Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.912
Поени од реакции
23.627
Нашите да победат во Торино против Јувентус?...во светот на бајките...пичките смрдени неможат Џенова и Торино отепаните да ги добијат па ќе изваделе мадиња против Јувентус каде имаат вечен комплекс на лузери...со младинци Јувентус душманите да ни играат ќе не ишлапаат.
И сега ако не успеале да победат против Торино и Џенова значи дека нема шанси и против Јуве?
Од каде бе оваа логика? Сигурно истото го мислеше и за против Ливерпул. Ете Милан кикснаа со Удинезе и Салернитана, па ги добија Наполи во гости.
Фудбал е, се е можно. Друга е мотивацијата на тој натпревар а досега игравме два пати против Јуве сезонава, и два пати бевме подобар противник.

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
И сега ако не успеале да победат против Торино и Џенова значи дека нема шанси и против Јуве?
Од каде бе оваа логика? Сигурно истото го мислеше и за против Ливерпул. Ете Милан кикснаа со Удинезе и Салернитана, па ги добија Наполи во гости.
Фудбал е, се е можно. Друга е мотивацијата на тој натпревар а досега игравме два пати против Јуве сезонава, и два пати бевме подобар противник.
Podobri bevte i pak ne né pobedivte.. A sea sme pojaki od prethodno jer tuka e Duce vojvoda..

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Па Весино вчера едно 10 пати беше сам и чекаше топка додека Хандановиќ го одминуваше, буквално го одминуваше и надвор од шеснаесетник рокаше дијагонали кон Џеко.

Нема играч за позицијата на Брозовиќ, Барела играше против Сасуоло дно, Видал па никад не ни можел да го игра тоа поготово не сеа кога веќе месец дена се бори со сам себе за да испорача точен пас. Турчинот е преофанзивен за таа позиција. Евентуална смена на формација ама Торино игра со 6 души у средина.
Ранокија си е Ранокија, елементарно неспособен играч. Цела кариера е ист, не знае да игра фудбал едноставно.

Ги јеба измените Инзаги вчера, па смени формација у второ полувреме јеботе, кур ме боли, инсталирај 4231 систем и остај ги нека напаѓаат. Мада, вчера не формација, 15 играчи да ни дозволеа у поле тешко ќе победевме. Не се ни движеа играчите. Мртви.

И оној Бериша, 5 зицера, 5 чисти шанси фати. И Џеко коњот не беше толку лош колку што на пример беше Хоакин Кореа. И дај кој кур со вадењето на Лаутаро. Гарант овој Санчез има нешто потпишано у тоа договорот да мора да игра. Не за џабе лани беше играч со највеќе пати влезено од клупа.

Се е у рацете на Милан сеа, ние мора да гризаме на секоја утакмица и да им вршиме притисок. Ме заболе кур дали е Јувентус у Торино или на Јупитер. Коа можеа двомеч со Ливерпул да изиграат како што изиграа, ќе идат и у Торино на победа. Кур ме заболе, ако не нека завршат 3то место ако се пички да се плашат.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.912
Поени од реакции
23.627
Сакав да напишам вчера за можната замена на Брозовиќ - Фратези, односно дека не сум баш убеден дека е соодветна замена. Го пратам Сасуоло некое време и сум го зборел многу пати, Максим Лопез е идеалниот играч кој би можеле да си го дозволиме. Фратези мене повеќе ми е замена за Барела а и не сум премногу импресиониран од него колку што сум од Лопез.

Од друга страна, трагично е што немаме соодветна замена за никој освен Перишиќ во моментов.
Бастони - Димарко
Де Фрај - Ранокија
Шкринијар - Дамброзио
Дамфриз - Дармиан е некако ок, не е толку страшно ма да ми се чини Дармиан е подобар кога игра како лев бек.

После ги имаш:
Брозовиќ - Весино
Барела - Видал/Гаљардини
Чаланоглу - Видал/Гаљардини

Сите се жалат колку повредени имале, ама Интер со двајца повредени/суспендирани е во невиден хаос. Преголема е разликата од првотимците до замените.

Нападот е многу утепан и доволно е коментирано на таа тема. Џеко издиша вчера. Имаше некои добри потези реално, ама имаше и многу грешки. Не можеме да се надеваме на него дека ќе решава натпревари, а тој што треба да го прави тоа (Лаутаро) не постои веќе некое време. На тоа додади го несигурниот Хандановиќ и ете ти перфектна комбинација за кинење живци.
Би требало да има големи промени на лето. Многу играчи им истекува договорот и мислам дека тоа е причината зашто не видовме инвестирање оваа сезона. Ако не се лажам 6-7 играчи ќе не напуштат и се надевам замените ќе ни се погодат.

Не паничам воопшто (или премногу дувам). Ќе биде разочарување ако ваков Милан ни ја земе титулата, ама па некако се навикнав на вакви разочарувања од Интер. Генерално многу се потресуваме после секој кикс без да ја согледаме целовкупната ситуација, односно колку пари, толку музика.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Сакав да напишам вчера за можната замена на Брозовиќ - Фратези, односно дека не сум баш убеден дека е соодветна замена. Го пратам Сасуоло некое време и сум го зборел многу пати, Максим Лопез е идеалниот играч кој би можеле да си го дозволиме. Фратези мене повеќе ми е замена за Барела а и не сум премногу импресиониран од него колку што сум од Лопез.
Не се сеќавам дека некој рекол Фратези е замена за Броз. И јас од тоа што сум го гледал он е повеќе класичен везњак, тие мецала што ги викаат у Италија. Ко Барела.

На позицијата на Брозовиќ у калчово меѓу најдобрите играчи се Фабиан Руиз, Бенасер, Локатели,Тонали, Максим Лопез што со спомна ти, Верету. Оној Амрабат од Виола не е лош истотака.

Броз е алфа и омега у тимов за таа позиција и како негова замена ќе треба да се донесе таков профил на играч кој има или 20 години или 30+. Не постои 25 годишен играч со квалитет кој ќе дојде да игра 10 утакмици годишно.

Нека бараат бе некој у германско, француско, од кај сакаат нека го најдат, едноставно мора да се донесе таков профил.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.046
Поени од реакции
1.175
@Filip Telford
Паредес не е лоша опција како замена за Броз, има шпекулации дека заминува од Псж.
Исто така немаме соодветна замена за Барела а со Чалханоглу мора некој да се ротира почесто бидејќи не е константен турчинот.

Неопходни се засилувања. Само кај нас наместо да се надоградува тимот по успешна сезона, се прави обратно, се отиде едно ниво подолу со продажба на клучни играчи.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
@Filip Telford
Паредес не е лоша опција како замена за Броз, има шпекулации дека заминува од Псж.
Исто така немаме соодветна замена за Барела а со Чалханоглу мора некој да се ротира почесто бидејќи не е константен турчинот.

Неопходни се засилувања. Само кај нас наместо да се надоградува тимот по успешна сезона, се прави обратно, се отиде едно ниво подолу со продажба на клучни играчи.
Паредес е многу потценет играч.

Мислам дека одлично би се вклопил како замена за Броз и за ротација.

Кога сме кај везњаците, најмалце 3 нови ни фалат, Видал е веќе стар, а Гаља и Весино не се ни за на клупа.

Иако би сакал и добра замена за турчинот, по можност некој што ќе се бори за првотимец, јака ротација да имаме.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.219
Поени од реакции
13.109
Паредес е многу потценет играч.

Мислам дека одлично би се вклопил како замена за Броз и за ротација.

Кога сме кај везњаците, најмалце 3 нови ни фалат, Видал е веќе стар, а Гаља и Весино не се ни за на клупа.

Иако би сакал и добра замена за турчинот, по можност некој што ќе се бори за првотимец, јака ротација да имаме.
Како тргнале оризариве 3ца везњака,штопер и 2 класа напаѓачи ќе донесат :D

A сеа малку поозбилно - смрди на нова мизерна декада,корне!
Дај боже да најдат некој саглам лик да го купи клубов зш стварно Вардар не нЕ пере.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk

Член од
6 ноември 2014
Мислења
4.120
Поени од реакции
10.025
Читам денес Аорар од Лион ќе си идел летово (му истекува договор следна сезона), па као нашиве заинтересирани се. Интересен играч.

Уште поинтересна е шпекулацијава за Халер од Ајакс, 35 милиони наводно. Иако има изиграно вкупно 1 квалитетна сезона у животов, мислам дека ќе има подобар импакт моментален од Скамака, на кој би рекол дека му треба уште 1 сезона зреење.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.912
Поени од реакции
23.627
А никој не го виде боксувањето во празно на Онана против Бенфика вчера?
Многу сомнителен голман договоривме. Мислам дека овој не е ништо подобар од Крањо/Перин на пример.

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.568
Поени од реакции
5.614
Како тргнале оризариве 3ца везњака,штопер и 2 класа напаѓачи ќе донесат :D

A сеа малку поозбилно - смрди на нова мизерна декада,корне!
Дај боже да најдат некој саглам лик да го купи клубов зш стварно Вардар не нЕ пере.

Sent from my SM-G975U using Tapatalk
Ќе влезам малце во светот на бајките

Според ТМ, договор им истекува на

Ридигер, Кристенсен, Белоти,
Камара од Марсеј ( според игрите огромен талент, малце го имам гледано океј е), Кеси, Дибала, Гинтер, Лаказет, Денајер (од Лион, тип опција), мазрауи од Ајакс исто топ опција, Толисо, Ориги, Модрич, Иско, Стари, Барди...

Хипотетички, топ би било на пример да пазарат за ич пари некој како Лаказет/Белоти, Денајер, Камара... Ете ти 3 играчи за 0евра. Па и за ротација да ти се тамам е.
Камара на пример на 22-3 години е дупло боља опција од Весино и Гаља. Бар ќе се надеваш на напредок а и ќе го одмориш Броз.

Реално премногу опции има, може да се искомбинира 2-3 за 0 евра од тие што им истекува договор и да се земе некој класа играч.

Уопште нема да се бунам ако ги договорат Лаказет и Белоти па следна сезона да сме со Лаутаро,Лаказет, Белоти и Кореа за напред. Или Кристиансен ако не бара голема плата итн...

Се е во раце на Кинезите и Марота, опции имаат, и за фри и за пред истек на договор. Зависи за што ќе се одлучат. Реално за ротација пазари некој за беспари, земи го Мазрауи од Ајакс и покриен си десно итн.

Кај нас и клупата треба многу да се освежи, боље 5 на фри да земат и да имаме повеќе depth него 1 звезда и пак со 1 повреден да се мачиме до гол да стигнеме или топка да изнесеме.

Надвор од светот на бајките.

Најверојатно Кинезите нема да вложат, Бепе ќе лови низ Серија А, ќе спукаме 20-30 милиони на просеци и ќе стоиме у место...

Пак ќе повторам, ни треба ширина на состав, позадоволен ќе сум со 5 океј играчи него со 1 звезда...само Димарко и Гаљаедини да не ги глеам више ни на клупа ни на резултати а не пак на терен.

Едит: да се надополнам

Толисо, Камара, Лаказет и Денајер да ги пазариме, без да изгубиме првотимец ќе биде предобро за нас. Макар биле и едините трансфери. Ридигер/Кристенсен, реално огромни плати би барале затоа и мислам дека Денајер е поисплатливо опција во ваакваа ситуацијата.

Реално сите 4 играчи не би не кошташе над 50 милиони, еве 60 стај, со бонуси и плати и се. Па како и да е тие пари ќе отидат на 1-2 квалитетни играчи ко ништо, а вака ќе покриеш и одбрана и средина и напад колку толку и ќе имаш боље клупа. А клупата ни е многу потребна, убедливо најочајна клупа имаме... :D

Последно уредено:
Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Може Лаутаро не дава голови, ама прави добра скара... Да си ја заслужи платата.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Село гори, баба се чешла....ние нервирајсе тука, тие скариче си чукаат, роштиљи,кременадли, ќебапи си крцаат....да ги повратат дај боже шо ќе дозволат онај умрен Милан да биди шампион

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Не игра Броз ни утре.

Ама хехе Сенси секако не играше хххх не ни требаше нов везњак доволен е Видал и Весино што кур брат плус Гаљардини е тука. Многу побитно беше да се замараме за тоа што ќе купиме летово и у следните 19 години.

Сеа коа Џек Бонавентура ќе им овери титула на Милан ќе се чудиме.

Да ти ебам све најмило ако не тепаме утре.

Kajgana Shop

На врв Bottom