost... toa e toa...

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Некој е четрикратен светски првак,а некој е редовен пациент на тој четрикратен светски првак и на светско и на европско првентство.Направи си услуга и убиј се.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
За жал Италија налета на Шпанија која го одигра најдобриот нивни меч на првенствово и немаше ни минимални шанси за успех. Секоја чест за шпанците кои одиграа како под конец а италијаните беа раштимана команда. Би рекол добар турнир за Италија која сите пред време ја отпишаа ама финалево ми ја уби желбата да ги пофалам. Едноставно се избламираа и себеси и нас што навиваме за нив и мислам дека е најдобро да се сокриеме под јорган (иако е топло:)) и ние и играчите и глас да не ни се чуе некое време.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
За жал Италија налета на Шпанија која го одигра најдобриот нивни меч на првенствово и немаше ни минимални шанси за успех. Секоја чест за шпанците кои одиграа како под конец а италијаните беа раштимана команда. Би рекол добар турнир за Италија која сите пред време ја отпишаа ама финалево ми ја уби желбата да ги пофалам. Едноставно се избламираа и себеси и нас што навиваме за нив и мислам дека е најдобро да се сокриеме под јорган (иако е топло:)) и ние и играчите и глас да не ни се чуе некое време.
Тhat's the spirit (y)

Kajgana Shop

На врв Bottom