Фан Клуб: Германија

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Лудило во Германија, продадени 2.000.000 дресови

Фудбалската еуфорија ја зафати Германија многу повеќе во однос на минатите години, затоа што селекцијата успеа да се пласира во финалето на Мундијалот, а навивачите да направат рекорд, со купени над два милиони дресови од националниот тим. Еден од одговорните луѓе во Адидас, изјавил дека никој не очекувал вакво сценарио.

„Имав многу проблеми да купам дрес за мои пријатели. Навистина беше тешко. Според она што го слушнав и во другите продавници беше слична ситуацијата. До сега продадовме повеќе од два милиони дреса „– објаснил еден од вработените во Адидас.

Веројатното, маката ќе биде поголема ако утре Германија успее да ја совлада Аргентина и по четврти пат во историјата да стане светски шампион. Во тој случај, Адидас ќе мора да додаде и четврта ѕвездичка на дресот, која ќе ја симболизира новата титула.
http://www.mkd.mk/sport/fudbal/ludilo-vo-germanija-prodadeni-2000000-dresovi

Затоа уште долго ќе бидат на врвот на светскиот фудбал. Имат пари како нездрави, имат повеќе од доволно стручно школувани луѓе, во најголем дел вистинските луѓе се на вистински места, корупцијата им е на ниско ниво и има народ кој душа дава за фудбал.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Мераклиски за крај Марио Гетце ака Супер Марио!:drk::drk::drk::drk: Уф,верувам ќе се препороди на клубско ниво после овај згодитак.:icon_mrgr::icon_mrgr:

Излези момче ... гоцевата раса... :vozbud::vozbud:

БоаТенк и ФУЗБАЛГОТ изгинаа начисто,изгинаа!:cuc::cuc:Пофалби и за кралот Нојер,Лам,Ширле па и Хеведес вршеше добра работа.
Крос и Хумелс каков срање натпревар изиграа,чути тука беа Боа и Басти.Тешки дегени,на крај ќе оплескаа а пред финалево супер играа.

Гетце не се виде и даде гол,црногорска работа.

Крамер да го изиграше финалево до крај,на пазарот ќе беше како црно злато,вака остана недоречен.

Пофалби и за Лев,за тактика му нема рамен.Мотивацијата и селекцијата на играчите му беше фатално лоша,мада феноменално се препороди на првенствово.Уште на времето со Клинси се збореше кој е задолzен за тактиките,па сега како главен тренер успеа да се искачи на врвот.

Тоа ти е кога ќе си изградиш сопствен камп со илјадници чуда на статистики и останати работи.Сега на европсково дупло повеќе пари нека фрлат.:свиркам:

Франција злато :

[DOUBLEPOST=1405293482][/DOUBLEPOST]Го заборавив кралот Кедира,партал правеше на клупа.:cuc::cuc::cuc:

Последно уредено:

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.743
Поени од реакции
43.907
Германците, заедно со Италија и Бразил одсекогаш биле репрезентации против кои навивам на едно натпреварување. Оваа година ми ептен ми се допаѓа тимот и мора да кажам дека за прв пат ќе ја имаат мојата поддршка. Ама ќе изгубат од Англија овој пат. :D
Нормално, првенството сум за Енглезите, ама ќе ми биде мило и ако направат успех Ројс, Геце, Милер, Крос, Озил, Гундоган, Бендерите, Швајни, Лам, Хумелс и компанија. :)

И така, ај да не ве замарам сеа со прикаски, дојдов со добра намера, да искажам поддршка на овој тим на Германците, кој мене лично, ми се допаѓа ептен и ги сметам за главни фаворити за освојување на Светското. :)
Ај честито нека ви е, изгледа до мене било. :cautious: Ќе размислам кога нареден пат да ја добијат мојата поддршка. :sneaky:

:icon_mrgr:

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.546
Поени од реакции
22.235
Не коментирам многу за утакмицата, ѕверски настап против јаки Аргентинци но на крај секако заслужена победа. Патот кој се почна пред десет години со промени во Германскиот фудбал од корен, после десет години дадоа резултат. Лани Германско финале во Лигата на Шампиони кое сигурно е меѓу најдобрите финалиња досега и годинава конечно Светска титула после долгогодишна суша. Оваа златна генерација си се круниса себеси и нови таленти кој ќе ги заменат Клосе и другите постари играчи се на повидок. 6 играчи од овој состав пред неколку години за младинците освоија Европската титула и уште тогаш се осети дека ова ќе биде златната генерација. Лев направи најдоброто од овој тим и не експериментираше многу. Со заслуга ќе се брои во најголемите Германски селектори.

Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Човеков стварно искина на терен, правиот Фусбалгот го видовме. Цела средина беше на негов терет. Со Озил, Крос или Крамер не се држи заден везен ред, пошто Озил и Крос се пичиња, а Крамер е неискусен.[DOUBLEPOST=1405302074][/DOUBLEPOST]
Штета што со вакви дресови ќе бидат светски прваци.
Па во право си бил бе. :vozbud:
Само што дресовиве се добри, барем јас така мислам. Првичните впечатоци беа малце искривени оти овој дрес го споредуваа со стариот. Во тој случај, стариот е подобар. Секако, може појак и од овој, ама добар е. И не знам што им текна да ги сменат шорцевите... Се знае Германија, црни шорцеви - класика.

Последно уредено:
Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Навивам за Германија откако почнав да гледам фудбал.
Многу се радувам го освоија светското, и се надевам на уште една титула, наредно светско.

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275
Па во право си бил бе. :vozbud:
Само што дресовиве се добри, барем јас така мислам. Првичните впечатоци беа малце искривени оти овој дрес го споредуваа со стариот. Во тој случај, стариот е подобар. Секако, може појак и од овој, ама добар е. И не знам што им текна да ги сменат шорцевите... Се знае Германија, црни шорцеви - класика.
Не ми се допаѓа многу, но не е лош. Битно си го купив зашто знаев дека со тие дресови ќе бидат светски прваци. :cool:

Член од
13 април 2008
Мислења
7.592
Поени од реакции
6.959
КОНЕЧНО! Хух ... :vozbud::vozbud:

Кој филинг. Нервоза ме јадеше грозно, си викам могуче ли е пак во финале да им се фатија нозете у пм и да не го заокружат и ова првенство. Ама замените ги погоди Јоги. Златни Марио, царе :cool:! После 12 години тровење со порази во финалиња и 1/2 финалиња, за прв пат да се израдуваш на голем трофеј за репрезентацијата за која си навиваш. Браво деца, свака чаС, супер СП. Вака ми се нема испунето душата од 2008ма, кога УТД освои ЛШ. Пофалби заслужуваат сите, па и Лев кој играше со леви тактики до 1/8 финале, па и Шкодран кој за добробитта на цела земја се повреди и отстапи место.

Најголем ќеЈф ми се направи што старите коски Лам, Швајни, Клосе и Полди се израдуваа на овој трофеј. Грев ќе беше да останеа со скратени раце. Дрим тим извадија за СП, не е шала. Круна на кариерите нивни. Посебно за Клосе уффф најстрелец на сите времиња + титула = шта речи. ЧЕТИРИ ЅВЕЗДИЦИ! Ќе треба нова маичка да сe зима. Радујте се децо, радуј се Немачко, заслужили сте .. :place::place::place:

ПС - За МВП наградата ќе си останам воздржан. Титулата е преслатка, за ова да загорчи. Возрасни луѓе работат во ФИФА, си ја знаат работата :cautious:. Нека му остане како утешна награда за дома на малиот. Ноер беше мојот пик бтњ .. :coffee:

Последно уредено:
Член од
5 мај 2013
Мислења
1.239
Поени од реакции
1.440
Лам не престана да трча. По аут линијата цело време шпарташе. Дури едно време на глас реков: "Застани бе чоек, ќе ти пукни срцето." :LOL:

Можда пристрасно е малце, ама требаше да го прогласат за најдобар играч. Човекот перфектно ги следеше сите инструкции што му ги даваше Лев и одлично го водеше тимот.

Погоре читам и не ми се веруваше. Игорче го пофали Лев. :ROFLMAO:

Uli Hoeneß

Präsident
Член од
6 август 2010
Мислења
14.340
Поени од реакции
26.275

Германскиот селектор веднаш по натпреварот откри со кои зборови дополнително го мотивирал Геце да стане национален херој на Германија.
- Аргентина беше се поизнемоштена во продолженијата, а Геце е момчето кое направи чудо. Пред да излезе на теренот му реков: Покажи му на светот дека си подобар од Меси и дека имаш капацитет да решиш мундијалско финале. Имав добро претчувство по неговото влегување во игра, - изјави Германецот на прес-конференцијата по вечерашното финале.

Kajgana Shop

На врв Bottom