Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Lazio striker Tomasso Rocchi is at the top of Inter's transfer wish list, according to the player's agent, Fabio Parisi.

Има нешо вистина во ова?
Агентот на Роки зборувал со Интер, ама Роки сакал да остани во Лацио. И тој и Флокари не се повикани за мечот со Mura05

Цезар ќе се прости со навивачите на мечот со Васлуи

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.212
Поени од реакции
46.467
Ne znam kolku ke bide bek Zaneti, so ogled na toa sto imame mnogu igrachi za tie pozicii. Eve Pereira go zedovme, i sega treba Zaneti da gi sedne na klupa: Nagatoko, Kivu, Juan, Jonathan, Mbaje, Kivu... Imame 8 igrachi koi se stranichni bekovi, ne moze sekogas ovie 7 da patat zaradi Zaneti... Valjda chim Strama uspea da gi izbrka Lucio, Maicon i Cesar, sigurno ima tuka nesto, ili ke dreme na klupa Zaneti ili nervite ke ni odat u kurac...

Ako Maicon e gotovo za vo City, nisto chudno od tamu da dojde Tevez. Quality wise, za poziciite shto gi igrat rechisi ist kalibar na igrachi se, samo shto Tevez e pomlad, pa + nekoi 10 milioni od Inter bi zavrshile rabota... shto znam
Tevez momentalno glaven igrac mu e, Aguero baska se povredi i ke otsustvuva edno mesec dena pa nema teorija sega da si odi on, inaku za tie sto gi nabroja desno, Zaneti e Maradona, znaci ne deka Zaneti momentalno e car i najbolji na planetava, tuku Nagatomo i ostali se polosi od nego, ili blizu do negovoto momentalno nivo, taka da prednost ke ima, ofanzivniot bek ke e Pereira, Zaneti namesto vo sredina, kade i onaka ima dosta igraci, ke igra desno vo odbranata, osven po potreba da se prefrli ponapred a drug da go pokrie od klupa. Ja veruvam deka taka ke se igra ovaa sezona, eventualno ako igra vo sredina, togas Kambi mora da izvisi zasto Gargano i Guarin pred nego se u sekoj slucaj, a racunaj deka vo Januari i Paulinho ke dojde, od nikade 100 igraci se izbacija za sredinava, Guarin, Gargano, Paulinho, voopsto ne deluva loso na prv pogled, naprotiv.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Ne znam kolku ke bide bek Zaneti, so ogled na toa sto imame mnogu igrachi za tie pozicii. Eve Pereira go zedovme, i sega treba Zaneti da gi sedne na klupa: Nagatoko, Kivu, Juan, Jonathan, Mbaje, Kivu... Imame 8 igrachi koi se stranichni bekovi, ne moze sekogas ovie 7 da patat zaradi Zaneti... Valjda chim Strama uspea da gi izbrka Lucio, Maicon i Cesar, sigurno ima tuka nesto, ili ke dreme na klupa Zaneti ili nervite ke ni odat u kurac...

Ako Maicon e gotovo za vo City, nisto chudno od tamu da dojde Tevez. Quality wise, za poziciite shto gi igrat rechisi ist kalibar na igrachi se, samo shto Tevez e pomlad, pa + nekoi 10 milioni od Inter bi zavrshile rabota... shto znam
киву е планиран да биде бекап централно. хуан е пред позајмица во болоња , така да остануваме со нагасаки и мбаје кои ги покриваат двете страни и џонатан како десен бек. што мислам дека е и повеќе од доволно зошто занети нема да мрдне од прв тим а переира ќе се одмара/менува со првите двајца. џонатан за секој случај е тука. што остава простор за уште еден играч од средина (де јонг или диара) во случај да се мајтапат овие за паулињо.за тевез отиде возот во јануари и тоа не кошташе понижувањето наречено лига европа. од напаѓачиве роки е одличен во споредба со боранијава со која не поврзуваат зошто сепак бараме играч кој ќе биде замена а не конкуренција на милито тука може и флоро флорес да го земат во предвид таман за на клупа а покрива повеќе позиции. иако за нашиве реални амбиции и моменталниот квалитет на калчото ова е одличен тим.

под реални амбиции мислам на место во ЛШ

Член од
23 август 2010
Мислења
39.811
Поени од реакции
115.830
зборам за кога ќе напаѓа интер ... неизбежно една страна да се форсира повеќе од другата и тука ќе се гушат и двајцата кои се безкорисни во одбрана. и кој очекуваш да ја покрие таа промаја назад освен занети. гураин никако ? е сега знаеш што значи занети во средина ... на крај краева најди некој тим што просперирал со двајца офанзивни бекови ко нашите (освен барса ама и таму абидал беше подефанзивен од другите мада целиот прв тим нив им е ко џиновски среден ред.)
Нема везе џабе го тераме муабетот Маикон веќе си отиде така да Занети ќе игра на десната бековска позиција а Переира на левата. Повторно ќе имаме еден офанзивен бек и еден дефанзивен само што овој пат тој ќе делува по левата а не по десната страна како што беше Маикон.
Мислам дека Переира и Касано по таа лева страна или евентуално Кутињо има да биде ебење, парче ќе биде по таа страна згора на тоа и Милито ќе се храни со доста топки. Ми се свиѓа тоа што во играта имаме доста креативност, а и доста креативни играчи, Касано, Милито, Снајдер, Паласио, Гуарин, сите тие знаат да изиграат со топката и да нагазат на неа. А лани игравме со Камби, Дејо и Занети у средина, а во напад Пацо и Милито :facepalm: Креативност 0, од овие само Принцот знае да игра со топка, другото е све за у канта во тој поглед.

Шеј Лонг

Koristam kirilica.
Член од
16 јуни 2010
Мислења
1.987
Поени од реакции
1.611
Не глеам ждребка за Лига на Шампиони. If u know what I mean..

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.235
Поени од реакции
13.164
Значи сума сумарум пак тиква трансфер лето за тим од ранг на Интер :(.На голот сме ослабени,одбрана : Овој силвестре ми делуе тежок просек,па уште во тандем со Ранокија,шта да ти причам....Лев бек - се опраивме,тука има бел бумбар од мене.средина едино гаргањо шо не појача,другово горе - долу исти курац,пак Камби ке го гледаме како се влече по терен.А па кога ке ми текне дека тој тафтабит Станко дека остана да шмука 3-4 милиони еура за да дреме на клупа или недај Боже да биде минус играч на терен,а го избркавме еден од тројцата најдобри голмани во свет во моментов абе срце ми плаче.За киву не ми се троши ни тастатура,за таа румунска шупелка...
Сеа уште нападот.И овде разочарување!Останавме да се молиме да не му се деси нешто на Милито,зашто другите ни се така речи доодени играчи.Наместо Лавеци или Лукас или Јоветич,ние шо напраивме?Го сменивме Пацини за Касано,кој може да ни приумри некој ден на терен.
Сума - сумарум дали 10 - 15 посто сме појачани од лани,така да ако не се деси некој невиден трансфер у задњи моменат ,пак ке јадеме тешки нервози и оваа година!

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
Значи сума сумарум пак тиква трансфер лето за тим од ранг на Интер :(.На голот сме ослабени,одбрана : Овој силвестре ми делуе тежок просек,па уште во тандем со Ранокија,шта да ти причам....Лев бек - се опраивме,тука има бел бумбар од мене.средина едино гаргањо шо не појача,другово горе - долу исти курац,пак Камби ке го гледаме како се влече по терен.А па кога ке ми текне дека тој тафтабит Станко дека остана да шмука 3-4 милиони еура за да дреме на клупа или недај Боже да биде минус играч на терен,а го избркавме еден од тројцата најдобри голмани во свет во моментов абе срце ми плаче.За киву не ми се троши ни тастатура,за таа румунска шупелка...
Сеа уште нападот.И овде разочарување!Останавме да се молиме да не му се деси нешто на Милито,зашто другите ни се така речи доодени играчи.Наместо Лавеци или Лукас или Јоветич,ние шо напраивме?Го сменивме Пацини за Касано,кој може да ни приумри некој ден на терен.
Сума - сумарум дали 10 - 15 посто сме појачани од лани,така да ако не се деси некој невиден трансфер у задњи моменат ,пак ке јадеме тешки нервози и оваа година!
ја претера за нападот изгледа не ја гледаше утакмицата со пескара. за јоветиќ ќе те разберам ама за лукас и лавеци ?? за ЛЕ и калчо стандарди нападот е одличен.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299

Не гледам како е ова трансфер лето тиква.
Нападот ни е сто пати подобар од лани, сите напаѓачи се универзалци, Страма има 1001 опција за да го изненади противникот и на крај краева знат да го погодат голот, нешто шо лани на Пацо, Форлан и другарите не им одеше баш најдобро. Милито, Касано, Паласио, Кутињо и Ливаја + замената на Милито која се очекува е сосема солиден напад за италијански услови, плус Снајди зад нив и Алварез на клупа, јас не гледам овде никаков проблем. И нема потреба да се крстиме во Милито, очигледно е од ова шо досега го видовме од Страма дека нема да игра стрикно на `додај ја топката до Милито и надевај се дека ќе дај гол`, гол можи да дај секој од претходно споменатите, ќе има уфрлања од позадина како она на Снајди против Пескара, па противничката одбрана има многу поќе работа од само затворање на Милито, то лани со статичарите кои ги имавме беше невозможно.

Средниот ред ни е сосема солиден, Гаргањо се покажа супер, трча на сегде, се труди максимално, таков работник му е потребен на секој тим. Гуарин исто, одважен е во дуели, не се плаши ни да фаулира, а успат не е ни дрво како Мунтари и не напрај црвен во 2 минути. Па и Камби со Пескара не беше воопшто лош, иако знам дека не ви е на никој баш најомилен, одигра солидна партија, друг е Камби со Гаргањо и Гуарин, друг е со Деки и Занети.

Oдбраната по бочните позиции е океј, лево офанзивен Переира, десно дефанзивен Занети, а имаме и доволно замени за недајбоже. Исто би сакал и Мбаје да добива поќе шанса, ми се бендиса на припремните.
Е са со штоперите е жустро, ама имај на ум дека нив има треба најмногу време да се воиграат, а лани често страдавме и од киксови на Лусио.

И на крај краева играме во помочаното Калчо, за овие стандарди имаме супер трансфер лето и екипа која може комотно да се бори за титула, барем јас така гледам на работите, а дали имам право ќе покажи времето, сепак е рано да се предвиди било шо.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Ништо од двајцата... Де Јонг во Милан, Афелај во Шалке

Флокари највероватно ќе биде последното "засилување"... (n)

Фала ви за СЕ шампиони!!!

Едит: Жулионе ќе се појави на теренот во 20:30ч пред натпреварот со Васлуи.
Julione will make its debut on the pitch to 20:30h. It will be particularly exciting, both for him that for every fan nerazzurro. GOOD LUCK JULIO!

Massimo Moratti

engin90
Член од
4 мај 2008
Мислења
1.341
Поени од реакции
156
INTER (4-3-2-1): Castellazzi; Jonathan, Silvestre, Samuel, Juan Jesus; Zanetti, Cambiasso, Nagatomo; Cassano, Coutinho; Palacio.

Klupa: Belec, Ranocchia, Benassi, Guarin, Sneijder, Livaja, Milito.
Trener; Stramaccioni.

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Пренос ќе има некаде? Или ќе мора по стримови :sick:

Цезар е на стадион...

Kajgana Shop