Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.203
Требаше да го земеме Хермосо или Хумелс. Денеска место 4, шест ќе примевме.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.597
Сега од една страна викате дека незнаеме да се браниме сезонава (факт), а од друга страна барате да сме чувале резултат на 4-2. Како го замислувате тоа кога незнаеме да се браниме?
Гарантирам дека и да се одлучевме на чување на резултат ќе го јадевме курот во остатокот. Секој втор напад на противникот е опасност во 16тникот. Еден помочан Торино со играч помалку не здрви 2пати.
Ваљда не мислите дека можеме да не одиме напред, ама да чуваме посед до бескрај? Сигурно немаше Јуве да го дозволи тоа, да си подаваме и да трошиме време.
Се ќе беше друго ако искористевме некоја од шансите за 5-2.
Ептен што би било кога би било се муабетиве. И да завршевме 4-2 ќе замеруваше некој дека не сме ги дотолчиле.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.203
Сега од една страна викате дека незнаеме да се браниме сезонава (факт), а од друга страна барате да сме чувале резултат на 4-2. Како го замислувате тоа кога незнаеме да се браниме?
Гарантирам дека и да се одлучевме на чување на резултат ќе го јадевме курот во остатокот. Секој втор напад на противникот е опасност во 16тникот. Еден помочан Торино со играч помалку не здрви 2пати.
Ваљда не мислите дека можеме да не одиме напред, ама да чуваме посед до бескрај? Сигурно немаше Јуве да го дозволи тоа, да си подаваме и да трошиме време.
Се ќе беше друго ако искористевме некоја од шансите за 5-2.
Ептен што би било кога би било се муабетиве. И да завршевме 4-2 ќе замеруваше некој дека не сме ги дотолчиле.
Спалети кога како пичка го извади Икарди тогаш на 2-1 за Сантон, им ја отвори играта на Јуве и направи да изгубиме 2-3. Тогаш муабетот беше зашто се вади Икарди кога и онака бил најкорисен и зашто сме се бранеле ко пички.
Јбг, секогаш ќе има коментар за едното и другото во случај кога ќе прокоцкаш предност, особено во дерби.
Во право си дека немаше уопште да се муабети за било што да барем една од тие 6-7 шанси искористевме и ова денеска ќе беше уште едно Инза шлакање.
Он и со Милан го направи истото ланската сезона и ги осакати со 5-1. Не е крив Инзаги, не може он да влезе и да даде гол ниту па да задтане во одбрана а реално го оставија на минимум со играчи. Лаутаро не е ни пола од тоа што беше лани.
Во секој случај мене баш ми се свиѓа ваквиот пристап, односно без разлика на резултатот идеме на уште еден. Затоа и Инзаги имаше некој рекорд за најмногу победи со 4 или повеќе голови разлика. Денес може не успеавме ама ќе го јаде некој немиен убрзо за сите шанси пропуштени последниве неколку натпревари.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Pa samiot fakt sto ne znaeme da se branime mnogu govori i da ne ja otvarame taa diskusija pak.

Ama toa sto sme losi vo toj segment, ne znaci pa deka treba da napagame i da im prepustame KONTRI koga vodime so 2 gola razlika, malce logicno ako se razmisli, kako e potesko da te probijat, koga postavuvas bedem pred gol ili preku kontra? Logika prosta, sramota e ova da se diskutira, kontri da ti pravat a da vodis 4-2, mislam deka sme edinstven primerok vo svetov koj ova go dopusta, taka ide zborot, ama prilicno sum siguren deka od top ligive sme jedini sto vaka se blamirame.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.597
Кажи ми дека на 4-2 немаше впечаток дека сме поблиски до 5ти гол, отколку тие до 3?

Член од
23 август 2010
Мислења
39.354
Поени од реакции
113.655
Спалети кога како пичка го извади Икарди тогаш на 2-1 за Сантон, им ја отвори играта на Јуве и направи да изгубиме 2-3. Тогаш муабетот беше зашто се вади Икарди кога и онака бил најкорисен и зашто сме се бранеле ко пички.
Ти ја сфаќам поентата ама не ти е на место споредбата. Тогаш го извади капитенот кој беше лидер на тимот и алфа и омега на терен и од авион се гледаше дека ќе го изедеме. Без разлика што е шпиц Икарди, он беше лидер и беше конекцијата помеѓу играчите, организираше пресинг, месинг и такви ствари. Со влегувањето на Сантон бевме практично без двајца играчи пошо Весино нели доби црвен уште у прво.

Ова вчера беше друго. Никој не вика дека требало да се браниме со 11 души во 16ник како некоја селска екипа, ама брат у дерби кога имаш 4-2 искрено за кој кур ти е висок пресинг со 9 души на противничка половина? Треба да се нагази на топка, да спласне темпото. Во живот се кладам да им остаевме да организираат напади и да ги притискаме тука негде кај центар преку Лаутаро и Турам дека немаше до гол да припарат освен од прекини. Они нас не фатија на контра за третиот гол и на соло акција на тој миџетот Консисао кој пребаци тежиште на втора статива и Јилдиз даде гол, а ако ни беше погуста одбраната и не се летавме напред немаше ни да го примиме тој трет гол.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.166
Поени од реакции
12.961
Некои полуиграчи ко консисао и јилдис напраивме да изгледаат ко играчишта....
Наместо да јадат петарда лоповите,4 комада ни закачија и однесоа бод.
Е мој Интере...

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.013
Поени од реакции
9.677
Не можам да сфатам зашто е толку порозна одбранава годинава. Истите играчи, истата концепција, непрепознатливо е. На моменти боли да гледаш колку лошо се бранат. Павар има поприличен пад у форма, на Бисек му требаат минути, треба да е стандарден у некое Емполи или Џенова една сезона па да биде сериозен играч. И не можам бе мамицата, за кој кур купуваа втор голман за 15М.
Автоматски споено мислење:

Сеа гледам Хермосо доминирал вчера, ебел не вадел :pos:
1730106964289.png

Последно уредено:

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Кажи ми дека на 4-2 немаше впечаток дека сме поблиски до 5ти гол, отколку тие до 3?
Kako sto gledas nigde ne rekov deka treba da se branat bez voopsto da razmisluvaat da napadnat, narocito sto juve i mentalno deluvaa deka se otkazani. Ama ubav agol dadoa za postavenosta na igracite pri tretiot gol, a i opsto, kiga vodis 4-2 ili bilo kako, ne smees da dozvoluvas da imas takva postavenost na teren sto na protivnikot mu dozvoluva da ti pravi kontri i taka da doaga do sansi. Stvarno nema potreba da se otvara taa diskusija deka toa e ednostavno totalno pogresna filozofija koja ko sto rekov, vo eden navrat na Milan mu ovozmozi da osvoi titula na nasa smetka.

Zasto ne ucime od ovie greski ne mi e jasno, mnogu iritira toa, 4 godini e veke tuka Inzagi, ama iskreno i milo mi e sto ni se desi vcera toj tret gol zasto gledam i na net i po mediumi toa mu go crtaat sega i na kur mu se kacuvaat, a on posle mecot rece ke analizira detalno sto se desilo, pa sega ako ne primeti deka ova e ednostavno pogresno, togas turi mu kur ke gledame vakvi golgoti i vo idnina, i ke ne rakosaat od nervoza, i toa e toa.

I samiot Inzagi vide sto se desava koga ke ja spusti granicata na primeni golovi pod 30, del od golovite ni se primeni po individualni greski, ama vcera sistemot potfrli za site 4 gola, ama od site 4, tretiot e najgolemiot horor i ocobol, toa najlesno mozese da se izbegne, ne stoperite da letaat na protivnicka polovina, da brkas presing da prais so 6 igraci a juve pritoa osvezi napad dodeka nasata odbrana, narocito bekovite, na shkrgi dishea.

Nebitno, I'll take it, vo slucaj nekoi raboti vcera konecno da mu bea razjasneti na misterot. Nikakva tragedija ne e sve ova, vtori sme, ne ni bega mnogu Napoli, i sledniov period im e pekolen plus gostuvaat kaj nas, realno gledano so vakvi brojki, od 9 meca i 13 primeni golovi, mozese da bide i mnogu polos izgledot na tabelata. Taka da treba da kjutime i da se opraime kako stoki sledniov period sto iskreno i ocekuvam da se sluci, narocito sto nasiot raspored e dobar i daleku polesen, so isklucok na derbi sredbite vo LS.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.203
Ти ја сфаќам поентата ама не ти е на место споредбата. Тогаш го извади капитенот кој беше лидер на тимот и алфа и омега на терен и од авион се гледаше дека ќе го изедеме. Без разлика што е шпиц Икарди, он беше лидер и беше конекцијата помеѓу играчите, организираше пресинг, месинг и такви ствари. Со влегувањето на Сантон бевме практично без двајца играчи пошо Весино нели доби црвен уште у прво.

Ова вчера беше друго. Никој не вика дека требало да се браниме со 11 души во 16ник како некоја селска екипа, ама брат у дерби кога имаш 4-2 искрено за кој кур ти е висок пресинг со 9 души на противничка половина? Треба да се нагази на топка, да спласне темпото. Во живот се кладам да им остаевме да организираат напади и да ги притискаме тука негде кај центар преку Лаутаро и Турам дека немаше до гол да припарат освен од прекини. Они нас не фатија на контра за третиот гол и на соло акција на тој миџетот Консисао кој пребаци тежиште на втора статива и Јилдиз даде гол, а ако ни беше погуста одбраната и не се летавме напред немаше ни да го примиме тој трет гол.
Еве изгледај ги головите на Јилдиз и ќе видиш дека не бевме уопште со сите во напад.
Почеток на контрата за третиот гол на Јуве - 3 на 5

1730135805221.png

Моментот пред да шутне дури тројца се околу него :

1730135840645.png

На четвртиот гол за Јуве дури 8 сме имале позади :

1730135903500.png

Значи пак се враќаме до тоа дека има слаба реакција кај одбранбените играчи. Ако он успеал покрај тројца да шутне, или Консисао покрај 4ца да нафрли, тогаш што повеќе?
Па види го и вториот гол на Јуве каква реакција има кај нашите одбранбени особено Дифрај...па и првиот гол заспаа сите.
Едноставно спиеја одредени играчи вчера кога најмалку требаше, промашивме шанси кои никако не смееш да ги промашиш на ваков натпревар и резултатот е тој. Она вчера повеќе беше казна за промашеното а не за високиот пресинг што го изиграл 10-15 минути Инзаги.
Можеби единствена грешка кај Инзаги беше што не го смени Думфриз со Дармијан на 4-2 ама не можеше да ризикува зашто немаше замена за Димарко а и Думфриз даде гол плус изнуди пенал па некако ко да заслужи да изигра до крај, ама дека во одбрана е тапа тоа го видовме со тоа што Јилдиз го реши без некои напори.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.013
Поени од реакции
9.677
Значи ќе се нема пари за да се освежи ростерот, ќе ги играме овие до парастос!

1730139106296.png

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
29.924
Поени од реакции
44.981
Еве изгледај ги головите на Јилдиз и ќе видиш дека не бевме уопште со сите во напад.
Почеток на контрата за третиот гол на Јуве - 3 на 5

Прегледај го приврзокот 433455
Druze, za tretiot gol na Ildiz, stoperite bea na nivna polovina dole kaj aut linijata, ima bas slika kade se Bastoni i De Vrij, samo pogledni go trioto sto e vo odbrana za tretiot gol na slikata sto si ja stavil, Bisek, Mikhitarijan i Damfris. Tolku :)

Ova ne smee vo nitu eden univerzum da e slucaj, pri rezultat 4-2. Me mrzi sega da ja baram slikata sabajle sto ja vidov na eden od pejdzovive povrzani so Inter, kade e stopiran momentot za da se zapazi kade se Bastoni i De Vrij, pred da se izdesi slikava od citatot.

Nema nikakva osnova ovde da se baraat nekakvi opravduvanja, greska od takticka priroda e ova, kristalno cista i istata ne kostase 3 boda vcera, i toa e toa, cela fudbalska i nefudbalska Italija toa go potencira, ne smee taka da se postavis pri rezultat 4-2, pa narocito ne ako si kalco ekipa. Mozeme kolku sakame vaka da stopirame kadri, prilicno lesno bese daden tretiot gol, da ne znaes kolku e rezultat, i da go vidis toj gol ke si pomislis deka Inter brkale pogodok a ne juve, realno gledano, Somer ostaven pred sebe so trojca igraci koi poim si nemaat od igranje vo odbrana.

I daj batali mnogu nervoza nabi toj moment, u sreda od 6 ipol igrame so Empoli, must win utakmica i pocnuvanje na nova dobra rezultatska serija, realno posle Milan rezultatski se opravivme ama morame mnogu podobro sekako, od druga strana da se nadevame utre deka Napoli nema da pobedi i uste od utre da se pocne da im se prai pritisok.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.597
@Syn
Во право си дека залетале напред и се тоа држи вода, ама види на пример за 4тиот гол како исплива одбранава, и на таа шансата што беше слична на таа на Лаутаро, нз дали Јилдиз беше кога ја рокна на прва. Сам на петерец остана при 2-3ца во одбрана, магарина испаднаа. Тоа е тоа што мислам дека ќе се случуваше ако се одлучевме на малку подефанзивна игра.
Тоа е системот што го играме, или се браниме и препуштаме игра (неш слично како со Атлетико последните 10мин), или го играме она што го играме најдобро. Нема нешто измеѓу според мене. Доколку се повлечеше Де Фрај и останатите поблиску до нашиот гол, Јуве ќе ја преземеше иницијативата и ќе имаше еден куп глупости во 16тникот, како онаа на Јилдиз волејот.
Дали последните 5-10 минути ги изигравме поповлечено, онака како што сакавте да сме играле при 4-2? Немаше впечаток дека ако имаше уште 10 мин утакмицава ќе го јадевме ку*от?

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.851
Поени од реакции
23.203
@Syn
Во право си дека залетале напред и се тоа држи вода, ама види на пример за 4тиот гол како исплива одбранава, и на таа шансата што беше слична на таа на Лаутаро, нз дали Јилдиз беше кога ја рокна на прва. Сам на петерец остана при 2-3ца во одбрана, магарина испаднаа. Тоа е тоа што мислам дека ќе се случуваше ако се одлучевме на малку подефанзивна игра.
Тоа е системот што го играме, или се браниме и препуштаме игра (неш слично како со Атлетико последните 10мин), или го играме она што го играме најдобро. Нема нешто измеѓу според мене. Доколку се повлечеше Де Фрај и останатите поблиску до нашиот гол, Јуве ќе ја преземеше иницијативата и ќе имаше еден куп глупости во 16тникот, како онаа на Јилдиз волејот.
Дали последните 5-10 минути ги изигравме по повлечено, онака како што сакавте да сме играле при 4-2? Немаше впечаток дека ако имаше уште 10 мин утакмицава ќе го јадевме ку*от?
Е баш ова. Топ споредба со натпреварот против Атлетико.
Инзаги не се брани како Конте и Мурињо а реално нема ни играчи за да се ослони на одбраната повеќе. Тоа што им даде 4 голови на тим кој имаше до вчера примено само еден гол доволно говори за каков фудбал практикува Инзаги. Воедно, никогаш не сме биле волку доминантни против Јуве како вчера. Барем не последниве 10-15 години. Лагано требаше 5-6 голови да им дадеме и денес да постираме мемиња ама тоа е фудбалот.

Kajgana Shop

На врв Bottom