Фан Клуб: Вардар

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.373
Поени од реакции
4.904
Со наведнати глави??
Иглеа си не помешал со некој други навивачки групи... Јас никогаш нема да се срамам од тоа што го сакам Вардар, а исто така ме заболе кур што мислите вие ванаби ултраси и остали екперти по навивање што пишувате на темава...
Франкие каде виде политика бе другар?? Па дали некој го спомна ВМРО/СДС во превземањето на клубот ?? Градот Скопје ( читај градот Скопје ) го превзема Вардар. Ова не е првпат бе алоооооо. Многу други клубови во Македонија и надвор биле финансирани од општината/градот.
Да,да со наведнати глави(под тоа со наведнати глави мислам на тоа дека се криеа дека се навивачи на вардар и ги немаше никаде на темава..) и лижеа газови на други теми (мислам на други фан клубови) и даваа сочуство и слични срања за тоа како и вардар и пелистер заминвале втора лига.. Па политика е другар кога со неправилности некој тим кој испаднал од прва лига го враќаш веднаш назад, занемарувајќи ги правата на другите два клуба кои играле бараж..заеби фузија и непромени на име на клуб..сето тоа е политика и тоа од онаа матната и длабоко вмешана во македонскиот спорт и не мора да ме цитирате или што и да било.. не сум член на никоја навивачка група ни ти ќе бидам во иднина.. ретко коментирам на овие теми иако сум доста добро запознаен со состојбата на македонскиот спорт.. се најдобро и со среќа во поддршката на вашиот клуб..
П.С. друже не сум од Скопје..

Член од
7 мај 2009
Мислења
710
Поени од реакции
55
Да,да со наведнати глави(под тоа со наведнати глави мислам на тоа дека се криеа дека се навивачи на вардар и ги немаше никаде на темава..) и лижеа газови на други теми (мислам на други фан клубови) и даваа сочуство и слични срања за тоа како и вардар и пелистер заминвале втора лига.. Па политика е другар кога со неправилности некој тим кој испаднал од прва лига го враќаш веднаш назад, занемарувајќи ги правата на другите два клуба кои играле бараж..заеби фузија и непромени на име на клуб..сето тоа е политика и тоа од онаа матната и длабоко вмешана во македонскиот спорт и не мора да ме цитирате или што и да било.. не сум член на никоја навивачка група ни ти ќе бидам во иднина.. ретко коментирам на овие теми иако сум доста добро запознаен со состојбата на македонскиот спорт.. се најдобро и со среќа во поддршката на вашиот клуб..
П.С. друже не сум од Скопје..
Не мислев на тебе на БСМ мислев :)
Не е сигурно дека Вардар ќе се врати аман више...

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.515
Поени од реакции
28.991
Да разјасниме две работи.
1. Не е сигурно дека Вардар останува во прва лига, така да ако остане ќе збориме до тогаш немојте да коментирате и да префрлате вина на нас зошто ќе бришам.
2. Нема никаква политика тоа што градот го презема клубот. ГРАДОТ СКОПЈЕ и го основа овој клуб што постои денес ФК Вардар. И да клубот ФК Вардар е единствениот клуб во светот што од жалост кон својот град ги промени своите бои.

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Ме бендисува тоа што конечно Скопје како град се сети на својата најголема спортска гордост и што конечно ќе поведе сметка Вардар да се врати на старите патеки. Сепак јас сум против било каква фузија со било кој клуб како би останале прволигаши по секоја цена. Ако новиве организациски структури искрено сакаат да му помогнат на клубот тогаш нека ја докажат нивната љубов и онаму каде што малкумина би се дрзнале - во втората лига која што впрочем и си ја заслуживме.

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Читам уназад неколку страни и неможам да се изначудам како тоа вие сте биле моќта у мак фудбалот и се силите на крилата на власта која до вчера ја плукавте како главен уништувач на вашиот клуб.
Да не ме сватете погрешно немам ништо против Вардар ниту пак против Комити само после толку курчење да не излезе пак спасувањето како што е секоа година во сценариот на Брацо,Орце и слично.

Член 21, ст. 3 од правилникот за лиценцирање на клубови

3. Доколку клубот кој во натпреварувачкиот дел се стекнал со право на настап во
повисок ранг, не ги исполнува условите за тоа, тоа право му припаѓа на наредниот
клуб кој е рангиран на табелата веднаш позади него.

Ова е тоа што сакав да го потенцирам прееска значи можете до прва лига само преку фузија или пак да им платете на Скопје и Тиквеш за и тие да ви отстапат место, но знаејќи ги луѓето од управата на Тиквеш каде што сум близок пријател со истите не верувам дека ќе ви го отстапат своето место во првата лига.

Вардар е бренд во фудбалот на Македонија но мислам дека и за него треба да важат истите закони како и за другите клубови, не гледам причина зошто ФФМ би имала попуст кон него.
И последно нешто што сакам да го кажам е дека Хари воопшто не сте му омилени тоа се докажа многу пати (најсвеж ви е примерот со непроширувањето на лигата) спортски поздрав..

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.915
Поени од реакции
73.251
Ова е тоа што сакав да го потенцирам прееска значи можете до прва лига само преку фузија или пак да им платете на Скопје и Тиквеш за и тие да ви отстапат место, но знаејќи ги луѓето од управата на Тиквеш каде што сум близок пријател со истите не верувам дека ќе ви го отстапат своето место во првата лига.

Вардар е бренд во фудбалот на Македонија но мислам дека и за него треба да важат истите закони како и за другите клубови, не гледам причина зошто ФФМ би имала попуст кон него.
И последно нешто што сакам да го кажам е дека Хари воопшто не сте му омилени тоа се докажа многу пати (најсвеж ви е примерот со непроширувањето на лигата) спортски поздрав..
Па тоа се обидувам да ти кажам бе брат...
Значи со Скопје сосотојбата ти ја објаснив и погоре. Остануваат Вардар и Тиквеш за тоа место...:D
И има едно нешто кое ти не го разграничуваш. Неисполнување на услови и продавање на лиценца се две различни работи. Ако Миравци не ја платат котизацијата, тогаш местото може да им се нуди на Тиквеш или Вардар, ама они ја продаваат лиценцата за натпреварување....
Ние им го купуваме местото, може и јас да направам тим да се вика ФК Семсрзалино и ако имам пари да им го купам местото, сваќаш што сакам да кажам?
Така Ѓорче им го купи местото на ФК Треска Шишево на пример. Значи они се откажаа, па мест5ото не му се нудеше на некој, туку они си го купија. Имало вакви случаеви еден куп...

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Па тоа се обидувам да ти кажам бе брат...
Значи со Скопје сосотојбата ти ја објаснив и погоре. Остануваат Вардар и Тиквеш за тоа место...:D
И има едно нешто кое ти не го разграничуваш. Неисполнување на услови и продавање на лиценца се две различни работи. Ако Миравци не ја платат котизацијата, тогаш местото може да им се нуди на Тиквеш или Вардар, ама они ја продаваат лиценцата за натпреварување....
Ние им го купуваме местото, може и јас да направам тим да се вика ФК Семсрзалино и ако имам пари да им го купам местото, сваќаш што сакам да кажам?
Така Ѓорче им го купи местото на ФК Треска Шишево на пример. Значи они се откажаа, па мест5ото не му се нудеше на некој, туку они си го купија. Имало вакви случаеви еден куп...
Да али Ѓорѓе играше под името Треска Шишево, што значи дека и вие ќе морате да го смените името..
Читав уназад неколку страни дека газдата на Миравци бил банкрот што не е воопшто точно, само колку да не се шират гласнини кои не се вистина човекот има пари но не доволно за сам да изгради еден стабилен прволигаш..
Иначе да напоменам Штерјов и Тасев (директоро на Тиквеш) се многу блиски пријатели па сега останува да видиме кој ќе го земе местото на Миравци во првата лига...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
30.915
Поени од реакции
73.251
Да али Ѓорѓе играше под името Треска Шишево, што значи дека и вие ќе морате да го смените името..
Читав уназад неколку страни дека газдата на Миравци бил банкрот што не е воопшто точно, само колку да не се шират гласнини кои не се вистина човекот има пари но не доволно за сам да изгради еден стабилен прволигаш..
Иначе да напоменам Штерјов и Тасев (директоро на Тиквеш) се многу блиски пријатели па сега останува да видиме кој ќе го земе местото на Миравци во првата лига...
Имаа они казна некоја, затоа играа под тоа име. Од идна година пак ќе си играат под името Македонија ЃП...
Пример ќе ти дадам од моја околина. Во 1993 или 94 третолигашот од мое маало ФК Пржино ја продаде лиценцата на тим од Чегране Гостиварско. Тимот сега се прекрсти во Арсими Чегране и освен лиценцата што ја добија од кај нас, ништо друго не се промени. Нашиот тим се распадна...
Ѓорче им ја купи лиценцата на Треска, а тимот Треска си продолжи да игра во четврта лига...

Член од
2 мај 2011
Мислења
245
Поени од реакции
55
Имаа они казна некоја, затоа играа под тоа име. Од идна година пак ќе си играат под името Македонија ЃП...
Пример ќе ти дадам од моја околина. Во 1993 или 94 третолигашот од мое маало ФК Пржино ја продаде лиценцата на тим од Чегране Гостиварско. Тимот сега се прекрсти во Арсими Чегране и освен лиценцата што ја добија од кај нас, ништо друго не се промени. Нашиот тим се распадна...
Ѓорче им ја купи лиценцата на Треска, а тимот Треска си продолжи да игра во четврта лига...
Наше е да си дискутираме, а што усвари ќе излезе ќе се знае до крајот на месецов каде што ќе мора и официјално да се знае кој каде ќе се натпреварува :)

Член од
5 јануари 2009
Мислења
2.654
Поени од реакции
81
ќе се знае сега све во сабота на собранието на уо на ффм

П

Паспарту

Гостин
"Стручњаци", што правиме ако Вардар не остане во прва лига, ќе може ли тогаш некое сестриче да фрлите наваму? :ROFLMAO:

Член од
8 јуни 2011
Мислења
2.502
Поени од реакции
2.805
Па всушност да, кога ќе размисли човек нема зошто толку да ти е криво, кога ви е така сте отцепеното крило на Комити. Сепак нели, татко ти навивал за Вардар, дедо ти, цела твоја фамилија, твојата населба од секогаш Комитска итн. Сега ти навиваш за друг клуб, маалски, заради некои идиоти од кај тебе што се продале евтино. Така се обиделе тие да ја сменат историјата во случајов, со твојата населба. Цел живот за Вардар сите, одеднаш нова „група“ (маалска) навива за нов „клуб“ (маалски).
Па всушност да па зошто да се замарам со глупак како тебе и да се докажувам, јас не видов каде навредив во постовиве... Нејсе.. јас сум отцепен од Комити ??? Татко ми навивал за Вардар ??? Хмм од кај го знаеш дедо ми да не си играл Шах со него у Ѓорче у парк ??? Toрлак Напаленковски дедо ми давал пари за да се изгради стадионот во Ѓорче како и сите од Ѓорче после земјотресот од куќа по куќа се собирале пари затоа клубот има душа зошто цел еден дел од градот живее за него.Јас од моето детство незнам за ниеден дру клуб освен за мојот, татко ми и дедо ми ме носеле на стадион во Ѓорче а не на Градски. Јас никогаш во мојот живот неможам да сакам друг клуб како што си го сакам од се срце мојот. И да знаеш кога ќе имате навивачи од Ѓорче ??? Хмм..Секоја чест за вашето минато историја итн ама основно правило секој треба да го почитуваш иако нема размислување како твоето.
--- надополнето: Jun 17, 2011 10:05 AM ---
Вардар и Комити... симбол на С К О П Ј Е !!!

Respect за ова и многу убаво изгледа ама реалноста е малце поинаква... Обединето ??? Ѓорче има своја навивачка група, Аеродром исто, Автокоманда исто, новава генерација од Карпош и Центар сите се за Сити Парк... вака е обединето Скопје... Скопје со град од 750.000 жители неможе кај Комити на трибина да се соберат повеќе од 200 души. Башка ми зборат сељак од Ѓорче а трансовите Комити Драчево и Ченто, тие да ми викаат дека сум сељак WTF !!! Како и да е дај боже да се оправите еднаш и клубот да заличи на клуб како што му доликува на историјата. Само напред .. Позз

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Па всушност да па зошто да се замарам со глупак како тебе и да се докажувам, јас не видов каде навредив во постовиве... Нејсе.. јас сум отцепен од Комити ??? Татко ми навивал за Вардар ??? Хмм од кај го знаеш дедо ми да не си играл Шах со него у Ѓорче у парк ??? Toрлак Напаленковски дедо ми давал пари за да се изгради стадионот во Ѓорче како и сите од Ѓорче после земјотресот од куќа по куќа се собирале пари затоа клубот има душа зошто цел еден дел од градот живее за него.Јас од моето детство незнам за ниеден дру клуб освен за мојот, татко ми и дедо ми ме носеле на стадион во Ѓорче а не на Градски. Јас никогаш во мојот живот неможам да сакам друг клуб како што си го сакам од се срце мојот. И да знаеш кога ќе имате навивачи од Ѓорче ??? Хмм..Секоја чест за вашето минато историја итн ама основно правило секој треба да го почитуваш иако нема размислување како твоето.
--- надополнето: Jun 17, 2011 10:05 AM ---

Respect за ова и многу убаво изгледа ама реалноста е малце поинаква... Обединето ??? Ѓорче има своја навивачка група, Аеродром исто, Автокоманда исто, новава генерација од Карпош и Центар сите се за Сити Парк... вака е обединето Скопје... Скопје со град од 750.000 жители неможе кај Комити на трибина да се соберат повеќе од 200 души. Башка ми зборат сељак од Ѓорче а трансовите Комити Драчево и Ченто, тие да ми викаат дека сум сељак WTF !!! Како и да е дај боже да се оправите еднаш и клубот да заличи на клуб како што му доликува на историјата. Само напред .. Позз
Ох леле... од кога еден дел од градот живеел за рекреативниот клуб од периферијата. Од пред 3 години, со пауза од 2,5 години во меѓувреме. Абе 2 години ви ја нема нигде групата, со исклучок на поединци, и се појавивте на бараж изненадно. Така ли дише населбата со клубот!? Не лупетај глупости, те молам. Каква врска имаат другите навивачки групи од населбите со Комити!? Јас од сите населби што ги наброја, одма ќе ти набројам еден куп луѓе што се навивачи на Вардар. Не се занесувајте бе, светлосни години сте далеку!

Kajgana Shop

На врв Bottom