Nik20
Неверификуван член од немаштија
- Член од
- 13 јули 2009
- Мислења
- 5.465
- Поени од реакции
- 6.794
и жолт имаше. Инзаги ги вади секогаш кога има некој жолт.Pavard najslab igrac vi bese denes.. zatoa go izvadi..
и жолт имаше. Инзаги ги вади секогаш кога има некој жолт.Pavard najslab igrac vi bese denes.. zatoa go izvadi..
Спалети кога како пичка го извади Икарди тогаш на 2-1 за Сантон, им ја отвори играта на Јуве и направи да изгубиме 2-3. Тогаш муабетот беше зашто се вади Икарди кога и онака бил најкорисен и зашто сме се бранеле ко пички.Сега од една страна викате дека незнаеме да се браниме сезонава (факт), а од друга страна барате да сме чувале резултат на 4-2. Како го замислувате тоа кога незнаеме да се браниме?
Гарантирам дека и да се одлучевме на чување на резултат ќе го јадевме курот во остатокот. Секој втор напад на противникот е опасност во 16тникот. Еден помочан Торино со играч помалку не здрви 2пати.
Ваљда не мислите дека можеме да не одиме напред, ама да чуваме посед до бескрај? Сигурно немаше Јуве да го дозволи тоа, да си подаваме и да трошиме време.
Се ќе беше друго ако искористевме некоја од шансите за 5-2.
Ептен што би било кога би било се муабетиве. И да завршевме 4-2 ќе замеруваше некој дека не сме ги дотолчиле.
Ти ја сфаќам поентата ама не ти е на место споредбата. Тогаш го извади капитенот кој беше лидер на тимот и алфа и омега на терен и од авион се гледаше дека ќе го изедеме. Без разлика што е шпиц Икарди, он беше лидер и беше конекцијата помеѓу играчите, организираше пресинг, месинг и такви ствари. Со влегувањето на Сантон бевме практично без двајца играчи пошо Весино нели доби црвен уште у прво.Спалети кога како пичка го извади Икарди тогаш на 2-1 за Сантон, им ја отвори играта на Јуве и направи да изгубиме 2-3. Тогаш муабетот беше зашто се вади Икарди кога и онака бил најкорисен и зашто сме се бранеле ко пички.
Kako sto gledas nigde ne rekov deka treba da se branat bez voopsto da razmisluvaat da napadnat, narocito sto juve i mentalno deluvaa deka se otkazani. Ama ubav agol dadoa za postavenosta na igracite pri tretiot gol, a i opsto, kiga vodis 4-2 ili bilo kako, ne smees da dozvoluvas da imas takva postavenost na teren sto na protivnikot mu dozvoluva da ti pravi kontri i taka da doaga do sansi. Stvarno nema potreba da se otvara taa diskusija deka toa e ednostavno totalno pogresna filozofija koja ko sto rekov, vo eden navrat na Milan mu ovozmozi da osvoi titula na nasa smetka.Кажи ми дека на 4-2 немаше впечаток дека сме поблиски до 5ти гол, отколку тие до 3?
Еве изгледај ги головите на Јилдиз и ќе видиш дека не бевме уопште со сите во напад.Ти ја сфаќам поентата ама не ти е на место споредбата. Тогаш го извади капитенот кој беше лидер на тимот и алфа и омега на терен и од авион се гледаше дека ќе го изедеме. Без разлика што е шпиц Икарди, он беше лидер и беше конекцијата помеѓу играчите, организираше пресинг, месинг и такви ствари. Со влегувањето на Сантон бевме практично без двајца играчи пошо Весино нели доби црвен уште у прво.
Ова вчера беше друго. Никој не вика дека требало да се браниме со 11 души во 16ник како некоја селска екипа, ама брат у дерби кога имаш 4-2 искрено за кој кур ти е висок пресинг со 9 души на противничка половина? Треба да се нагази на топка, да спласне темпото. Во живот се кладам да им остаевме да организираат напади и да ги притискаме тука негде кај центар преку Лаутаро и Турам дека немаше до гол да припарат освен од прекини. Они нас не фатија на контра за третиот гол и на соло акција на тој миџетот Консисао кој пребаци тежиште на втора статива и Јилдиз даде гол, а ако ни беше погуста одбраната и не се летавме напред немаше ни да го примиме тој трет гол.
Druze, za tretiot gol na Ildiz, stoperite bea na nivna polovina dole kaj aut linijata, ima bas slika kade se Bastoni i De Vrij, samo pogledni go trioto sto e vo odbrana za tretiot gol na slikata sto si ja stavil, Bisek, Mikhitarijan i Damfris. TolkuЕве изгледај ги головите на Јилдиз и ќе видиш дека не бевме уопште со сите во напад.
Почеток на контрата за третиот гол на Јуве - 3 на 5
Прегледај го приврзокот 433455
Е баш ова. Топ споредба со натпреварот против Атлетико.@Syn
Во право си дека залетале напред и се тоа држи вода, ама види на пример за 4тиот гол како исплива одбранава, и на таа шансата што беше слична на таа на Лаутаро, нз дали Јилдиз беше кога ја рокна на прва. Сам на петерец остана при 2-3ца во одбрана, магарина испаднаа. Тоа е тоа што мислам дека ќе се случуваше ако се одлучевме на малку подефанзивна игра.
Тоа е системот што го играме, или се браниме и препуштаме игра (неш слично како со Атлетико последните 10мин), или го играме она што го играме најдобро. Нема нешто измеѓу според мене. Доколку се повлечеше Де Фрај и останатите поблиску до нашиот гол, Јуве ќе ја преземеше иницијативата и ќе имаше еден куп глупости во 16тникот, како онаа на Јилдиз волејот.
Дали последните 5-10 минути ги изигравме по повлечено, онака како што сакавте да сме играле при 4-2? Немаше впечаток дека ако имаше уште 10 мин утакмицава ќе го јадевме ку*от?