Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
23 август 2010
Мислења
39.836
Поени од реакции
115.948
И ќе земеме ...
И ќе дојдат тактичките причини на Раниери зашто Дејо играл место новиот, мислам, чим Роси и Место го принудија да глуми стратег и да ја чува таа страна со Поли што повеќе ?!
Абе нека дојде некој играч, некој квалитетен, да има избор. Ваљда не е до толку ретардиран на пример ако дојде Монтоливо да го игра Станкович пред него, што знам...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.214
Поени од реакции
46.495
:pos:..кога ќе ги спомниш овие двата во стомакот ми се преплетуваат цревата како електрични импулси ...:pos::pos::pos:
А замисли како му на Коутињо.
Неговиот тренер излага јавно и го кажува тоа ко причина зашто не го ни земал со Џенова, а денес на полувреме го вади за Оби.

Се збори дека шишка почнал да пушта малиот и да слуша емо.
--- надополнето: 18 декември 2011 во 17:08 ---
Абе нека дојде некој играч, некој квалитетен, да има избор. Ваљда не е до толку ретардиран на пример ако дојде Монтоливо да го игра Станкович пред него, што знам...
Друже ... ретардиран е, тоа е проблемот. :)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Samo edno ke kazam... Ranieri so Roma pred nekoja sezona bese -11 od nas pa na krajot se borese za titula.
:)
Рома имаше за класа подобра средина и напад од овај тим на Интер..таму барем Пизаро и Де Роси ги играше на средина..овде ги игра Камбиасо и Станкович...таму ги играше Вучинич и Менез а овде Милито и Пацини:facepalm::facepalm:..

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Не го потценувај ,ќе се изненадиш!
:D

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.214
Поени од реакции
46.495
Samo edno ke kazam... Ranieri so Roma pred nekoja sezona bese -11 od nas pa na krajot se borese za titula.
Точно, зашто Рома беше тим кој побара од него пласман во Европа, дури и со Лига Европа ќе се задоволеа па се осоколи, немаше простор таму да искочи на површина неговиот пичкарски и лузерски карактер. На темава направив еднаш споредба каков избор на играчи имал тогаш а каков има сега со Интер, разлика црно - со бело, Рома тогаш играа напаѓачки фудбал, убав за око, одлично се движеа во нападот, ненормално добри против напади правеа, покриваа во одбрана, надмоќни беа и тн и тн.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.650
Поени од реакции
59.615
Да ама Рома играше фудбал а ние во меѓувреме фрлавме бодови. Може и водечкиве да почнат да фрлаат ама што фајде кога ние не играме ништо. Цела среќа е што распоредот во овој период ни е лесен инаку ќе видевме сите до кај сме стигнати...

Член од
23 август 2010
Мислења
39.836
Поени од реакции
115.948
Знам Син, али сакам да го видам комплетен составот и да видам што состав и што формација ќе извади. Многу ме занима.

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Не ја гледав но тандемот за победи е откриен Милито Пацини.
И секако кога ќе се комплетира средината со Занети,Станкович и Камбијасо има Барса да падене.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.214
Поени од реакции
46.495
Знам Син, али сакам да го видам комплетен составот и да видам што состав и што формација ќе извади. Многу ме занима.
Тоа е проблем плус, што пак ќе менува формација што е лошо за било која екипа на планетава.
Он најдобро се снаоѓа со 4-4-2 формацијата, само си има голем проблем при изборот на играчи во истата, со Удинезе Нагатомо играше лево крило цели 45 минути откако влезе место Алварез, ние се заебаваме кога ќе кажеме овој и со реми се задоволува ама гледајќи ги тогаш измените, дефанзивната игра, местото на табела на Удинезе, некако мене ми изгледа ко навистина да оди човеков на бод.

Денес идеална 4-4-2 поставеност користи Ферги, две крила и двајца вонсериски напаѓачи напред, на ова ако ги додадеш бековите, поготово Евра и плус Џонс, не е ни чудно што секој втор напад им е шанса за гол и што многу лесно креираат акција по одземена топка на своја половина.

Во ваква формација да играш со Коутињо, Алварез, Форлан и Пацини/Милито друга ќе е сликата на терен, поготово против вакви тимчиња ко Чезена. И Снајдер кога ќе се врати треба да го користи во ваков систем, позади еден напаѓач.

R

Rigel Kent

Гостин
Klucno ovaa sezona bea izgubenite natprevari so Udineze , Juventus i Napoli doma. Da se nadevame vo vtoriot del od prvenstvoto ke gi pobedime :)

A vo odnos na komparacijata pomegju igracite na Roma i Inter , denes imame spori Stankovic, Kambijaso i Motta, nesigurna odbrana na nekoi natprevari i UZASNI Milito i Pazzini.

Ne zaboravajte deka igrame bez Snajder , jas mislev deka ZERO poeni ke dobieme bez nego ama ete nekako se provlekuvame :))

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Овој Раниери глуп глуп,али си реди победи човекот :pos:

Иначе на срека тепавме,ја гледав во кладилница цела утакмица,и што да кажам Милито и Пацини дрва ваков катастрофален напад сме немале со години.И двајцата чекачи само ако ги удри топката несекајки и да влезе во гол.Го држи Зарате на клупа место да му дава шанса да се разигра,да влезе во некоја форма он го отупува уште толку.Одбраната врв се гледа одма вракањето на Мајкон и Лусио,и за крај Цезар мајсторееееееееее :cuc: и сеа и со Џенова не вади од кал !!!

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Жалосно за младиве таленти наши кој имаат огромен потенцијал кој највероватно нема никогаш да го искористат до максимум, како Поли, Алварез, Кутињо, Кастињос со ваков дебил од тренер... ми се плаче за децава искрено, али битно Станкович и Милито истрошените пушки ќе ги враќаме во форма. Децава да играат у некое просечно Италијанско тимче ко на пример годинава у Удинезе има да газат и за некоја година да бараат по 30 милиона за нив а ние ги чуваме на клупа за украс.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Il Fenomeno

non mollare mai
Член од
14 март 2007
Мислења
3.226
Поени од реакции
707
Јас од Снајдер не очекувам многу нема да има промена со него во тимот.
Снајдер кога игра со двајца како Милито и Пацини ни требат тројца како Есиен на средина бидејки Снајдер во дефанзива не е добар тој си е полушпиц не е играч кој знае да се прилагоди.
Затоа Снајдер со еден шпиц би била најдобра варијанта .

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn
Член од
23 август 2010
Мислења
39.836
Поени од реакции
115.948
Тоа е проблем плус, што пак ќе менува формација што е лошо за било која екипа на планетава.
Он најдобро се снаоѓа со 4-4-2 формацијата, само си има голем проблем при изборот на играчи во истата, со Удинезе Нагатомо играше лево крило цели 45 минути откако влезе место Алварез, ние се заебаваме кога ќе кажеме овој и со реми се задоволува ама гледајќи ги тогаш измените, дефанзивната игра, местото на табела на Удинезе, некако мене ми изгледа ко навистина да оди човеков на бод.

Денес идеална 4-4-2 поставеност користи Ферги, две крила и двајца вонсериски напаѓачи напред, на ова ако ги додадеш бековите, поготово Евра и плус Џонс, не е ни чудно што секој втор напад им е шанса за гол и што многу лесно креираат акција по одземена топка на своја половина.

Во ваква формација да играш со Коутињо, Алварез, Форлан и Пацини/Милито друга ќе е сликата на терен, поготово против вакви тимчиња ко Чезена. И Снајдер кога ќе се врати треба да го користи во ваков систем, позади еден напаѓач.
Јас мислам дека ќе ја врати во 4-3-1-2 кога ќе се врати Снајдер, а инаку доста добро би било таа што ја пиша ти, со Алварез и Кутињо по страните, а напред Пацо/Милито и Форлан/Зарате. Додади го и Маикон тука по страна, мислам дека ќе фрштат шанси и голови уз ваква поставеност. Ама Раниери треба тоа да го примени не ние.

Kajgana Shop

На врв Bottom