Фан Клуб: Депортиво Ла Коруња

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
http://www.deportivo-la-coruna.com/n-news.php?cid=3826&ctg=3
:D

Негооо, конечно почнува сегунда, и тоа во сабота во 18 часот го имаме еден од потешките мечеви со рекреативо Хуелва. За жал не сум во можност да го гледам првиот годинашен меч:(

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Aranzubia, Lux; Manuel Pablo, Laure, Colotto, Ze Castro, Aythami, Ayoze; Jesús Vázquez, Alex Bergantiños, Pablo Álvarez, Valerón, Juan Dominguez, Salomao, Guardado; Riki, Xisco and Lassad.

Овие играчи се избрани за престојниот дуел со Рекреативо Хуелва.
Прв меч во Сегунда после 20 сезони, и добро е што стартуваме од Риазор.
Очекуваните први единаесетмина се:

Аранзубиа
Пабло Колото Ајтами Ажозе
Бергантињос Васкез
Саломао/Алварез Валерон Гвардадо
Рики

Член од
3 август 2009
Мислења
417
Поени од реакции
56
Уште не ми се верува дека Ла Коруња игра у втора лига :tapp:
Ебати среќата последното коло!! :mad:

Член од
8 декември 2009
Мислења
2.706
Поени од реакции
2.181
Колкави се шансите да победат Ла Коруња на денешниот натпревар, затоа што не пратев баш дали се засилија или не?

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Одличен старт во втората лига.
Депортиво-Рекративо 1-0 (1-0):D
Во дуелот на двајцата поранешни прволигаши, Депор бил подобар противник.
Особено ова важело за првото полувреме. Скоро истиот тим од лани, можел уште по првиот дел да дојде до водство од 3-0.
Но старите маки уште го мачат Депортиво :D
И Рики и Алварез не ги искористиле своите сто процентни шанси....
Но затоа во 10-тата минута тука е дефанзивецот Колото да донесе водтсво после корнер удар:D
Во вториот дел паднала играта на Депор. Па во последните десет минути Рекративо можел да израмни, но го имаме Дани на голот :D
Без да ја гледам утакмицата толку можам да пишам. Повеќе од хајлајтсот :D
Честитки за првата победа <3

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Заврши преодниот рок...
Депортиво не донесе повеќе засилувања, но затоа се случија неколку промени во играчкиот кадар, и се решија уште неколку случаеви.
Можам да кажам дека ми е мило што Гвардадо и годинава ќе биде наш играч:)
На крај ги одби понудите од Лестер и Спартак Москва и ќе остане кај нас...
На Иван Перез, надежното лево крило, му беше раскинат договорот....
Олтра не смета на него, па спогодбено за доброто на двете страни истиот беше раскинат...
Во последен момент и Рубен Перез го нашпушти тимот, нешто што веќе беше познато. замина во Гетафе, а Депортиво ќе добие проценти од неговата следна продажба...
Интересно Бодипо и Морел сепак останаа во клубот :D
Пошто имаат уште една година од договорите, а никој не ги сакаше, мораа да останат, нно како што и самите знаат нема да добијат многу шанса.
Ниту Сеоане за кој се најавуваше дека ќе премине во Кадиз, не го напушти клубот.
Он влегува во тие 5 фудбалери од фабрил кои се пријавени во составот...
Ете го целиот состав за следна година, 23 пријавени за Депор, и 5 од фабрил кои имаат право да играат за Депор...
Со ова остануваат три слободни места за нови засилувања:)

Shirt numbers for la liga 2011/12:
1. Aranzubía
2. Manuel Pablo
3. Morel
4. Alex Bergantiños
5. Ze Castro
6. Aythami
7. Saul
8. Lassad
9. Xisco
10. Jesús Vázquez
11. Riki
13. Lux
14. Pablo Álvarez
15. Laure
16. Bruno Gama
17. Ayoze
18. Guardado
19. Colotto
20. Borja
21. Valerón
22. Salomão
23. Bodipo

Fabril’s players:
26. Marc Martínez
27. Rochela
28. Juan Domínguez
29. Juan Carlos
33. Seoane

Бтв следен дуел ни е со Херкулес. Истотака дерби и меч кој мора да го добиеме особено зошто играме на домашен...:D
Истотака клубот го повлече од употреба дресот со број 12, бидејчи публиката е дванаестиот играч и им го посветува на нив. За новата сезона извадени се 23 000 сезонски карти за натпреварите на Депор на Риазор, едно 10 000 повеќе од ланската сезона:cuc:

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Abe da ti jebem i deportivo i se ne znam po koj pat me urivaat samo tie na livce.Pa mene kako ne mi tekna ne go vidov sostavot so glupiot Alvarez pa i ovoj salmao sebicen abe drva nevideni. Po ovie dve vovedni utakmici mozam slobodno da kazam deka se istite drva od lani. Da ne bese ni toj Bruno Gama tesko niv

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.625
Поени од реакции
22.650
А, бе и ние лани во второто коло, на домашен терен, изгубивме од Херкулес 0-2, па станавме шампиони. :pos:
Коинциденција, или? :icon_mrgr:

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Abe da ti jebem i deportivo i se ne znam po koj pat me urivaat samo tie na livce.Pa mene kako ne mi tekna ne go vidov sostavot so glupiot Alvarez pa i ovoj salmao sebicen abe drva nevideni. Po ovie dve vovedni utakmici mozam slobodno da kazam deka se istite drva od lani. Da ne bese ni toj Bruno Gama tesko niv
Брат реално простор за грижи нема:)
Вистина е, сеуште сме доста јалов тим, но со тек на време мислам дека се ќе си дојде на место. Вчера го немавме Гвардадо, ниту пак Гама, ниту Колото, а уште во 23 минута се повреди Рики...
Изненадно Зе КАстро вчера можеби беше најдобар наш играч. Депортиво реално не требаше да загуби. Херкулес не заслужи ни бод, па камоли 3, но тоа е тоа..
Ипак игравме со еден од посилните тимови, иако пораз на домашен терен од директен ривал може многу да значи понатаму.
Соломао беше можеби и најслаб играч во првиот дел, но сигурно еден од најдобрите во второто. Има потенцијал во момакот, ќе видиме што ќе биде. Се чека опоравувањето на Бруно Гама, пошто на Алварез не му оди. Има дриблинзи, ќе направи се убаво, ама центаршутевите му се очајни:confused:
Валерон вчера ја изигра можеби и најслабата утакмица во неговиот живот. Беше очаен...
Но и покрај тоа бевме далеку подобар противник. Херкулес од една шанса даде гол, ја искористи единствената заспаност на нашата одбрана и дојде до минимална победа...
Се надевам Рики наабрзо ќе се врати.
Главата горе, одиме понатаму:)
Веќе задутре имаме куп дуел дома со Жирона:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
1-1 во моментов во купот со Жирона...
Они поведоа, Ласад одлично израмни. Риазор скоро исполнет:cuc:
Стрим

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Ma kakov Riki bre traktor neviden...Samo Lasad i toa prva postava sekogas...i juan karlos e slab igrac

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.970
Поени од реакции
73.963
Меч кој со сласт го догледав :D
Депортиво-Жирона 5-1
Прв пат после, 4 години постигнуваме 5 гола на еден меч...:D
Ласад имаше свое шоу вечерва постигнувајќи четири гола (или три, пошто гледам едмниот режисерот го впиша како автогол). Фантастично второ полувреме на депортиво.
Во првиот дел истотака многу отворена игра од двете страни и чудо беше како резултатот остана 1-1. Гостите први поведоа по грешката на Рочела. Уште еднаш се покажа дека Ајтами и Рочела не треба да играат заедно. Беа очајни во најмала рака...
Колку шанси направија гостите ради нив, ама имавме среќа што напаѓачот им беше дрво па не успеа да ја затресе на повеќе пати мрежата на Лукс:)
И Ажозе не покажа скоро ништо, ама затоа Лауре си газеше.
Не се согласувам со Дариус дека Хуан Карлос играше лошо. Беше доста забележителен, а даде и одличен пас до Саломао па овој до Ласад за четвртиот гол.
Сите голови беа плод на убави акции. Два пати асистираше Валерон кој влезе во вториот дел и тотално ја размрда играта, пошто Домингез скоро и да не го видов денеска.
За петиот гол кој го постигна Саломао одличен пас даде Гвардадо кој во последните 15 минути влезе наместо Саул.
Мислам дека покрај Ласад најдобар играч ни беше Саломао. Беше секаде, изигра феноменално. Си направи и неколку шанси, но за жал реазлизираше само една. реално во овој меч заслуживме да дадеме над 10 гола, но и да примиме 3:D
Во последните 10 минути шанса доби дури и Бодипо:pos:
Е вака треба да се игра, немам зборови...

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Ако јас си стојам на моето пошто гледам дека во нозете го нема тоа што сакам и јас и ти, некако недокован ми е :icon_mrgr: него да не беше Салмао у прво немаше кој да потегне.А за второ не правам муабет. Му текна на овој дека треба да го убаци Валерон - дефиницијата за перфектни пасеви...знеш и оп за 70 посто се крена играта..е ке се крене...па ја мислам Чави и Ињеста и Цеск од овој имат учено како се игра :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom