Шансата на Лаутаро кога Томори блокираше и судијата не досуди корнер туку гол аут.
Турам излезе на два пати сам ама се збрка. Втората ситуација не успеа да подаде а имаше чиста шанса за Лаутаро. Мхтиријан истотака се побрка кога испаднавме 4 на 3 и упропасти голема шанса.
Онаа ситуација кога Барела шутираше млако од изгледна позиција.
Димарко имаше еден мизерен обид со десна, едвај ја шутна ама сериозна шанса беше тоа. Не ми текнува само дали беше прво или второ.
Второ го почнавме со голема шанса на Лаутаро. За финишот да не зборам, само се редеа. Стативите, она на Думфриз после третата статива...
На се ова додади и три поништени голови и недосуден пенал. И тоа се шанси за гол, сепак стигнале и дале гол, малку фалело да бидат регуларни. Истотака малку фалеше и на Милан голот да биде офсајд, блиску беше Леао до Павар.
Пак ќе ти кажам, не игравме со Лече. Очекуваш доминација 90 минути ама не е овој Милан параспур. Не добија веќе два пати. Имаат добри поединци и нормално е дека нема да можеме да играме како што знаеме. Плус ете, Консисао е сеуште енигма за Инзаги.
Ama glej sea sto mi spomnuvas, hipoteticki situacii, zboram za zreli sansi kakvi sto bea stativite, i eve onaa na Lautaro na startot iako i toa ne bese cista sansa, so leva sutna i mislam nadvor od 16, u globala so leva tesko moze da gi kontrolira shutevite i da cilja strana.
Nemavme cista sansa u prvo, sve bese vo globala iskontrolirano od odbranata na Milan bez problem, imase prostor da se sozdadat dobri priliki ama toa nisto ne znaci, koga ne si gi sozdal.
Realno dvete utakmici so Milan ne bevme pri sebe, ja ne ocekuvam dominacija ama normalno e da ocekuvam da go igraat fudbalot sto gi krasi, toa ne bese slucaj i prvata u liga i denes, a bese primer vo super kupot kade izgubivme na besmislen nacin, a taa utakmica ustvari od site 3 bese nasa najdobra.
I ako go zememe vo predvid standardot postaven u ovie derbi dueli so Milan, u posledni nekolku godini, zadnji 2 ne sme pri sebe i potfrlame, te radi nas, te zasto Milan vlagaat super motivirani i igraat ko da im zavisi zivotot od toa, klasika u derbi.
Ama nisto od ova ne me iznenadi denes, ja pa ocekuvav deka bas ova ke se desi, isto ko pred Pul i United, ima nekoe nepisano pravilo u fudbalot koga se bilda takov narativ koga eden od timovite pred derbito e u bonus i golemi problemi, i posle dolgo vreme vlegov so nekoj strav u derbivo.
Ne im zameruvam mnogu na nasite, radi bodov na kraj, koj pak ke kazam e realen, zaso ne idam ja so hipoteticki situacii ako ona vlezese ili ako toa, ne vleze, i dadovme gol sto se vika ko u NBA, so buzzbeater, all in all, treba da sme zadovolni so krajniot ishod sve ako se zeme u predvid, nase loso izdanie, 3 ebani stativi koi psihicki uste tolku te nishtat.
Samo, ke mora bolje u slednite derbi utakmici, primorani sme sea za toa, najverojatno i pritisokot si go pravi svoeto i ni tezi nad glava, ama ne smeeme da dozvolime toa da bide slucaj zasto se borime protiv mnogu nestabilna ekipa za titula so vnatresni problemi koi lesno moze da eskaliraat posle par losi rezultati.