Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024


  • Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
16 април 2014
Мислења
7.072
Поени од реакции
11.057
Да да со Шахтар лесно ќе си поминеме. Секако.
Во Донетск има да не размонтираат како крадена кола за Косово.
 

interlove

Die with memories not dreams
Член од
14 ноември 2014
Мислења
2.426
Поени од реакции
3.680
Глејте што прават овие Газета, матер им ебам, намерно даваат најлоша оценка за Икарди, а замислете му дале 5ка на Далберт. Овие се гомно од медиум, се обидуваат со сите сили да ствараат немир во соблекувалната на Интер, ова сезона на големо јадеа гомна. Неколку пати го поврзаа Икарди со Јуве безврска, и тоа на сред сезона, и на деликатен период.




Што се однесува до Икарди, јас многу би сакал да остане следната сезона во Интер, само заради некои мочковци од Курва Норд и некои медиуми кои со сета сила сакаат да го трансферират во Торино.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.237
Поени од реакции
41.559
Глејте што прават овие Газета, матер им ебам, намерно даваат најлоша оценка за Икарди, а замислете му дале 5ка на Далберт. Овие се гомно од медиум, се обидуваат со сите сили да ствараат немир во соблекувалната на Интер, ова сезона на големо јадеа гомна. Неколку пати го поврзаа Икарди со Јуве безврска, и тоа на сред сезона, и на деликатен период.




Што се однесува до Икарди, јас многу би сакал да остане следната сезона во Интер, само заради некои мочковци од Курва Норд и некои медиуми кои со сета сила сакаат да го трансферират во Торино.
da da radi CN bi si idel, i radi nekoi mediumi : )))
denot koga ja kjari bivsata zena na negov najbolji drugar koj megjudrugoto e eden od najzasluznite za negovata fudbalska kariera, pokaza kakov tip na covek e i karakter, neznam sto ocekuvate od nego, da bide noviot zaneti spored lojalnosta ?
Od Noemvri kur go boli za inter, takov e na teren, gol nema daeno, prethodno odbi da go nosi dresot na timot, neznam kako mozes veni da seces za vakov bezkicmenjak samo zaso bil kvaliteten fudbaler, iako inter sezonava od toa nemase apsolutno nikakva korist, vsusnost problemite koi on direktno gi predizvika bea edna od pricinite za losiot rezultatski period na klubot. Sto e najtragicno, seuste se nema izvineto i priznaeno deka pogresil.

Poslednite informacii od mediumite se deka i Konte poradi toa ne go saka vo klub, taka da navivacite, ili mediumite, se najmalce krivi ako si ide, narocito CN koi i kaj upravata ne stojat dobro poradi rasistickite izvici, ne pretstavuvaat nekakov faktor za odluki kaj niv. I ja sakam da ostane, ama ne vakov kakov sto e, nikakov, bez dusa, bez srce na teren, vakov igrac nikoj ne saka da glea na terenot. Ako i so konte ne se opravat rabotite poveke od ocigledno e kade lezi problemot, i togas ke se vidi dali stvarno e spremen da ostane i da si ja dokaze lojalnosta, ili mu udril recka na timot uste pred 3-4 meseci.
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.510
Поени од реакции
4.332
denot koga ja kjari bivsata zena na negov najbolji drugar koj megjudrugoto e eden od najzasluznite za negovata fudbalska kariera, pokaza kakov tip na covek e i karakter
Таа му се нудела прва бе бате, што да прави човекот... :icon_mrgr:

neznam kako mozes veni da seces za vakov bezkicmenjak samo zaso bil kvaliteten fudbaler
А што, ти да не сечеш вени за фудбалери одлични во школо ли?
Кур ме боли што направил со бившата жена на другар му! Јас гледам на фактот што 3-4 сезони газеше низ Серија, а тоа што не му го дадоа заслуженото и го принудија на такво однесување не е негова вина.

Дечкото играше со срце за клубот, безобразно би било да го негирате тоа.
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.165
Поени од реакции
107.625
Ќе пишам малце подолг пост, резиме на сезоната.

Ако денот по утрото се познава, тогаш и нашата сезона се виде каква ќе биде по почетокот на сезоната, каде искиксавме против Сасуоло, Торино и Парма. Од првите 4 кола освоивме 4 бода, 1 на домашен терен, срамно и поразително. Мене уште тука ми се еба раатот и знаев дека ќе се тегавиме цела сезона. Подоцна фативме добар ритам, мислам дека врзавме 6-7 победи во серија, се поставивме во пол позиција за влез во 1/8 финале во ЛШ се до мечот со Аталанта на гости. Таму требаше 16-1 да изгубиме, чиста среќа Ханда имаше добар ден па не спаси од поголем срам. После изгубени 2 бода во Рим против Рома ради дегенизмот на Брозовиќ и потоа мечот со ПСВ кој скроз ни ја потона сезоната.

Долго време бевме трето место, стабилно трети, али од јануари навака и фрката со Икарди све си еба матер, за на крај во последно коло да решаваме дали ќе одиме во ЛШ или не. Тоа никако не смееше да се дозволи, најмногу е крив Спалети, а потоа и играчите кои беа далеку од својот максимум и потребното ниво за едни високо платени професионалци.

Спалети повторно докажа дека врска нема од менаџирање во клучни ситуации, во било која битна утакмица тимот играше во грч и без идеја. Барса дома матер ни еба, на среќа 1-1 извадивме, на гости прво бевме океј, второ срам, против Тотенхем дома СРАМ и на среќа тепавме 2-1, ради евроголот на Икарди и голот од прекин на Весино, едино со ПСВ гости изигравме доста добро. ПСВ дома не го коментирам, во најбитната утакмица во сезоната искочивме како против Спал да играме, дозволивме да ни дадат ран гол и после да не можеме ебана шанса да направиме. Еве и сега при крајот кога требаше лагано да завериме ЛШ, господинот Спалети идеше на бод против умрени екипи, се плашеше еден смрден Удинезе да го нападне. Со Емполи да не грешам душа ама доста офанзивно играме и имавме многу шанси, ама што ли беше тоа после 75та минута? 15 гола можевме да примиме, а тоа се случува кога екипата не е доволно психички спремна и не знае да се носи со различен вид притисок, макар тоа бил од ЕМПОЛИ. Затоа друже фала ти за се и да не те гледам веќе во овој тим.
Беше донесен за да не внесе во ЛШ, ок го направи тоа две сезони по ред, на ваков или онаков начин, сега време е за чекор напред.

Околу играчите, скроз сум разочаран од Икарди пред се, мораше да биде маж и да се извини јавно, а не вака да ни умира сезоната и жива глава да спасуваме на крај. Перишиќ очајна сезона, Весино исто иако имаше чат пат проблеми со повреди, Лаутаро како за новајлија беше ок со оглед на тоа колку играше, Политано иако не е кадар за голема екипа и прва постава во истата сепак солидна сезона одигра, Валеро одрон, Гаљардини 3 утакмици изигра се на се, во две од нив даде 25 гола и на едната од линиите се сопнуваше... :pos: Наинголан разочарување, иако на крајот на сезоната играше добро, али до февруари/март негде беше ужас, проблеми со однесувањето, формата, повредите, се на се ОЧАЈ. Азамоа за мене имаше лоша сезона, многу киксови, нестабилен, никако не смее овој прва постава да игра следна сезона. Дамброзио колку и да го хејтаме имаше добра сезона, човекот како што реков пред некој ден коските си ги остава секоја утакмица и срце дава за тимов. Централните ни беа топ, и Шкринијар и Де Фрај со одлични сезони, а Ханда сезонава ни беше најдобриот играч, УБЕДЛИВО. Најконстантен, најдобар, без многу осцилации и глупости.

Се на се, за мене фијаско од сезона, полоша од претходната, па затоа е и моето мислење дека Спалети не смее да биде тренер и следната сезона. Нека го донесат Конте како што се шпекулира, нека му донесат играчи па да видиме што ќе биде. Во секој случај мислам дека полошо не може да е, затоа што Конте е доктор на науки за Спалети.

И дај куров ми нека ја средат ситуацијата со Икарди веќе еднаш, пак ли ќе се тегавиме да најдеме асален напаѓач... Нека дојде Конте, нека седнат на маса со Марота, нека се извини Икарди официјално за навивачите, нека ја смират топката и нека си газат следната сезона. Преку кур ми е озбилно, ради смрдлето Спалети да изгубиме еден таков играч, сува класа напаѓач, па не иде бе некако маме му ебам.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.237
Поени од реакции
41.559
Zaboravivte izglea ali frkive ne se radi dogovorot, vsusnost i wanda pred da se sluci sve ova samata go kaza istoto, ne im e do pari.
Problemite pocnaa koga starletata pocna da gostuva sekoja nedela vecer u toa tiki taka.kade kaza raboti sto ne smeese da gi kaze a gi opfati site igraci na inter.
Tuka se preli casata i za toa izvestija site bitni i nebitni mediumi, ne sakal da se distancira.od kazanoto, mu trgnaa kapitenska traka i potoa ODBI da igra za klubot. Nikakva vrska nemase ova so dogovorot i zad istoto zastana i eden Zaneti koj bese vmesan u cela taa situacija.
do 2021 mu e aktuelniot, ffp e aut, lesno ke dogovorea nov dogovor narocito ako i sezonava idese nad 20 gola. Aaama, on odbi da igra za timot, glumese nekoja povreda i potona. Imase prostor da gi demantira site periodov ama nisto ne izigra, osven so genoa gosti koga se vrati na terenot.

Na krajot, konte doaga, glaven uslov mu e da ne mu se mesaat u rabota i on da go kroi timot, taka da i on ako go nejke takov kakov sto e, gomno od karakter, sto poise ? Davanje na ikardi bez zeleno svetlo od konte ne pominuva.

Sve e toa ok, najdobar igrac ni e na hartija, ama na teren pola godina ne postoi, od noemvri 2018. Nikad nema da se potresuvam za nekoj sto pokazal vakva neprofesionalnost na teren i pritoa i odbil da go nosi dresot, ova svesni li ste sto znaci ? :)
I ibra sakase novo iskustvo, sakase da ide u barsa i toa ni go najavi od januari, javno krena race od timot, go svirese cel stadion ama ibra e Profesionalec, do kraj u inter davase sve od sebe i toa nosese golovi i pobedi i na kraj titula, sporedete ja taa negova polusezona so ovaa na bivsiov ni kapiten i sve ke vi stane jasno.
 
Последно уредено:
Член од
23 август 2010
Мислења
38.165
Поени од реакции
107.625
Па пишав да се извини бе, не само туку така да го остават. Башка ти како збориш како да знаеш што све се дешавало, од кај знаеш па дека Спалети или некој од управа не е крив? Не кур ми се прај како да си дел од управа да не ти ебам све и на тебе.
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.510
Поени од реакции
4.332
Zaboravivte izglea ali frkive ne se radi dogovorot, vsusnost i wanda pred da se sluci sve ova samata go kaza istoto, ne im e do pari.
Problemite pocnaa koga starletata pocna da gostuva sekoja nedela vecer u toa tiki taka.kade kaza raboti sto ne smeese da gi kaze a gi opfati site igraci na inter.
Tuka se preli casata i za toa izvestija site bitni i nebitni mediumi, ne sakal da se distancira.od kazanoto, mu trgnaa kapitenska traka i potoa ODBI da igra za klubot. Nikakva vrska nemase ova so dogovorot i zad istoto zastana i eden Zaneti koj bese vmesan u cela taa situacija.
do 2021 mu e aktuelniot, ffp e aut, lesno ke dogovorea nov dogovor narocito ako i sezonava idese nad 20 gola. Aaama, on odbi da igra za timot, glumese nekoja povreda i potona. Imase prostor da gi demantira site periodov ama nisto ne izigra, osven so genoa gosti koga se vrati na terenot.

Na krajot, konte doaga, glaven uslov mu e da ne mu se mesaat u rabota i on da go kroi timot, taka da i on ako go nejke takov kakov sto e, gomno od karakter, sto poise ? Davanje na ikardi be zeleno svetlo od konte ne pominuva.

Sve e toa ok, najdobar igrac ni e na hartija, ama na teren pola godina ne postoi, od noemvri 2018. Nikad nema da se potresuvam za nekoj sto pokazal vakva neprofesionalnost na teren i pritoa i odbil da go nosi dresot, ova svesni li ste sto znaci ? :)
I ibra sakase novo iskustvo, sakase da ide u barsa i toa ni go najavi od januari, javno krena race od timot, go svirese cel stadion ama ibra e Profesionalec, do kraj u inter davase sve od sebe i toa nosese golovi i pobedi i na kraj titula, sporedete ja taa negoba polusezona so ovaa na bivsiov ni kapiten i sve ke vi stane jasno.
Пак ќе те пингам, ќе ми извиниш не ти правам rush или нешто слично, ништо лично. (ненамерна рима:icon_mrgr:)

Стварно не следев будно што изјавуаваат фудбалерите (или жените нивни :icon_mrgr:), но колку што бев запознат стануваше збор за изјави од Ванда со кои ги критикува соиграчите, поготово Броз и Перо. Па како бе да ја обвинувам жената кога е во право... Па кој му кур бе ко се идиоти и неспособни, ајте гитла од клубот! Али тоа е, накрајот Икарди си го опапа поради кланот.


Второ и малце контрадикторно само на себе е тоа што го напиша ти погоре, тоа дека не им било за пари.

Еве да им беше за пари според мене ќе го решеја тивко и цивилизирано спорот само поради тоа што и двете страни беа свесни дека ќе се офајдат (значи хипотетички зборуваме да на Икарди му беше за пари и сакаше во друг клуб), а се надевам и управата ќе го продадеше. Сигурен сум дека имаа и можеа да грабнат добра понуда без да се деси тоа што се деси со неиграњето и глумењето повреди. Според тоа можеме да заклучиме дека станува збор за нешто што далеку покомплицирано според кое јас можев да заклучам дека Икарди по секоја цена сакаше да игра за Интер но имаше некои препреки, можда беа соиграчи не знам, небитно.

А и да не им беше за пари како што велиш ти и Икарди да не сакаше да игра во Интер не гледам зошто би се брукал да лажира повреди и да одбива да игра. Мада сето тоа следеше после одземањето на капитенската лента. Свесни ли сте што значи тоа да си капитен и да ти ја одземат лентата, толку ли нема да ви го погоди егото? Па секој би постапил како Икарди без разлика со колкава страст игра за амблемот.
 
Последно уредено:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.010
Поени од реакции
1.122
Далберт бил среќен што помогнал со Емполи :sramezliv:Ако мисли дека помогна на Емполи добро си кажа...

Изгледа Џеко ке биде новото засилување после Годин, а и за Барела има премногу шпекулации.

Не се надеваме на вонсериски играчи како МБапе, Нејмар, Меси, Азард... Класа играчи се и Ракитич, Модрич, Годин, ДИ Марија, Кавани... играчи кои се при крај на кариера а може да подогнат на тимот да напредува.

Многу е важно да се нарави еден спој на млади таленти и искуство, кога веќе немаме шанси да купиме готов производ во најдобрите години.

Најверојатно Конте ке седне на клупата на Интер во наредните денови и ке почнат да не поврзуваат со Мозес, Данило и пола бочни бекови во светот.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.237
Поени од реакции
41.559
pa ja od start toa isto zboram , ona e u pravo ama ne smee javno ona toa da go iznese. Stav na agent e stav i na fudbaler a tuka e dosta delikatno zaso ona mu e i sopruga. Kako utre on da e kapiten na istite tie igraci koi zena mu javno gi ruga.

Sramota e sea za ova da se objasnuvame deka e lejm, i uste togas rekov eve eden kapiten najdete kade negoviot agent jade gomna za negovite soigraci. Na krajot od denot mu bila dadena sansa da se distancira ali ne sakal. Sea ja ne sum tamu da znam kako tocno se odvivale rabotite ama izjavite na wanda znam deka se tocni zaso javno gi iznese i uste vecerta na fcinternews najavija scenario za bunt u soblekuvalna, posle 2 dena istoto se desi.

Neam nisto protiv da ostane i toa so meseci go zboram, so konte ke vrie ama rekov samo u kakvo scenario e toa mozno, kako tuka se spusta topka i se sreduvaat rabotite. Eve mu takva prilika sea so konte, ako i sea ne ja sredi poise od jasno ke e kolku e saat i kade e lociran problemot, narocito ako i konte go izbrise od spisok.
 
Член од
29 март 2013
Мислења
4.510
Поени од реакции
4.332
Да се сметаш себеси за елитен тренер и да избришеш фудбалер (поради некаков интерен проблем) уште пред да појдеш ми е малце silly. Сакам да кажам не верувам да Конте би го избришал од старт без да проба да го реши проблемот, поготово во ваков случај во кој е вмешан еден Икарди. Детето си е класа и тешко би нашле ваков играч.

А ако веќе е избришан тоа не ќе да е од Конте, претпоставувам управата.
 

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.237
Поени од реакции
41.559
ne veruem deka upravata go nosi konte a pritoa mu vikaat ok e nema da to se mesame u rabotata ama ke ti go sitneme najdobriot igrac u vreme koga dostapni zameni i nema bas.
Sve sto ke se desava bi trebalo da e so amin na konte, vklucuvajki go i ikardi. Eve od sledniov vikend ke vidime sto i kako, rekov i za mene koe e idealnoto scenario.

p.s. i orijali se vraka doma sto e isto mnoogu bitno za nas.
 
Последно уредено:
Член од
29 март 2013
Мислења
4.510
Поени од реакции
4.332
Ме интересира зошто јувенташов не се поврза со Јувентус воопшто? Не го сакаа или тој не ги сакаше? Се деси ли нешто тогаш на заминување од Јуве или ? :)
 

Kajgana Shop

На врв Bottom