Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.456
Поени од реакции
7.761
Не може да се знае што точно се случило зад затворени врати. Може се тепале се пцуеле, сигурно тоа нема да излезе во јавност поготово кога треба да се најде купец. Со вакви шпекулации како сега е тешко а не па да излезе некоја вистина...

Член од
17 јануари 2019
Мислења
3.456
Поени од реакции
7.761
3to mesto vi e garantirano
Богами зависи од летово, ако се појача добро Конте мислам дека и Интер ќе бидат фаворити за Скудето. Да останеше Алегри Јувентус ќе лапаше пак скудето 98% вака со Сари не се знае, може и Наполи ако купат нешто да избијат на пол позиција.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.655
Поени од реакции
59.655
@Syn, јас сакам да имам барем 10% од оптимизмот што ти го имаш, ама скептик сум по природа :) Ти си благословен со неограничена доверба во Марота и останатите фудбалски богови. Јас мислам дека жив човек греши.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.669
@Syn, јас сакам да имам барем 10% од оптимизмот што ти го имаш, ама скептик сум по природа :) Ти си благословен со неограничена доверба во Марота и останатите фудбалски богови. Јас мислам дека жив човек греши.
Kako da nemam doverba vo Marota, vidi od sto pocna vo Juve, vidi do kade zavrsi, istoto vazi i za Konte.
Vo ausilio na primer nemam golema doverba, vsusnost i bev eden od malkute tuka sto pisuvaa deka ispolnuva uslovi da bide trgnat, ama suning namesto toa, mu go donesoa Marota ko negov pretpostaven, a eve sega i Oriali, pa taka nekako me kupija za da ne se zamaram mnogu so ausilio koj napravi niza greski vo minatoto i istite dosta ne koshtaa. Poslednata bese sto sedna na masa da pregovara so spaleti za nov dogovor posle ona lani, namesto da ostavi prostor pola godina za da se vidi dali navistina go zasluzuva toa, na kraj go kiknaa a platija daleku pogolema osteta. Za dalbert pregovarase celo leto i si vikavme brej noviot roberto karlos doaga cim se fatile za ovoj ko slep za stap, a tipot veze si nema od zivotot i toa na sekoe mozno fudbalsko pole, za gabriel barbosa muabet ne mi se prai.

Daleku od toa deka sum optimist, ama cv-to na marota a i sega konte mi nalaga da im veruvam deka znaat sto pravat, greski sekako ke ima, bukvalno sekoj gresi, murinjo gresese, narocito prvata godina koga u bunar ni otidoa 50m za kvarezma i mansini, ama rabotata e greskite da se minimiziraat, a ne nivniot procent da bide prilicno golem. Moite ocekuvanja se skromni za naredna sezona, se nadevam barem na nokaut faza vo LS vo slucaj da imame lesna grupa, finale vo kup i atak na taa titula, i bez problemi plasman vo LS.
Nie seuste ne sme dosle so nacin na rabota do ovoj stadium na ekipa, taka da patot do uspehot pokraj juve koi so godini imaat progres i izbegaa bajagi na toj plan ne e tolku ednostaven za edno leto nestata drasticno da se smenat i da gi stigneme, a da ne zboram i za drugite golemi klubovi. Sve e mozno, ama sansite za nesto poveke od ova vo momentov se minimalni, ama so dobra rabota za 2 godini ke mozeme da napravime nesto slicno ko napredokot sto go imaat liverpul od momentot koga klop dojde kaj niv, pa do den denesen.

Inaku seriozen sum koga ke kazam deka u idnina treba da razmislat za Milito na taa funkcija sto sega ja ima ausilio, me mrzi sea da baram niz netov, t.e. na offnet. imase cela statija prevedena kako on ko tehnicki direktor od 0 pocnal u rasing, razrabotil cel sistem na funkcionirfanje, so skauti so treneri za mladinski kategorii plus glaven trener so poseben nacin na rabota i filozofija i za kratok period stanaa sampioni na argentina stavajki gi vo senka boka i river.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
Ако ме држи добро памтењево, имаш пишувано дека Икарди бил надвор од форма поради Спалети. Дури и тоа ти беше еден од поглавните аргументи. Кога може Икарди да не е во форма, се видело колку е сатот со Спалети. За неколку месеци покасно да пишуваш дека уствари Икарди си го ладел и не му се играло. Сеа не е Спалети крив за формата, туку самиот Икарди.
Не го бранам Икарди, се имам изјаснето повеќе пати за ситауцијата. Само многу ме нервира кога одиш само во еден правец и тоа ГО ТВРДИШ како 100% да е така.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.891
Поени од реакции
116.220
Kaj Urko problemot e sto tvrdi nekoi raboti koi nemaat vrska, odnosno se prai ko da e nevron vo glavite na odredeni lugje. Za Perez zamara 2 meseci deka go zemal Jovic pred Ikardi, a nikad nemalo interes od Real za nego. Ako ne se lazam Zidan ednas go imaat prasano dali bi go sakal Ikardi vo timot a on izjavi deka ne e zainteresiran za nego i tolku.
Isto zamara deka ako go ostavele Ikardi kapiten poloso ke bilo, a ne moze da znaeme dali ke bilo ili ne zaso ne ja znaeme glavnata pricina za problemot.

I za Wanda isto, zamara deka gi kritikuvala soigracite a go kritikuvase Perisic, za sto i e vo pravo iako mozebi ne trebase taka javno da go kaze toa. Na kraj kraeva Perisic bi go izbrkal odma od timot ako se prasuvam jas. Koga sme kaj Perisic, da ne zaboravime deka nejkese da trenira zimoska i forsase transfer, ama togas Marota si gi zaboravi mudata i avtoritetot doma izgleda.

Na kraj kraeva po mene mozese Inter da popusti, da dogovorat Ikardi javno da se izvini i da produzat kako i do sega, kako sto mnogu klubovi pravele so nivnite najdobri igraci.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
Немаше потреба од извинувања. Доволно ќе беше да најдеа некој заеднички договор за да остане до летово и после АУТ. Секако ова да биде тивко што немаше да се дознае во јавност.
Е сеа можеби не можеле да се договорат па папучаров зел да уценува и се случи тоа што се случи. Никогаш нема да дознаеме, нема потреба од километарски постови.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Toa e conflict menagement. Тука заебавме. Никој наназад не кажа дека Икарди мора да биде икона на клубот.

Енивеј, Милан имаше исто дешавки на крај и со Бакајоко па се помина незабележано, и дечкото на крај на сезона се врати во Челзи.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.669
Ако ме држи добро памтењево, имаш пишувано дека Икарди бил надвор од форма поради Спалети. Дури и тоа ти беше еден од поглавните аргументи. Кога може Икарди да не е во форма, се видело колку е сатот со Спалети. За неколку месеци покасно да пишуваш дека уствари Икарди си го ладел и не му се играло. Сеа не е Спалети крив за формата, туку самиот Икарди.
Не го бранам Икарди, се имам изјаснето повеќе пати за ситауцијата. Само многу ме нервира кога одиш само во еден правец и тоа ГО ТВРДИШ како 100% да е така.
Како може да игра икарди во системот на спалети се виде лани, и кога системот не функционираше, и кога играчите беа дебилни, на пример Кандрева цела сезона ја изигра офанзивно а не даде ниеден гол.
Правиме муабет за 100 милионски играч, не за Илчо Наумовски.
Ако мислиш дека од Ноември нагоре Спалети е крив што овој не постоеше на терен ондак не знам што да ти кажам најискрено ( егзистираше у истиот систем ко и лани ), доволно е само на крај краева мечот со јуве лани да го изгледаш кога имаа играч помалце, па да сфатиш што е Икарди кога дава све од себе и се остава на теренот за овој дрес, и кога воопшто не се замара за истиот.
Kaj Urko problemot e sto tvrdi nekoi raboti koi nemaat vrska, odnosno se prai ko da e nevron vo glavite na odredeni lugje. Za Perez zamara 2 meseci deka go zemal Jovic pred Ikardi, a nikad nemalo interes od Real za nego. Ako ne se lazam Zidan ednas go imaat prasano dali bi go sakal Ikardi vo timot a on izjavi deka ne e zainteresiran za nego i tolku.
Isto zamara deka ako go ostavele Ikardi kapiten poloso ke bilo, a ne moze da znaeme dali ke bilo ili ne zaso ne ja znaeme glavnata pricina za problemot.

I za Wanda isto, zamara deka gi kritikuvala soigracite a go kritikuvase Perisic, za sto i e vo pravo iako mozebi ne trebase taka javno da go kaze toa. Na kraj kraeva Perisic bi go izbrkal odma od timot ako se prasuvam jas. Koga sme kaj Perisic, da ne zaboravime deka nejkese da trenira zimoska i forsase transfer, ama togas Marota si gi zaboravi mudata i avtoritetot doma izgleda.

Na kraj kraeva po mene mozese Inter da popusti, da dogovorat Ikardi javno da se izvini i da produzat kako i do sega, kako sto mnogu klubovi pravele so nivnite najdobri igraci.
Ти изгледа на друга планета живееш, покрај изнесени работи јавно пишуеш дека ванда рекла само такво нешто за перишич, а доволно е да изгуглаш и на прва страна од гугл да ја најдеш изјавата каде вели дека наместо пари, би сакала бољи соиграчи за нејзиниот клиент.
Толку, доволна причина да му свртат грб играчите, што под дифолт и значи тргање на капитенска лента, најди едно логично објаснување како е можно да е капитен на луѓе што не го сакаат ? Па уште и не сме ја знаеле главната причина за проблемот, а 2 дена после таа нејзина изјава му тргнаа капитенска лента. Ок стек, не знаеме дека тоа е причината, нешто друго има ова само така случајно се погодило ете, чиста случајност, ништо повеќе, недоволно за да се изнесе некој заклучок. Ајде од сеа за било што вака ке викаме, абе не знаеме точно што се десило, и така цело време за било што.
Касни на тренинг, лаже дека немало начин да стигне, клубот го казнува парично, ванда јаде гомна јавно за негови соиграчи, одбива да игра за клубот, лажира повреда, ова се Факти кои лесно може да се проверат на интернетов, не измислици, не претпоставки, не непотврдени шпекулации, и поише од доволни причини Икарди да не е капитен на клубот, а и да биде избацен у прва прилика, која случајно или не се мачи да дојде, случајност, јебига.

Исто и за реал, чиста случајност беше што весник близок до Реал извади вест дека Перез не го сака Икарди ради Ванда, нешто што она го демантираше, ок, и тоа е случајност, ко што е и случајност дека за Јович ги инвестираа скоро истите пари што можеа да ги дадат и за Икарди, ок, ете зидан не го сакал, го сакал Јович за истите пари а и сам си свесен какво играчиште е папучаров, у поим го јаде србово.

За Перишич со месеци замараш дека одбил да тренира, значи најди една статија дека тоа било случај и ке се самобанирам од форумов до крај на лето. Никад не одбил тренинг, не фантазирај, може сакаше трансфер у Арсенал, ама никад он самоиницијативно не одбил да тренира и да не дојде во тренинг центарот на Интер, таква непрофесионалност само 1 фудбалер на Интер покажал. Хрватот тренираше одвоено од екипата додека не се реши тоа со Арсенал и не беше ставан у комбинација за прв тим, одлука на тренерот и Марота, толку од твојот муабет дека си ги заборавил мудата и авторитетот дома кривоокиот. А откако заврши трансфер периодот у Јануари, остануеше на тренинзи поише за да се врати у играчки ритам и форма, и ова лесно можеш да го провериш. Нејкел да тренира ... , класичен форс на фејкњуз за терање на некоја поента што не е случај со бившиот капитен кој е једини што одбил да тренира, ко копиљ шо не сака да иде у школо па вади лажно оправдање .[DOUBLEPOST=1560901148][/DOUBLEPOST]
Немаше потреба од извинувања. Доволно ќе беше да најдеа некој заеднички договор за да остане до летово и после АУТ. Секако ова да биде тивко што немаше да се дознае во јавност.
Е сеа можеби не можеле да се договорат па папучаров зел да уценува и се случи тоа што се случи. Никогаш нема да дознаеме, нема потреба од километарски постови.
те молам објасни ми како тивко ќе му тргнеа капитенска лента :)
ама стварно те молам објасни како тоа ќе го направеа а никој да не приметеше.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
@Syn
Пред капитенската лента. Сигурно капитенската лента не му ја тргнаа од старт, туку имало големи недоразбирања. Сето тоа требало да помине тивко и да се договорат да си бега на лето а до тогаш да си одигра професионално.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.669
@Syn
Пред капитенската лента. Сигурно капитенската лента не му ја тргнаа од старт, туку имало големи недоразбирања. Сето тоа требало да помине тивко и да се договорат да си бега на лето а до тогаш да си одигра професионално.
Пред да му ја тргнат капитенската лента се деси прво една ствар, не дојде навреме на тренинг зашто пропуштил лет, дојде со оправдание покасно дека не било можно да се фати навремено лет, по што клубот го проверува тој проблем, и доаѓаат до заклучок дека Икарди лаже.
Казнет е парично и тоа е јавно потврдено.
Тоа му е прва грешка, али за истата свитка опашка и не се бунеше.
Втората ја прави неговиот агент, каде јавно ги прозива играчите и плус, Иван Перишич, 2 дена после тоа, него капитенската лента му е тргната, по што почна неговиот wannabe бунт.

На дел од луѓево тука ова се недоволни причини он да ја изгуби капитенската лента, за Марота, спалети, и цело раководство на тимот, поише од доволни причини он да не е капитен. А кога на некој мораш да му тргнеш капитенска лента, нема апсолутно никаков начин тоа да помине тивко.

Ете, тоа е уште една случајност, буквално сите и релевантни и нерелевантни медиуми истото го пишуваа за причините зашо не е веќе капитен, и голем дел од нив изнесоа и за проблемите и конфротациите што ги имале играчите со Икарди после излагањето на Ванда. Ама ја не сум бил таму, така вика стекот, ова може е точно, а може и не, и така за све од сеа ќе праиме., Нема везе ако 200 медиуми излагаат со истата информација, чиста случајност, ништо повеќе, не мора да значи дека тоа е точно и дека стварно било така, зашо ? Зашо не сме биле ние таму, да се увериме у тоа. :)

Член од
16 април 2014
Мислења
7.375
Поени од реакции
11.836
@Syn
Не е можно колку само го извртуваш моето мислење. Види што сум напишал јас ''Пред капитенската лента''
Значи правиме муабет за ПРЕД да пукне тиквата. А ти сметаш дека тиквата пукнала со каснењето на тренинг. Јас мислам дека таа е пукната многу претходно.
Значи откако се издешаваа глупотите, сите сме на страната на управата. Онакво понашање не може да се толерра. Правиме муабет за 1-2-3 месеци претходно, а тогаш и те како можело да се договорат.
Можеби и 100% да е крив Икарди ама не можеш да тврдиш затоа што немаш никакви информации околу тоа и си правиш филмови.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.258
Поени од реакции
46.669
@Syn
Не е можно колку само го извртуваш моето мислење. Види што сум напишал јас ''Пред капитенската лента''
Значи правиме муабет за ПРЕД да пукне тиквата. А ти сметаш дека тиквата пукнала со каснењето на тренинг. Јас мислам дека таа е пукната многу претходно.
Значи откако се издешаваа глупотите, сите сме на страната на управата. Онакво понашање не може да се толерра. Правиме муабет за 1-2-3 месеци претходно, а тогаш и те како можело да се договорат.
Можеби и 100% да е крив Икарди ама не можеш да тврдиш затоа што немаш никакви информации околу тоа и си правиш филмови.
Абе што да договорат бе чоек, глупостите не ги направи икарди, ги направи жена му, жена му не е дел од Интер, не иде на тренинг, не е под договор со клубот, нит е под нивна контрола. што сака може да прави, кога сака, како сака. Никој не може да и забрани да излага на тв, да дава интервјуа, да пишува на фејсбук, твитер, инстаграм и тн и тн.

Икарди има договор актуелен до 2021, кој ти е тој муабет, можеле да се договорат, ти ми идеш на варијантата, дај му било што само оваа да не збори, нормален ли си така да функционира било кој голем клуб, испаѓа дека требаат да паднат на уцени, или да се плашат од една обична дроља. Проблемите всушност не ги направи Икарди, главниот проблем го направи некој кој е вон целосна контрола на тимот.

Еве да идеме со твојата логика, да договореле договор претходно, кој ти гарантира дека оваа нема да прави пак глупости ? Кој ти гарантира дека нема да објавува работи на инстаграм, твитер ? Кој ти гарантира дека нема да им текне и пак да извадат некаква си биографија ? Нејзините зборови всушност беа дека не им е до пари, до друго им било. Никкој никогаш тоа не може да им го забрани, што значи, никој никогаш и од нивна страна не може да гарантира дека нема да се прават глупости, ко онаа која ги предизвика сите проблеми, а тоа е моментот кога Ванда се реши секоја недела да гостува на ток шоу, зашто до тој момент, он и играше и беше капитен.

Инаку каснењето на тренинг, да те потсетам, беше у 2018, кога сеуште беше дел од репрезентацијата, 3-4 месеци пред да му биде одземена капитенската лента, така да пред истото има и увертира каде он покажал веќе лош однос и непрофесионалност, oд една страна каснеше, од друга лажеше дека тоа било неопходно. Ете бе, реков, ќе збориме за работи што се непобитен факт, и за кои има 100% точни информации бидејќи се базираат на официјални работи, ко казни, каснења, изјави и слично, нешто што со 2 клика можеш да го најдеш ко потврда на гугл, батали го тој глуп исфорсиран муабет не си бил таму, не знаеш, стековиден аргумент.
А ако се водиме и по тие информации, све што клубот превземал во врска со него е оправдано, дури и преблаги биле, бидејќи на крајот од денот, икарди се врати на терен, тренери како пеп, конте, мурињо, алегри тоа никогаш немаше да му го дозволат. Или мора да сум таму за да го знам ова, за да знам дека ако касниш кај пеп на тренинг, или ако одбиеш да играш за него и го лажеш дека си повреден, он пак ќе ти дава шанси и ќе те игра. Oк е ако е така, моја грешка тогаш.

п.с. Што праиме со информациите кои велат дека Конте, кој уште не ни имал тренинг со тимов, сака по секоја цена да се ослободи од него ? Што правиме ако ова се испостави ко точно ?

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom