Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Слушам Морати го потврдил Страчатони, али ич ли не ви текиња дека кај Морати true or false е увек обратна ситуација?

Кој сака да се клади дека нема да остане Страмачиони?

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
зависи од утакмицата со Лацио и дали ќе се пласираме во ЛШ... Според мене, без разлика дали ќе тепа 0-5 или ќе изгуби 10-0, дали ќе игра во ЛШ или нема ни во ЛЕ, тој треба да се задржи.
Морати ќе го остави ако не се пласираме во ЛШ зашто ја познава добро екипата веќе знае што не му треба, и што му фали. А и сигурно Гварди или некој од тие топ клас би се нафатиле да бидат тренери а да не игра Интер во ЛШ

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Слушам Морати го потврдил Страчатони, али ич ли не ви текиња дека кај Морати true or false е увек обратна ситуација?

Кој сака да се клади дека нема да остане Страмачиони?
OK тоа е за кога купува играчи. Мислам дека Морати го има во предвид Пеп, стара желба му е, ама ќе му се види прескапо и ќе го задржи Страма.

Јас сум за останување на дечково од следејчи причини:

• Има харизма.
  • Самоуверен е, но не и арогантен.
  • Успеа да исконтролира група од високо (пре)платени фудбалери и да ги подигне од мртвите. Се гледа дека го респектираат, Бенитез никој не сакаше ни да го гушне. За тренер на младинска екипа ова е огромно достигнување.
  • Нема искуство, но немаа ни други тренери кои почнаа од 0 во големи екипи и имаа успеси со нив.
  • Знае да го прилагоди системот на играчите кои ги има на располагање, за разлика од некои наши поранешни тренери кои ги прилагодуваа играчите на системот. Не е роб на една формација, покажува флексибилност.
  • Прави нормални измени и не ги поставува играчите на убер погрешни позиции.
  • Им даде слобода во играта на помладите и според мене поради тоа играме поубаво за око.
  • Во Примавера почна со пораз од 7-1 и од тој раштиман оркестар успеа да направи победничка група. Ова, без разлика на рангот, ми вели дека е тренер за долги стази. Имавме еден кој и ден денес после една сезона, парче прави.
  • Тоа што многу веројатно ќе играме во ЛЕ колку и да не чини за тимот е одлично за него, ЛЕ е натпреварување во кое може да созрее, во кое се игра побрз и поатрактивен фудбал, веројатно затоа што курс ги боли сите дали ќе испаднат или не.
Некогаш човек треба да ризикува, убеден сум дека сега треба. Знам дека е ризик но мислам дека може многу да добиеме. Потребно е да сме брзи на пазарот, за да може човекот да ја подготви екипата на време а не како до сега да доаѓаат играчите на 31 август и да се подготвуваме до октомври. Нека купат нешто дефанзивци, нека го средат нападот (иако немам идеја како) и во септември партали ќе летаат, believe you me.

И уште една работа, beneamata : Страмачиони и Занети ме потсетуваат на фората на Чендлер кога вика: Ok Boss... or man who is two years younger then me... :)

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Ај да не се лажеме, пред католички Божиќ Морати изјави дека Леонардо нема да биде тренер на Интер, па истиот ден го назначија. Тренер/играч, исто ти е, Морати е стара школа блеферска.

Иначе и јас сум за Страмачиони да остане. Од каде знаете дека нема да ги смени старциве? Конте што направи во Јубентус? Гвардиола што направи во Барса? Ди Матео во Челзи?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Не, друго мислев, ма да сум заборавил за Лео. Блефот е секогаш за некој што треба да дојде а демек нема да дојде. Малку е нефер да му кажеш на некој дека ќе остане, па да го избркаш, а и не се сеќавам да го направил тоа Морати...

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Не, друго мислев, ма да сум заборавил за Лео. Блефот е секогаш за некој што треба да дојде а демек нема да дојде. Малку е нефер да му кажеш на некој дека ќе остане, па да го избркаш, а и не се сеќавам да го направил тоа Морати...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
Moрати ич не би му ја мислел за Пеп, проблемот е дали Пеп ќе одмара или не, ако одмара една година, тогаш Страма 100% останува, тоа е тоа. Ако не одмара, убеден сум дека ќе има атак за него од Морати освен ако веќе не е ветен на некој од Англија ( Челзи ). Како и да е, или Пеп, или Страма, односно, сите други што се споменуваа веќе се отпаднати од комбинација ( би бил апла изненаден ако ова не е случај ).

Инаку причина плус зашто Ио би сакал Страма да остане, типот го побарал Дестро назад во Интер, во пакет со Лавеци кој ќе биде едно од главните засилувања за Интер ова лето.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Дестро е одличен за 3-4 напаѓач, од Пацини е подобар пошто знае и со нога да игра :)
Шала, дечково навистина е зрел според мене, ако иако и тој е од тип на напаѓачи кои многу зависат од остатокот на тимот.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
Не бе 3-4, веќе е влезен у оние години за првотимец у тимови под големата тројка, евентуално да ги тргнам од тука и Рома, Лацио а и Наполи, кај сите други може да игра прв тим без проблем, во Интер замена, за ротација би бил одличен според мене, ама покрај Лавеци мислам дека треба да се донесе уште еден за напред асален, за прв тим, поготово ако и Снајдер си замине.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Нема мрдање Снајдер, под договор е, има да му кажат да седи и да ќути. Нека крпат одбрана и напад, нека го вратат Кутињо ја ти викам дека казнена експедиција ќе бидеме.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.756
Нема мрдање Снајдер, под договор е, има да му кажат да седи и да ќути. Нека крпат одбрана и напад, нека го вратат Кутињо ја ти викам дека казнена експедиција ќе бидеме.
Снајди не верувам да инсистира да си оди ко Ибра, го земаа ко отпад од Реал и го направија 1 од најдобрите во Светот таа година, освои ЛШ со нив и на клубско ниво нема што да брка предизвици, исто и за репрезентацијата играше во истата онаа форма од Интер и ги предводеше до самото финале каде беше и на делба на првото место на СП според постигнатите голови.
До сега не покажал дека е таков гаден карактер, во Реал беше подготвен да седи во тимот со статус на резерва и да се бори за првотимскиот статус, он би си отишол само ако клубот го продаде, нешто налик на Ето, нема да моли да остане ко у Реал тоа сигурно, ама 1000% нема ни да бутка самиот трансфер надвор, ептен би ме разочарал тоа ако го направи зашто ми е еден од поомилените фудбалери што го носеле овој дрес.

Ја вчера реков, Маикон, Исла и Лавеци и десно ќе биде хорор за противничките одбрани, невиден луксуз ќе имаат оние што ќе играат на другата страна, у пакет со Снајдер, со оглед дека десно ќе се ненормално опасни. Тоа ми е желба да го видам, затоа не сакам Маикон да си оди, а Пацини инаку можно е да биде вметнат во трансферот за Лавеци, или он, или Ранокија, Оби не сакаат да го даваат ама тешко дека и Ранокија би си отишол со оглед на тенката одбрана каде има играчи кои се у години а и Киву е неизвесен за наредната сезона.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Снајдер како игра под Страмачони ......Гомна да јадат сите шо мрчеа дека не е крив тренерот за неговата игра ..

Прво под водство на другите гуљанфери Снајдер не шутираше ниЕДНАШ во тек на меч ....со Страма се посеруе од шутирање а сите знаеме каков шут има Снајди !

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Да влезеше оној проектилот од 40 метри... ццц...

Kajgana Shop

На врв Bottom