Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.546
Поени од реакции
4.449
Ќе има пренос од спортклуб
15:30 Coppa Italia: Inter – Genoa

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.170
Па добро 30 милиони за некојси Лукас? И што ке се постигне, демек подобар ке биде од Кутињо? И Кутињо кога играше во Васко беше потенцијален талент, нон стоп играше и за младите категории за Бразил.
Сепак има разлика да се игра во бразилското или во Серија А. Го видовме сите еден Нејмар како се исгуби со Барса...

Веке имаме млади играчи, и ако имаме таква политика нека добиваат тие шанса. Кутињо, Алварез, Кастињос, Фараони...

Да не бидам сфатен погрешно, сум за купување на млади играчи но да се даваат такви суми за непроверен играч нема смисла.

Член од
13 јануари 2012
Мислења
1.800
Поени од реакции
1.665

I viviano pretstaven vo palermo?Da ne imate nekoja informacija nekoj igrac da e pretstaven vo Inter ?

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
25-30M за Лукас?

Овие не се нормални ако платат толку пари за еден млад играч. Патем сигурен сум дека нашиот Кутињо е подобар од него, само што детето треба да добие повеќе шанса, но знаејќи кој ни е тренер, не сум толку убеден дека ќе ја добие.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.760
Не знам што се чудите, многу е да, се согласувам, ама Лукас е готов производ и каде-каде е подобар од Коутињо, Коутињо слабо е во комбинаторикиве на Раниери а поготово сега кога и Снајдер се врати, очигледно неговите физички предиспозиции не се по ќејф на Ранко, исто и Џовинко вака го игнорираше во Јувентус.

Покрај Алварез, Снајдер, исто и Фараони е форсиран бајаги од Раниери, ја лично не можам да му замерам за тоа.

Инаку како што реков, Лукас е ко Пато, Кака, Нејмар, под 20м евра нема шанса да начекаш оформен фудбалер од Бразил и ѕвезда во тоа првенство, после Нејмар доаѓа Лукас моментално таму и то је то.

Пато на времето беше земен над 20м евра, и тоа ко 18 годишен фудбалер, чекаа да наполни 18 за да го играат, затоа во Јануари дебитираше. Сега нештата се променети и цените на ваквите фудбалери се пораснати инаку многу јасно дека не вредат толку.
Незнам и ја на која основа им ги пумпаат вака цените али тоа е.

п.с. Ја лично не верувам дека ќе дадат 30 за него, максимум 25, ко што и се шпекулира.

п.п.с. Форлан пак се повредил. :tapp:

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.045
Поени од реакции
1.170
Далеку е од готов производ. За да биде готов производ треба да се докаже во некоја силна лига, да стане првотимец за репрезентација или барем селекторот да смета многу почесто на него бидејќи сепак се работи за Бразил...

Ке дојде кај нас, ке стабе играч и потоа Реал ке го купи како готово производ... :)
Сега е само ризик како што беше Кутињо и ништо повеќе. Само ако се реализира трансферот се надевам дека ке се исплати ризикот...

Ако сакавме нешто приближно на готов производ за таа сума тоа беше Санчез. Ако ништо друго беше проверен играч во калчото.

Само како споредба, Снајдер се проценува на 30-35 милиони, барем за таква сум се шпекулираше со Јунајтед. Снајдер во најдобрите фудбалски години, докажан во голем тим во најголемите европски натпреварувања...

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.760
Tи зборам за играч ко Пато, или Кака, се знаеше дека се супер фудбалери уште пред да дојдат во Милан а не некои анонимуси, Kоутињо врска си нема со ваквиве, он ни во Васко не беше првотимец, не можеше ни на јутуб видео да се најде за него, се некои аматерски снимки од 2-3 паса што направил и дрибилинзи..
За Бразил е готов производ и иден репрезентативец Лукас, тоа сигурно, ко Нејмар што е или Гансо, он во таа група на фудбалери спаѓа.
Коутињо не беше никаков ризик, го земаа ко слободен играч, го потпишаа кога имаше 17 или 16 години, не ми текнува, чекаа 18 да наполни за да го земат.

Инаку секој трансфер, секоја голема инвестиција е ризик. Кварезма и Мансини 30м евра ги чинеа па никому ништо, си тераше Мурињо без нив, сеа глупо е да се коби за секоја наредна голема инвестиција, ако воопшто и ја направат зимоска.
И Тевез е ризик, знаејќи го каков карактер е, па ја лично неам ништо против него, и Јоветич такоџе, лани искина лигаменти цела сезона не играше, а под 20м евра нема шанси да се земе.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.760
На Ранниери му поставиле прашање за поседот на топка и овој рекол боље да имам 33 и да победам отколку 67 а да загубам ... ко Милан. (y)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Не драматизирајте многу околку Тевез\Лукас ... кој било да се приклучи на Интер ке биде одлично засилување. Мене ми е желба Тевез дека аргентинците под дифолт лесно се вклопуваат во Интер , ама доколку не успее Лукас би било идеално решение. Жива срека што не сме ко Милан па да стигаат трансфери во стилот на Месбах и повратникот Меркел (ма немој да ме јебеш бре) . Очекувам барем едно јако засилување зимава, покажа новиот Интер дека може да иде далеку и оваа сезона ама под услов никој да не се повреди , за жал тоа е тешко вероватно до крај на сезона (еве Форлан пак се скина).

Лукас \ Тевез ... мање битно. Потребен ни е квалитетен фудбалер на тие позиции.

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.258
Поени од реакции
14.567
Незнам и ја на која основа им ги пумпаат вака цените али тоа е.
Затоа што има тимови кои ќе дадат толку пари, нема друг одговор. Секој играч вреди толку, колку што некој е спремен да плати за него. Да нема тимови кои се спремни да дадат толку пари, тие можат да ги ценат и дупло но џабе ќе им е... ќе си останат со нив ви раце. Вака постои побарувачка на такви играчи и цената им е висока. Само што со вакво работење ќе има доста банкротирања, но секој ќе си сноси одговорност за мерките што ги превземал. Затоа сум против правилото фер-плеј, нека трошат колку сакаат, на крај тие што се прерачунале банкрот, ќе останат тие некои способни и богати што можат да прекриаат трошкови, а работите ќе се постават во поголема нормала.

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.047
Поени од реакции
45.760
Aбе ти си против, и ја сум против, ама тие што губат од свој џеб ко газдата на Милан, Интер, Челзи ... не се.
Како и да е, после она што го видов од Нејмар и Гансо, искрено ... 30 милиони, 40, 45 ... не бе, ја разбирам пумпање, али едно е Руни да го напумпаш до 40-50, друго е овие сечиперовциве.
Преку сила 25 за Нејмар некако да разберам, а гледам 9то место завршиле Сантос во Бразил а само за Нејмар и Гансо сакаат скоро 90м евра, па маме му еам, 9ти у бразилско првенство се со вакви ѕверови, некако не ми иде.

Не вреди, во Европа или од Аргентина, чат-пат Мееехико, може да се најдат далеку поевтини фудбалери кои можат да прераснат во одлични играчи во поголеми тимови во Европа, ја затоа сум против тоа да се улетаат сеа Интер ко слеп за стап за некој играч, боље да се чека летно време и да се разгледаат сите можности, до тогаш за овој Лукас може и помалку ќе бараат ко за Касемиро што бараат сега далеку помалку од она што го бараа летоска.

Kajgana Shop

На врв Bottom