Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Можда е до мене, ама имав впечаток дека едно 80% од Интер Фан Клуб не го сакаа Дибала во Интер. Сега кога е близу до Рома, отприлика исто толку се незадоволни од пропуштената прилика. :D
На форумов, види низ нетов у Италија колку не го сакале :))
Не се слагам со тоа дека Лукаку е изборот на сметка на Дибала, Дибала и покрај Лукаку беше цел на Интер односно Марота, само што мртвиов ни клуб немаше услови за да го донесе јер функционираат чкартно ко и све кинеско бем ли им 100 мајки. Затоа се изначека Дибала али вечно никој не те чека, сезона уште малце ќе почне.

И стеков замара кај ќе играл во оваа формација, не можеш у денешно време да крепиш само со добра 11ка бе, ланската сезона ни е класичен показател за ова. Дибала беше прилика која ја пропуштија ради глупост, среќа, а мош и не е среќа следново, што Марота е у тие години кога може и никад више да не се разбуди а со интеров наш ништо чудно и тоа да ни се деси, да беше помлад ќе си отидеше од тимов, зашто ова е понижување и за него, договара играч а тимот не е во состојба да го потпише, и тоа праиме муабет за јаки играчи што се способни да направат разлика, не за Аканџи или некој таков небитен.

Дали е неизводливо или не сите тројца у прв тим небитно, имај го и види како ќе тераш со него, а и верувам во една таква ситуација Инзаги барем ќе пробаше да смисли некаква опција и сите тројца да ги вклопи, нарочито ако играа дома со Кремонезе ебате, голем ташак. Сигурно тренер ко Пеп пример не размислуе така, ај ќе зеам еден јак ама па кај ќе ми игра у оваа стартна моја 11ка, затоа 2 тима да склопи пак бољи ќе е од кинескиов Интер. Ме заболе и да се ротира Дибала, ќе влезе Лаутаро у онаа негова црна дупка ете ти го Дибала на терен ... наместо Кореа штакорот.

Једино нешто што у мои очи ќе ги извади е да остане Шкринијар а и да дојде Бремер уз пут или Миленкович, секако ќе треба и замена за лево да се земе една слична на Беланова али тоа небитно, работата е што мислам дека Шкринијар и вака ќе биде продаден така да ја у Дибала го глеав тој идеален баланс за добро меркато и во ситуација да се изгуби 1 стартер.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.856
Поени од реакции
116.080
Урко не знам зашо се инаетиш кога неизводливо е сите тројца да играат во прв тим. Кај ќе ти игра Дибала со 2 шпица пред него бе, не е он 10ка од типот на Хакан или Ериксен, да земе да проиграва, да креира да трча напред назад, он е полушпиц или втор напаѓач кој има слободна рола у напад и праи што сака буквално со топката, ко Меси што игра на пример у тој фазон. У ниту еден универзум не можат тројцата у прв тим, што побрзо го сфатиш тоа толку помалце ќе се нервираш. Што го мешаш Пеп, еве Конте ти е пример дека Ериксен му седеше на клупа за да игра Гаљардини пошо не беше навикнат Данецот на 3 5 2 и да игра лево у средина. Мислиш дека ќе прифатеше Дибала клупа? Шанса не постои. И не е до Инзаги него тимов не е граден за 3 4 1 2, другше не знам како би ти објаснил. У ваков случај и Броз ќе страда и ќе се изгуби у свемир, а и општо целата игра на екипата.

И те како има врска Лукаку со трансферот на Дибала, и сам примети колку стивнаа шпекулациите за Дибала откако Лукаку потпиша. Не знам што не сфаќаш дека до пред месец дена не се знаеше што ќе се дешава со долгот на Челзи и откако се донесе одлука истиот да им се опрости се отвори шанса за Лукаку која нашиве ја искористија. Јас поише бев за Лаутаро-Дибала напад али јебига го вратија циганот така да ќе мора да се крстиме во него.

Што трипаш за клупата јас не знам, па лошо ли е Џеко да влага од клупа? Играч со еден тон искуство зад себе, таман е за да ги одмори Лукаку и Лаутаро и да изигра 20-30 минути. Исто и Кореа, за од клупа нека го иако го преплативме лани али вреди да му се даде шанса и сезонава. Јебига, не сме Сити па 100 милионски играч да ни седи на клупа и кур да не боли. Лани со Џеко првотимец и Кореа и Алексис како едини замени дадовме 503839338 голови и имавме утнато убедливо највеќе шанси во цела лига. Сеа со Лукаку у прв тим очекувам далеку подобри бројки и реализација на нашиот напад и секако растеретување и на останатите со тоа што нападот ќе е поефикасен.

Кажав и пак ќе кажам, приоритет за мене е останување на Миланчо, и да се земе штопер за ротација. Мое мислење е доколку остане Шкринијар нашиве по Блеки ќе тргнат, а желба ми е Бремер со тоа што во таков случај Де Фрај би испаднал од прв тим, а тоа е нешто за кое ме заболе курот.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Inter President Steven Zhang has reportedly refused to raise the transfer budget, so Juventus are now favourites to sign Torino defender Gleison Bremer.

:)))))))))))

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.047
Поени од реакции
1.176
Овие жолтиве му ја е..... мајката на клубов.
Лани загубивме скудето заради продажбата на Лукаку. Продаваме играч за 120м а го заменавме со пензионер.
Слично со Хакими, само што за него донесовме колку толку соодветна замена.

Оваа сезона имавме прилика на добар тим со минимални напори и вложувања да направиме шампионски.
Наместо тоа, пропуштивме прилики кои не смееше да се пропуштат и голема е веројатноста дека ќе има нова жртва (најверојатно Шкриниар).

Доколку биде заменет со Бремер и Миленкович ќе беше до некаде ок. Ама последните информации се дека Бремер е играч на Јувентус.

Исто и средината, како би се бореле на 3 фронта со само 3ца играчи?

Со најавите за трансфери за летово, сите се надевавме дека конечно ке имаме добро меркато и засилен тим ама се плашам дека на крај ќе завршиме како и лани, реалноста ќе биде топ 4 и групна фаза ЛШ.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.351
Поени од реакции
11.801
Не е работава да го замениме Шкриниар со Бремер, Хакими со Дамфриз итн до недоглед.
Еве ќе го земиме пример Бремер/Миленкович и ќе се погоди. Иде наредно лето и ќе треба да се погоди замената за Барела.
До кога вака? Треба да се јача тимов а не да изиграваме новата Самдорија/Удинезе. Тие ваква политика тераат, чекаат да погодат играч и да го продадат за х5 пати сума и така одново и одново.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.223
Поени од реакции
46.520
Све појасно и појасно е кој е пичката у Интер, а кој не, ќе ти толерираат јаки тренери ваков газда, уште лани ви зборев дека приоритетите на Жанг откако удри короната веќе не се Интер, туку бизнисите у Кина и проблемите со кои они таму се соочуваат, еве го и денес изгубил некој спор богзнае што и како се десило ама глеате и од горе дека голема сума на пари е во прашање.

Земи си млад тренер што ништо големо не освоил и кој ќе ти клима само со глава, уште не добил статус у фудбалот со кој ќе може да ти се курчи иако со ваков газда и Цапар да те викаат го имаш целото право на светот да го отераш у три лепе.

Колку малце фалеше у овие 2 години Интер да има страшен тим, сеа се тапка у место кога све ќе се земе у предвид, мал прогрес од она тажно меркато лани ама па тоа беше најлошо меркато у задњи 20 и кусур години, али ова добро почна, лошо завршува со оглед на приликите кои се пропуштија, нарочито за Дибала ми е криво, таква опција плус за напад бесплатно никад веќе нема да имаме, и да се избаци некој таков секако нема кај нас да заврши.

Продажба на клубот што поскоро, само тоа е излезно решение, вака Марота со судни маки некако не реанимира и не остава да сме конкурентни, ни сам не знае како со оглед на средината у која работи. Имајте у предвид дека мораме 60м евра да зееме од трансфер, до 2023, што значи сигурно губиме еден јак, ништо чудно уште летово сеа Шкринијар да се даде ако ПСЖ достави јака понуда.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.351
Поени од реакции
11.801
Фали уште оково да умри и да се распаднеме прописно.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.047
Поени од реакции
1.176
Со Тихомир можи не се вложуваше многу ама и не се бараа по 80м секоја година со продажба на клучни играчи. Не дека имавме тогаш такви играчи...

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Ако го продадат Шкриниар летово, си купувам дрес и сезонска карта (макар ова и да сакам не е возможно, пошто има 20000 на листа на чекање) од Ајнтрахт, и че си навивам ко чоек за тим шо, прво нема да ми прај невни сломој, второ че си го гледам во живо 2 пати неделно. Интер евентуално во ЛШ ако игра некое дерби, и то е...
Не можам појче...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
384
Поени од реакции
1.299
Ако Кимпембе замини во Челзи, одма ќе искешират 70че ПСЖ и ќе нè убедва Марота дека Миленковиќ е солидна замена и дека имаме компетитивен состав.

А искрено и не знам со кое лице сега би му зборале на Шкринијар за продолжување на договор откако цело лето се врти муабетот дека е заменлив и се чекаше само момент за да го однесат на раце во Париз. Јас да сум ич не продолжувам, особено пошто и наредна сезона секако ќе биде прв на пик за продавање, шо кур да се заебава уште една сезона и зошто не би си одел на фри догодина, па да си лапни и бонус и подобар договор потенцијално. За лојалност кон на Жанг кредитите?

Битно малиот да не се секира, од Барела-Бастони-Лаутаро ќе извади то борчот од 250 милиони, без гајле ич.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Мене мило ми е што Шкриниар го продолжи договорот, и се надевам дека ќе остане, нема да направат некакви глупости и да го дадат во ПСЖ.
Ако доаѓањето на Бремер значеше заминување на Шкриниар, нека биде вака.
Шкриниар е печен за капитен, ама Ханда ќе брани уште една сезона, а италијанциве го форсираат Барела ко капитен.

Kajgana Shop

На врв Bottom