Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Се работи за 21-годишниот централен дефанзивец Родерик Миранда и 20-годишниот напаѓач кој беше цел на неколку Премиерлигашки тимови Нелсон Оливеира.
Овој нели е што играше и за Португалија на ЕП, го пуштаа неколку пати од клупа и добро играше, или не станува збор за тој играч, можеби сум го помешал :icon_mrgr: нека ме демантира некој ако знае.

Jack Nolan

Сите сме луѓе, но ретко кој е човек!
Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Зошто така ? :eek:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
И официјално Родерик Миранда и Нелсон Оливеира се нови играчи на Депортиво. Доаѓаат на едногодсишна позајмица од Бенфика :icon_mrgr:
На арно нека е, да видиме што чудо е овој Оливеира чим за него се интњересирале екипи од рангот на Манчестер и Челзи (незнам колку е точно ова, така прочитав :D).

Uli Hoeneß Незнам дали е тој, ама не ми се верува да ни позајмат играч кој играл за репрезентација :D

Atleti MKD Епа така, големи долговиве имаме од изминативе години и секоја година буџетот се намалува за 10% од претходната, со што немаме пари за засилувања веќе неколку сезони...

Jack Nolan

Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
И официјално Родерик Миранда и Нелсон Оливеира се нови играчи на Депортиво. Доаѓаат на едногодсишна позајмица од Бенфика :icon_mrgr:
На арно нека е, да видиме што чудо е овој Оливеира чим за него се интњересирале екипи од рангот на Манчестер и Челзи (незнам колку е точно ова, така прочитав :D).

Uli Hoeneß Незнам дали е тој, ама не ми се верува да ни позајмат играч кој играл за репрезентација :D

Atleti MKD Епа така, големи долговиве имаме од изминативе години и секоја година буџетот се намалува за 10% од претходната, со што немаме пари за засилувања веќе неколку сезони...
Ај со среќа. Мислам дека е тој. Шојма врска дека се интересирале Челси и Манчестер. Сигурно Бенфика не сака да го продаде или позајми во голем клуб каде што не би добивал шанса туку во некој помал каде ќе напредувал

А за проблемите со долговите ги имаме и ние :place: :([

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Тој е бе, не сум згрешил :D проверив, имал 7 настапи за Португалија (y)

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Толку ли ти беше смешно :icon_lol:
Верувај ми, навистина ми беше смешно и тоа мнооогу, на глас се смеев, ти благодарам навистина што ме насмеа и тоа убаво ми дојде :icon_mrgr:

Jack Nolan

Член од
31 јули 2011
Мислења
1.587
Поени од реакции
1.506
Верувај ми, навистина ми беше смешно и тоа мнооогу, на глас се смеев, ти благодарам навистина што ме насмеа и тоа убаво ми дојде :icon_mrgr:
ЈБГ. Заборајв се на форумов што е како е. Се пецкам од време навреме :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Ај со среќа. Мислам дека е тој. Шојма врска дека се интересирале Челси и Манчестер. Сигурно Бенфика не сака да го продаде или позајми во голем клуб каде што не би добивал шанса туку во некој помал каде ќе напредувал

А за проблемите со долговите ги имаме и ние :place: :([
Не бе муабетот ми беше дека чим го барале овие, значи е стварно добро засилување, пошто досега ни позајмувале само некои кои биле тотални анонимуси :D
Во нападот сме многу тенки, би требало да дојде уште еден напаѓач. Че видиме малиов како ќе игра :D

Се спомнува и некое поискусно засилување. Падна муабет за Марчена, ама веднаш демантираа.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Карлос Марчена е нов играч на Депортиво :tapp:
Несватлив потег на Лендо со оглед на тоа што Марчена со години важи за еден од најомразените фудбалери од страна на навивачите на Депортиво со оглед на неколку негови потези во минатото на мечевите Депор-Валенсија.
Сепак добивме на иксутво во составот, стандарден прволигашки играч, не е толку лошо засилување ако се занемари останатото.
Само незнам зошто трупаме толку играчи во средината, мада овој може и како дефанзивец да игра, позиција на која сме тенки...
Сеуште се чека доаѓање на напаѓач и еден дефанзивец...

Во мешувреме беа одиграни четири меча во кои сеуште се виде дека сме доста слаби во нападот. Реализација НУЛА...
Мада во мечевите игравме со доста комбинирани состави и резултатите не се некој показател за јачината на клубот...
Стрелец на голови во овие 4 меча беше младиот дефанзивец Пабло Инсуа, кој се гледа дека е голем талент, а доста наликува на Колото. Ќе видиме дали уште сезонава ќе избори провтимски статус.

Депортиво-Спортинг Хихон 1-4 (Саул)
Пакош Фереира-Депортиво 2-0
Депортиво-Луго 1-0 (Инсуа)
Депортиво-Оурензе 1-0 (Инсуа)

Следна пријателска со Севиља...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070

Карлос Марчена презентиран во дресот на Депортиво. На презсентацијата изјави дека Депортиво е одличен клуб, и дека ги одбил понудите од Олимпијакос и Мајорка за да дојде тука. Депортиво му будел убави спомени од времето кога играл во Валенсија и ветува дека ќе даде се од себе во новиот дрес, исто како што давал се од себе кога играл за Валенсија.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
со срека новиот играч до сеа што играчи доведовте ?
Евалдо, Андре Сантос, Саломао (сите тројца на позајмица од Спортинг), Оливеира, Родерик (двајцата на позајмица од Бенфика), Пици (позајмица од Брага), Агилар (позајмен од Херкулес), Карлос Марчена.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.987
Поени од реакции
74.070
Хавиер Камуњас е нов играч на Депортиво. И одново се работи за едногодишна позајмица, овојпат од Виљареал. Иако има 32 години сепак е играч кој што работи многу и ќе биде доста корисен, иако незнам зошто цело време купуваме играчи на позиции на кои сме пополнети. Најчесто игра како десно крило, а некогаш и како AMC.
Ни требаат напаѓачи и централен во одбрана, доста беше носење на средњаци.

Инаку после низа порази во пријателските подготвителниот период го завршивме со победа во Тераса Херера купот над Атлетико Мадрид. Мечот заврши 2-2, а Депор тепаше на пенали со 4-3, со промашување на Адријан во претпоследната серија :icon_mrgr:
Депортиво два пати водеше, преку Валерон и Бруно Гама, а гостите два пати израмнуваа. На пеналите погодија Пици, Андре Сантос, Бруно Гама и Абел Агилар а Оливеир утна. На спротивната страна Адриан промаши во четвртата серија, а Годин во последната.

Kajgana Shop

На врв Bottom