15 мил сме понудиле за Мората, Атлетико бара 20 односно таква му била клаузулата.
Претходно за у Милан се спомнуваа 10 милиони а и јас така прочитав пред некој ден дека требало да продолжи договор со Атлетико и клаузулата од 20 да иде на 12 а платата од 8 на 6. Поима неам зашто вака.
Што се однесува на неговите играчки квалитети мене никогаш не ми се свиѓал како играч пошто е мрзлив и неспособен.
Најефтин е од сите што се спомнуваат, искусен и докажан напаѓач и мислам дека ќе му биде од голема корист на Лаутаро. Статистички секоја сезона си испорачува 15-20 голови во сите конкуренции, што кур.
Боље нека идат со Мората него да ги потрошат сите пари на ризици како Балогун, Вахи или Тареми, на оваа немаштија 3-40 милиони за некој од овие е преголем ризик. Следно лето ќе плачеме коа ќе треба да лета некој битен играч за да израмниме сметки.
Башка сеа сите знаат дека имаме 40 мил за трошење а и ни фали шпиц и ќе не одерат, а и нема некој достапен квалитет моментално.
За следното лето ќе има други математики, ете тој Ретеги ќе иде у Џенова, Скамака кај и да е ќе се враќа у Италија, сигурно ќе искочи и некој друг достапен шпиц.
Нека завршуваат со голмани и десен штопер што е можно побрзо.
Се спомиња и Гравенберх од Баерн на позајмица.
Иско е слободен агент, штокур, јави се прашај го ако му се игра фудбал нека дојде нека ја пимпла топката бесконечно.
Нека остане и Сенси кој курац, не мора со сила да се бркаат играчи. Остај го и така никој не го сака, ваљда ќе издржи да изигра 20тина утакмици.