Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Се согласувам со Крејзи Појол, само од друга страна за мотивацијата, после 5 сезони доминација и освојување на ЛШ играчите се презаситени, да беа донесени нови имиња желни за докажување и титули ќе беше подруго, а вака првиот тим ни е истиот што значи помалку мотив, и Жозе да беше исто ќе беше, најверојатно и тој самиот беше свесен дека е тешко да се мотивираат играчите и плус Морати му кажал дека не планира да троши премногу и му текна колку е саатот.

Се на се, не дај боже да се повреди некој од главните играчи, тука мислам пред се на Маикон, Лусио, Самуел, Камби и Милито-Пандев-Ето.
И да, немој пак да не ебат судииве, тек тогаш нема ништо да освоиме.
Јас тоа уште во мај/јуни го викав, ама ми викаа: ене ја Барселона, не менуваше ништо па пак играат...
Факт е дека ние благодарение на Мурињо и ненормалната мотивација извлековме максимум, да не речам 103,2% од екипата. Има фудбалери кои секогаш играат исто, ама има и такви кои после успех тешко се мотивираат. Очигледно беше и со Болоња, лани ќе го оравме теренот да стигнеме до резултат, сега повеќе игравме без ризик, ако дадеме добро, ако не никому ништо...

За судиите не гледам зошто пак не би интервенирале, целта е иста, потребен е нов првак, прекинување на доминацијата на Интер за спас на првенството. Така тоа го гледа федерацијата. Разликата во квалитет е многу помала од лани, доволно е Бенитез да ја закашка па и без судии ќе го кркаме. Споредбите со Милан конкретно се од забавен карактер, воопшто не е важно дали и на кој дел од теренот ние или тие сме подобри и кој кого ќе тепа. Проблемот е сосема друг: Тие имаат офанзивен тип на играчи, играат офанзивно и многу полесно пробиваат бункери од нас. Многу ќе играат полесно со помалите екипи (запамтете, ќе анализираме за 2-3 месеци). И лани имавме таква ситуација, ги победивме два пати (6 бода) и не можевме да се одлепиме, нешто после второто дерби тие паднаа психолошки и можеби физички и тогаш се направи разлика.

Муабетот ми е, оваа година ќе биде ѓаволски тешко да се освои. Можеби како екипа сме најкомплетни, но многу фактори не идат во наша корист. Ако не се разбудиме од хибернација брзо, лошо ни се пишува.

Дечко не се ни осудувај да го споредуваш Неста со Лусио или со Самуел,или пак Роналдињо со било кој играч од интер:kesa:
Зошто да не го споредува Лусио со Неста?
Роналдињо еве јас ќе го споредам Маикон. Пошто минатиот пат кога се сретнаа Роналдињо се загуби некаде во сенката на Маикон, не можевме да го видиме.

Реков погоре, тоа не е важно. Ќе има две дерби утакмици и ќе поминат. Се друго е собирање бодови. Скудетото се решава со послабите.

Член од
17 февруари 2009
Мислења
144
Поени од реакции
21
heheheehe Тој Лусио и Тој Самуел .....................ме мрзи да пишувам прашај го Меси он ќе ти каже , речи му само ми рекоа од фан клубот на Интер да те прашам за овие двајцава и ќе ти каже следново............................Не ги видов од Занети премногу е темно во џебот :):):):):).....................Мала шала не е на одмет

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.360
Поени од реакции
941
Non stop, sakam nekoj od napagacite da se povredi za da dobie sansa Kutinjo nekoi 5-6 meseci da e starter :) ne znam zosto, go obozavam :)

Gledav deka 17 godisniot Fabio Hoxha, koj patem e od albanija deneska go pozajmile na vtoroligasot Pjacenca, pa cim oni go zele na loan uste na 17 ke dobie mnogu sansa tamu da igra kako starter, zemajki predvid deka bese pev strelec vo ligata koja igrase (edna pod primavera, ili tie rodeni 93/94 mislam, allievi nazionali ili regionali kako bese ne znam bas) a tuka dodadi go Destro i Alibec za 3-4 godini ke se taman sozreani.

Citav eden na forza inter forumot, eve ke go pastiram:

All I know is, Muntari, Mancini, Rivas, Coutinho and Biabiany all have 2x the responsibility to Inter that they had yesterday. Today WE NEED them. Yesterday they were backups for our backups, today they are first choice in case of ONE injury!

Motta must heal 100% and never get reinjured, Santon must heal 100% and not reinjure.

Pandev and Mariga must now play their hearts out, even knowing there is NO competition for their spots. Hmmmm.... I just hope we win the Scudetto, because I don't see us beating Chelsea in the first knockout rd, like we did last year!!!

Jas sum siguren deka Branca i kompanija, nema da go ostavat Benitez da pravi ludi formacii, ednas vidoa sto se sluce i drugiot natprevar bese druga prikazna, sega se e ostanato na igracite. Ako se nema povredeni ili seriozno otpaganje na formata na nekoi klucni igraci, ke igrame so 4-2-3-1 do krajot na sezonata. E sea mene merakot najmnogu od site mi go pravi Milan i iminjata sto gi donese, zosto iskreno jas da igrav za Inter, i veke 5 godini da dominiravme vo prvenstvoto, a ova godina da zagubis eden od najsakanite i najpocituvanite treneri na istorijata na klubot poveke nemas motivacija, ke igras tuku taka, ke gledas na drugite timovi kako igracki, a tie kon tebe kako ogromen tenk :) Milan ni napravi ogromna usluga, sega site igraci se svesni deka imame seriozen konkurent za titulata, i nekoi od niv se plasat od milan, realno da zborime, vo Inter svesni se Zaneti i kompanija sto se moze i umee Ibro. Sledniot natprevar cekam da go vidime vistinskoto lice na Inter.

edit: i neka ne se lazat sebesi navivackite na milan. Benitez ova Benitez ona... e toj istiot Benitez vi go pikna tolku dlaboko od 3-0 na kraj placevte ko mivki :D Mivki edni :icon_lol:
Потпишувам!

Член од
23 август 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
heheheehe Тој Лусио и Тој Самуел .....................ме мрзи да пишувам прашај го Меси он ќе ти каже , речи му само ми рекоа од фан клубот на Интер да те прашам за овие двајцава и ќе ти каже следново............................Не ги видов од Занети премногу е темно во џебот :):):):):).....................Мала шала не е на одмет
Ајде те молам не ме заебавај,до вчера Лусио не постоеше како играч,изиграл една добра сезона во кариерата и одма го величате,бидете малце реални Неста цела кариера ја игра на највисоко ниво.А и мрзи сега да барам по нет како Лусио го правеа парче и како си даваше сам голови во Баерн.
Спортски поздрав:smir:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.077
Поени од реакции
45.935
Ајде те молам не ме заебавај,до вчера Лусио не постоеше како играч,изиграл една добра сезона во кариерата и одма го величате,бидете малце реални Неста цела кариера ја игра на највисоко ниво.А и мрзи сега да барам по нет како Лусио го правеа парче и како си даваше сам голови во Баерн.
Е да, освојувач на злато на СП, капитен на Бразил долги години .... не постоел ко играч.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Што не ќе прочиташ...

Член од
23 август 2010
Мислења
16
Поени од реакции
1
Види ако гледаме така има многу по чкљ играчи кои имаат освоено СП,а тоа што до вчера Лусио беше дрво,прашај некој од фан на Баерн ќе ти потврди

Член од
17 февруари 2009
Мислења
144
Поени од реакции
21
Мислам дека пишав мала шала за да не бидам погрешно сватен

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.325
Поени од реакции
15.576
Во право си.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.475
Види ако гледаме така има многу по чкљ играчи кои имаат освоено СП,а тоа што до вчера Лусио беше дрво,прашај некој од фан на Баерн ќе ти потврди
ОК бе ма да не знам шо ти реплицирам:

Што ми е гајле мене и на останатите овде како играл Лусио во Баерн и Милито во Џенова? И зошто Милито не играл за поголем клуб, Снајдер го избркале од Реал и Унгарија нема море?

Јас те прашувам зошто овој Лусио кој го изеде Дрогба и нејќеше ни да се замара со ужинки како Меси, да не го споредуваме со Неста? Кој од кој е подобар во моментов? Зошто Милито кој ги реши сите важни утакмици лани да не го споредувам со било кој напаѓач на светов, кога мене ми врши работа?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom