Според мене ?
Епа види вака. Како прво да расчистиме со бројноста. Дали вие стварно мислите дека сите луѓе што доваѓаат на Партизановиот Југ, на Звездиниот Север, на Динамовиот Сјевер итн. се навивачи ?! Минимум 20% доаѓаат заради цената на картата. 10% доаѓаат да снимаат и да се сликаат во стил - види ме кај сум бил. Е веќе останатиод дел може да го земеме за организирана навивачка група (под организирана се подразбира група со обележја(или без обележја, во зависност од тоа дали се ултрас или кежуал) со одреден ( и познат )број на членови во секоја фракција, група со свој транс., група со свој стаж и историја итн итн. Што значи дека бројноста е битна, но и не е примарно мерило за јачината на групата. Пошто ева е тема за Динамо од Загреб :smir: стварно е смешно да се повеќе во Јевропа отколку на домашна сцена. Некој праша, сошто Гробари и Делије не одат во толкава бројка на европаски гстувања. Па ако треба да поднесеш документи за барање на виза 1 месец пред патувањето ( ШТО НЕ МОРА ДА ЗНАЧИ И ДЕКА БАРАЊЕТО ЌЕ БИДЕ ОДОБРЕНО ), ако те ебаваат по амбасади, и една амбасада со друга имаат договор за да не ги пуштаат Српските навивачи итн. сигурно и ббб не би отишле во толкава бројка како што одат сега.
Кореографијата дава посебен шмек на трибината, но КОРЕОГРАФИЈЕ НЕ ПЕВАЈУ ! Секој може да подиге картонче. Но, во денешното навивачко движење и поранешното многу се разликуваат. За да привлечеш што повеќе луѓе на трибина ти треба нешто ново и интересно, во последно време тоа е кореографијата. Но сепак тоа се стилови и вкусови и Италијаниоте имаат една добра поговорка - За вкусовите не расправај се !
Нередите се исто така еден начин за да покажеш заби. Но ако не ти смета што правиш огромна штета на клубот за кој си отишол на тоа гостовање, ок фурај напред. Но, сега во случајот за динамовите хулигани ќе искоритам пак една поговорка, кучето што лае - не каса !