Па
@Peja989 убаво пишува дека Рома и наредната сезона ќе си тера според тие правила заедно со уште Монако мислам, а Интер има уште една година повеќе од Рома, фактички две сезони .. клубовите прикажуваат план според кој треба да работат и не смеат да мрдаат од кажаното .. затоа фактот што Рома мора да прикаже некои 30мил до крајот на 30 јуни е причина која останатите клубови ја злоупотребуваат да и ги земат најдобрите играчи со ценкање и некој милион помалку .. во нормални услови зошто Рома би брзала со продажбата на Салах? зошто лани Пјанич беше продаден уште во јуни?
Е сега ми е чудно како се дрзнаа да го земат Хетор Морено за 5.7мил евра, кога треба да покриваат минус од 30мил, можеби оти се свесни дека од Салах ќе земат 40+ мил, па и останува фазла за некое ситно трансферче
Е сега зошто Салах, а не Рудигер, тоа е вајда стратегија на клубот, факт е дека Салах потешко ќе се замени отколку Рудигер. Ама има тука некои причини кои укажуваат дека подобро Салах да оди. На пример, мене лично ми е преку к*р секоја година одбрана да мењаме, 6-7 сезони уназад еден штоперски тандем нема одиграно заедно две сезони по ред во Рома, секогаш си одат и доагаат нови играчи или па има сериозни повреди(Кастан и Рудигер по 6 месеца ги немаше). Друга работа е платата, Салах во Ливерпул ќе оди преку 4мил евра по сезона, додека Рудигер сега да потпише нов договор нема да биде над 2.5мил дури и тоа е многу. Трета работа која ме теши е фактот што лани кога Салах отиде во Африка, Рома имаше 7 од 7 победи, останавме само со Пероти. Шарави и Џеко и цело време си победуваа. И четврта работа, да се разбереме, Салах никогаш нема да оди ниво погоре од ова што сега го игра, си има човекот доста сериозни недостатоци, прва е реализацијата, еден куп утнати 100% шанси, визија и осет за подавање во ситуација на контри и полуконтри, значи не зборам конкретно за асистенции кога мести голови, туку ситуација кога истрчува и треба да одлучи и одбере играч на кого треба да му ја даде топката односно во празно да го проигра. Кај Салах се се сведува на брзината, али затоа тоа знае да го искористи перфектно, од таму и таа статистика, со неговата брзина лесно доага до шанси, често дава голови кога од одбиена топка прв стигнува до неа, бидејќи е мн брз.
Ми е чудно само како го изгуби оној дриблинг кој го имаше во лево, во Фиорентина и така ги претрчуваше играчите, додека во Рома му функционираше само претрчувањето во десно. Затоа велам, има постигнато едно високо ниво, се смета за едно од појаките крила во Европа, али доколку напреднува повеќе и дојде на едно ниво како Хазард или еден Робен во неговиот прајм, пријатно би ме изненадил, а јас чисто се сомневам во тоа ..
А доколку го земат Берарди гадно ќе се заебат посебно ако го платат над 20мил ..
Сусо му е мајката, во средина како Рома и тренер како ЕДФ кој игра 4-3-3 Сусо може само да просперира и да ги подобри сите статистики од лани, не мора да има толку голови и асистенции како Салах, али влијанието во играта ќе му биде огромно и од голема помош за Рома.[DOUBLEPOST=1497957801][/DOUBLEPOST]Гледате, иста е работата и со Интер:
Inter hold firm on Perisic
Manchester United are refusing to raise their Ivan Perisic offer, hoping to take advantage of Financial Fair Play, but Inter are holding firm.[DOUBLEPOST=1497957872][/DOUBLEPOST]само што вие малку сте го прецениле Перишич

35мил евра е полна капа за него