Фан Клуб: Интер

Статус
Затворена за нови мислења.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Знам Син се ми е јасно, ама смачено ми е веќе после секое коло за истото да зборуваме. Кој гледа фудбал знае дека тоа се случува редовно. Некогаш е во твоја корист, некогаш го јадеш стапот. Имам и порано пишано, какви судиски елементарни, катастрофални и решавачки грешки сум гледал во Примера на дерби натпревари, па ни 10 посто од ова нашево не бамбурат таму.

А овде, сите знаат и кој наместил, и кој кого платил, уште да кажат предвреме бар и ние обичните смртници да фатиме некој денар во кладилница...

Деко не го бројам тука тој е играчиште... :pos2:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
од тоа што го видов на телма играчот не беше на таа позиција туку на оваа!
Tи камерман да не беше море, што виде вака?? Дај некоја снима од твој агол!!

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Секој нареден пост ти станува се посмешен и посмешен ... свести се бе алоо ... соочи се со реалноста ...
Реалноста вика 2-2 конечен резултат!
Реалноста вика второ место за ЈуБе!
Реалноста за крај вика.. Твоето место е во зона Б!

П.С. Гитла!

Tи камерман да не беше море, што виде вака?? Дај некоја снима од твој агол!!
Ај ти исчезни оти понапорен си од Јанко на Наша ТВ!

Член од
22 февруари 2007
Мислења
7.076
Поени од реакции
1.940
И заклучок од муабетов?

Најглупо правило во фудбалот е ОФСАЈД. Најлошо дефинирано најлошо за судење и слично. Треба да се воведи ако барем мал дел е надвор да се свири. нешто како со топката кога врви гол линија(не дека то е сјајно ама појасно е).

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.465
Поени од реакции
6.797

П.С. Гитла!

Ај ти исчезни оти понапорен си од Јанко на Наша ТВ!
пошто се од јубентус и се им се гледа црно-бело морав со големи букви белким има надеж да прогледаат макар ветеринарите тврдат дека кртовите се слепи...

п.с.:jube::jube::jube::jube::jube:

F|eR

Мало смо се напили, пали смо у џбун!
Член од
7 јуни 2008
Мислења
2.006
Поени од реакции
393
пошто се од јубентус и се им се гледа црно-бело морав со големи букви белким има надеж да прогледаат макар ветеринарите тврдат дека кртовите се слепи...

п.с.:jube::jube::jube::jube::jube:
Сигурно ти си поќорав од нас.. Зато си го зголемил фонтов!!:toe:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212

П.С. Гитла!
Другарче, без навреда најстар си им на фан клубов понашај се и така, пиши некој саглам пост како Syn не мора да тропаш глупости само, па 25 години си да му ебам мајката а се расправаш како мало дете.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Основниот проблем е што линискиот судија не може во точниот момент на додавањето да ја забележи позицијата на играчот кој е во сомнителна позиција (ако не е 2 метри во офсајд). Тој играч судијата го гледа со задоцнување, затоа одлуките му се засноваат на проценка и искуство, и затоа се прават грешки.

За мене решение е да се прогласат ваквите ситуации за судиско убедување, затоа што во пракса тоа и се. И никој да не го обвинува судијата за грешки кои се човечки, ниту пак да се смета за грешка, туку за нормален дел од фудбалот.

За покрупни грешки, да, кога судијата елементарно ги крши правилата на играта, прави груби превиди итн... Она вчера од Милито и ова денес од Јакинта воопшто не треба да биде предмет на дискусија и да си губиме време тука.

P.S. не е лошо да се погледне видеото на ФИФА објаснети се сите ситуации, има работи кои не сме ги знаеле.

P.P.S. Јас сум најстар тука :star:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Не сум знаел, али се гледа тоа кој колку стар е по самите постови, кој како размислува и како ги расудува работите, само Ibrakadabra ми е сомнителен со тоа годините зш човек од 25 години не влегува во такви дискусии да се кара ко мало дете. позз

Член од
11 јули 2008
Мислења
4.754
Поени од реакции
3.793
Во вакви ситуации, во кои што судијата не е 100% сигурен во својата одлука најдобро е да ја прекине утакмицата и да го види на снимка спорниот момент, без разлика дали е офсајд, фаул, физички контакт без топка и тако даље.
Има моменти кои судијата не може да ги забележи или треба да донесе одлука во дел од секундата, па затоа често и се греши.
За мене, ова е најдобра солуција која судиските грешки ке ги доведе на минимум.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65

П.С. Гитла!
Другарче, без навреда најстар си им на фан клубов понашај се и така, пиши некој саглам пост како Syn не мора да тропаш глупости само, па 25 години си да му ебам мајката а се расправаш како мало дете.
Како треба да се понашам? Со деца ќе се понашаш детски! Имате таму тема ЈуБе, исто така имате тема Серија А. Зборувајте си до утре сабајле.. Било офсајд не било.. К*р ме боли мене.. Да не го вратат голот ако заклучиме ние овде дека не било офсајд? И после јас крив оти сум ги бркал од фан клубов.. Ајт таму.. Дудлајте до сабајле.. Ме заболе мене и остали овде за голот ваш.. И резултатот ваш..

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
29.930
Поени од реакции
45.027
Во вакви ситуации, во кои што судијата не е 100% сигурен во својата одлука најдобро е да ја прекине утакмицата и да го види на снимка спорниот момент, без разлика дали е офсајд, фаул, физички контакт без топка и тако даље.
Има моменти кои судијата не може да ги забележи или треба да донесе одлука во дел од секундата, па затоа често и се греши.
За мене, ова е најдобра солуција која судиските грешки ке ги доведе на минимум.
Така е во американскиот фудбал, односно во рагбито, и јас не гледам причина зашто не се воведе тоа и во фудбалот, па нека биде 100% регуларно .

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
И да, доста го споменувате тој гол на Милито вчера, и со Лацио имаше дискутабилен момент кога им беше поништен гол против Јуве па никому ништо, не мора толку ниско да се паѓа и да се вадат некои муабети за заговот .
Сигурно мислиш за голот на Маури од една мешаница на метар пред Џиџи... Судијата свирна уште пред да шутне Маури, Круз направи прекшок над Легротаље. Eве увери се сам подолу. На 1:26 ќе го видиш Круз како се буни:

HULK

Black & White Fighter
Член од
12 август 2008
Мислења
1.897
Поени од реакции
1.212
Како треба да се понашам? Со деца ќе се понашаш детски! Имате таму тема ЈуБе, исто така имате тема Серија А. Зборувајте си до утре сабајле.. Било офсајд не било.. К*р ме боли мене.. Да не го вратат голот ако заклучиме ние овде дека не било офсајд? И после јас крив оти сум ги бркал од фан клубов.. Ајт таму.. Дудлајте до сабајле.. Ме заболе мене и остали овде за голот ваш.. И резултатот ваш..
Aко не те боли што се мешаш тогаш, седи не пишувај ништо, и вие пишувате на нашиов фан клуб, кој ни забранува на нас и ние да не пишуваме секој конфликт се решава со дебата ако си нејќел да влезеш во неа не мораше да почнеш да провоцираш веднаш, убаво расправавме зш многу работи испаднаа дека не сме ги знаеле за офсајд ситуациите што е тоа лошо, и да заклучиме и да не голот не се враќа, судиската е последна, но никој не знаевме дека доколку само раката на играчот е напред тоа не е офсајд, не сум го знаел тоа ама еве сега знам, затоа е и форумов да се отвори дебата и да се дикутира.

Ibracadabra

Волшебник
Член од
21 септември 2008
Мислења
1.299
Поени од реакции
65
Бајрам со умот гледам си правите.. Да се воведело правило да се гледа снимка! Да не сакате и туш кабини да има покрај теренот и пауза за туширање? Па секое правило кое ќе го има во Серија А, треба да го има и во Тунгузија и во Македонија. Тоа значи ако во Италија судат 3 судии + еден помошен, исто толку има во Тунгузија и Македонија. Ај кажете ми како ќе ги постават тие камери во Македонија и Тунгузија исто како во италија да гледаат милиметарски? Па ние немаме топки бе АЛО! А вие сакате да воведеме нешто што е научна фантастика за нас и Тунгузија..
Баталете тоа гледање на снимки..
Единствена помош околу тие спорни ситуации пред голманот е да се воведат судии кои ќе стојат позади голот.. Со цел намалување на грешките.. А за офсајдот си има судија покрај аут линија.. И тоа е тоа! Фудбалот ако нема грешки, ако нема спорни и необични ситуации не е интересен.. Фудбалот е прекрасен таков каков што е..
Значи се додека се греши милиметарски на офсајд не се замарам..
Кога ќе почнат да свират пенали непостоечки на 20 метра од гол.. тогаш имаме проблем..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom