Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
Не им треба на Баерн Видал кога го имаат Швајни и оној со Интер што изигра добро у првата, од Хофенхајм ...
На Баерн им треба одбрана и само одбрана, ништо повеќе.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Мунтарчо одбил да иде у Галата :D

Овој беков што сме го земале(Уште не е официјално) Сантош го шиткале зашто често се повредувал како што можев да протумачам од италјанциве... Исто така, ќе зимал 1 мил по сезона, а договор од 4 години...

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.963
Поени од реакции
23.494
Мунтарчо одбил да иде у Галата :D

Овој беков што сме го земале(Уште не е официјално) Сантош го шиткале зашто често се повредувал како што можев да протумачам од италјанциве... Исто така, ќе зимал 1 мил по сезона, а договор од 4 години...
И резерва е башка, Данило е прв избор на десната бековска позиција у Санотс !!

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
И резерва е башка, Данило е прв избор на десната бековска позиција у Санотс !!
Данило сака да игра како десен бек, но тренерот го форсира како централен бек

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Не им треба на Баерн Видал кога го имаат Швајни и оној со Интер што изигра добро у првата, од Хофенхајм ...
На Баерн им треба одбрана и само одбрана, ништо повеќе.
Видал е лична желба на Хејнкес кој му беше тренер на Видал во Баер кажа Хејнкес дека ке ротирал многу така да се зависи до Баер кој нејкат да го пуштат Видал во Баерн

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Ако случајно планира тренеров нов да игра со 3-4-3 формација, јас сум одма да се донесе Кришито, да се врати Сантон и да се шиткаат Пандев, Мота (иако сум за да остане знам дека ќе го продадат), Мунтари. Овие одма да си одат, за Маикон само ако има супер добра понуда, за 10 милиони нека не се лажат да го продадат, иако имаше бедна сезона сепак јасно е дека вреди многу повеќе.

Едниот од Лусио или Самуел ке биде жртвуван или со греење на клупа или со продавање. Овој Касемиро/Кашемиро ако дојде, океј, ако не сеедно, битно е да дојдат 2 стартери за во средина, едниот сакам да биде Банега, другиот кој и да е, само да биде како коњ (да трча цело време) и да знае basic подавања, еве нешто се спомнува Сисоко (би било убер кул да дојде), а не како Камби/Занети/Мунтари. Деки ке ни биде резерва, или пак се дур не се вклопат во играта новите играчи он ке биде стартер.

Нападот сме топ, ако не може да го земеме Санчез, нека го пикнат Кутињо почесто како крило, што ако не му е примарна позиција, млад е ке се научи како крило да игра. Ранокија на 17/18 години играл како полушпиц, види го сега каде е, Адри (имераторот) бранеше се до 12/13 години, ама стана левак од кого сите се мочаа од страв, зборов ми е, млад е ги има сите предиспозиции да стане крило/AM, а и не мора Снајдер да го продадеме.

Еве како гледам јас на формацијава за иднава сезона, нормално ако малце се трошат нашите газди:

Резерви: Самуел, Нагатомо, Сантон, Кастањос, Деки, Камбим и некој од нашите “талентирани“ младинци.

Цезар​
Кришито-Ранокија-Занети​
Сисоко----------Деки​
Банега​
Снајдер​
Кутињо---------------------Ето​
Пацини​

Mikky

Интераш
Член од
23 октомври 2008
Мислења
210
Поени од реакции
19
Еве мое мислење околу ситуацијата во Интер:
1. Гасперини е донесен пред се да ја подмлади екипата и да направи екипа со млади и ефтини италијански играчи.
2. На сите треба да ни е јасно дека Морати повеќе нема да троши на неговото милениче Интер. Се засити (освои се што постои), и во наредниве 1-2 години мислам дека ќе му го предаде тимот на син му.
3. Мислам дека оваа година ќе биде повторно како лани, Морати ќе заработи повеќе отколку што ќе потроши. Време е да го продаде Цезар (Вивиано е замената), ако дојде добра понуда да го продаде Маикон, и според мене ќе се обиде да ги продаде и Ето и Снајдер ако за нив добие некоја солена понуда.
4. Мислам дека ќе се купуваат пред се италијански фудбалери, и дека главна цел догодина ќе биде 1/8 во ЛШ и пласман на екипата во ЛШ. Купот е секогаш златна резерва :LOL:

п.с. Го следам Интер од 95-96 и годинава по прв пат изгледа нема да ја имам таа еуфорија пред да започне сезоната дека Интер ќе биде конкурентен тим за титула (титули)

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Ако случајно планира тренеров нов да игра со 3-4-3 формација, јас сум одма да се донесе Кришито, да се врати Сантон и да се шиткаат Пандев, Мота (иако сум за да остане знам дека ќе го продадат), Мунтари. Овие одма да си одат, за Маикон само ако има супер добра понуда, за 10 милиони нека не се лажат да го продадат, иако имаше бедна сезона сепак јасно е дека вреди многу повеќе.

Едниот од Лусио или Самуел ке биде жртвуван или со греење на клупа или со продавање. Овој Касемиро/Кашемиро ако дојде, океј, ако не сеедно, битно е да дојдат 2 стартери за во средина, едниот сакам да биде Банега, другиот кој и да е, само да биде како коњ (да трча цело време) и да знае basic подавања, еве нешто се спомнува Сисоко (би било убер кул да дојде), а не како Камби/Занети/Мунтари. Деки ке ни биде резерва, или пак се дур не се вклопат во играта новите играчи он ке биде стартер.

Нападот сме топ, ако не може да го земеме Санчез, нека го пикнат Кутињо почесто како крило, што ако не му е примарна позиција, млад е ке се научи како крило да игра. Ранокија на 17/18 години играл како полушпиц, види го сега каде е, Адри (имераторот) бранеше се до 12/13 години, ама стана левак од кого сите се мочаа од страв, зборов ми е, млад е ги има сите предиспозиции да стане крило/AM, а и не мора Снајдер да го продадеме.

Еве како гледам јас на формацијава за иднава сезона, нормално ако малце се трошат нашите газди:

Резерви: Самуел, Нагатомо, Сантон, Кастањос, Деки, Камбим и некој од нашите “талентирани“ младинци.

Цезар​
Кришито-Ранокија-Занети​
Сисоко----------Деки​
Банега​
Снајдер​
Кутињо---------------------Ето​
Пацини​
Вака сеа

Изгледа не си доволно запознаен со формацијата 3-4-3
Во првата тројка од одбрана играат 3 класични дефанзивци а не како што си ги ставил кришито и занети . Значи тука треба да играат Ранокиа , Самуел и Лусио . Како што во Џенова играа Ранокиа , Кладзе и Морети .
Четворката во средина , треба да има два бека по страна или пчо ново што ги викаат wing back , значи еве во твојот случај кришито и занети и двајца играчи за врска
И последната линија односно тројката напред играат напаѓачите

Оваа формација во фаза на одбрана се трансформира во 5-2-3 или во 5-4-1 со тоа што двајцата бекови од средната четворка се враќаат назад и прават петорка позади , нешто што го играа Џенова или Наполи на пример .
А трансформацијата на средниот ред и одбраната е идеа на самиот тренер како ќе се трансформира али одбраната секогаш игра 3 во фаза на напад кога топката е во нивни нозе стојат широко ( како што игра барса само они играат со двајца класични дефанзивци и еден од средниот ред ) или 5 во фаза на одбрана

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Вака сеа

Во првата тројка од одбрана играат 3 класични дефанзивци а не како што си ги ставил кришито и занети . Значи тука треба да играат Ранокиа , Самуел и Лусио . Како што во Џенова играа Ранокиа , Кладзе и Морети .
Четворката во средина , треба да има два бека по страна или пчо ново што ги викаат wing back , значи еве во твојот случај кришито и занети и двајца играчи за врска

Оваа формација во фаза на одбрана се трансформира во 5-2-3 или во 5-4-1 со тоа што двајцата бекови од средната четворка се враќаат назад и прават петорка позади , нешто што го играа Џенова или Наполи на пример .
А трансформацијата на средниот ред и одбраната е идеа на самиот тренер како ќе се трансформира али одбраната секогаш игра 3 во фаза на напад кога топката е во нивни нозе стојат широко ( како што игра барса само они играат со двајца класични дефанзивци и еден од средниот ред ) или 5 во фаза на одбрана
Тоа е тоа :)
Само, кај нив во одбрана играше Даинели кој им беше капитен и е големо дрво, покрај него Ранокиа беше како Неста.
Ги следев на 10тина утакмици Џенова претходната сезона и многу добро знам кој играа и како.
Пример кај Јонзе што ги ставил Сисоко и Деки, играа Рафиња и Кришито, во дефанзива Ранокиа, Даинели и Каладзе...

Иначе не знам зашто дискутирате за оваа формација, јас сум убеден дека еден од условите да седна Гасперини на клупата на Интер е да ја продолжи формацијата што до сега се играше.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.299
Поени од реакции
46.841
Видал е лична желба на Хејнкес кој му беше тренер на Видал во Баер кажа Хејнкес дека ке ротирал многу така да се зависи до Баер кој нејкат да го пуштат Видал во Баерн
Видал онака го спомнав, и така сега за сега не се поврзува со Интер. Поентата ми е ако веќе тимот не планира да дава енормни суми, можат да променат стратегија и да постапуваат ко оние условно кажано помали тимови кои за мали пари прават супер тимови и имаат играчи ко Хулк ( Порто, земен од Јапонија ), Кагава ( Дортмунд, ако не се лажам, земен за само 350 000 евра ), Санчез ( Удинезе ), Хамшик ( Наполи, земен за 5 милиони евра ), Пасторе ( Палермо, земен накај 7 м евра ) и тн и тн, милион примери има вакви ...

За 30 до 40 милиони евра можат да направат одличен тим со оглед на фактот дека одбраната им е одлична, нападот исто, односно имаат играчи ко Ето, Снајдер, Самуел, Лусио, Маикон ( ако остане ), Милито, Пацини и останатите ...

п.с. За 3-4-3 во онаа тројка у одбраната играше едно време и Рафиња, по потреба, а и Морети ако не се лажам а он знаеше да игра и ко лев бек, така да може Занети по потреба некад да игра таму, некако ризик е да се пушта све најдобро од одбрана во прв тим со оглед на фактот што и Самуел и Ранокија имаат проблеми со колената.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Вака сеа

Не бе, запознаен сум :D

Јас зборувам за напаѓачка 3-4-3 формација, затоа што не сакам пак да се вратиме на стара песна каде што иако на хартија ќе играме 3-4-3, со играчиве што ги имаме ни трага ни глас, Снајдер и нервно да попушти не ми е чудно со овие играчи, Занети, Камби + бековите, избриши ги од игра, затоа што се тип на играч “ако ми дојде топка ќе ја шутнам најмногу што можам, жими мајка“. Исто и Пацини избриши го, затоа што ист тип на играч е, само делот “најмногу што можам“ измени го со “во голот“ и добиваш 6 играчи кои се тука само за да се тука, Маикон и Пандев не трчаат иако можат барем да подаваат, ама џабе, не трчаат, некој не сака, некој не може, и оп 8 играчи кои сите знаеме дека само здравјето ке ни го ебат коло по коло.

Ранокија-Лусио-Самуел
Маикон-Камби-Снајдер-Занети
Пандев-Пацини-Ето

А и формацијава со 3 класични бека, не може никогаш да се смета за 3-4-3, затоа што цело време страничните бекови се повеќе назад него на средина, 5-2-3 е подобро да се вика него 3-4-3 и целиот возбуден јас да чекам кралеви да сме во средина, и го гледам Камби и Снајдер + странични Маикон и Занети, и тие тројца (камби, занети, маикон) за играчи од средина да ги сметам, од нив да чекам да имаме посед на топка над 45%?

И никаде не пишува дека 3-4-3 МОРА да се игра со три централни, варира од начинот на кој се игра.

Затоа оставејте ме, не гледате дека филмови си прам со формацијава :D,

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
Eве дојде и тренерот, а уште нема ништо од трансфери.
Или чекаат официјално 1ви Јули да дојди, па да се почнат „преговори“.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Јас мислам дека Гасперини не е психопат со овие играчи да ја користи формацијата 3-4-3 бидејќи знае што не очекува во случај на таква поставеност против потврдите италјански екипи на гостински терен и плус со старците кои едвај трчаат....сепак добро е тоа што има пријателски натпревари рпед сезоната за да можи да ги искомбинира сите евентуални формации со овој тим да увиди која поставеност лежи најповеќе на овие играчи....Колку и да сум песимист сигурен сум дека Морати ќе ангажира барем двајца нови играчи од средината на теренот ова лето без разлика кои ќе бидат...

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Repubblica: "Viviano-Roma con Borriello all'Inter?" - News Inter

Вивиано во Рома, а Бориело во Интер!
Јас сум повеќе за Вучинич да го земиме.... :)

Edit:
Пишува Вивиано + 10 милиони за Вучинич! :cool:
Според неговиот агент “Vucinic is unhappy because of the environment he is in and is a result of the rapport between player and fans. For many months now he is no longer loved by the supporters."
“Now Mirko needs to relax and a solution will be found.”

Kajgana Shop

На врв Bottom