Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.162
Поени од реакции
10.109
Се што треба е само момците на Синиша да изгинат вечер и да гледаме спектакл до крај.
Многу реално е Милан да киксне 2-3 до крај, само не знам колку сме ние кадарни да врземе победи у низа со оваа неигра.

Член од
18 јули 2012
Мислења
1.197
Поени од реакции
758
Најреално е Милан да киксне вечер , овој меч е ист како лани со Калари кој беше да се завери Лш , овие играчи овој притисок не можат да го носат , и тоа во една недела кај што победија и Интер и Наполи .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.197
Поени од реакции
46.437
Go ima onoj zaneti vibe u igrata, samo sto sekako e daleku podobar tehnicar sto e i normalno, so ogled deka e igrac od sredina.

Автоматски споено мислење:

Inace ako se prasuvate zasto napadot ni e shit so meseci veke, i zasto ne treba striktno da se fokusirate samo na igracite, videovo vsusnost e klasicen primer za toa

1649065980660.png

Barela so nekolku dobri potezi i eden pas isfrla od igra 8 igraci na Juventus, prakticno 80% onie koi aktivno se vkluceni vo igrata, i odbranata, bez golmanot. Da potenciram, vremetraenjeto na sve ova e 9 sekundi, celi 9 sekundi.

I ova e momentot koga napagacot prima topka, opsto gledano, ostanatite prakticno stojat vo mesto i se staticni namesto da odat napred, konkretno bekovite

1649066046179.png

I sto ke napravi tuka napagacot? Vo uigrana akcija, kakvi sto nie za zal sezonava nemame, igracio insiktivno, mahinalno, so eden poteg ke se obidese da podava gore desno ( negovo desno, zasto e svrten so grb) ili do Broz ili Hakan ili koj i da e tuka ( za ova podole ), namesto toa, on e limitiran, go ima samo dzeko dole i dobar defanzivec na grb, odnosno, e prelesen zalak za protivnickata odbrana. Kadarot e stopiran i malce laze,deluva deka Hakan e dostapen za pas ama i toa ne e slucaj, ili toa bese Vidal, ne sum siguren, igracot na juve naseti deka e toa mozno, a nasiov bese staticen i sporo se dvizese, ama duri i da dobiese topka, nemase kade da dodava napred zasto bekovite ne povlekoa voopsto.

Site sto se povleceni tuka so isklucok na darmijan koj ne e vo kadar kasnat, ne ni kasnat ustvari, toa e problemot, ne gi interesirase napadot i moznosta da se postigne vtor gol

Ako se pogledne videoto od gore i prvata slika, dodeka Barela pravi cuda se dribla sam, paga na zemja, pak ne gubi topka, pa pak dribla odi napred, i podava, ostanatite samo go gledaat bez pritoa da pravat bilo sto vo faza od napad.

Eve uste edna slika koga veke bese evidentno deka Barela uspea da pomine i e vo situacija da dodava napred.

1649066218300.png

Povlecenite igraci se mnogu bitni vo fazata od napad, bekovite bez topka veke trebase da bidat edno 10 metri ponapred i da trcaat napred vo prazen nebranet prostor, od dvete strani i toa, vo megjuvreme borz i Hakan ( moze e i nekoj drug od tie sto vlegoa ) isto bez topka trebase i dvajcata da se pozicioniraat i da bidat opcija za korea, koj ili ke davase na niv i tie od prva desno ili levo do bekovite, ili korea sam toa ke go napravese.

Vo vakva situacija pozicijata na igracite na Inter mislam deka trebase da e vakva, cisto da dolovam kolku e loso dvizenjeto bez topka na igracite individualno, ne e eden vo prasanje, 4ca se

1649066435247.png

Pak, ako se pogledne videoto, za vakvo pozicioniranje igracite imaa vreme od celi 9 sekundi, sto e sekako premnogu. Korea namesto 3 dobri opcii za pas, ima samo edna, Dzeko, pas koj nisto voopsto nema da smeni.

Ama nisto od toa ne se sluci, zasto naseto dvizenje bez topka e ocajno. Deluva smesno ova so amaterskive snipovi i crtanja, nebitno, poentata valjda ja sfakate i vaka najubavo mozam da ja objasnam, ova sto sea tuka go gleate e glaven problem za Inter godinava, ne napagacite, oni moze potfrlaat vo odredeni momenti, sekoj eden od niv, ama glavniot problem e od takticka priroda a ne individualna. Cel ovoj napor na Barela od 10 sekundi, sve ednostavno napravi covekot kako sto treba padna instantno vo voda. I nekoj koj povrsno gleda na rabotite, ke go pcue Korea, ili Lautaro, ili Dzeko ili Alexis, ama problemot e najmalce vo niv, ko sto gledate.

E ova namesto Inter, da bese Real, Liverpul ili Siti, tuka mnogu glatko oni ke uspeea da iznudat situacija od koja mnogu lesno moze da se postigne gol, nie od druga strana, instantno ja izgubivme topkata zasto napagacot pred da ja primi e svesen deka nema apsolutno nisto sto da pravi so istata, prai kalkulacii vo glava u tie 3-4 sekundi pred da ja primi i vo site on nema izlez, istovremeno za istoto e svesen i defanzivecot na juve, i vo vakva situacija epilogot e skoro sekogas odnapred poznat.

I stek ne kur me nerviraj za crtanjava gleam normalno da diskutiram za nesto za koe smetam deka ni e glaven problem godinava, vakvi primeri 500 moze da se izvadat.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.746
Добредојде назад Урко.
Фали уште Тролејбус и да сме сите повторно сплотени. Голем е овој Инзаги!

@Syn
Во врска со критиките кон нападот, мора да се спомене тоа дека и се крајно спори во транзиција, нешто за што беше битен Лукаку.
Вчера онаа ситуацијата на Џеко кога излезе сам да беше Лукаку или некој сличен нему, имаше да го изеде Де Лигт. Истотака кога Киелини згреши една топка и му ја подари на Барела, пак можеш да видиш како нападот лошо реагираше при позиционирање па Думфриз немаше многу простор за ништо освен да ја усере. Лани овие проблеми ги немавме затоа што таму играа Хакими и Лукаку. Ферски е да се каже дека Инзаги има претешка работа со овој напад. Џеко е само за замена, Лаутаро без Лукаку е слаб, односно не е она што очекуваме да биде - лидер. Кореа е ептен паднат. Ако изгубиме титула, тоа ќе биде само заради неефикасноста на нападот во клучни моменти како против Џенова. Токму тие два изгубени бода може да бидат пресудни.

Конкретно за таа ситуација каде Барела ги дриблаше, мислам дека сите на терен, па и на ТВ очекуваа тој да ја изгуби топката или да изнуди фаул. Не верувам дека некој очекуваше Барела да се претвори во Меси и да шебне 5 играчи иако не му е прв пат да прави нешто слично.

Ако јас се прашувам, наредна би играл со Перо во напад и Госенс на лево. Перо трча како луд и мислам ќе му е од корист на Џеко.
Се мислев зашто Госенс го држеше до сам крај, ама едноставно Перо го држеше под контрола Квадрадо и многу е битно наредна сезона да ги имаме и двајцата.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.162
Поени од реакции
10.109
^ Реално ова и лани беше до некаде вака, само што Лукаку на овие 1 на 1 ситуации го качуваше дефанзивецот на грб и ораше до гол. Ако не он, проигруваа често и со Хакими, суперсонични и двајцата. Сезонава немаме брзина у транзиција никаква.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.936
Поени од реакции
23.746
^ Реално ова и лани беше до некаде вака, само што Лукаку на овие 1 на 1 ситуации го качуваше дефанзивецот на грб и ораше до гол. Ако не он, проигруваа често и со Хакими, суперсонични и двајцата. Сезонава немаме брзина у транзиција никаква.
Пред некој ден гледав еден гол на Лукаку по асистенција на Хакими против Рома лани.
Ако ја анализираме таа ситуација со оннаа вчера можеме убаво да видиме колку ни е потребен еден брз напаѓач.
Иако во ситуацијава и Хакими можеше да постигне гол, сепак многу полесно е ако имаш напаѓач да му сервираш една ваква на тацна. Џеко никогаш не би го истрчал ова што го истрча Лукаку на видеово.
Ако не се лажам и Думфриз во ЛШ против Шахтјор или Шериф имаше ваква слична ситуација ама беше сам и се посра.
Ок е Думфриз ама мислам дека нема никогаш да биде близу Хакими. Му фали малце самодоверба во напад и играчите помалку да му се дерат на секоја грешка.

Јас би го задржал Џеко уште една сезона, но строго како замена.
Има квалитет во него да игра против послаби екипи ама против екипи каде имаш брзи и високи дефанзивци слабо се снаоѓа.
Згора на тоа што нема душа во него за 90 минути.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Се мислев зашто Госенс го држеше до сам крај, ама едноставно Перо го држеше под контрола Квадрадо и многу е битно наредна сезона да ги имаме и двајцата.
Госенс не влезе пошто Перишиќ е уигран во дефанзивните задачи и не му се ризикуваше на Инзаги. Без разлика што Госенс ја знае лигава, ќе му треба период да се уигра, нешто слично ко Дамфрис. Не се лесни овие позиции ко што мислиме, треба уигрување.
Не дека Перишиќ изиграл нешто против Квадрадо пошто овој едно два пати го исфрли како мало дете, и него и Гери.

Член од
7 август 2011
Мислења
4.969
Поени од реакции
15.226
Мене одлична ми беше измената Госенс - Џеко и би ја играл често при водство после 70та минута. Перишиќ многу подобро ја отежнува почетната фаза од нападот на противникот и може да ги брка веќе уморните противници, а и дефинитивно е многу поопасен при контри од џеко. Свежи Госенс и Кореа заедно со перишиќ во нападот би биле многу опасна комбинација за контри во ситуација кога противникот треба да се отвори и да брка резултат.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ко да заборавивте колку беше изгубен Перишиќ кога Конте го играше у напад неколку пати на почетокот на првиот мандат.

Нека си игра бек до крај на сезона со тоа што Госенс треба да добива повеќе шанси, летоска ако прифати статус ротација нека остане, ако не да се поздравиме и да сме живи и здрави.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.631
Поени од реакции
59.556
Еднаш ќе пропуштам дерби со овие и гледај што се случувало... најслатки се овие победи, без игра, без ништо, со повторен пенал, Џорџо сигурно има мафтано со рачињата до изнемоштеност... :D

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.520
Поени од реакции
6.995
Syn многу добро мислење да не те цитирам, се си е на место, транзиција спора, а и тешко тргнуваат од свој 16ник.

Дај извади видео или принт од првиот дел од сезоната, посебно оној период кога врзаа 6 7 победи по ред било која утакмица. Се прави овоа при головите.

Ја мислам се исцедија до максимум играчиве и без добри замени многу им се собра. Првиот дел ако памтам добро, пресинг се играше многу повеќе на половината кај противникот и имаше многу добри комбинации.

Баш после од лаптоп кога ќе седнам ќе најдам, интервјуата им ги памтам, зошто играте подобро без конте лукаку хакими, и мислам Барела одговараше дека инзаги им дал многу слобода при креирање на играта и дека сега се поопуштени.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
Интер се фокусира на Дибала и Лукаку. Марота е во добри односи со Дибала, а агентот на Лукаку инсистира само на враќање во Интер.
Е ова ќе виде страшен напад. Не знам колку има вистина во ова и колку е реално, јас би сторил се доколку постои и најмала можност.

Kajgana Shop

На врв Bottom