И за крај едно прашање.. зошто навиваш за Интер? Што те привлекува толку во тимот, кога веќе е слаб нема игра..
Да беше пример од Милано ајде некако клуб на твојот град... Кажи неколку причини..
Еве јас ќе ти кажам! Навивам зошто мислам дека е еден од најдобрите тимови во светот, а можеби и најдобар! Го засакав клубот од 1997 година со доаѓањето на Роналдо ако не се лажам и Рекоба дојде тогаш.. Баџо, Заморано.. Едни од најголемите фудбалски имиња во тоа време во фудбалот. Некоја година покасно еден од најдобрите напаѓачи во тоа време, Виери.. Е па кој сакаш да игра во тимот за да биде еден од најдобрите? Безброј легенди играле во Интер! А играат и сега!
Не барам етикета најдобар т.е. не барав етикета најдобар тим на светот за да навивам за Интер . За тебе Роналдо , Баџо беа причинита ??? За мене они ме направија горд што навивам за Интер а не причина да навивам за Интер .
Навивам за Интер скоро цел живот најмногу ради Панчев и Таткоми у склоп со него , со оглед што човекот беше и е преголем фан на Ѕвезда и воопшто на играта на Панчев . Типот ми беше идол како копиљ , незнаев што е моментот живот а се знаев за Панчев , Ѕвезда и Интер . Плус во Интер во својата најдобра Форма играше и Матеус , дали воопшто си видел што човекот правеше во Интер , го фаќав каналот на Интер до пред некоја година и гледав негови натпревари , такво нешто во средината бар јас сеуште не сум видел . Марадона во средниот ред , буквално таков тип на играч и једино нешто што ме оставило зинато .
Он за мене е најдобриот среден играч воопшто на светот ( мое мислење ) и таков играч сеуште неам сретнато а нема ни да сретнам . И втора т.е. трета причина која ме натера да навивам за Интер е Занети ( не го ни видов кај гореспоменатите твои играчи ) , знаеше за играчов пред да дое Рони во Интер или Баџо ?
И уште нешто ке ти спомнам , ми ги спомињаш Баџо , Рони , Заморано ,Виери , тоа се СЕ класа играчи , едни од најдобрите во своето поле , а нели приметуваш дека истите се играчи од Нападот ???
Причината за која ти навиваш за Интер се играчи од
нападот , зашто не издвои нешто од
средината на теренот , не дека неможеше или не ти текнува , него дека истото го немавме , знаеш ли кој ја донесе 13тата титула за Интер т.е. што ја донесе , имавме ѕвер во средината , играше одбрана . трчаше напред и беше креативен , тоа е
Матеус заедно со
Андреас Беме и
Рамон Диаз , нормално и целата тогашна генерација .
И затоа цело време мелам дека ни фали
креативен и силен играч во средината ( нешто ко Кака во Милан ) , тоа за тебе или 4е4е ( 15 години имаш човече , ке сватиш еден ден дека ништо лошо не говорев ) ако е причина која мене ме прави Фејк фан на Интер тогаш или сеуште не сте ја доловиле мојата поента или сте слепи нафурани фанови на Интер .
Морати кога дојде , носеше имиња , но од
нападот и
одбраната , издвои
среден играч на Интер после Матеус кој би го сметале за Легенда и
причина за успех , Џоркаеф , Пол Инс , не би рекол .
Морати сега ви е омилен а
98/99 откако го отпушти омилениот на
навивачите Симони ти текнуе каква реакција беше тоа од навивачите во Милано ,
да да од вистински навивачи , тоа беше после неколку утакмици во сезоната и еве го епилогот --->> , истата година завршија
8ми (
најслаб резултат на Интер во последните 10 години до тој период ), не се квалификуваа ни за во Европа а ја имаа и твојата причина за која навиваш за Интер
Роналдо ( Феномен , Уникат , Ниво над другите беше , али . . . ). Наредна година го купуваат Блан (
Одбрана ) и Југович (
Крило на залез од своја кариера ) и Виери (
Напад ) . . . .
Фали нешто ?
Следат трансфери и на Роби Кин (
Напад ) , Канаваро (
Одбрана ) уште еднаш те прашувам ,
фали нешто ?
Знаеш каква иднина ни донесе таа политика на тимот , 6-0 пораз на Милан , елиминации од Милан во Лига на Шампиони , фрлање на веспи на Трибини , Бојкот од
навивачите на Интер и тн и тн . Свесен си за
Црниот Период на Интер од 90та до 2005та , година кога се десија низа настани кои ни идеа во
прилог ( сосем оправдано ) .
Едно нешто во средината имаме а тоа е Камбиа ( еден од најдобрите 3ца на својата позиција) , али фали она што Интер го нема веќе добри 17 години , а тоа е креативен плеј ,
јака врска на напад и средина , нешто што во моментов го правиме со долги пасови и спуштања со глава на Ибра или Круз , затоа и немаме огромни поседи на топка во текот на натпреварите.
И кажи ми , ова мене ме прави лош фан на Интер , што укапирувам толку
очигледна работа .
Нигде не реков дека Милан се подобри од Интер , али факт е дека долг период им бевме пациенти човече баш зашто негуваа фудбал за кој јас цело време зборам .
Сфаќаш дека не делеа 5 минути сеа да сме
два бода разлика со Рома . . . Тоа е потребно да сватите дека сепак имаме фалинка која очајно ни недостасува зашто у моментов сеуште летате многу високо . Не спасија пенал и повреда на одбранбен играч ( значи играа со 9 Парма ) за да победиме , имавме огромна среќа и индивдуален квалитет на Ибра али да се потпреш на моментот среќа . . . . е тоа е многу погрешен пристап во Фудбалот
*** Што се однесува на денешниот натпревар и повеќе од задоволен сум , имавме шанси со играч мање ( неоправдано исклучен ) , Удинзе не одиграа на ниво , лош избор на играчи од страна на Манчини ( Цезар - Хименез ) али што е тука е, ете денес немавме
среќа ( Камбиасо , Круз на двапати ) .
Извинете за долгиов пост