Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Aма ова што го зборите е проблем, не е нешто со кое ние треба да се гордееме, не дека сме 4 години у редослед шампиони на Италија, првата сезона болно изгубивме титула, втората сезона ја замаскиравме истата со пласманот во финале во ЛШ, али едно време бевме на раб на пропаст на табела, и конечно се консолидиравме третата сезона за да сега пак на сцена стапуваат истите проблеми, а тоа е одбраната и лесното примање на голови.

Тоа јас го реков вчера, од 4 гола, 3 ги примивме на поставена одбрана, односно како што имаме концепт како да напаѓаме, конечно, и тоа стана евидентно лани, сеуште немаме концепт кога се браниме, така делува бар во моментов. Оној прв гол и она со Меккени е недопустливо, забава да си праи он у наш шеснаестерец, и општо три гола на поставена одбрана е проблем само од себе, ама третиот гол е посебна приказна која дури и со вакво шашаво бранење, не смееше во ниту еден случај да го допуштиме, да водиш 4-2 и да немаш 2ца, од тројцата стопери назад при контра е само по себе чудно и глупаво, баталете филозофија тоа е погрешно on so many levels.

Aко памтите кога дојде Инзаги тука пишувавте дека слобода имале кога напаѓале, и на играчите им било препуштено да се ослонуваат на својата креативност, така и беше, така и он викаше, и тоа беше погрешен пристап, сега играме шаблонски напред со добро исцртани акции и филозофија која ни донесе и те како многу позитивности и поубав и поефективен фудбал. Епа тоа треба и назад да е случај, колку што е можно секако, зашто непробојна одбрана не постои, ама постои начин да се намали фрекфенцијата на креирани шанси од противниците, шутеви и слично, а притоа системот да не трпи многу.

Убаво рече некој тука, не дека тоа беше единствена контра на јуве, него си тераа они неколку пати така и ни закуцаа на крај гол што ги врати од мртвите. Сезонава влагаме како актуелни прваци и први фаворити за титула, ваквите грешки на крај пак може болно ќе завршат за нас, ама во моментов добро е што сеуште е старт на сезона, не заостануваме многу, и ни се исцрта што точно треба да се поправи. Ќе видиме следните 2 месеца на што сме, првото скудето Инзаги го освои со гранитна одбрана, така да и тоа доволно кажува дека не треба да се маваме у груди ваква му била филозофијата таква му била, погрешна е, и фудбалот тоа на крај секогаш го казнува. На крај краева и сами сте свесни, 9 кола, 13 примени голови (лани цела сезона 22), со такво темпо ни се намалуваат драстично шансите за одбрана на скудетото, тоа е нормален развој на настаните, нарочито што лани и у дерби средбите изгазија, сезонава и во тој сегмент не импресиониравме.

Рано е да се носат заклучоци баш сега, ама следниве 2 месеца како знаат и умеат мора да го приграбат првото место, и Јануари што да не, ако постои шанса, и да донесат некој нов играч, а исто и многу добро ра размислат кој ќе им излага на терен по купови и суперкупови.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Почеток на контрата за третиот гол на Јуве - 3 на 5
Screenshot_20241028_235643_Instagram.jpg

Ако ова ти е добра поставеност при резултат 4-2 тогаш ок, ваљда различно гледаме на фудбалот.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Na ovaa slika inace mislev, od instagram bila, vidi gi be kade se picka li im lepa materina jas na niv. Mrs nazad sve da vi ebam, vidi go i barela, vidi go i dimarko, vidi go i inzagi bukvalno na metro od nego se flertuva so blamot i dnoto, abe nasetija krv mislea 10 ke dadat, na kraj strepea i za toj bod, sreka ovoj 3 minuti produzi. Bukvalno 4 dusi imas na slikava, edinstveni na terenot vo toj moment sto znaat kako da branat i se kvalitetni defanzivci.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.201
Прегледај го приврзокот 433515

Ако ова ти е добра поставеност при резултат 4-2 тогаш ок, ваљда различно гледаме на фудбалот.
Тууу брат, мислиш цел наш тим е на сликава.
Добро отишле малку напред бековите, не е прв пат. И само Дифрај е надвор од позиција. Бастони е многу често во тој дел од теренот.
Да немало никој позади па да збориме, ама ете ти скриншотови погоре, контрата е 3 на 5.
Ако тројца не се способни да блокираат еден играч не знам како треба да гледам на фудбалот?
Треба малце промени во Јануари. Дифрај и Ачерби оваа сезона изгледа не се доволно добри за прв тим. Павар и Бисек се комси-комса, а со Дармијан до кога? Едино Бастони и Димарко вредат моментално.

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.786
Поени од реакции
17.306
Ја исто го делам мислењето дека требал да ги чека на контра при 4-2, не требаше вака да оди со висок пресинг, затоа што не бркаа заостаток или резултат.

Не ми е јасно при првиот гол дали сакаа да постават офсајд стапица па го оставија сам MeкКени?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.596
Абе до вчера ми постиравте клипови како тоа тактикава на Инзаги била страшилиште, неш невидено досега, каде одбраната е напред, шпицовите на бек и сл.... и се возбудувавте на тоа а сеа се чудите зошто овие играчи се нашле на онај дел од теренот.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.013
Поени од реакции
9.677
Абе до вчера ми постиравте клипови како тоа тактикава на Инзаги била страшилиште, неш невидено досега, каде одбраната е напред, шпицовите на бек и сл.... и се возбудувавте на тоа а сеа се чудите зошто овие играчи се нашле на онај дел од теренот.
Да, и супер све тоа на 0-0, или бркаш резултат, ти требаат голови. Тука требаше класично затварање текма со 5-3-2 формација без особена амбиција за напад освен некоја контра, а не 2 од 3те дефанзивци да праат пресинг на 60м од наш гол.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.653
Тууу брат, мислиш цел наш тим е на сликава.
Добро отишле малку напред бековите, не е прв пат. И само Дифрај е надвор од позиција. Бастони е многу често во тој дел од теренот.
Да немало никој позади па да збориме, ама ете ти скриншотови погоре, контрата е 3 на 5.
Ако тројца не се способни да блокираат еден играч не знам како треба да гледам на фудбалот?
Треба малце промени во Јануари. Дифрај и Ачерби оваа сезона изгледа не се доволно добри за прв тим. Павар и Бисек се комси-комса, а со Дармијан до кога? Едино Бастони и Димарко вредат моментално.
Ама чекај, изгледа не се разбираме. Ти ставив лајк зашо се слагам горе доле за све со тебе и знам на што мислиш, ама изгледа ти не ме сфаќаш. Немам јас проблем со пристапот на игра и начинот на игра на Инзаги, ми се допаѓа, све е ок, ама за тренер кој е 4-та година во тимот и кој ги тренира 90% од играчите веќе подолго време сметам дека треба психички и тактички да ја подготви екипата за рутински завршници, макар тоа било и во дерби. Ние сезонава од сите што ги тепавме едина рутина ни беа Ѕвезда и Аталанта, за се останато се тресевме без разлика дали играме со Реал Мадрид или со Пергокрема. Не може да се тресеш на Меаца против Торино на 3-1 резултат, па да примаш гол за 3-2 и да стрепиш до крај, едностано не смее тоа да се случува.

Мора малце позрело да се однесуваме како екипа, не потценувам и иако се работи за противник како Јувентус сепак 4-2 да водиш на 20 минути до крај треба рутински да привршиш без да им дадеш капка надеж. Од сликава конкретно што ти ја пратив највеќе алудирам на Де Фрај, нашиот централен штопер. ШТО КУР БАРА на 70 нетри од гол во лев ќош на игралиште???? Овој и на 0-0 не треба да е тука, а не пак кога водиме 2 разлика, да му ебам тоа количето од киндер јајце што го вози.

Не е трагедија ремиво, ама нека биде шамар и жолт картон за Инзаги зашо многу лесно сезоната може да отиде у три лепе. И да, важноста на Хакан за тимов е од непроценливо значење.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
619
Поени од реакции
1.385
vakov milan sto jade 2 komada u momentov od napoli (a trebase minumum 3) da ne tepas kako aktuelen shampion so najmalce primeni golovi u top 5 ligi lanska sezona, a normalno so nekolku pojacuvanja plus treba da se utepas kolektivno ili najmalce da si ja cuknes toa timbata i da vidis sto prais pogresno. Kraj kraeva neka ispadnat od site kupovi i ls, i taka nisto nema da osvoime, barem neka idat full focus na ligava (koja sto maltene e izgubena ama ae).

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Абе мене не ми е јасно како Милан успеаа да не надиграат, денес ги гледав тотално беа угушени, мада тежок раскол им се дешава, Интер им беше задна сламка за спас со Фонсека и не фатија на ура ни ебаа мајката за жал, и после тоа пак се распаднаа, денес без душа.

Добро де, 4 бода е разлика ако победиме утре, ако не победиме и со Емполи на гости нема што да бараме искрено сезонава, под притисок ваков никад не сме доставувале, нарочито што ќе сме ставени во ситуација и секое следно дерби да го добиеме, а веќе на 2 се сопнавме дома.

Како и да е, победава на Наполи не е ок за нас, самодовербата им е на максимално ниво тоа Конте знае да го искористи, ама на прва сопка, а истата ќе се деси, ќе почне да им гори под нозе, сепак немаат јак тим, на една повреда се до тоа да бидат дупло послаби, алудирам пред се на Квараскелија или како и да се пишуе овој и Лукаку, реално имаат многу слаб ростер, пример истиот ние да го имавме ќе се отруевме реални да бидеме, со таква средина и одбрана. Сеа за сеа Конте им го вади максимумот ама па и тоа беше за очекување до некаде, штета не се пласираа лани во Европа, немаше да бидат вака разјарени без некои осетни физички проблеми и повреди.

Е сеа работата е ние нивниот следен кикс да го искористиме, и секако да ги добиеме во меѓусебната, во спортивно реков, ако и периодов осетно се пред нас, тоа ќе е огромен проблем за нас. Наполи воопшто не смееме да ги потцениме иако после прво коло пола форум веќе го отпушти Конте, после таа утакмица све победија, 1 нерешено само со јуве на гости, и само 2 примени гола, а види им имиња назад :ROFLMAO:, ако влечеме некои заклучоци во моментов, они и јуве се наши најголеми ривали годинава, али Интер ко Интер, и сами на себе сме си најголем проблем, што се виде и викендов. :toe:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.910
Поени од реакции
16.173
имаме иницијатива со играч повеќе против емполи, може во второ и ќе дадат гол.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.980
Losta utakmica generalno gledano se gleda deka malce padnaa psihicki posle ona so juventus, denes najgolem win e sto onoj sto napravi direkten crven ne mu eba kariera na Turam, prvicniot vpecatok bese deka e seriozno povreden, i toa e nesto sto najmnogu treba da ne raduva.
Posle crveniot sekako epilogot se znaese.

Kajgana Shop

На врв Bottom