Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Е сеа Уефа дозволи и 4то место да игра ЛШ и ние можеби и ќе го фатиме и поради тоа ние сме имале супер лето со Весино и остала багра.
До пред Весино и Валеро неможевме две подавања да сврземе на средина, немавме посед на топка. Очекувавме многу позвучни имиња, за тоа буквално сите до еден тука се согласуваме, ама да кажеш дека Весино е лош трансфер во најмала рака е грев.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
4-trti a?
hehehehehe
Легенда си жими една мајка

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Тие ги напишав онака,сепак бев сконцентриран на тезата што претпоставував дека сакаше да ни ја прикажи александар :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.504
Да се разбереме, Тегла беше во право со тоа дека ова е нулта година за Интер, односно дека од оваа сезона треба само да растеме како клуб. Прво и основно почнаа попаметно да пазарат, а под тоа подразбирам да не се фрлаат огромни пари за непроверени фудбалери (Марио и Барбоса) него да се зимаат играчите што ги побарал тренерот и што му требаат на тимот. Фрливме пари за Шкриниар (30 и нешо милиони) и Весино (20 и нешто), и двајцата играат одлично и скроз ги оправдуваат очекувањата до сега, Валеро ептен евтино и он си игра топ, едино бековите да почнат да играат редовно. До душа Кансело почна во последно време и доста добро игра, можеби уз Ханда единствената светла точка во лошиов период кај нас. Нема преголеми суми за трансфери, добро се менаџира со платите и не се оптеретува многу буџетот.

Маркетингот е многу подобрен, во Кина придобивме многу фанови, гледаноста ни е многу поголема, оваа сезона сме најпосетен клуб во Италија, исто Сунинг фрли доста солена сума за ТВ правата во Кина ако не се лажам.

Направен е нов тренинг центар, тотално модерен со сите можни услови за фудбалерите.

Значи не е дека не се работи или дека криминално лошо се работи, далеку од тоа. Е сега слабите, односно лошите страни се што не се земаа замени за нападот, односно останавме на Карамох и Едер.... Не може озбилен клуб кој претендира за висок пласман да останува на тие навални играчи. Исто штоперите, Ранокија, Шкринијар и Миранда, единствени штопери во цел тим........................................... Ова е најдегенското нешто моментално во тимов, мислам дека не постои клуб со тројца штопери во екипа. Кога веќе работеа “во тајност“ можеа да склопат некој фри трансфер или позајмица и да скрпат на 2-3 позиции.

Најискрено ви кажувам, имам спомнато едно 5-6 пати сигурно ама еве ќе спомнам и пак, немам ништо против киксови, против порази, против лоши резултати, имам против пристапот на играчите и тренерот. Не може бе пријатели да имаме 13 победи, 2 нерешени и 0 порази после 15 кола, да ги добиеме Рома на гости, со Јуве и Наполи нерешено на гости и после тоа да не можеме гол да постигнеме во 5 меча, односно во 6 меча да постигнеме 2 гола и да победиме нула пати. ЗНАЧИ Н Е М О Ж Е.... Тоа е како да ја ебеш Адријана Лима и наеднаш Урко да ти легне у кревет место неа. Ај што не може да победиме, абе шанси не ствараме, игра немаме, све умре у нас, ни 1% не играме од тоа што игравме до тој кобен смрдлив меч со Порденоне. Затоа и ми е криво, затоа што знам дека тимов може многу повеќе од моменталнава беда и очај и под итно мора да преземат нешто сите до еден со се Спалети за да не отиде возот во провалија и оваа сезона. Ако случајно не оствариме пласман во ЛШ и сезонава тогаш не знам што да кажам, огромен удар ќе е за нас и постои голема опасност да ги изгубиме сите битни играчи.

Тоа е тоа, се надевам дека од Рома ќе ни тргне добра серија и дека ќе биде надминат кризниов период.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
46.999
plasman vo LS pod difolt e uspeh za bilo koj tim sto od 2011 ne e del od toa natprevaruvanje, makar i real madrid se vikale.
ne znaci toa deka transfer politikata bila top, zasto inter sekako veke 2 - 3 godini ima roster za da vodi bitka za mesto koe vodi vo LS, mancini ja usra tipicno za nego, izgubi kontrola vrz timot, i namesto da bide otpusten odma, ako veke go trgaa, posle kraj na sezona, oni go trgnaa pred avgust so sto usraa uste nepocnata sezona.
I ja imame ovaa godina so spaleti.
Da se investirase ovaa godina suma slicna na lanskata mozebi ke imavme i tim za povisok dostrel, vaka maskimumot e treto mesto i toa e toa, a ako ne uspeat vo istovo neka se samoraspustat, nedajboze scenario ke bide ova i golem udar za nas, zatoa u momentov i kratkorocni resenija od igraci mi se dobredojdeni, ko ovoj rafinja od barsa ili delofeu, isto i krisito e dobra opcija za timov godinava kako i ramires. Znam deka ne se iminja koi gi sakavme ili sakame ama ke bidat od korist vo bitkata za LS, za takvo resenie, sezonsko, se ok a realno vlogot e golem, ednostavno ne smeat da si dozvolat da ja prokockaat i ovaa prilika.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.873
Џони ви кажа што точно целам.Неможе да речете дека ептен сме напреднале ако завршеме 4ти,кога и лани гарант ќе завршевме 4ти доколку тоа водеше во ЛШ.Главен конкурент ни беше Аталанта.
Тоа дека сме подобри од лани,неможе да се одрече.Слепец да си ќе видиш дека малце од малце личиме на клуб.Тоа никој не го одрекува.Ама вие викате:Лани не фативме ЛШ,годинава фаќаме што под дифолт значи успех.А правите како да нема врска тоа +1 место што го додели уефа.Има и тоа како.
Тоа што сите го очекувавме летото и тоа што накрајот се доби е неспоредливо.
Тоа што ги спомнав Морати,ффп и банот кинески не беше за дека не постоеле работиве,туку тоа се само изговори кои што им одговараат на кинезите.ДАЈ БОЖЕ ДА СУМ ГРЕШКА И ДА МЕ ДЕМАНТИРААТ ЛЕТОВО.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.504
Епа лани завршивме седмо место, ако сме четврти нормално и логично е дека сме напреднале, не гледам во што е проблемот тука? :toe:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.873
Да носеше лани 4то место во ЛШ,немаше да се натпреваруваме со милан и фиорентина кој повеќе ќе изгуби во последните 10 кола и да завршеме 7ми.
И никој не рече дека не сме напреднати,и 9то место да сме на крај сме напреднати во играта и тоа не може да се одречи.Ама тоа што очекувавме и беше најавувано од сунинг споредено со тоа што го добивме е небо-земја разлика.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.953
Поени од реакции
116.504
Ама Сунинг не рече дека за една сезона ќе го добиеме сето тоа, впрочем кој одеднаш постигнал инстант успех? Па види на Арапите во Сити колку време им требаше, почнаа они со трансфери како Стивен Ајрланд, Мварувари и Хаман ако добро памтам, па тек после некоја сезона се стабилизираа и освоија ПЛ. Башка небитно лани што сме можеле четврто да бидеме и што сме губеле намерно, едноставно ако се пласираме во ЛШ и ако бидеме 3 или 4 место тоа ќе биде напредок и тоа е тоа. Никој не гарантира дека ќе бевме четврти, имавме добра серија со Пиоли али изгубивме од Рома и од Наполи и си ебавме матер. А ако случајно завршиме деветти како што викаш јеби ти и игра и ростер и све кога си назадувал во однос на ланската сезона и си доживеал тотално фијаско.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па види на Арапите во Сити колку време им требаше, почнаа они со трансфери како Стивен Ајрланд, Мварувари и Хаман ако добро памтам.
Уопште не памтиш добро, сите беа играчи на Сити пред да ги купат арапите :D

Член од
16 април 2014
Мислења
7.395
Поени од реакции
11.873
Ама Сунинг не рече дека за една сезона ќе го добиеме сето тоа, впрочем кој одеднаш постигнал инстант успех? Па види на Арапите во Сити колку време им требаше, почнаа они со трансфери како Стивен Ајрланд, Мварувари и Хаман ако добро памтам, па тек после некоја сезона се стабилизираа и освоија ПЛ. Башка небитно лани што сме можеле четврто да бидеме и што сме губеле намерно, едноставно ако се пласираме во ЛШ и ако бидеме 3 или 4 место тоа ќе биде напредок и тоа е тоа. Никој не гарантира дека ќе бевме четврти, имавме добра серија со Пиоли али изгубивме од Рома и од Наполи и си ебавме матер. А ако случајно завршиме деветти како што викаш јеби ти и игра и ростер и све кога си назадувал во однос на ланската сезона и си доживеал тотално фијаско.
Се сложувам.Јас не очекувам до толку Милери,Наинголани.Некој др го очекуваше нештово.
Откако не се случи тоа, дојде овде и пишуваше дека уреду било и добро сме прошле.
Јас не сфаќам како може да си поминал добро ако си барал патики од 6000денари а ти купиле од 800денари ?

Tegla

Interista
Член од
20 февруари 2012
Мислења
5.120
Поени од реакции
9.068
Се сложувам.Јас не очекувам до толку Милери,Наинголани.Некој др го очекуваше нештово.
Откако не се случи тоа, дојде овде и пишуваше дека уреду било и добро сме прошле.
Јас не сфаќам како може да си поминал добро ако си барал патики од 6000денари а ти купиле од 800денари ?
Ако тие патики од 800 денари ти се погодиле, пак добро си поминал. Капираш?

Поентата е дека немора да се купат скапи играчи по секоја цена. Нека се пазари по терк на тренерот, има многу скриени гемови низ фидер клубови кои не коштаат многу.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.335
Поени од реакции
46.999
Она кога ќе отвориш фан клуб Интер:
koa vlagas i gleas 1 ton latinica, ffp, komunjarski ban, vi rekov deka ke zavrsime 10ti, fori od tipot daj da bideme seriozni, da te ebe ivan perisic grozni

Nego ovoj polumrtviov rafinja izgleda ke doe, lani naingolan mu iskina ligamenti, posle i meniskus poeba, godina dena fudbal nema igrano. Ne e los igrac, ama prasanje e kolku e i psihicki u momentov spremen da igra, a i fizickata podgotvenost mu e pod znak ?
Ako e sve u red, ke zavrsi dosta rabota godinava pod uslov da dojde.

Kajgana Shop

На врв Bottom