Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.987
Поени од реакции
51.102
Знам што е муабетот,многу простор им оставаат на противничките играчи!
чуден фудбал форсира, по логика “да дадеме повеќе од што ќе примиме’’. Лани Милан немаа ниедна чиста победа, се им беа 3-2, 2-1, 5-2, без исклучок голови се примаа секоја утакмица, одбраната беше млитава и ко да не постоеше. Интер одкако е он дојден тепа, ама исто така и прима, а и кога не прима секој противник без исклучок има простор и шанси за гол, што лани не се случуваше ни под разно.
Јас на Милан Интер кога го видов оноа, цела една страна непокриена како остана за глава се фатив, никој нема, Робињо, Сидорф и Пато хараа таму без никој не ги држи.

Се на се, човеков може да се оценува во две крајности, или е премногу глуп и форсира нешто неизводливо, или е визионер и ова он што пробува да го направи ќе се игра во иднина. Битно сеа за сеа, секој шо го трпеше екпериментот -наеба.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.992
Поени од реакции
16.432
A oти не се проба со веќе испробан тренер...ко на пример Рафа :)) ..и така и овака сме бедни...тој барем има некоја титула освоено ако е мерило за квалитетот на тренерот.
Се ќе биди џабе за наредната сезона ако не се промени тимот..па и Мур да се врати назад.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.291
Поени од реакции
46.776
Tимот сакале нејќеле ќе се менува, тренерот во моментов претставува најголем проблем, без добар тренер и Меси, Кристијано Роналдо, Видич, Чави и Иниеста нема работа да ни завршат ...
Варијантите се тие, или Лео тренер и наредна година и надеж дека ќе евоулира у тренерскиот свет ( нешто ко што се надевавме и со Рафа дека Интер повторно ќе го врати у стари добри тренерски денови со Валенсија ) или варијанта која со себе носи гаранција за успех и која го сведува ризикот за неуспех на минимум ( ризик кој и те како постоеше со Рафа, а и со Лео од наредна година ), а за вакво нешто да се размислува треба да дојде лето и да се види кој е достапен за екипава.

Знак прашалник се и шпекулациите за договорот на Лео со Морати, дали он ќе остане и понатака во тимов или не, пред некој ден читав за можно враќање на Мурињо и пак у истата статија стоеше тоа дека Морати нема да се ослободи од Лео и во една таква ситуација.

Сега за сега боље ќе ви биде да не се замарате и со засилувања и со тренери и остали пропратни елементи, нек се изгура сезонава па после од Јуни нагоре ќе се тераат овие муабети.

Член од
13 јули 2009
Мислења
534
Поени од реакции
243
Javier Zanetti: "We cannot throw away the good work we have done this season because of these two defeats. Now we look ahead.''

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.291
Поени од реакции
46.776
Тоа се нормални изјави и у принцип така е, но тоа што МОРААТ да го направат, односно тоа што МОРА Леонардо да го направи и цел технички кадар околу него, када кој беше работеше и со Мурињо минатата година ( Барези, Бернацини ) е тоа да ги видат очигледните грешки од дуелите со Милан и Шалке, точно е тоа дека нема веќе назад и дека мора да се осврнат на она што ги очекува , али во следните предизвици мораат да влезат со научени грешки од овие два дуели.

Всушност, таа изјава на Занети на пример важи и по она што се случи викендот па видовме како по тој бран неуспех они влегоа во дуелот со Шалке, да не биде после ова преиначена изјава во, без разлика што се случи со Милан, Шалке и Киево, треба да гледаме напред ...

Ги гледам со Шалке, Камбијасо брка напред а назад киломентри простор за нападот на Шалке, не е тоа карактеристика на Интер, и Рафа слично постапуваше, затоа и тимов се преморува, приметете само дека оваа година повеќе посед имаат од противниците за разлика од ерата на Мур, али Мур кога тимот немаше посед на топка повлекуваше 9 луѓе на своја половина и откако ќе поминеа центар ко пирани одеа на топката, тоа е стилот на Интер, не се кадарни за поинаков начин на игра кога се бранат.

Член од
18 јули 2009
Мислења
6.770
Поени од реакции
6.567
Па и јас го викав истото,не смее Камби да игра толку напред бидејки при контра остава многу простор позади! Башка Занети не ни игра средина во овој период за да покрива позади,дека е ова точно покажуваат противничките екипи бидејки ни прават шанси како да е нешто најлесно во фудбалот! ! Мора да менува Лео ако сака успех,вака можеби ке дадеме 3 гола али ке примиме 5!

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Според мене не е проблемот до тренерот колку што е до играчите..зарем не заприметивте во овие два порази што правеа Мота и Камбиасо? (играчите кој треба да ја вршат најтешката и најбитната улога во тимот а тоа е покривањето и креирањето на акциите)..овие двајца буквално си трчкаа онака темпо скоро цел натпревар,очигледно е дека и двајцата се преморени од сезоната а и веќе годините(посебно камбиасо) ги изедоа...па тука би ги вклучил и станкович и занети....кога Морати би ги ангажирал Монтоливо и Инлер догодина тогаш би било многу полесно и за одбраната и за нападот кога би имале двајца добро технички потковани везнњаци и најважно е тоа што се подвижни....а секако дека и Леонардо(според мене е иста опција како Манчини) и човек за малите екипи и човек кој со поквалитетен состав би ја донел повторно титулата каде што припаѓа т.е. кај нас,но сепак тој е човек кој не е за дерби т.е. големи натпревари и лесно го читаат другите поискусни менаџери..како и да е ако дојдат Санчез и Монтоливо налето би бил презадоволен....(а кој знае дали и еден од нив ќе дојди:toe:)
До тренерот е, не е до друг. Ако некој не е подготвен, нема да игра, многу е едноставно. Леонардо го стави Камби и Мота да играат, он го стави Занети како лев бек(мада овдека кај Занети он треба да има лице и доблест да каже дека не може да игра 90 минути и да си побара замена во 45та минута).
Сепак, имате кратко памтење сите. Заборавате дека кога тепавме по 3-1 и слични резултати Лео правеше само 1 замена цела утакмица? Кога молевме да влезе Пандев или Кутињо, Оби или Марига? Е сеа се му се врати, онака во најлош можен период.

За муабетот, да дадеме повеќе голови одошто да примиме, имаше една убава реченица на fcinternews.it, викаше: Се е тоа океј, но Дали можеш да дадеш и повеќе голови од 5 на натпревар?

Глупости е тоа да се кажува, да, важно е да дадеш повеќе голови од противникот, но зашто да не победиш 1-0? Или 2-1?

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Според мене треба нов тренер,и како више иде нов тренер тоа сакам да е Рајкард,Мацари,или тој од Порто незнам како се викаше му го заборавив името.Е више ако иде Лро нека не си иде од тимот,нека остане како скаут,како што пишаа пола јужно американци кај нас ке идат,али тоа е негово право,и не ми се верува ако дојде друг тренер дека он ке остане.За другата сезна мора да се прави ремонт на тимот,нови бекови,добри млади брзи напагачи... пуни со мотив,добар среден ред и се натака.Значи од тимот сакам да си одат според мене: Камбијасо,Станкович,Милито(незнам колку би земале за него)Карја,КИВУ а за Пандев незнам,како џокер ми е многу добар некако али ке видиме има време...

Неможам уште да сватам како сите се ситат на пораз на Интер,толку комплекси им создал тоа е нешто невероватно,сите се кириеа како пички под кошули лани, а сеа се посраа од радост што изгубил ИНТЕР !!!

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Вилас Боас се вика, ама не верувам дека ќе дојде, не е таков па одма да лета по облаци, не дека јас знам каков е, ама рече и пред нова година дека не планира да го напушти Порто во скоро време, уште една сезона сигурно останува таму, да си ја проба сопствената сила во ЛШ, против Мур :)

Инаку ’’копилево’’ не загуби ниеден натпревар во португалската лига :) има само 33 години... Ова ти е талент за тренер :), да е до мене, одма би го зел ама никогаш не е до мене :) друга работа е што една година бил во Интер како помишник/шпиун на Мур, така да има доволно информации за играчите и нивните способности, т.е. повеќе од Лео сигурен сум дека има.

Морати морати... Го зеде Бени, па после го зеде Лео. Ако некој треба да се чуствува крив, тоа сигурно е Морати, сега Син знам ке рече ’’немаше тренери’’, абе да, слободни тренери немаше баш, ама Лео? :)

Како јас што ги учев лекциите во средно, површински, таков му е стилот на Лео, онака... light, за разлика од Мурињо кога даде изјава дека пред натпреварот со Барса заедно со помишниците ноќта ја поминале во Апиано, спремајќи се... Џабе зборуваме, може и да остане Лео, се е до Морати или до син му..

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.291
Поени од реакции
46.776
Кад је бал нек је маскембал бе :), види, Лео е земен зашто ко прво не е скап, не зима голема плата а ризикот за лоши резултати а со него а со секој достапен у, кхм, Јануари беше ист. Спалети не сакаше да дојде тогаш а и да дојдеше ќе требаше големо обештетување да им се даде на Зенит а и него бајаги поголема плата, се деси ли пак Бенчо, повторно тимот у зијан ќе иде со отпуштање пред истек на договор ...

Ја за Лео апсолутно го разбирав тимот зашто го ангажираа, и имаа палец нагоре од мене зашто уште од старт излезе оноа дека можно да е привремено решение дур да се избаци варијанта која е и те како кадарна за тим ко Интер, тоа што никако не можам да го разберам е начинот на кој Мурињо замина.

Имаше еден интересен муабет, Андреј ми го спомна, по финалето, вечерта у 3 саат се прибрав у хотел и на фејсбук се ставив и нешто со Иосоно правев муабет, прва работа што го прашав беше за Мурињо дали има нешто за неговото заминување дека пред Бернабе пред мене помина Михајлович со синот, па еден фејспалм си удрив за разлика од другиве интераши што викаа по него и го поздравуваа ( нели се шпекулираше он дека ќе е тренер ) ...
Иосоно глеам на Андреј му рекол, овој наместо да праи олнајт лонг, за Мурињо прашува :))), aли е баш ради ова и се интересирав, оноа грдо 6то сетило се избаци и осеќав дека све у пм ќе отиде по неговото заминување.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Syn имаше и други евтини луѓе што се тренери.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.291
Поени од реакции
46.776
Да ама за сите буквално ќе важеше истиот муабет ко за Лео, никој, потенцирам, НИКОЈ не гарантираше успех, сите беа 3 до 4 скалила далеку од она на Мурињо, затоа реков, во најлош можен момент замина, може дека Англија имаа дебакл на СП па и он се надеваше на Капело, али ете, тој не бидна, а тој беше единствениот кој имаше какви такви шанси да биде тренер на Интер, се до оној момент кога кретените од федерацијата се решија да го остават па он нормално тоа го прифати.

Stallion

Папион __ •°
Член од
13 септември 2010
Мислења
1.150
Поени од реакции
913
Да ама за сите буквално ќе важеше истиот муабет ко за Лео, никој, потенцирам, НИКОЈ не гарантираше успех, сите беа 3 до 4 скалила далеку од она на Мурињо, затоа реков, во најлош можен момент замина, може дека Англија имаа дебакл на СП па и он се надеваше на Капело, али ете, тој не бидна, а тој беше единствениот кој имаше какви такви шанси да биде тренер на Интер, се до оној момент кога кретените од федерацијата се решија да го остават па он нормално тоа го прифати.
Очигледно не си го разбрал :pos:

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Дефинитивно. По таа логика, требаше да се засилат Интер, во Јуни, не Јануари. Се нудеа Кавани и Санчез, играчите што растурија сезонава.

Кога сме кај Санчез, се шпекулира дека Морати „договорил“ 15 милиони + еден од младинците(или повеќе) за Санчез, но, to good to be truth

edit: da, vo pravo e ovoj pogore, ne me razbra :)

Kajgana Shop

На врв Bottom