Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Не знам дали ги прочита оправдувањата за денес.
Еве да не бараш, ќе ти се најдам.

Сме се движеле во правилна насока. :yid:
Ништо ново од човеков. Кој мисли дека некогаш ќе прочита самокритика од него, се лаже. Или одговара како шизофреник, кој живее во некоја друга реалност кај што видел некакви добри знаци во играта, или ги криви играчите, менаџментот, клубот.
Конте има нарцисоидно пореметување, очигледно е. Исто како Трамп кога го читаш на твитер, знаеш дека му треба професионална помош.
Многу ме потсеќа на Манчини, пизда од карактер, неспособен да прифати критика и реално преценет тренер.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.769
Абе гледај го петардава што изјавува

"#Vidal he did a very good performance. He started a bit slow but then he gave his great contribution before getting injured "

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Ај сеа со овие изјави, игравме тежок натпревар против квалитетен противник кој е 3то место. МЕ ЗАБОЛЕ КУРОТ, ИМАШЕ ВОДСТВО ПРОТИВ ТАКОВ ПРОТИВНИК И ГО ФРЛИ У ВОДА.

Па распоредот е крив, многу е збиен, нема време за одмор, касно почна сезоната. МЕ ЗАБОЛЕ КУР, И ЗА РОМА И ЗА МИЛАН ВАЖИ ИСТОТО.

Па економска криза е, неам играчи, мора да се крпи со овој состав, зимово нема да пазариме а тоа ќе биде многу тешко у продолжение. МЕ ЗАБОЛЕ КУР, И ЗА РОМА И ЗА МИЛАН ВАЖИ ИСТОВО, ПОГОТОВО ЗА ОВИЕ ВТОРИВЕ ШТО НЕМААТ ЛЕБ ДА ЈАДАТ И ИГРААТ СО 13 ИГРАЧИ ЦЕЛО ВРЕМЕ.

Мамето да ти го ебам пичкарско Конте. Со вакви изјави само им даваш до знаење на играчите дека треба кур да ги боли, оправдувањата се тука, се е во ред.

Искрено не знам што е потрагично за нас сезонава. Дали Јуве 10 години по ред да освојува титула, сезонава плус со Пирло као тренер или Стефано Пиоли да биде шампион со Милан кој 2 сезони по ред не знае дали има управа, дали има играчи и дали постои ко клуб.

Ви ебам матер ан сите.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.588
Поени од реакции
2.617
Иначе, сега гледав, за да го освојме Купот, треба да ги победиме Фиорентина, највероватно четврт финале Милан, полуфинале Јувентус, и финале едикојси небитно.
Така да, нема потреба да се глупира среда со прв тим да излегува, најпаметно че му биди да експериментира со тим, што би го имал најголемиот потенцијал, а да не е та смрдената тактика што ја сите му ја знаат, и со малку пресинг сме ко кокошти без глај.
Да има барем простор за муда, не мора муда би излгол среда вака:

Санчез Лукаку
Ериксен
Сенси Брозович Барела
Јанг ДеВриљ Шкриниар Хакими
Раду​
Реално, има да му ја дупниме глата на Фиорентина ако излезиме вака.

Jax Rebel

Navajo Rider
Член од
6 јули 2008
Мислења
5.269
Поени од реакции
2.271
Не ми е јасно како планира после вакви потези да ги задржи мотивирани останатите играчи... Да сум Хакими или Шкринијар, наредна со Јувентус одма штом Ханданович ќе ми подаде топка во обид за тика-така ала Барса ќе ја искинам сопствената мрежа. Како што прават штрајк со глад некои, земи шибни си најбрз автогол во историјата на фудбалот, најмногу автоголови во историјата на фудбалот. Па може и најдобар посед во историјата на фудбалот, да не им се дозволи на Јувентус топка да допрат, посед 100:0 да биде и да изгубиме 0:40.

И после лагано ко џентлмен би си изглегол и на прес конференција ако ме прашат на што се должи помрачувањето што го имам добиено ќе кажам нема никакво помрачување, се движиме во правилна насока, ама сезоната е таква каква што е, сепак Јувентус е голем тим, а ние доминиравме цел натпревар и буквално им ја сокривме топката.

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.944
Поени од реакции
23.769
Се сложувам 10000% со loophole дека човеков нема појма што изјавува.
Еве уште ова, не можам повеќе, два џоинта испушив од старт на утакмицава. И пари и здравје(ментално) ме кошта грблево.

Conte : "We concede a lot of goals because we want to press hard to recover the ball. Also for this reason we were tired in the last minutes. It was the third game in 7 days with the same players"

Conte : "Inter must have an important squad, all the players must be used"

Значи во едно прашање вика дека играл со исти играчи 3 натпревари, а во друго дека сите играчи мора да се искористат.
Ова ми изгледа како на Football Manager кога нејќеш да се замараш со прес конференции, па кликаш набрзинка понудените одговори и на крај нема никаква смисла што си кажал.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ќе цвика Јуве у следно коло нема да знаат главата кај им е има да ги дупнат 1-0, има матер да им ебат, најубедлива победа во историја на фудбал ќе биде

(еве, ако стефан не смее :toe: )

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.575
Поени од реакции
6.705
За милан ич нема да ми биде криво ако освојат , со играчи како селемакерс , кастиљехо , крунич и остали анонимни или испукани пушки.Пиоли им вади 150% од капацитетите што ги имаат и форсира победнички менталитет добро скоцкан тактички.

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Ај сеа со овие изјави, игравме тежок натпревар против квалитетен противник кој е 3то место. МЕ ЗАБОЛЕ КУРОТ, ИМАШЕ ВОДСТВО ПРОТИВ ТАКОВ ПРОТИВНИК И ГО ФРЛИ У ВОДА.

Па распоредот е крив, многу е збиен, нема време за одмор, касно почна сезоната. МЕ ЗАБОЛЕ КУР, И ЗА РОМА И ЗА МИЛАН ВАЖИ ИСТОТО.

Па економска криза е, неам играчи, мора да се крпи со овој состав, зимово нема да пазариме а тоа ќе биде многу тешко у продолжение. МЕ ЗАБОЛЕ КУР, И ЗА РОМА И ЗА МИЛАН ВАЖИ ИСТОВО, ПОГОТОВО ЗА ОВИЕ ВТОРИВЕ ШТО НЕМААТ ЛЕБ ДА ЈАДАТ И ИГРААТ СО 13 ИГРАЧИ ЦЕЛО ВРЕМЕ.

Мамето да ти го ебам пичкарско Конте. Со вакви изјави само им даваш до знаење на играчите дека треба кур да ги боли, оправдувањата се тука, се е во ред.

Искрено не знам што е потрагично за нас сезонава. Дали Јуве 10 години по ред да освојува титула, сезонава плус со Пирло као тренер или Стефано Пиоли да биде шампион со Милан кој 2 сезони по ред не знае дали има управа, дали има играчи и дали постои ко клуб.

Ви ебам матер ан сите.
Тоа е тоа, сумирано. Депресивно е кога го мислиш, ама кога и ќе го прочиташ, те грогира, те парализира, спазми те фаќаат.
Милан со Хауге, Мауге, Леао, Салефјдкрогерс и Ибра, кој е во ризична група за корона, на чело со Пиоли ќе освои титула, или Пирло што го разбудија од спиење и му рекоа стои покрај аут линија два пати неделно.
Ние уште градиме проект како Ливерпул со Клоп, со генијот на клупа и после 16 години топ 4 и уште толку години испаѓања во групи ЛШ, можда ќе дојде погодниот момент за титула.
@Tegla брат помагај, пак паднавме во депресија. :(

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.441
Поени од реакции
3.699
Никогаш не се молев Интер да загуби, али денеска кога ги видов измените, токму тоа го посакав.

Неможе бе Перишиќ да го ставаш место Лаутаро, кој ако ништо друго знае да се тркали во терен, за разлика од овој грозниов што сеуште ни сам незнае зошто е фудбалер.

Ако требаше да го мења некој Лаутаро тоа требаше да биде Санчез.

Видал требаше да се замени со Сенси/Ериксен.

Но ај што кур и јас трошам bandwidth на форумов со муабети како требало да биде, кога тој што зима 12М кур го боли.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
Јас кренав раце после поразот од Сампа минаната недела...преразочаран сум од копилињата...дај бож да не влезиме во Топ 4 и да згасниме како клуб
Автоматски споено мислење:

Затоа ви пишам дека сме лузерски клуб и пички смрдени...Милан без играчи, со деца игра среда-сабота и пак се одржува на врвот и лесно победваат...на нашиот тренер Конте распоредот му бил виновен....а сите играчи му се тука и нема ниту еден повреден или короносан.......ќе видите дека ќе освојат титула..од наредната недела 6 бода ќе ни бегаат и оди стигни ги после.

Последно уредено:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.213
Поени од реакции
46.487
Конте, па после Милан и Јуве се главните ривали на Интер годинава.
Не го гледав натпреваров а лесно можам да претпоставам што се дешавало.

Лош претпазлив пичкарски старт, споро, мртво, примен гол и чекање да дојде полувреме за да нештата се сменат у наша полза.

У второ статистички гледам дека ги убиле до вториот гол, после претпоставувам Рома иде на гол и Конте смислува 3 генијални потези кои значат само една работа, Интер ги губи сите шанси да создаде шанса за трет гол.
Перишич место Лаутаро прв потег, која и да е причината за ваквата измена, секако е апсурден потег, Лаутаро без двете нозе повеќе може да достави од хрватов ко напаѓач, играч кој и бочно каде што цел живот игра не доставува добри игри за клубов.
Гаљардини на сметка на Видал, во ситуација кога на клупа е Сенси кој нели намерно не бил игран за да го чува од повреди и денес да е спремен ( не влага втора утакмица по ред у игра ), плус Ериксен, двајца играчи кои за Гаљардини се Ајнштајн у поглед на фудбалската интелигенција, и играчи кои можат да искористат ситуација кога противникот безглаво напаѓа и се отвара простор за контри.

Со овие две измени е масакриран напаѓачкиот потенцијал на тимот, а со влегувањето на Коларов место Хакими, дефинитивно истиот е докрајчен и прогласен за мртво.

Ужасно менаџирање на екипава, недопустливо за некој кој зема толку многу пари, кој освоил и титула у ПЛ што секако не е лесно да се направи на таа конкуренција и дефакто ако ништо друго фудбалски те едуцира што требаш а што не треба да правиш у модерниов фудбал.
И она ушле гаљардини, никад не сум посакувал некој подолго да отсуствува за повреда ама биваше ли бе откако е Конте дојден, да се повредат буквално сите играчи од средината освен он бе, значи буквално сите скинаа конци, броз, видал, барела, за сенси и весино муабет да не праам, ериксен здрав жив али не се уклапал у концептот и бам, Гаљардини, секогаш на располагање за Конте. Дај нека сјебе нешо што ќе го тргне од терен добри 3-4 месеци, очигледно ова е единственото нешто што нас ќе ни достави бољи интер на терен зашо Конте факт е дека не го разбира ова, дека Интер без гаљардини под дифолт е 10 пати боља екипа на терен нарочито у фаза од напад.

После Сампдорија ја лично и со бод ќе бев задоволен најискрено, бидејќи очекував дестабилизација на тимов на психички план, ова очигледно не било случај, ама затоа е тука Конте и неговиот интерашки садомазохизам, да влече потези у корист на противниците ....
Со реал се враќа од 2-0, праат 2-2, имаат шанси за 2-3, го става гаљардини, играта умре од смрт, интер изгуби, со аталанта исто, 0-1, го става гаљардини, 1 тим до крај играше, Интер не победува, со Сампдорија дур играше он 70 минути 2-0 беше, денес исто, води, го става, прима гол, и еден тим до крај игра ...
Го глеа ли тука pattern-от или не ?

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
748
Поени од реакции
1.619
Поевтино ќе не кошта да го отпуштиме Конте, да го земиме Алегри и да го уклапа Ериксен во тимов, одколку со овај идиотов да се мачиме, да го изгубиме Ериксен за кикиритки, и да ни се донеси Лингард и такви срања....
Koj saka neka reci, Alegri 100x bolje ke go iskomponira timov. Konte e kukavica nevidena. Ako godinava, pokraj ovakov, nikakov Juventus ne osvoi titula (Milan ne gi racunam za ekipa) obavezno kloca.
Dobien mec da go zagubis treba seriozno da si mrdnat. I ne mu e prv pat, ne veruvam niti posleden.

Kajgana Shop

На врв Bottom