Dosega ne sum videl vakvo nesto...
Okolu 150 duysi vo dva avtobusi (nekoi stoea nekoi sedea) plus nekolku koli zaminavme da go bodrime vardar vo Kratovo.
Si plativme i karti, imavme koreografii, baklji i sto uste ne. Doagame na 20 km od Kratovo i sto da vidime.
Okolu 7 marici so specijalci plus obicna policija ne teraa da se vratime nazad. No nie resivme da gi branime boite na klubot. Na nivni inat se soglasivme da ideme pes do stadion.
Iako znaevme deka nema da stigneme na vreme sepak trnavme vo nivna pridruzba. Odevme, odevme, 2 i pol casa i nekade kilometar pred kRatovo pregorevme
Nekoi uspeaa da stignat i do samiot stadion
iako veke utakmicata bese pola saat zavrsena. Uste poveke se razocaravme otkako doznavme deka sme izgubile vo 90-ta minuta. Sepak bevme gordi na sebe sto pokazavme deka i vo nasata makedonija ima nekoi koi so celo srce ziveat za klubot i bi napravile se za nego. izodevme 20-tina kilometri ama bas mi e gajle...
Losoto bese so trebase i nazad da se vrakame pes, ama se sozalija i ni pustija avotbusi. Zamislete sto ke bide na drugite gostuvanja ako vo edno mirno Kratovo ne ne pustija. Da ti ebam drzavata da ti ebam.
Na komu ke mu smetavme deneska ne mi e jasno??? I kaj bese celata ovaa policija nekolku dena prethodno vo Tetovo???
Inaku tie so bea kola istotaka ne gi pustile na stadion bidejki imalo cela vojska pred stadionot. Aj nerkoj neka mi dade info kako se odvival mecot. Pozdrav od mene, baniran sum uste 12 dena