Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.737
otide bitkata za skudeto u kurac, sudijava mn loso sudese cela tekma ama ne moze be so 532 formacija da igras 70% od utakmicata, dzabe se bunat,umrea murdzo vreminjata so 1-0 pobedite.
Pak istata prikazna, pak avoidable gol primen so godn gore sto bara gjon mesto da igra i da brani, pak pickarski pristap i cekanje na protivnicka polovina so 9 dusi, u nikoj slucaj ne zasluzija pobeda so vakviot nacin na igra, makar i 1-0 da zavrsese so istiot stav ke bev.

Sea i lautaro 2 ili 3 utakmici ke jade sigurno, dzabe izvri na kraj ne ni bese toa mislam faul.

Jedino diskutabilno e dali pred golot na kaljari imase opasna igra od nivniot igrac, mozese tuka da prekine igra sudijata ali toa ne znaci deka godin pod difolt trebase da stoi i da ide napred ko da e svireno nesto, klasicen amaterski poteg od najiskusniot u ekipa.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Добро бе како некој не се најде од клупа, некој од тие Ранокија манокија, физиотерапевти... да му стегне бокс на она копилено од судија сите заби да му ги извади, мајката в пичка да му ја изнаебам ја, да умре копиле едно грдо.

Не ми се верува дека 3 утакмици по ред примаме пацерски голови и оставаме противникот да игра со топка. Па мајката и на Конте да му ја изнаебам и на Сенси и сите што се изнапромашија ко некои сељаци пред гол. Жими се ова не е реално на една, а не на три утакмици по ред да ти се дешава, полумртви екипи со умрени голови да ни кинат бодови.

Во кој универзум фаулот над Јанг не е пенал не ми е јасно, не барам никакви оправдувања, сами си ја заебаа, ама ова не е нормално цела утакмица ја ебеше со недосудени фаули и такви ситни педерски работи, да му ебам мајката в пичка на судијата све да му умре.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.383
Поени од реакции
11.853
Сериозна екипа, после 2 кикса излегува и гази на третиот натпревар, посебно ако се изразити фаворити.
Ги полни 2/3-0 без ни малку надеж да им остави.
Ние киксаме на ист начин 209319302 пати и повторно го играме истото.
Цацко е крив.

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.444
Поени од реакции
3.702
Ова е криминално што ни прават, а се знаеше дека тоа ќе се случи, кад тад.

Сеа ќе не остават некој натпревар без пичкарски работи, доволно е разликата, не ризикуваме ништо.

Незнам зошто се крена толкава еуфорија кога се знае дека против криминалци не се може.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.459
Поени од реакции
7.780
Сега нека излезе Рицоли или кој и да е и нека ги посочи грешките ама курац. Не ми е јасно зашто немаше ВАР за аутот кога очигледно топката беше надвор од игра. А за пеналот каков бодичек му лупна, топката не му беше ни на крај памет. Срам од судии, јас разбирам дека вие сакате Интер да тепа 5-0 и против судии и против се ама не можеш ти 38 кола да доминираш...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.737
Se slagam so site vas za sudijata, toa na jang ne vidov ubavo povtorenata, kaj godin siguren sum deka imase gjon i morase da go sviri, ama so 532 formacija doma so kaljari u 70 do 80% od natprevarot e za mene mnogu pogolem problem otkolku sudenjeto.

Sudenjeto e nesto sto ne mozes da go kontroliras, ova mozes, sramota e doma vaka da pristapis, u pravo bese kapelo sto go kritikuvase konte pred nekoja nedela bas poradi ova.

Ne igra presing napred so poveke igraci, prepusta igra na protivnik, ceka na protivnicka polovina so 8 dusi plus golman, lautaro i luakku ne se sposobni sami da brkaat napred, za trener koj zima 12m godisno ova e nedopustlivo realno gledano. Glavniot problem e tuka, ne kaj sudijata, i da ne bea negovite greski fakt e deka smrdese na primen gol so ogled deka im se ovozmozi na kaljari da napagaat u branovi, lesno da doagaat do golot i do situacii za kreiranje na poseriozni sansi.

Nemavme denes klupa za sredina toa e fakt, ama ne i izgovor za vakvoto izdanie, u slucaj na zamor da se vadi, imas bekovi go imas aleksis koj moze da igra popovleceno, improviziraj na kraj kraeva, pokazi nekoja takticka fleksibilnost i slicno, za taa para sto ja zima toa treba da se podrazbira pod difolt. Ne ocekuvav sezonava titula, ama ne ocekuvav i vakvi izdanija u serija, 2 utakmici po red kade evidentno e deka nesto ne stima, imas treta, pak istoto, shablonski. (n)

Член од
10 август 2011
Мислења
1.930
Поени од реакции
7.811
Ме интересира дали некој од клубот, вклучително и Конте со неговите редовни rant-ови против играчите или управата, конечно ќе го искоментира судењето кое Интер го добива сезонава. Личи на времето пред калчополи, смешно е да се гледа.
Ако Јувентус победи, веќе се надвор од борбата за титула. А Јувентус вака или онака, ќе победи во диригиранава лига.

Реално второто полувреме и не беше толку лошо, ама пристапот, генерално, им е многу ризичен. Премногу шанси му даваат на противникот да биде опасен, постојано играат на конец. Јас не ги кривам играчите од средина на терен, ни тоа може да му биде изговор на Конте. Треба да научи дека не можеш, кога ја имаш топката во посед, постојано да играш фудбал со толкав интензитет. Треба некогаш да се држи топката во посед, чисто за да се спречи противникот да напаѓа, не мора секогаш толку агресивно да се движи топката напред.

Сега и Лаутаро ќе го изгорат со 2-3 натпревари, дефинитивно. Нема да се пропушти ваква шанса. Мада, нема потреба ни да се коментира тоа веќе, сите што гледаат италијански фудбал знаат за што се работи.

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.118
Поени од реакции
9.068
Реален исход со оглед дека бевме тиква цела утакмица ама шлаг на тортата е Лаутаро што доби глуп црвен. Дал гол па брани се цела утакмица, така не се освојува титула.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.688
@Syn, не може ни една екипа да ги одигра сите натпревари на ниво. Нормално е дека ќе има кризи. Гледај како не бушат, и врати го филмот назад. Јас го имам гледано, ова е римејк.

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.459
Поени од реакции
7.780
Se slagam so site vas za sudijata, toa na jang ne vidov ubavo povtorenata, kaj godin siguren sum deka imase gjon i morase da go sviri, ama so 532 formacija doma so kaljari u 70 do 80% od natprevarot e za mene mnogu pogolem problem otkolku sudenjeto.

Sudenjeto e nesto sto ne mozes da go kontroliras, ova mozes, sramota e doma vaka da pristapis, u pravo bese kapelo sto go kritikuvase konte pred nekoja nedela bas poradi ova.

Ne igra presing napred so poveke igraci, prepusta igra na protivnik, ceka na protivnicka polovina so 8 dusi plus golman, lautaro i luakku ne se sposobni sami da brkaat napred, za trener koj zima 12m godisno ova e nedopustlivo realno gledano. Glavniot problem e tuka, ne kaj sudijata, i da ne bea negovite greski fakt e deka smrdese na primen gol so ogled deka im se ovozmozi na kaljari da napagaat u branovi, lesno da doagaat do golot i do situacii za kreiranje na poseriozni sansi.

Nemavme denes klupa za sredina toa e fakt, ama ne i izgovor za vakvoto izdanie, u slucaj na zamor da se vadi, imas bekovi go imas aleksis koj moze da igra popovleceno, improviziraj na kraj kraeva, pokazi nekoja takticka fleksibilnost i slicno, za taa para sto ja zima toa treba da se podrazbira pod difolt. Ne ocekuvav sezonava titula, ama ne ocekuvav i vakvi izdanija u serija, 2 utakmici po red kade evidentno e deka nesto ne stima, imas treta, pak istoto, shablonski. (n)
Абе на сите ни е јасно тоа, ама па не може дома вака да ти судат, преочигледно е...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.737
@Syn, не може ни една екипа да ги одигра сите натпревари на ниво. Нормално е дека ќе има кризи. Гледај како не бушат, и врати го филмот назад. Јас го имам гледано, ова е римејк.
io, za penalot ne sum siguren zatoa taka vikam, ako imase tuka penal ( neka dae nekoj dobra povtorena ) plus cist nedosuden gjon pred golot, togas da, too much ke e toa vo uslovi koga egzistira VAR.
Ne znam zaso ne gledaa za toa so godin, t.e. mn malce vreme potrosija na istoto, valjda vrakale, ali mislam deka takov start od uvek se svirel, visoko krenata noga so otvoren gjon, zatoa godin i deluvase taka iako toa bese negova greska, krena raka i pocna napred da odi ko da e svireno nesto. Po site pravila u fudbalot toa trebese da bide topka za inter. Na ova ne gi dodavam site onie prekrsoci na sredina od teren, na nivna polovina pa i na polovina na inter sto ne gi davase, aj preku toa se pominuva, preku nedosudeni penali i fauli pri var nikako.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.688
io, za penalot ne sum siguren zatoa taka vikam, ako imase tuka penal ( neka dae nekoj dobra povtorena ) plus cist nedosuden gjon pred golot, togas da, too much ke e toa vo uslovi koga egzistira VAR.
Ne znam zaso ne gledaa za toa so godin, t.e. mn malce vreme potrosija na istoto, valjda vrakale, ali mislam deka takov start od uvek se svirel, visoko krenata noga so otvoren gjon, zatoa godin i deluvase taka iako toa bese negova greska, krena raka i pocna napred da odi ko da e svireno nesto. Po site pravila u fudbalot toa trebese da bide topka za inter. Na ova ne gi dodavam site onie prekrsoci na sredina od teren, na nivna polovina pa i na polovina na inter sto ne gi davase, aj preku toa se pominuva, preku nedosudeni penali i fauli pri var nikako.
Не се работи само за пеналот, „добар“ судија како овој денес те работи цел натпревар.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Веќе е алармантно, 1 до 2 кикса е океј, ама ние не знаеме кај тераме последниве неколку утакмици.

Требаше да свирне пенал таму за Јанг, му влезе во движење, оштетени сме, ама па и ништо посебно не изигравме, неколку полушанси кои мораше да ги реализираме, среќата не напушти, и тоа е.

Што би било кад би било, ама ко што пиша и ИоСоно, да си платевме на 1ви јануари колку што си бараа Тотенхем за Ериксен, може немаше да го правиме сега муабетот дека отиде скудетото, иако е рано.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.660
Поени од реакции
59.688
Што би било кад би било, ама ко што пиша и ИоСоно, да си платевме на 1ви јануари колку што си бараа Тотенхем за Ериксен, може немаше да го правиме сега муабетот дека отиде скудетото, иако е рано.
Во нервоза го пишав тоа. Ни Ериксен, ни Меси не помагаат. Не може да се победи во ваква лига.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Во нервоза го пишав тоа. Ни Ериксен, ни Меси не помагаат. Не може да се победи во ваква лига.
Еден Меси ќе помогне богами, ама Каљари не доминира, тоа не е нормално, и за тоа не е судијата крив.

Kajgana Shop

На врв Bottom