Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Не е Крув Церар! Крив е Манчини што го става во игра.. па шо бара Цезар прв тим, Станковиц, Бурдисо?
Станкович треба полека да се врати во форма.. не треба форсирање кога го имаме на клупа Хименез, Виера..
Занети е најдобар десен бек, зошто не игра на таа позиција па така се ослободува место за некој од овие на клупа..
А судењето катастрофа е! Незаслужен црвен за Цезар, цело време прекини без врска!

Член од
19 септември 2005
Мислења
5.616
Поени од реакции
180
A добро што ломотиме јас и Syn цело време?

Моментално сме во катастрофална форма. Имаме играчи но немаме тимска игра.

Треба тоа да се смени... да се среди...

Џабе зборував пред 2-3 поста дека играчи како Цезар, Пеле, Бурдисо... не се за овој тим... или Пеле можеби уште не е дораснат за овој тим

TheOther1

Interista Per Sempre!
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.346
Поени од реакции
484
Па добро бе овој Цезар нормален ли е или ненормален...па шо го удираш...сосема непотребно.
Инаку Ибра одигра добро, а додека Круз мораше барем еднаш да погоди.
Од судењето сум максимално разочаран...секој допир фаул за Удинезе...како да се играше кошарка, а не фудбал.

П.С. Добра глума на сите играчи од Удинезе ( исто како во драма )

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
да ти ебам судијата ама и сами сме си криви имавме шанси и не ги искористивме и што бара цезар во прв тим. но добро лајф гоуз он.
но тоа е тоа што го спомнав во претходниот пост тактичката незрелост на манчини

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.323
Поени од реакции
46.930
И за крај едно прашање.. зошто навиваш за Интер? Што те привлекува толку во тимот, кога веќе е слаб нема игра..
Да беше пример од Милано ајде некако клуб на твојот град... Кажи неколку причини..
Еве јас ќе ти кажам! Навивам зошто мислам дека е еден од најдобрите тимови во светот, а можеби и најдобар! Го засакав клубот од 1997 година со доаѓањето на Роналдо ако не се лажам и Рекоба дојде тогаш.. Баџо, Заморано.. Едни од најголемите фудбалски имиња во тоа време во фудбалот. Некоја година покасно еден од најдобрите напаѓачи во тоа време, Виери.. Е па кој сакаш да игра во тимот за да биде еден од најдобрите? Безброј легенди играле во Интер! А играат и сега!
Не барам етикета најдобар т.е. не барав етикета најдобар тим на светот за да навивам за Интер . За тебе Роналдо , Баџо беа причинита ??? За мене они ме направија горд што навивам за Интер а не причина да навивам за Интер .
Навивам за Интер скоро цел живот најмногу ради Панчев и Таткоми у склоп со него , со оглед што човекот беше и е преголем фан на Ѕвезда и воопшто на играта на Панчев . Типот ми беше идол како копиљ , незнаев што е моментот живот а се знаев за Панчев , Ѕвезда и Интер . Плус во Интер во својата најдобра Форма играше и Матеус , дали воопшто си видел што човекот правеше во Интер , го фаќав каналот на Интер до пред некоја година и гледав негови натпревари , такво нешто во средината бар јас сеуште не сум видел . Марадона во средниот ред , буквално таков тип на играч и једино нешто што ме оставило зинато .

Он за мене е најдобриот среден играч воопшто на светот ( мое мислење ) и таков играч сеуште неам сретнато а нема ни да сретнам . И втора т.е. трета причина која ме натера да навивам за Интер е Занети ( не го ни видов кај гореспоменатите твои играчи ) , знаеше за играчов пред да дое Рони во Интер или Баџо ?
И уште нешто ке ти спомнам , ми ги спомињаш Баџо , Рони , Заморано ,Виери , тоа се СЕ класа играчи , едни од најдобрите во своето поле , а нели приметуваш дека истите се играчи од Нападот ???
Причината за која ти навиваш за Интер се играчи од нападот , зашто не издвои нешто од средината на теренот , не дека неможеше или не ти текнува , него дека истото го немавме , знаеш ли кој ја донесе 13тата титула за Интер т.е. што ја донесе , имавме ѕвер во средината , играше одбрана . трчаше напред и беше креативен , тоа е Матеус заедно со Андреас Беме и Рамон Диаз , нормално и целата тогашна генерација .
И затоа цело време мелам дека ни фали креативен и силен играч во средината ( нешто ко Кака во Милан ) , тоа за тебе или 4е4е ( 15 години имаш човече , ке сватиш еден ден дека ништо лошо не говорев ) ако е причина која мене ме прави Фејк фан на Интер тогаш или сеуште не сте ја доловиле мојата поента или сте слепи нафурани фанови на Интер .

Морати кога дојде , носеше имиња , но од нападот и одбраната , издвои среден играч на Интер после Матеус кој би го сметале за Легенда и причина за успех , Џоркаеф , Пол Инс , не би рекол .
Морати сега ви е омилен а 98/99 откако го отпушти омилениот на навивачите Симони ти текнуе каква реакција беше тоа од навивачите во Милано , да да од вистински навивачи , тоа беше после неколку утакмици во сезоната и еве го епилогот --->> , истата година завршија 8ми ( најслаб резултат на Интер во последните 10 години до тој период ), не се квалификуваа ни за во Европа а ја имаа и твојата причина за која навиваш за Интер Роналдо ( Феномен , Уникат , Ниво над другите беше , али . . . ). Наредна година го купуваат Блан ( Одбрана ) и Југович ( Крило на залез од своја кариера ) и Виери ( Напад ) . . . . Фали нешто ?
Следат трансфери и на Роби Кин ( Напад ) , Канаваро ( Одбрана ) уште еднаш те прашувам , фали нешто ?

Знаеш каква иднина ни донесе таа политика на тимот , 6-0 пораз на Милан , елиминации од Милан во Лига на Шампиони , фрлање на веспи на Трибини , Бојкот од навивачите на Интер и тн и тн . Свесен си за Црниот Период на Интер од 90та до 2005та , година кога се десија низа настани кои ни идеа во прилог ( сосем оправдано ) .
Едно нешто во средината имаме а тоа е Камбиа ( еден од најдобрите 3ца на својата позиција) , али фали она што Интер го нема веќе добри 17 години , а тоа е креативен плеј , јака врска на напад и средина , нешто што во моментов го правиме со долги пасови и спуштања со глава на Ибра или Круз , затоа и немаме огромни поседи на топка во текот на натпреварите.

И кажи ми , ова мене ме прави лош фан на Интер , што укапирувам толку очигледна работа .
Нигде не реков дека Милан се подобри од Интер , али факт е дека долг период им бевме пациенти човече баш зашто негуваа фудбал за кој јас цело време зборам .
Сфаќаш дека не делеа 5 минути сеа да сме два бода разлика со Рома . . . Тоа е потребно да сватите дека сепак имаме фалинка која очајно ни недостасува зашто у моментов сеуште летате многу високо . Не спасија пенал и повреда на одбранбен играч ( значи играа со 9 Парма ) за да победиме , имавме огромна среќа и индивдуален квалитет на Ибра али да се потпреш на моментот среќа . . . . е тоа е многу погрешен пристап во Фудбалот

*** Што се однесува на денешниот натпревар и повеќе од задоволен сум , имавме шанси со играч мање ( неоправдано исклучен ) , Удинзе не одиграа на ниво , лош избор на играчи од страна на Манчини ( Цезар - Хименез ) али што е тука е, ете денес немавме среќа ( Камбиасо , Круз на двапати ) .

Извинете за долгиов пост

Ibrakadabra

Wimoweh, wimoweh...
Член од
17 јуни 2007
Мислења
1.683
Поени од реакции
828
Се согласувам со напишаното... Убаво кажано. Браво

Член од
28 ноември 2007
Мислења
198
Поени од реакции
0
:ne_zboram Не можам појќе да пишам за Syn, ме мрзит :ne_zboram

П.С. Иначе за мечот против Удинезе, знаев дека нешо такво ќе се случи. Па и онај Манчини, го става Цезар на местото на Хименез, за мене е 100 пати подобар Хименез...
И Syn, не фаќасе со тоа шо имам 15 години...

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.323
Поени од реакции
46.930
:ne_zboram Не можам појќе да пишам за Syn, ме мрзит :ne_zboram

П.С. Иначе за мечот против Удинезе, знаев дека нешо такво ќе се случи. Па и онај Манчини, го става Цезар на местото на Хименез, за мене е 100 пати подобар Хименез...
И Syn, не фаќасе со тоа шо имам 15 години...
Со оглед дека пишував за периоди кога не си ни бил роден , во дел од постот мој ти си бил сперматозоид , во дел од мојот пост ти веќе си патуел накај јајце клетката , во дел од мојот пост си бил ембрион , во дел од мојот пост на Мајка ти и пукнал водењакот , во дел од мојот пост частеле Мекици , во дел од мојот пост си тргнал во градинка , и тн и тн значи сфаќаш дека ти укажувам дека воопшто не си ни знаел за Интер и што се се случувало со Интер од сезоната 88/89 - доаѓањето на Морати ( 1995 ) и периодов денес , се што сакам да ти укажам е дека ништо лошо не говорам за Интер , само реално говорам , ако тоа е лошо за тебе значи индиректно признаваш дека сепак нешто фали .

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Не можам појќе да пишам за Syn, ме мрзит :ne_zboram
Не те мрзит бе златен немаш шо да збориш.Те закопа.Ти го кажа вицот за навивањето твое.

Ете глеате шо збореше Сан и Диме цело време ете мечот денес тоа ви го кажуваше.

Чекич

Мајкл Оливер судиски боготац
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.998
Поени од реакции
6.305
САН многу реално збори само друже ме растажи твојот пост ме врати во многу болни времиња. постојани понижувања и јадење гомна во основно и средно , јуве интер утакмицата.утките на морати со трансферите , да не зборам за кнстантно мнување на тренерите .....:( :( :(

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Знаев дека ќе биде тешко затоа што последниве години традиционално со Удинезе завршуваат нерешено натпреварите. Сепак формата не ми се допаѓа особено што сакам да го минеме Јуве во купот иако ќе биде тешко со ваква игра. Цезар се изглупира ама јбг. Само не знам зашто игра Бурдисо, не можам да го поднесам тој играч. Ај што е неталентиран па и копиле касапско е. Треба да лета.

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Не барам етикета најдобар т.е. не барав етикета најдобар тим на светот за да навивам за Интер . За тебе Роналдо , Баџо беа причинита ??? За мене они ме направија горд што навивам за Интер а не причина да навивам за Интер .
Навивам за Интер скоро цел живот најмногу ради Панчев и Таткоми у склоп со него , со оглед што човекот беше и е преголем фан на Ѕвезда и воопшто на играта на Панчев . Типот ми беше идол како копиљ , незнаев што е моментот живот а се знаев за Панчев , Ѕвезда и Интер . Плус во Интер во својата најдобра Форма играше и Матеус , дали воопшто си видел што човекот правеше во Интер , го фаќав каналот на Интер до пред некоја година и гледав негови натпревари , такво нешто во средината бар јас сеуште не сум видел . Марадона во средниот ред , буквално таков тип на играч и једино нешто што ме оставило зинато .

Он за мене е најдобриот среден играч воопшто на светот ( мое мислење ) и таков играч сеуште неам сретнато а нема ни да сретнам . И втора т.е. трета причина која ме натера да навивам за Интер е Занети ( не го ни видов кај гореспоменатите твои играчи ) , знаеше за играчов пред да дое Рони во Интер или Баџо ?
И уште нешто ке ти спомнам , ми ги спомињаш Баџо , Рони , Заморано ,Виери , тоа се СЕ класа играчи , едни од најдобрите во своето поле , а нели приметуваш дека истите се играчи од Нападот ???
Причината за која ти навиваш за Интер се играчи од нападот , зашто не издвои нешто од средината на теренот , не дека неможеше или не ти текнува , него дека истото го немавме , знаеш ли кој ја донесе 13тата титула за Интер т.е. што ја донесе , имавме ѕвер во средината , играше одбрана . трчаше напред и беше креативен , тоа е Матеус заедно со Андреас Беме и Рамон Диаз , нормално и целата тогашна генерација .
И затоа цело време мелам дека ни фали креативен и силен играч во средината ( нешто ко Кака во Милан ) , тоа за тебе или 4е4е ( 15 години имаш човече , ке сватиш еден ден дека ништо лошо не говорев ) ако е причина која мене ме прави Фејк фан на Интер тогаш или сеуште не сте ја доловиле мојата поента или сте слепи нафурани фанови на Интер .

Морати кога дојде , носеше имиња , но од нападот и одбраната , издвои среден играч на Интер после Матеус кој би го сметале за Легенда и причина за успех , Џоркаеф , Пол Инс , не би рекол .
Морати сега ви е омилен а 98/99 откако го отпушти омилениот на навивачите Симони ти текнуе каква реакција беше тоа од навивачите во Милано , да да од вистински навивачи , тоа беше после неколку утакмици во сезоната и еве го епилогот --->> , истата година завршија 8ми ( најслаб резултат на Интер во последните 10 години до тој период ), не се квалификуваа ни за во Европа а ја имаа и твојата причина за која навиваш за Интер Роналдо ( Феномен , Уникат , Ниво над другите беше , али . . . ). Наредна година го купуваат Блан ( Одбрана ) и Југович ( Крило на залез од своја кариера ) и Виери ( Напад ) . . . . Фали нешто ?
Следат трансфери и на Роби Кин ( Напад ) , Канаваро ( Одбрана ) уште еднаш те прашувам , фали нешто ?

Знаеш каква иднина ни донесе таа политика на тимот , 6-0 пораз на Милан , елиминации од Милан во Лига на Шампиони , фрлање на веспи на Трибини , Бојкот од навивачите на Интер и тн и тн . Свесен си за Црниот Период на Интер од 90та до 2005та , година кога се десија низа настани кои ни идеа во прилог ( сосем оправдано ) .
Едно нешто во средината имаме а тоа е Камбиа ( еден од најдобрите 3ца на својата позиција) , али фали она што Интер го нема веќе добри 17 години , а тоа е креативен плеј , јака врска на напад и средина , нешто што во моментов го правиме со долги пасови и спуштања со глава на Ибра или Круз , затоа и немаме огромни поседи на топка во текот на натпреварите.

И кажи ми , ова мене ме прави лош фан на Интер , што укапирувам толку очигледна работа .
Нигде не реков дека Милан се подобри од Интер , али факт е дека долг период им бевме пациенти човече баш зашто негуваа фудбал за кој јас цело време зборам .
Сфаќаш дека не делеа 5 минути сеа да сме два бода разлика со Рома . . . Тоа е потребно да сватите дека сепак имаме фалинка која очајно ни недостасува зашто у моментов сеуште летате многу високо . Не спасија пенал и повреда на одбранбен играч ( значи играа со 9 Парма ) за да победиме , имавме огромна среќа и индивдуален квалитет на Ибра али да се потпреш на моментот среќа . . . . е тоа е многу погрешен пристап во Фудбалот

*** Што се однесува на денешниот натпревар и повеќе од задоволен сум , имавме шанси со играч мање ( неоправдано исклучен ) , Удинзе не одиграа на ниво , лош избор на играчи од страна на Манчини ( Цезар - Хименез ) али што е тука е, ете денес немавме среќа ( Камбиасо , Круз на двапати ) .

Извинете за долгиов пост
Да, почнав да навивам за Интер поради тие играчи кои тогаш играа во тимот, тогаш почна да ме интересира фудбалот, да гледам на телевизија односно тогаш научив повеќе за фудбалската игра и Интер ми срана мој омилен тим.. заради Панчев не навивам за Интер, заради тоа треба да го мразам.. тој си ја уништи кариерата тука, но остај тоа на страна..

Играме со истата офанзивна формација неколку сезони.. Ги имаме можеби едни од најдобрите дефанзивни играчи.. зборувам за Камби и Виера па и Занети.. Значи сега она што останува се крилните позиции.. Го имаме Фиго (најмалку до крајот на сезоната), значи ни е потребно само едно засилување, односно замена за Церар.. На таа позиција можи да играат и Дејан Станкович и Хименез.. факт е дека ни треба тука замена а потоа ќе ни треба замена за Фиго но откако ќе замини или се пензионира во Интер..
Но доколку се купат нови офанзивни играчи, значи треба менување и на формација и исфрлање од тимот на дефанзивните играчи од средниот ред.. Тоа да оди постепено е ок, но сега на еднаш менуваме формација и што мислиш нема тоа да влијае на играта на тимот?
Сега во тимот ни недостасува повредениот Фиго, Киву, Маикон, Самуел.. Станкович да се врати во форма.. а нови засилувања уште еднаш ќе кажам не се неопходни (освем замена за Церар)..
Кога сум кај Церар.. не знам што виде во него Манчини.. Па нека добива шанса повеќе Хименез, или Занети нема се врати назад, слободно место за Виера..
Истото е со Бурдисо.. Со Јуве направи непотребен црвен картон, не е стандарден, прави киксови.. Овој играч никогач не ми се допаѓал..

За натпреварот со удинезе сум донекаде задоволен од играта.. Цезар не заслу=и црвен и со 11 играчи сигурно работите ќе беа поинакви.. Имавме шанси за победа, но Круз немаше свој ден.. Лошо е што и Рома и Јувентус победија па се налаи разликата.. Но ништо страшно и се надевам на победа во среда во Торино и да се вратиме на победничките патеки!

Член од
28 ноември 2007
Мислења
198
Поени од реакции
0
Не те мрзит бе златен немаш шо да збориш.Те закопа.Ти го кажа вицот за навивањето твое.

Ете глеате шо збореше Сан и Диме цело време ете мечот денес тоа ви го кажуваше.
Да, бе... Криво ти е тебе!?

Со оглед дека пишував за периоди кога не си ни бил роден , во дел од постот мој ти си бил сперматозоид , во дел од мојот пост ти веќе си патуел накај јајце клетката , во дел од мојот пост си бил ембрион , во дел од мојот пост на Мајка ти и пукнал водењакот , во дел од мојот пост частеле Мекици , во дел од мојот пост си тргнал во градинка , и тн и тн значи сфаќаш дека ти укажувам дека воопшто не си ни знаел за Интер и што се се случувало со Интер од сезоната 88/89 - доаѓањето на Морати ( 1995 ) и периодов денес , се што сакам да ти укажам е дека ништо лошо не говорам за Интер , само реално говорам , ако тоа е лошо за тебе значи индиректно признаваш дека сепак нешто фали .
Јас не ти кажвам ко не сум бил роден, јас ти зборвам за сега...
Не знам шо го кривите Манчини дек бил крив... Ко тој ни донесе титули и не напрај најаки во Италија, па и самиот Дедо Перо изјави дека Интер немаше да се најаки без Манчини...
Не знам зошо викате Интер не знат да играт, а ко се први во Италијансконо...
Јас то ви го кажвам...
Без Манчини можит пак ќе бевме на 13 титули (да не се земат она шо ни ја дадоја поради местење натпревари)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom