Фан Клуб: Германија

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.558
Поени од реакции
22.250
Италија е понезгодна и секако Германија со ними често има проблеми. Англија се вечни пациенти но искрено мислам ќе оди Италија понатака.

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Незнам зашо Ројс место Милер. Требаше да си остане Милер или веќе чим го мења тоаш боље Геце да играпе. Ројс до сеа нема играно против тимови што се бранат со 10 души цела тактика на Гладбах им е на контри незнам како ќе се снајде до сеа стално имал многу простор во играта

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.558
Поени од реакции
22.250
Незнам зашо Ројс место Милер. Требаше да си остане Милер или веќе чим го мења тоаш боље Геце да играпе. Ројс до сеа нема играно против тимови што се бранат со 10 души цела тактика на Гладбах им е на контри незнам како ќе се снајде до сеа стално имал многу простор во играта
Ројс е технички јак играш мислам Лев баш за вакви натпревари го зеде, баш ми е мило што добива шанса пошто и Милер досега беше просечен.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
И Милер и Подолски беа просек досеа на првенствово и ми се допаѓа варијантава на Лев.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.282
Поени од реакции
8.450
И Милер и Подолски беа просек досеа на првенствово и ми се допаѓа варијантава на Лев.
И цела сезона беше просек ама здрви гол во финале ЛШ... кај него највеќе го има она германското

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.558
Поени од реакции
22.250
Немам ништо против Милер ама денес Ројс беше подобра опција. За следната утакмица сакам Ројс лево Милер десно, Полди нека дреме на клупа. Тоа е. Клосе се на се ми се бенидиса поактивен е како шпиц иако Гомез е поќе голгеттер. Боатенг мора да се стабилизира се двоумам дали би било подобро Бендер да игра. Иначе одбраната е солидна, Швајни мора да крене денес имаше и слаби моменти. Озил и Кедира одлични, Ширле и така и така.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Крајно разочарувачки натпревар за последните 6 играчи во одбраната.(+Швајни и Кедира )..Многу сум незадоволен од Шурле кој е премногу себичен иако поседува талент но џабе му е со толкава себичност.Швајнштајгер ужасно лош натпревар,полош здравје.Озил ја дупеше многу а Боатенг апсолутно најслаба карика иако направи асистенција.Двата примени гола беа поради негови несфатливи грешки.Ханс Дитер Флик му објаснуваше нешто на крајот и се надевам дека во наредниот натпревар ќе одигра подобро а не и чудо некој друг да игра место него.Ројс man of the match without any doubt.Со ваква игра песимист сум за полуфинале,мора да се промени нешто.Толку статична игра не сум видел одамна и спори пасови иако имаа шанси да добацат и порано.Се виде на крај Лам беше нервозен кога свирна судијата.Оваа е дефинитивно најслабиот натпревар досега на Германија без разлика што дадоа 4 гола и имаа милион шанси.Значи одбраната беше дрн дупка!:facepalm:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.558
Поени од реакции
22.250
Не беше толку дупка одбраната сепак Грците има само 2 шанси ама Боатенг некако лагано си игра, не знам, треба поќе да се запне. Другите си беа ок без многу работа а Лам супер. Сепак убеден сум дека наредниот натпревар ќе стават една брзина плус. Иначе Озил ми се допадна денес, најдобра утакмица од него досега на ЕП. Активен беше, даваше топку и све но може уште подобро (y)

Член од
4 октомври 2010
Мислења
8.295
Поени од реакции
14.635
Боатенг мора да се стабилизира се двоумам дали би било подобро Бендер да игра.
Нели би било подобро Лам да се врати десно, а Шмелцер да игра лев бек? Секој си игра на позиција каде е најдобар и најмногу може да понуди.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Озил премногу споро денеска одигра и ненавремени пасови правеше,незнам ама не изигра на ниво на кое што може.Како што рече Штимац на хрватската тв Клозе ќе беше крив ако Германците примеа гол кога направија контра Грците прво полувреме бидејќи Клозе го повикуваше на Бадштубер да оди до средина.Шурле ич нека не влага веќе,ме изнервира многу.Имаше можност да додава тој шутира,не ми се верува дека ќе добие друга шанса а Ројс си ја искористи 100%,секоја чест.Кедира напаѓачки супер изигра ама дефанзивно со Швајни беа бетар од Шумуликовски.Најдобар во одбрана Хумелс,со само една грешка која сам си ја поправи.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.558
Поени од реакции
22.250
Нели би било подобро Лам да се врати десно, а Шмелцер да игра лев бек? Секој си игра на позиција каде е најдобар и најмногу може да понуди.
Да, ама Шмелцер за репрезентацијата имаше и лоши настапи. Солиден е секако, ама би било ризик сега да се стави. Вака Лам лево и Боатенг десно е проверено. Хмм, тешка одлука, сепак би му дал на Бендер пак шанса, си заслужи.

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Ne e isto ako gledas so koj ke e poteshko, mnogu jasno deka so Italija ke e poteshko. Italijancite se branat ama barem mznaat da igraat odbrana. Anglicanive se smeam koga gi gledam kako igraat nazad, Ednas igraat visoka linija a ne praat presing, drug pat se povlekuvaat nazad a eden od centralnite im izleguva napred i dupki vo dvata slucai ima. :vozbud: :vozbud:
Не е таа италија што ја знаеш од порано, што играла катанаџо, оваа е сосем поинаква италија и сосем поинаков фудбал! Што значи не се брани цело време!

Член од
22 август 2009
Мислења
2.387
Поени од реакции
1.036
Шурле ТАПА изигра ај што беше себичен тоа нема везе али ради него Грција го даде првиот гол од контра со некој глуп пас кој заврши во нозете на Грците а и пред тоа го избуткаа му ја земаа топката и пак ради него ни направија контра. Клосе и он тапа ептен гол даде на крај али џабе цела утакмица му бега топка таму испага сам пред голман бега десно и пробува да му намести на Ројс да беше Гомез место него ќе шутнеше гол ќе даеше. Едино задоволен од Ројс иако го немаше од 40 до накај 70 минута пак ок изигра му треба малце искуство али добар . И за крај неможам да сфатам што е работава Швајни останува позади Кедира изиграва напред трча добар е али многу пробува некои пасови а ептен е просек за такви работи. Следната утакмица според мене Гомез,Милер и Ројс да играат
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 03:54 ---
Не беше толку дупка одбраната сепак Грците има само 2 шанси ама Боатенг некако лагано си игра, не знам, треба поќе да се запне. Другите си беа ок без многу работа а Лам супер. Сепак убеден сум дека наредниот натпревар ќе стават една брзина плус. Иначе Озил ми се допадна денес, најдобра утакмица од него досега на ЕП. Активен беше, даваше топку и све но може уште подобро (y)
незнам зашо викаш Боатенг топ си изигра ,Хумелс некако лагано си играше 2,3 пати го претрчаат дури еднаш два пати Боатенг го спасуваше. Контрата за мене беше Шурле крив напраи некој глуп пас место во Швајни 2,3 метра поназад
--- надополнето: 23 јуни 2012 во 03:57 ---
Немам ништо против Милер ама денес Ројс беше подобра опција. За следната утакмица сакам Ројс лево Милер десно, Полди нека дреме на клупа. Тоа е. Клосе се на се ми се бенидиса поактивен е како шпиц иако Гомез е поќе голгеттер. Боатенг мора да се стабилизира се двоумам дали би било подобро Бендер да игра. Иначе одбраната е солидна, Швајни мора да крене денес имаше и слаби моменти. Озил и Кедира одлични, Ширле и така и така.
пак не ти го разбирам постов ептен тераш анти баерн про дортмунд незнам што напраи Ројс толку посебно освен у првите 10 мин се изгуби додека не даде гол, Ширле и така и така? ТАПА беше ептен среќа со Грција игравме, Боатенг не глеам што се двоумиш не беше ништо послаб од другите одбранбени, Хумелс имаше некои грешки го претрчуваа еднаш отиде напред да дрибла па Бадштубер и Боатенг покриваа назад.

Како и да е следна утакмица би ги играл Ројс-Озил-Милер

M

Mario Gómez

Гостин
Abe sho se nervirate neznam, koga sme izgubile u cetvrt finale pa sega... Jogi nenormalen go buta Rojs u prv sostav a dosega nekolku minuti ima izigrano samo. I zamisli Gomez da go stajs na klupa po prvite natprevari. Sega treba da pazi shto sostav ke izvadi poso polufinaleto nema da e zaebancija kako se dosega.

Kako i da e, 15 pobedi po red vo kompetitivni natprevari. :eek:

UBER ALLES! :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom