Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Брат, бараа Рома повеќе пари, првата понуда на Ливерпул е 28м фунти и одма добија назад, за на крај Рома да ја добие бараната, односно 40м фунти (35+5). Е сеа дали оваа барана на Рома е реална или нереална е веќе друг муабет.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.354
Поени од реакции
47.091
ne znam kako idele rabotite ama ok prvicnata ponuda e smesna, poslednava ne do tolku, ama za denesni uslovi pak e mala, vtor tim u italija si, salah ti e eden od liderite u ekipa, imal sezona so 15 gola i 13 asistencii, i da go prodades za pod 50, realno ocajno deluva ova, greska na roma kako i da ja vrtime, narocito sto go prodavaat u zemja kade se vrtat ogromni sumi za transferi. Mislam deka i od liverpul ova go znaat pa vaka gi izvrtele, koj i da gi vodel pregovorite kaj liverpul ovoj pat dobro si ja zavrsil rabotata.
Pa inter za mrtviov brozovic tolku bara, i ima sansi da dobie, a za perisic baraat minimum 50, i toa u losa sezona, salah i za dvajcava e ronaldo spored prikazanite igri lani za ekipa koja e vice sampion.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.945
Поени од реакции
8.844
Па @Peja989 убаво пишува дека Рома и наредната сезона ќе си тера според тие правила заедно со уште Монако мислам, а Интер има уште една година повеќе од Рома, фактички две сезони .. клубовите прикажуваат план според кој треба да работат и не смеат да мрдаат од кажаното .. затоа фактот што Рома мора да прикаже некои 30мил до крајот на 30 јуни е причина која останатите клубови ја злоупотребуваат да и ги земат најдобрите играчи со ценкање и некој милион помалку .. во нормални услови зошто Рома би брзала со продажбата на Салах? зошто лани Пјанич беше продаден уште во јуни?

Е сега ми е чудно како се дрзнаа да го земат Хетор Морено за 5.7мил евра, кога треба да покриваат минус од 30мил, можеби оти се свесни дека од Салах ќе земат 40+ мил, па и останува фазла за некое ситно трансферче :D

Е сега зошто Салах, а не Рудигер, тоа е вајда стратегија на клубот, факт е дека Салах потешко ќе се замени отколку Рудигер. Ама има тука некои причини кои укажуваат дека подобро Салах да оди. На пример, мене лично ми е преку к*р секоја година одбрана да мењаме, 6-7 сезони уназад еден штоперски тандем нема одиграно заедно две сезони по ред во Рома, секогаш си одат и доагаат нови играчи или па има сериозни повреди(Кастан и Рудигер по 6 месеца ги немаше). Друга работа е платата, Салах во Ливерпул ќе оди преку 4мил евра по сезона, додека Рудигер сега да потпише нов договор нема да биде над 2.5мил дури и тоа е многу. Трета работа која ме теши е фактот што лани кога Салах отиде во Африка, Рома имаше 7 од 7 победи, останавме само со Пероти. Шарави и Џеко и цело време си победуваа. И четврта работа, да се разбереме, Салах никогаш нема да оди ниво погоре од ова што сега го игра, си има човекот доста сериозни недостатоци, прва е реализацијата, еден куп утнати 100% шанси, визија и осет за подавање во ситуација на контри и полуконтри, значи не зборам конкретно за асистенции кога мести голови, туку ситуација кога истрчува и треба да одлучи и одбере играч на кого треба да му ја даде топката односно во празно да го проигра. Кај Салах се се сведува на брзината, али затоа тоа знае да го искористи перфектно, од таму и таа статистика, со неговата брзина лесно доага до шанси, често дава голови кога од одбиена топка прв стигнува до неа, бидејќи е мн брз.
Ми е чудно само како го изгуби оној дриблинг кој го имаше во лево, во Фиорентина и така ги претрчуваше играчите, додека во Рома му функционираше само претрчувањето во десно. Затоа велам, има постигнато едно високо ниво, се смета за едно од појаките крила во Европа, али доколку напреднува повеќе и дојде на едно ниво како Хазард или еден Робен во неговиот прајм, пријатно би ме изненадил, а јас чисто се сомневам во тоа ..

А доколку го земат Берарди гадно ќе се заебат посебно ако го платат над 20мил ..
Сусо му е мајката, во средина како Рома и тренер како ЕДФ кој игра 4-3-3 Сусо може само да просперира и да ги подобри сите статистики од лани, не мора да има толку голови и асистенции како Салах, али влијанието во играта ќе му биде огромно и од голема помош за Рома.[DOUBLEPOST=1497957801][/DOUBLEPOST]Гледате, иста е работата и со Интер:
Inter hold firm on Perisic
Manchester United are refusing to raise their Ivan Perisic offer, hoping to take advantage of Financial Fair Play, but Inter are holding firm.[DOUBLEPOST=1497957872][/DOUBLEPOST]само што вие малку сте го прецениле Перишич:D 35мил евра е полна капа за него :P

Последно уредено:
Џ

Џонтра Волта

Гостин
nema da go davaat salah ako e toa slucaj, a ne e, salah lani im bese najdobar igrac, ubedlivo, zaedno so dzeko, samo mislam deka i on saka da si zamine pa koristat prilika so nego da gi lapaat planiranite pari, a i da ne bea vo takva situacija siguren sum deka ke baraa poveke od ovaa ponuda sto sega ja dogovaraat.
Ako za bernadeski ili berardi se baraat 50m evra, togas za salah minimum 10 poveke moze da bara roma, vaka mislam 40 e, ili 45 ...

Kako i da e, za roma podobro bi bilo so rudiger da ja pokrivaat taa finansiska dupka, otkolku so salah, defanzivec nov moze da ispazarat, kvaliteten, si imaat dobar skauting i slicno ama igrac ko salah koj lani imase jaka statistika i udel vo dobrite rezultati tesko, berardi e mec so dve ostrici a gledam go gledaat ko nekoja alternativa za salah.
Кај знае Салах да игра фудбал на посед и постепено креирање напади и шанси, не се резили. Пушти го само контри да трча, да промашува зицери и чат пат да даде 15 гола во екипа која постигна 90 ебате.
Салах најдобриот играч у калчото.... wow фрапантна статистика, 15 гола и 13 асистенции, повторувам, за екипа која заврши 2ро место и начука 90 гола, втор најдобар напад у Италија. Поточно, 11 асистенции, исто колку што има според тебе флопот Кандрева. П.С Марко Бориело има 16 гола :icon_lol:

a za perisic baraat minimum 50, i toa u losa sezona, salah i za dvajcava e ronaldo spored prikazanite igri lani za ekipa koja e vice sampion.
:pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.354
Поени од реакции
47.091
Кај знае Салах да игра фудбал на посед и постепено креирање напади и шанси, не се резили. Пушти го само контри да трча, да промашува зицери и чат пат да даде 15 гола во екипа која постигна 90 ебате.
Салах најдобриот играч у калчото.... wow фрапантна статистика, 15 гола и 13 асистенции, повторувам, за екипа која заврши 2ро место и начука 90 гола, втор најдобар напад у Италија. Поточно, 11 асистенции, исто колку што има според тебе флопот Кандрева. П.С Марко Бориело има 16 гола :icon_lol:

:pos:
da, zatoa logikata deka nisto ne znacele 15 gola, 13 asistencii, samo zasto roma dala 90 gola, e bravurozna i genijalna : )))))))))))
Sreka go spomna i faktot deka ucestvuval vo poise od pola od akciite za tie 90 gola, znaci na strana da gi trgnes asistenciite i golovite sto gi imal, ama nema vrska ...

I muabetov so borielo : ))))), znaci istoto i za ikardi vazi, i on prosperira u mizeren inter, i taka ke se frla kal vrz sekoj igrac u italija, zasto borielo imal 16 golovi, ili luka toni 300 pred nekoja sezona. kewl story.

A faktite se sledni, salah ima super statistika, samo od nea ucestvuval vo skoro 30 golovi od tie 90, eden od nositelite na igrata na vtoriot tim u Italija, i spored prikazanoto e eden od najdobrite igraci vo Italija za minatata sezona. Sea ti do utre mozes da kenjas za nego, vkusovi se u prasanje, ama da reces mehh, za 15 golovi i 13 asistencii u vakva liga e smesno, ko sto e i smesno sto celosno go ignoriras faktot deka ucestvuval vo akciite za mnogu poveke golovi samo ne mu se broi statistika ko asistencija ili gol.

I idealen e za sistemot na klop, pocekaj da pocne sezona pa ke se uveris vo toa, znael da igra samo za kontri, ne i za fudbal so posed, ova fk ilinden e pa da ima takvi ograniceni i bosi fudbaleri, baska sto klop e poznat po toa sto megjudrugoto i igra fudbal so kontri, hint, dortmund, ne e ogranicen ko pep pa da tera samo eden sistem i stil na igra taka da ova im e top transfer, od sekoj aspekt, i finansiski i so toa sto dobivaat igrac idealen za sistemot na klop.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Урко ако успеам да најдам колку шанси има створено Перишиќ сезонава има да ти се газиш од смеење на твојата изјава дека Салах е Роналдо за него. Го начекав тој податок негде низ нетов ама го забаталив.

Па таков играч е Салах бе, играч за контранапади, затоа функционираше кај Спалети, затоа ќе функционира и кај Клоп. Каов бе друг фудбал игра Клоп, освен контранапади и висок пресинг? Да не игра посед случајно. Никад. Класичен ран енд ган фудбал, нешто за што Салах ќе му користи.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Марио, Клоп во Ливерпул игра на посед и ама баш никад не се брани. Гаген пресингот што го игра е само кога го напаѓаат а статистички и од тоа што го гледав лани, ретко кога се бранеше. Лани просечен посед на топка во 38 кола на тимот му е 62%, од 38 утакмици, само на 4 имале помал посед од противникот, Арсенал (49.30%), Челзи (47.30%), Сити (42.90%) и Јунајтед (44.80%).

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Марио, Клоп во Ливерпул игра на посед и ама баш никад не се брани. Гаген пресингот што го игра е само кога го напаѓаат а статистички и од тоа што го гледав лани, ретко кога се бранеше. Лани просечен посед на топка во 38 кола на тимот му е 62%, од 38 утакмици, само на 4 имале помал посед од противникот, Арсенал (49.30%), Челзи (47.30%), Сити (42.90%) и Јунајтед (44.80%).
Добро може лошо се изразив со ова контранапади, не мислев на бранење бункер и цепај контри си 2 играчи туку брзи и фуриозни напади. Директен фудбал де. :D Така и Спалети играше со Рома, напаѓачки фудбал со директни напади преку Салах и Наинголан ко поддршка за Џеко.

Под посед мислам на Пеп Гвардиола фудбал, со тупење и вртење као киша око Крагујевац.

Нигде не реков дека Салах нема да му користи на Клоп, баш напротив, измислен е за неговиот фудбал, заедно со Мане и Кутињо има да биде пеколен напад. Од друга страна Рома на Ди Франческо од следната сезона би требало да игра повеќе на посед и контрола на топка со постепено градење на нападите, нешто за што Салах и не е баш кадарен, затоа и нема да биде толку трагично губењето на Сале.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.052
Поени од реакции
1.178
На денешен ден пред 20 години Морати го купи феномонот Роналдо. Еден од најдобрите играчи во историјата на фудбалот... Играч поради кој навивам за овој клуб!

Имаме чест, и се гордееме што една ваква легенда го носела сино црниот дрес!

Член од
12 март 2013
Мислења
757
Поени од реакции
1.196
tesko deka e izgovor, a potvrda za toa gledam u sumata za koja go davaat, dogovorot mu istekuva u 2019, lani imase super sezona, dosta napredna u igrata, 31 natprevar, 15 gola, 13 asistencii, toa e ebano dobra statistika i komotno mozam da kazam deka e u top5 igraci u liga za prethodnata sezona, nisto cudno i da vleze u tim na godinata, 25 godini e ... sve ispod 50 e tezok grabez u denesno vreme za vakov igrac, na kraj berardi ili bernadeski poskapi od nego ke ispadnat.
Duri i da pritiska, mozat komotno da mu zemat poise pari a oni gledaat da go prodadat bas periodov, a ne primer u juli, ne gleam tuka nikakvo nateganje, baranje na poveke pari i slicno, sto govori samo edna stvar, a toa e deka im e potreben golem priliv na pari sto e mozno poskoro i ne sakaat da kompliciraat mnogu.
Salah 3.5m po sezona plus garant ima bonusi sto guraat i do nad 4, rudiger 1.2, mozebi zatoa i se odlucile za salah.
нема да е поскап Бернадески од него,40-45 мил бараат нашите
а не ми е јасно што толку го дигаш Салах,еве Берна на пример освен брзина у секој сегмент е бољи од него плус помлад е а ќе кошта исто ако не и поефтино

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
во фан клуб на интер, се расправате за Салах и Ливерпул...иначе Салах не вреди повеќе од 40 мил...па и тоа е многу, знам дека цените на денешно време ептен се напумпани, ама реална цена му е околу 30-35 мил...за просек играч, и повеќе од доволно е..

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.283
Поени од реакции
13.263
Банега можно било да го трампаат ретардиве за борха валеро.
Ах беее...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Член од
8 јануари 2012
Мислења
14.028
Поени од реакции
36.813
Банега можно било да го трампаат ретардиве за борха валеро.
Ах беее...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Според сите медиуми летово Банега секако си оди од кај вас, не знам али ваљда не се пронајде у лигава а и у Интер иако доста бевте хајпнати за неговиот трансфер со оглед на тоа како добро играше во Севиља.

И како по обичај ќе го даете у Фиорентина и ќе почне да кине таму.

Kajgana Shop

На врв Bottom