Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.958
Поени од реакции
45.157
Сигурно мислиш за голот на Маури од една мешаница на метар пред Џиџи... Судијата свирна уште пред да шутне Маури, Круз направи прекшок над Легротаље. Eве увери се сам подолу. На 1:26 ќе го видиш Круз како се буни:
Колку беше тоа прекршок, и дали воопшто беше прекршок или драмска секција Легро, останува прашање, и дефакто беше истото дискутабилен момент кој се дискутираше низ медиумите потоа . Исто и ова, дал е ситуацијата која ја даде Иосоно на сликата, или онаа на Занети не можеме јасно да видиме, не од тој лош агол, стадинонот во Џенова е очигледно малце незгоден за поставување на повеќе камери, зашто освен таа репетиција, од друг агол и не видовме снимка . Останува некоја слика од фоторепотртерите што седат од страна, баш линијата да ја видиме ( ако воопшто некој се погодил да го фотне тој момент ), иако ни од тоа ке немаме некое фајде, за судиските грешки се имам изјаснувано, тоа е, биднало, нема назад и дискусиите се бесцелни, само се фантазира со некои теоирии на заговор .

Што да кажат Арсенал, со Сити не им даваат кристално чист пенал и потоа примаат гол, претходно со Јунајтед не им судат апла очигледен пенал ( среќа потоа дадоа веднаш гол ) но во втор дел Руни паѓа ко покосен и повторно дискутабилна одлука на судиите, пенал, и сетоа ова доаѓа во два последователни меча, но, тоа е Англија, тоа е разликата помеѓу Англија и Италија, таму на пример не се вадат такви теории на заговор во случајов контра Арсенал, за наводни местенки и слично .
Затоа по Калчополи под дифолт за секој досуден пенал, фаул и офсајд ке си читаме нов заговор, пример, веднаш по мечот Лацио - Јуве, излегуваа муабети низ медиуми, низ форуми и слично, Јуве се враќа на старите патеки од времето на Моџи а кога ке погледеднеш еден целосен преглед од мечевите во Серија А, ке укапираш дека минимум на 2-3 натпревари има крупни судиски грешки .

bojann1

desmosedici rr
Член од
7 ноември 2007
Мислења
1.234
Поени од реакции
41
Значи овие фановиве на Јуве се ист к!! како вицот кога мажот се враќа дома од работа и гледа дека добил помалце плата и и вика на жената сега ќе го убијам шефот. Оваа му вика смири се немој така, минатиот пат ти даде повеќе плата па не рече ништо и овој одговара НЕ МОЖЕ ДВА ПАТИ ПО РЕД ДА ЗГРЕШИ.

Кога судијата поништи чист гол на Лацио, сите си ќутеа си свиркаа си се радуваа на победата. Се правеа луди дека имало судиски грешки дека тоа било дел од фудбалот и бла бла бла бла.

Сега кога изгубија бодови поради тие судиски грешки почињаат тука да се жалат за тоа како биле обесправени за тоа како се оштетени за убиства на судијата и уште милион други работи.

Па затоа еден поздрав со песната

ps Мислам дека не треба да се коментираат судиските грешки зошто горе доле во глобала сите екипи ќе бидат подеднакво оштетени, ама....

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Колку беше тоа прекршок, и дали воопшто беше прекршок или драмска секција Легро, останува прашање, и дефакто беше истото дискутабилен момент кој се дискутираше низ медиумите потоа . Исто и ова, дал е ситуацијата која ја даде Иосоно на сликата, или онаа на Занети не можеме јасно да видиме, не од тој лош агол, стадинонот во Џенова е очигледно малце незгоден за поставување на повеќе камери, зашто освен таа репетиција, од друг агол и не видовме снимка . Останува некоја слика од фоторепотртерите што седат од страна, баш линијата да ја видиме ( ако воопшто некој се погодил да го фотне тој момент ), иако ни од тоа ке немаме некое фајде, за судиските грешки се имам изјаснувано, тоа е, биднало, нема назад и дискусиите се бесцелни, само се фантазира со некои теоирии на заговор .

Што да кажат Арсенал, со Сити не им даваат кристално чист пенал и потоа примаат гол, претходно со Јунајтед не им судат апла очигледен пенал ( среќа потоа дадоа веднаш гол ) но во втор дел Руни паѓа ко покосен и повторно дискутабилна одлука на судиите, пенал, и сетоа ова доаѓа во два последователни меча, но, тоа е Англија, тоа е разликата помеѓу Англија и Италија, таму на пример не се вадат такви теории на заговор во случајов контра Арсенал, за наводни местенки и слично .
Затоа по Калчополи под дифолт за секој досуден пенал, фаул и офсајд ке си читаме нов заговор, пример, веднаш по мечот Лацио - Јуве, излегуваа муабети низ медиуми, низ форуми и слично, Јуве се враќа на старите патеки од времето на Моџи а кога ке погледеднеш еден целосен преглед од мечевите во Серија А, ке укапираш дека минимум на 2-3 натпревари има крупни судиски грешки .
Не ме сваќај погрешно.. Само сакав да кажам дека веќе беше свирнато уште пред да шутне Маури. Пишав и кај нас во тема, вакви работи се случувале, се случуваат и ќе се случуваат. Голот на Јакинта беше регуларен, но беше поништен. Јебеш га, тоа е.

Кога сум веќе овде, да искоментирам и за голот на Милито. Немаше потреба да се коментира грешката на судиите за офсајдот на Милито вчера, затоа што и да досудеше офсајд, пак Интер ќе победеа... заслужено. Од тоа што го видов, Интер го играше најдоброто (единствено голот на Лавеци беше минус) полувреме што сум видел да го изиграат, така да и ако го сигнализираше тоа помошникот, Наполи пак ќе примеа уште некој комад...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Колку беше тоа прекршок, и дали воопшто беше прекршок или драмска секција Легро, останува прашање, и дефакто беше истото дискутабилен момент кој се дискутираше низ медиумите потоа . Исто и ова, дал е ситуацијата која ја даде Иосоно на сликата, или онаа на Занети не можеме јасно да видиме, не од тој лош агол,
Јас ја дадов ситуацијата чисто како корекција на постот дека и раката е офсајд, воопшто не ја видов снимката од Џенова само дискусиите ги читав. Значи не беше наменета за објаснување на спорниот момент (ако го имало), туку само за правилото со раката.

Околу ова уште да кажам само дека непотребно трошиме време (и енергија). Судењето во Италија е нормализирано и не се случува ама баш ништо поразлично од она што се случува во Англија или Шпанија.

На пример, дербите во Италија се судат многу подобро одколку на пример мечот Манчестер - Арсенал, кој да се одиграше во Калчото, и сега а и до нова година ќе оправавме а Син ќе имаше полни раце работа. Исто така, да досудеше Росети онаков пенал со гратис црвен картон како на Србија - Франција да речеме на Интер - Милан дерби, тоа ќе беше нешто невидено...

Проблемот е тука во недовербата која настана меѓу фановите поради години заебанции во Италија, па сега никој никому не верува, сите патат од параноја и ги обвинуваат другите дури и кога е најмала ситница во прашање.

Дајте да оладиме малку, да гледаме фудбал и да уживаме.

Два - три дена по ред имам споени мислења, последно на вечер и прво дење :)

Мунтари е среќен во Интер

Камбиасо: „Без проблеми спијам ноќе“

Камби за претседател!

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
Goalkeepers: 1 Francesco Toldo, 12 Julio Cesar, 21 Paolo Orlandoni.
Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon.
Midfielders: 5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 14 Patrick Vieira, 15 Renè Krhin, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 30 Mancini.
Strikers: 9 Samuel Eto'o, 18 David Suazo, 22 Diego Milito, 45 Mario Balotelli.

ете го составот, судија-никола рицоли.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Defenders: 2 Ivan Ramiro Cordoba, 4 Javier Zanetti, 6 Lucio, 13 Maicon, 25 Walter Samuel, 26 Cristian Chivu, 39 Davide Santon.
Midfielders: 5 Dejan Stankovic, 7 Ricardo Quaresma, 14 Patrick Vieira, 15 Renè Krhin, 19 Esteban Cambiasso, 20 Joel Obi, 30 Mancini.

Го нема Снајдер? :nesvest:
Чуден ми е некако составов без Мунтари и Снајдер.

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.467
Поени од реакции
6.811
ги штеди за со рубин казан.
гостувањата во русија се непријатни за било која екипа а во оваа група секој бод ни е важен!

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Читајте го интервјуто со Камбиасо си кажа човекот: дотепани се. Знам дека не можат да дадат максимум овој период заморот си го прави своето, ако мора да се бира, мене ми е поважно да го добиеме Рубин Казан на гости. Со Сампдорија задоволен сум и со бод, нема потреба од форсирање по секоја цена. Сериа А е долга, а групата во ЛШ е многу кратка и секој загубен бод може скапо да не чини.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Читајте го интервјуто со Камбиасо си кажа човекот: дотепани се. Знам дека не можат да дадат максимум овој период заморот си го прави своето, ако мора да се бира, мене ми е поважно да го добиеме Рубин Казан на гости. Со Сампдорија задоволен сум и со бод, нема потреба од форсирање по секоја цена. Сериа А е долга, а групата во ЛШ е многу кратка и секој загубен бод може скапо да не чини.
Баш така како што викаш Исоно,за Серија А има доста да се игра,сезоната е долга,но за ЛШ треба секоја утакмица да се дава максимумот,знаеме што се деси пред неколку години со Динамо Киев,од готово вересија кога направија,изгледа Морати и сите имаме извадено поука од тоа,а Мурињо како Мурињо ништо не остава на случајот,башка имаме и долга клупа.

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
Снајдер у реду, али ме чуди цигото што го нема. Он барем не се изнаигра и така он може да заменува некој првотимец што ке игра со Рубин Казан.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Ај не му расипувајте на Дек0 сега кога ќе влезе Кварезма има да летаат...
тривели и балони
... :pos2:

Слепо Црево

Оџачар Грла
Член од
26 мај 2007
Мислења
1.196
Поени од реакции
223
-------------Цезар-------------

Маикон--Лусио--Кордоба--Сантон

---Занети--Виера---Камбијасо-------

Балотели----------------Мансини

--------------Ето------------------

Вака да излеземе ќе биде најдобро. Да одморат неколку првотимци.
Сантон и Балотели прва постава обавезно, и Виера исто така нека заигра човекот малце сега е најпотребен кога се чуваат играчи. За Камбијасо и Занети нема проблем машини се они. Според мене и Милито треба да одмори но не верувам тоа да го направи Мурињо највероватно сака да го направи најдобар голгетер у Сериа А :)

Член од
30 јануари 2008
Мислења
13.907
Поени од реакции
23.317

Aхахаха потписот рулззз

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.237
Поени од реакции
8.135
2-2 ке се извадат како стојат работиве благодарение на гол од офсајд ама ај барем иам нов потпис!
Чудно е тоа што човек што тврди дека голот на Трезеге беше од офсајд ме има во потпис ама ај, барем и јас сега имам нов потпис:pos2::pos2::pos2:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom