Фан Клуб: Вардар

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Беа фаули, ама и нивните беа....
Ниеден жолт не им даде, срамотилаци...
Не беше тоа за пенал на Влатче, тогаш се обиде да одглуми, ама претходно кога го фатија во сендвич имаше можеби пенал, но сепак мислам дека и тука судијата правилно постапи.
Абе какви 300 луше, нормални ли сте :D
Цел дел го наполнивме, па и од страните и позади стоеа луѓе...
Имаше жолти за Металург, два имаше сигурно...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.880
Имаше жолти за Металург, два имаше сигурно...
Два на милион стартови. Лактот врз Ивановски и стартот на крстев врз еден наш играч по страна одма по постигнувањето на израмнувачкиот гол беа за чист црвен. Истотака Крстев потоа покоси уште еден играч веднаш до оградата. не досуди ни фаул овој...
Премногу ја сецкаше играта и им дозволуваше да си прават што сакаат.

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Не знам на што мислиш, ако е она што го досуди контра фаул, не беше контра фаул, али најмалце беше пенал...
Беше ова второ полувреме брат,беше воздушен дуел влатче да ја удри со глава и овој го удри со рака,се виде дека беше сериозно лежеше 2 мин доле.Иначе некако слабо ми игра Стојакович,првата во Прилеп изигра многу добро,не е во форма али се надевам Илчо ке го среди.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.331
Поени од реакции
15.592
Два на милион стартови. Лактот врз Ивановски и стартот на крстев врз еден наш играч по страна одма по постигнувањето на израмнувачкиот гол беа за чист црвен. Истотака Крстев потоа покоси уште еден играч веднаш до оградата. не досуди ни фаул овој...
Премногу ја сецкаше играта и им дозволуваше да си прават што сакаат.
Од крај да почна, стартот на Крстев не беше фаул од тоа што го видов на стримот. Исто лактот не беше врз Ивановски, Рангеловиќ беше изглеа, не е битно, не можеше да се примети дали е со намера или без намера. Другиот старт на Крстев не го памтам...

Во секој случај, стандард е да се прават фаули во вака тврди утакмици, ниедна екипа не сака да дозволи контра и развивање на течна акција, и така и двете екипи си правеа ситни прекршоци.
--- надополнето: Oct 15, 2011 3:24 PM ---
Беше ова второ полувреме брат,беше воздушен дуел влатче да ја удри со глава и овој го удри со рака,се виде дека беше сериозно лежеше 2 мин доле.Иначе некако слабо ми игра Стојакович,првата во Прилеп изигра многу добро,не е во форма али се надевам Илчо ке го среди.
Пеер, Влатче се улета во него и судијата досуди контра фаул што немаше потреба, топката беше висока и играчот на металург прв стигна до нејзе, плус висока беше за Влатче :)

Џабе збориме, да причекаме хајлајтс...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.880
Од крај да почна, стартот на Крстев не беше фаул од тоа што го видов на стримот. Исто лактот не беше врз Ивановски, Рангеловиќ беше изглеа, не е битно, не можеше да се примети дали е со намера или без намера. Другиот старт на Крстев не го памтам...

Во секој случај, стандард е да се прават фаули во вака тврди утакмици, ниедна екипа не сака да дозволи контра и развивање на течна акција, и така и двете екипи си правеа ситни прекршоци.
Да сда над Ранѓеловиќ беше. Незнам дали имаше намера или не, битно без топка го здрви и овој како покосен лежеше. Од Крстев имаше чист фаул. Акцијата се одвиваше по левата страна, а мислам дека фаулот беше над Лико. Крстев како да доби енергија после голот па беше секаде на теренот :D
Се залета и го искина од позади нашиот играч. Цела наша клупа рипна, а судијата досуди само аут...
Исто беше и при крајпт. Имавме акција од десно, еден од нашите го искинаа, го бутнаа за ограда се залепу. Пак само аут...
Цело време педерски кратеа акции, а ниеднаш не беа санкционирани.
Многу сум незадоволен од судењето годинава, нема еден меч кај што отсудиле реално!

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.730
Поени од реакции
3.111
Zal mi e sto ne tepavme, ednostavno nemavme sreka, sudijata ne go krivam.Na tribina spored mene iamse 400+, da se potencira deka imase mn mn postari clenovi sto porano idele, ednostavno prijatno iznenaden od celata situacija.Na vrakanje tie so se vozea so 2ka znaat kako bese :D Pri vlezot u 2ka eden od WSS kategoricno si kaza i mn posteno ako ima albanec pratete go gore da zavrsime odma rabota hahaha a i posle na bit pazar istoto.Imase obid od strana na nekoj alabnec da kamenuva no nisto strasno, so bi rekol Palaci ima Pari nema hhh

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.092
Поени од реакции
74.880
П

Паспарту

Гостин
Не знам за вас, ама јас сум задоволен од резултатот, нерешен резултат на гостински терен против ривалот (според мене единствен) за титула не е лошо. Заслуживме 3 бода, но дефинитивно после овој натпревар се повеќе јасно ми е дека враќањето на титулата во нашите витрини ќе зависи само од нашите фудбалери и никој друг! Вардар покажа во досегашниов дел од првенството докажа дека има убедливо најдобар состав, па ете и со просечни (на некои натпревари) игри сме на прво место. Во зимската пауза мора да донесеме уште некој квалитетен напаѓач за да не се молиме во нозете на Фичо, на другите позиции сме солидно пополнети. За македонско првенство тоа е повеќе од доволно, за Европа се знае дека требаат уште 4-5 екстра засилувања...

Браво за Комити, одлична бројка!

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Не знам за вас, ама јас сум задоволен од резултатот, нерешен резултат на гостински терен против ривалот (според мене единствен) за титула не е лошо. Заслуживме 3 бода, но дефинитивно после овој натпревар се повеќе јасно ми е дека враќањето на титулата во нашите витрини ќе зависи само од нашите фудбалери и никој друг! Вардар покажа во досегашниов дел од првенството докажа дека има убедливо најдобар состав, па ете и со просечни (на некои натпревари) игри сме на прво место. Во зимската пауза мора да донесеме уште некој квалитетен напаѓач за да не се молиме во нозете на Фичо, на другите позиции сме солидно пополнети. За македонско првенство тоа е повеќе од доволно, за Европа се знае дека требаат уште 4-5 екстра засилувања...

Браво за Комити, одлична бројка!
Озбилен си ?:D

П

Паспарту

Гостин
Озбилен си ?:D
Добро, во моментов покрај Вардар тие се единствениот тим кој колку-толку може да ни парира :) Ама како што кажав, после ова денес сум сигурен дека титулата ќе иде на Градски. Предноста на Металург е што никој не се замара со нив, а тие освојуваат бодови на гостувањата. Вардар без разлика против кого игра противникот дава 200% од силите... :)

Биваше ли најнискиот да даде гол со глава :icon_lol:

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Добро, во моментов покрај Вардар тие се единствениот тим кој колку-толку може да ни парира :) Ама како што кажав, после ова денес сум сигурен дека титулата ќе иде на Градски. Предноста на Металург е што никој не се замара со нив, а тие освојуваат бодови на гостувањата. Вардар без разлика против кого игра противникот дава 200% од силите... :)

Биваше ли најнискиот да даде гол со глава :icon_lol:
Абе се тоа е ок,сфаќам,али ја малце лошо болдирав.Мислев за тоа дека на сме биле на гостински терен :)
Да гледа некој од страна нема никогаш да му падне на памет дека Вардар бил гостинот. :D

П

Паспарту

Гостин
Абе се тоа е ок,сфаќам,али ја малце лошо болдирав.Мислев за тоа дека на сме биле на гостински терен :)
Да гледа некој од страна нема никогаш да му падне на памет дека Вардар бил гостинот. :D
Ааа тоа е веќе друго :) Најтешко е за "домашните" тимови вака, ај за Металург барем навиваат 100тина луѓе, што да кажат играчите на Работнички кои најголемата поддршка ја добиваат од столчињата... Колку што забележав, сепак коректна беше управата на Металург, не се остварија моите прогнози за давање 50-100 карти и слично. Следни се Турново!!!

Член од
24 декември 2008
Мислења
1.375
Поени од реакции
1.566
Не знам за вас ама јас цел ден жалам за трите бода! Во прво ги мелевме, Фичо да го дадеше тоа за 2:0 во 40-та кога испадна сам пред голман готово ќе беше, после не знам што му требаше на Илчо да се повлече, кога овие апла немаат поим од фудбал!
Зимоска напаѓач под итно да се растерети малку Фичо, плу крило обавезно, па луѓе оној Петров е камен, дрво, а и Влатко е далеку од формата во која го знаеме! Плус и Оса денес долгите топки ги прќаше во Ремедика! :)
Како и да е, одиме понатаму, Турново следно коло, годинава имаме огромни шанси, како што спомна некој само од нас зависи. Интересно беше да се види како цела трибина рипа за Вардар, освен 50-ина души кои навиваа за нив! :D

ПС
Мечкаровски нема да го коментирам, посебна приказна беше денес, ако се сеќавате и минатата на пеналот за Скопје во 88-ма, кога игравме на Олимписки Базен! Ама дечкото си е близок до некои од управата на Металург! Кој го е.е, си газиме и вака и така! :)

Kajgana Shop

На врв Bottom