Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Zosto se tolku glupi be mame da im ebam... onaka sakam da molcam ama ne moze be...

Abe kako e mozno 2 pati po red isti greski be... Ne kupuvaat nisto vo letniot rok, ili ke kupat gomna od igrachi (nemojte da mi gi spomnete forlan i zarate poso ima sve da vi pcujam), i doaga zimava i togas na sred sezona ke se kupat navidum nekoi dobri igrachi a la Pazzo or/and Харжа!
Forlan ti e tipicno transfer promasuvanje. Ne me boli mene kur za toa deka nemal sreka i se povredil... Da go kupea Sanchez nemase da se povredi 100% eve go rastura vo Barsa, gi sedna i Pedro i villa na klupa. Zarate treba nekoj da mu ebe mater, onaka bukvalno pred oci za da pocne da podava.
Nagatomo nejkam da go spomnam. Ovoj Ranokija ispadna ne tolku dobar kolku sto go mislevme... Milito = Tree. Pazzo = Wooden Table. Kastanjos se gleda deka e mlad mnogu. Abe glup tim, rekov jas. Ne za dzabe rekov, ne rekov deka se glupi poso sakav da se istaknam pred vas za da vi sum interesen...

Sredinata gomno. vie go pcuete Kambi, ama kolku i da me nervira so novata uloga vo timot (box-to-box), sepak za DM mu nema ramen vo seria a. Isto i mota, igrach za kogo i snajdi bi go dal od inter samo ako mota ostane nepovreden poveke od 3 sezoni. Ovoj obi ne mozam da go sfatam... kade mu e mestoto? Za krilen igrach ne e... za sredina e dobar ama luzerov ne go igra tamu... Snajder ne go smetam za igrach na inter... Neka go prodadat i ovoj ako tolku mu trebale pari na morati... Kutinjo ne e za plejmejker, i ne veruvam deka nekogas ke bide. Krilo mu e mestoto, ama ne vo stilot koj sto go igra ranieri kretenot, nego napagjachko krilo.

Poli/shmoli ne vredat za muabet, bez razlika kolku se "talentirani".

E sega, koga jadev jas deka na Inter ne mu trebaat napagjachi kako Pazzo, tuka ekspertizata na Inter mi vikase deka cest e da se ima takov vid na igrach, vid koj po poleka go snemuva vo evropa... Koga jas vikav deka ne za dzabe go snemuva deka takvite igrachi se drva, ne be... se pravea referati...

Koga jadev jas gomna pred 2 godini deka minimum ni trebaat 4 novi (uber skapi) starteri vo timot. Za lud me praevte. Koga letovo vikav deka ni trebaat 6 igrachi od koi minimum 5 starteri, pak za mrdnat me praevte i go spomnuvavte vasiot idol Zaneti, borbeniot nagatoko, noviot nesta - Ranokija, noviot zidat - poli, noviot messi - milito..itn.

I sega sto? Doagja zimata, luzerov nas "trener" pobaral brzi igrachi. Vo edni naj super uslovi ke ni dojdat igrachi od kalibarot na farfan (da ne mi rekol nekoj deka ni treba), kucka :S, i eden "napagjach" koj ne sme go znaele nikogas ama kako i Suazno i on ke ne spasi...

Se na se, ostanuvam na istoto. Dur ne se smeni upravata od prviot covek pod Moratti i se do trenerot za rezervnite golmani. Nisto, ama bukvalno nisto ne pravime.

Член од
10 ноември 2011
Мислења
78
Поени од реакции
17
Zosto se tolku glupi be mame da im ebam... onaka sakam da molcam ama ne moze be...

Abe kako e mozno 2 pati po red isti greski be... Ne kupuvaat nisto vo letniot rok, ili ke kupat gomna od igrachi (nemojte da mi gi spomnete forlan i zarate poso ima sve da vi pcujam), i doaga zimava i togas na sred sezona ke se kupat navidum nekoi dobri igrachi a la Pazzo or/and Харжа!
Forlan ti e tipicno transfer promasuvanje. Ne me boli mene kur za toa deka nemal sreka i se povredil... Da go kupea Sanchez nemase da se povredi 100% eve go rastura vo Barsa, gi sedna i Pedro i villa na klupa. Zarate treba nekoj da mu ebe mater, onaka bukvalno pred oci za da pocne da podava.
Nagatomo nejkam da go spomnam. Ovoj Ranokija ispadna ne tolku dobar kolku sto go mislevme... Milito = Tree. Pazzo = Wooden Table. Kastanjos se gleda deka e mlad mnogu. Abe glup tim, rekov jas. Ne za dzabe rekov, ne rekov deka se glupi poso sakav da se istaknam pred vas za da vi sum interesen...

Sredinata gomno. vie go pcuete Kambi, ama kolku i da me nervira so novata uloga vo timot (box-to-box), sepak za DM mu nema ramen vo seria a. Isto i mota, igrach za kogo i snajdi bi go dal od inter samo ako mota ostane nepovreden poveke od 3 sezoni. Ovoj obi ne mozam da go sfatam... kade mu e mestoto? Za krilen igrach ne e... za sredina e dobar ama luzerov ne go igra tamu... Snajder ne go smetam za igrach na inter... Neka go prodadat i ovoj ako tolku mu trebale pari na morati... Kutinjo ne e za plejmejker, i ne veruvam deka nekogas ke bide. Krilo mu e mestoto, ama ne vo stilot koj sto go igra ranieri kretenot, nego napagjachko krilo.

Poli/shmoli ne vredat za muabet, bez razlika kolku se "talentirani".

E sega, koga jadev jas deka na Inter ne mu trebaat napagjachi kako Pazzo, tuka ekspertizata na Inter mi vikase deka cest e da se ima takov vid na igrach, vid koj po poleka go snemuva vo evropa... Koga jas vikav deka ne za dzabe go snemuva deka takvite igrachi se drva, ne be... se pravea referati...

Koga jadev jas gomna pred 2 godini deka minimum ni trebaat 4 novi (uber skapi) starteri vo timot. Za lud me praevte. Koga letovo vikav deka ni trebaat 6 igrachi od koi minimum 5 starteri, pak za mrdnat me praevte i go spomnuvavte vasiot idol Zaneti, borbeniot nagatoko, noviot nesta - Ranokija, noviot zidat - poli, noviot messi - milito..itn.

I sega sto? Doagja zimata, luzerov nas "trener" pobaral brzi igrachi. Vo edni naj super uslovi ke ni dojdat igrachi od kalibarot na farfan (da ne mi rekol nekoj deka ni treba), kucka :S, i eden "napagjach" koj ne sme go znaele nikogas ama kako i Suazno i on ke ne spasi...

Se na se, ostanuvam na istoto. Dur ne se smeni upravata od prviot covek pod Moratti i se do trenerot za rezervnite golmani. Nisto, ama bukvalno nisto ne pravime.
Другар мабето не ти го коментирам,туку сакам да ти честитам зошто ти ја запошна 1 000 страна на фан клубов.(y)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Лавеци има 26 години, не 31, повреден е 1 месец ( типична фудбалска повреда, бутен мускул ), не 10. Има добри 5 години у негови нозе, Ето колку пати го доживуваше максимумот во својата кариера ? Нема потреба да се дисктура за тоа дали Лавеци може да игра сеуште на високо ниво. Може да го поебе само сериозна повреда ко кинење на лигаменти.
Се зависи само од тоа кој ќе е тренер во Интер, инаку Лавеци сеуште не го доживеал својот максимум во кариерата, сеуште е едно скалило подоле така да ако некој е идеално решение за моменталниов Интер, тоа е ваков тип на фудбалер, желен за докажување и освојување на големи трофеи.

Како и да е, Лавеци ако доаѓа, ќе дојде летоска, не во Јануари. За Јануари сите знаеме кој е најидеалната опција која е и достапна на трансфер пазарот, по некоја веројатност да го ангажираат него, а наредно лето Лавеци, нападот ќе е обезбеден за наредни 3 до 4 сезони.
Не зборев за годините туку за конституцијата. Немам јас ништо против трансферот, треба да сме луди да не сакаме фудбалер како Лавеци со оглед на тоа дека лево ни игра Нагатомо во моментов, но во моментов многу повеќе го сакам Хамшик.

За јануари, не знам што очекувате. Има нешто саглам на пазарот?

Е па што...?

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.246
Поени од реакции
46.598
Бицепс, у право беше за Пацини, не дека е лош фудбалер, во Јунајтед ваков тип на фудбалер ќе си дава 20+ голови ко од шала секоја година, ама во Интер нема теорија да просперира, никад, дури и да сменат систем на игра кој би му одговарал бар на хартија, Интер никогаш ниту го играле ниту ќе го играат фудбалот која на Пацини би му одговарал, освен што би можел да игра далеку подобро од сега но пак да е далеку од она што беше Милито во 2010 или претходно Ибра, па и Ето лани.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Da sum na mestoto na Morati, ni eden cent ne trosam zimava. Mnogu po razumni (ako voopsto mozat razumni) transferi ke pravat letoto, nego sega ako go slusat luzerot... Zatoa sto, kako i da vrtis on letovo mora da si odi od Inter.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Врти сучи др. менхетен е во право..посекако Раниери ќе лета на крајот бидејќи нема да обезбедиме пласман во ЛШ па засилувањата кој то би му ги препорачал на Морати се непотребни..посекако Знаети,Камбиасо и Станкович со Милито и Пацини ќе ги форсира во секој натпревар па зошто му се потребни играчи кога има и поквалитетни поединци кој ги чува на клупа...неможам да му ја разберам филозофијата на Раниери!

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.571
Поени од реакции
4.560
Нели имаше некоја шпекулација за Фарфан? Многу ми се допаѓа тој играч и би сакал да го видам со дресот на интер

Член од
23 август 2010
Мислења
39.877
Поени од реакции
116.166
Замисли ти каков напад можевме да имаме: Ето-Кавани-Санчез :drk:
Да не ти ја ставам песната од Елена Ристевска: А можевме.... :D
Секоја утакмица ќе беше порнич со тој напад, ама ојде возот за таков напад, ојде и Ето, ојде и Санчез. Реално колку и да мислиме дека Менхетен е хејтер ама у право е човекот. Треба драстични промени во Интер да се случат. Или да се смени цело раководство(освен Морати и неколку души), или да се стегне сегашното и да се фатат за работа и да не си играат курташак. Не може да се надеваме на титула со Нагатомо и остала багра да не ги набројувам сега.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.329
Поени од реакции
15.588
Да бе, менхетен во право, јас ова ви го зборам уште од 2010, вие менхетен у право :)

Не се љути крејзи :)

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.285
Поени од реакции
8.462
Па мене Робињо никад не престанал да ми се свиѓа ко фудбалер, да не беше у Милан пак ќе го сакав у Интер, бољи е од Се што имаат во нападот моментално.
Во тој момент да ... Не ми се анализира во моментов Робињо... Но споредба на таа ситуација Робињо и сега ова што се нуди со Тевез ... едноставно неможе да се споредува. (ова збориме за тој тип на трансфер кај што тидоаѓа гладен играч) а Лавеци никогаш не се наметнал незнам што толку гледате во човекот мене уште ми е анонимус. Ма да и во моментов според мене е ултра тешко да се дојде до Лавеци. Наполитанците си живеат уште Марадона филм а и мислам дека им е омилена фаца. Иначе не ја знам кавгата што ја спомнувате на Лавеци и Де Лаурентис (ако сметате дека ќе биде оф топик пишете на профил или пп ).

fixXx

IoSonoInterista
Член од
26 август 2010
Мислења
157
Поени од реакции
15
После долгиот пост на Џуниор дос Сантос кој зрачи од својот песимизам и гнев спрема тимот неможев а да не напишам пост во кој ќе кажам се што ми лежи на душа
1.Мислам сите сме свесни дека тимов не е финански спремен да откупи договори на 4 убер скапи стартери кој ќе играат важна улога во тимот и неможам да сватам како некој уште бладаат за такво нешто мајку му стара не сме ние Сити ни Реал па секој играч што ќе ни се допадне да го донесеме во тимот .Неможе да се откупи цел договор на играч како Поли па мора со преговори и ценкање до бескрај да го донесеме и тоа на позајмица.
2.Како може да кажеш дека Форлан е промашен трансфер па човекот три натпревари не изигра се повреди во првите два не ни можеше да покаже дали го бива или не едноставно сите играа лошо допрва ќе видиме дали е промашен или не е,за Зарате ок увидовме дека е ван форма дека е препотентно копиле кое гледа само да шутне и во ситуации каде што може набрзина да се откачи од неколкумина играчи он мора да застане и да ја тупи топката.Истото за Форлан што го кажав важи и за Поли ,а и од кога го стави патетичниов го стави на позиција лево крило 100 % дечкото се чудел што мајка бара на таа позиција но што е тука е .Ранокија не бил добар ? како увиде бе батка , дечкото има 23 години и има светла иднина пред него.
Нагатомо истото го мислам како и тебе едноставно овој играч незнам што бара во тимов неговите голови кој се сите на среќа постигнати (иако ни значеа многу ) ,не го потврдуваат неговиот "квалитет" и неговата деориентираност во одбраната.
3.Ниту јас не сум за трошење пари зимово евентуално да се донесе Куцка и толку доволно е .Секако летово мора да се отарасиме од Раниери и да се донесе тренер анонимус ,кој и да дојде од постариве тренери од оваа багра ништо нема да направи .Да се проба како што кажав со некој анонимус и тој да внесе нов концепт на фудбалот кај нас да почнеме пред се да играме со плеј и да почнат да се форсираат младите ни играчи .
4. И за крај никој од нас овде не се надева на титула (исто и управата не се надева на титула само ни замачкуваат очи) па ни на пласман во лш па сега како ти ,Џони и остали песимисти сте дошле и ни отварате очи на нам.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
1.Мислам сите сме свесни дека тимов не е финански спремен да откупи договори на 4 убер скапи стартери кој ќе играат важна улога во тимот и неможам да сватам како некој уште бладаат за такво нешто мајку му стара не сме ние Сити ни Реал па секој играч што ќе ни се допадне да го донесеме во тимот .Неможе да се откупи цел договор на играч како Поли па мора со преговори и ценкање до бескрај да го донесеме и тоа на позајмица.
Не сме, ама па и не сме Палермо, Каљари ...

fixXx

IoSonoInterista
Член од
26 август 2010
Мислења
157
Поени од реакции
15
^ Па моментално освен што сеуште имаме име во ниеден поглед не сме подобри од овие два тима ако не сме и полоши од нив

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Не се работи за 4 убер скапи туку нешто не е во ред со нашите Обзервери (Fringe да ја гледате.) Ни Пасторе, ни Санчез, ни Хамшик.... не беа скапи кога дојдоа во Италија. Ние немаме друга опција освен латинска Америка во моментов и затоа не смеат да ни се случуваат грешки како Варгас. Тоа што е добро од таму треба навреме да се договори.

Ние го зедовме Алварез и тој не добива којзнае колку шанса. А Кутињо го ставаме на клупа против Џенова пошто многу биле јаки.

Прва работа е што мора секој да игра на своја позиција, ако некој треба да се жртвува за тимот (како Ето и Пандев) треба и да може да одигра нешто различно а не само да зазема место.

Втора работа: ако не им даде минутажа на Рики, Оби, Кутињо и Поли, ќе испадне дека се промашени трансфери и ќе треба да ги продадеме за без пари. Сте ги земале - играјте ги!

И мора да има на светов некој кој знае да игра плеј бе, мора.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.988
Поени од реакции
16.426
^ Па моментално освен што сеуште имаме име во ниеден поглед не сме подобри од овие два тима ако не сме и полоши од нив
И значи треба да се помириме со тоа дека не сме подобри од нив, а не да гледаме како да се подобри екипата, која пред некое време беше Европски шампион :)

Kajgana Shop

На врв Bottom